Kaapeec taa?

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Vakar atkal ar savu Francijas draudzeni iegaajaam teemaa ,kura neliek mums miera...Saakaam runaat par to,kaa lai paarliecina Latvijas iedziivotaajus,ka pasmaaju produkti noteikti ir labaaki,veseliigaaki,kaa ievestie.Aizrunaajaamies par to,ka liekas visi beeg no pasmaaju dizaineru lietaam arii.Reti cilveeks pirks Latvijaa razotas kurpes,dreebes ,somas uttKaapeec taa notiek?
Te atkal visi meklee tos Eiropas labumus!!!Vai pasmaaju liekas neinteresants,sliktaaks?
22.12.2013 17:28 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Runājot par pārtikas produktiem, man šķiet, tiem pašiem zemniekiem vnk neļauj iekļūt tirgus sistēmā, jo tur jau savas veitas ir aizsituši daudz lielaki un nopietnāki tirgus spēlētaji.
22.12.2013 18:07 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
BIO2YOU ir ražots Itālijā un tas pat ir uz iepakojuma rakstīts. ;)

Noteicošs ir produkta sastāvs, cena, tās koeficients un tikai tad ražotājvalsts. Ne vienmēr vietējā prece ir labāka. Un arī otrādi, ne vienmēr no ārvalstīm. Bet bieži vietēji neiztur kritiku, konkurenci. Kvalitāte netur..Īpaši tas attiecas uz sieriem. Arī gaļas izstrādājumiem bieži. Grieķu jogurta te arī nav, nu nepirkšu es Kāruma jogurtu tikai tāpēc,ka no LV.
22.12.2013 18:16 |

Reitings 13796
Jackie, zemnieki ir tirgus sistēmā savu pienu pārdodot firmām, piem. Rīgas Piensaimniekam un tā pat ar gaļu. Ne jau tagad katra saimnircība būs atsevišķs pegādātjs RIMI ar atsevišķiem artikuliem principā vienādiem sieriem, pienam. Kā tad tu to iedomājies? Ir vajadzīga sistēma. Ja nē, ir Centrāltirgus u.c., kur zemnieki savu produkciju tirgo.
22.12.2013 18:18 |

Reitings 13796
Kāpēc Lietuvas piens ir lētāks kā LV? Tas mani reāli interesē. Man lētāk sanāk dzert BIO Vācijas pienu reizēm nekā pirkt RPK ražojumu, tas nav normāli.
22.12.2013 18:19 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Šeit varam atļauties turēt savus lopiņus, tā kā pašu vajadzībām cūkgaļa, olas un zoss gaļa nav jāpērk. Tāpat arī kartupeļus vedam no laukiem, daudz kas ir pašu audzēts. Bet veikalā, tas kas no Latvijas, ne vienmēr nozīmē arī garšīgāko un labāko. Bieži vien citu valstu ražojumi ir garšīgaki. Kaut vai tās pašas Krievijas konfektes, kas tirgū nopēkamas ļoti lēti un ir garšīgākas par daudzām Laimas ražotajām, turklāt, vismaz divreiz lētākas.

Nesaprotu, kāpēc man būtu jāpērk kaut kas, vadoties tikai pēc ražotājvalsts, ja man garšo labākcitu valstu produkcija.

Turklāt, no LV dizaina apģērbā, cik nu esmu skatījusies, nepatīk vispār nekas.
22.12.2013 18:19 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
pasmaaju produkti noteikti ir labaaki,veseliigaaki,kaa ievestie

jā, ja ir iespēja tikt pie omītes/opīša/mammas/tēta/radu/kaimiņu naturālās saimniecības ražojumiem :)
Pārējais latviskais nav diez ko latvisks :)!
22.12.2013 18:32 |

Reitings 16208
Es laikam aizdomaajos par visu tiesi taapec,ka noteikti savu dziivi esmu nodomaajusi nosleegt Latvijaa.Izklausaas taa nedabiigi,jo man te tomeer ir viirs,loti laba dziive-kaapec man buutu jaabrauc atpakal un tomeer saku-muuza beigaas noteikti gribu izdariit veel kaut ko labu Latvijas labaa...!
Es biezi domaaju-tas vaards "garso" man jau uzreiz asocieejas ar sinteetiskaam piedevaam...
Man bija tik zeel ,ka no peedeejaa celojuma atvedu cepuminus-pavisam vienkaarsus-SELGA un lielijos visiem radiniem,ka tie ir "tiiri"-nebuus nekaadu e-vielu uttViira deels,kurs ciemojaas pie mums ,nosmeejas un teica-redzi ir taa sinteetika klaat un veel tik daudz!!!!
Cilveeki te meklee vairaak un vairaak tiiru mantu-tiiru eedienu,tiiru audumu(kokvilna,lins,batists).Par to maksaas noteikti -labaak viena lieta,bet veertiiga-veseliigaaka!
To pasu linu tacu var izstraadaat tik moderni...Vienmeer atceros veikalinu "Madam Bon Bon"!
22.12.2013 18:34 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Visu, kas attiecas uz ēdieniem, dzērieniem, es vienmēr izvēlos konkrētās valsts produktus, kurā uzturos. Bet vienmēr ir izņēmumi, piemēram, kafija, arī vīns .. tādas lietas, kas nav no sezonas atkarīgas, bet gan valsts tradīcijām... par apgērbu.... man ļoti patīk Latvijas adījumi, tamborējumi, taču tādas lietas, kuras ikdienā valkāt, somas, zābaki utt.. izvēlēšos to, kas man patīk, atbilst manai gaumei.
22.12.2013 18:41 |

10 gadi
Reitings 3706
Reģ: 29.01.2009
Man brīžiem šķiet, ka par Latviju un tās iedzīvotājiem, ražotājiem un visu kopumā, tiek runāts tā it kā mēs būtu nekurienes vidū, nebūtu informēti par to, kā un kas tiek ražots ārvalstīs utt.!
Nu common'..Tas, ka tas ir ražots LV ne vienmēr nozīmē "tīrāks", attiecīgi, ja gribi pastāvēt, tad tev ir jāpielāgojas jauajām tendencēm (attiecīgi, liela daļa uzņēmumu rāžo ar tādām pašām tehnoloģijām, kādām to dara ārzemju kompānijas). Liela daļa (es pat teiktu, ka lielākā) "Latvijas kompāniju" pieder gurpām, kam mātes valsts ir Skandināvijā, Vācijā, Nīderlandē. Attiecīgi, visas izmantotās tehnoloģijas un arī izejvielas nosaka viņi. Tāpat arī peļņa- liela daļa no nopelnītā tiek sūtīta kā dividendes atpakaļ uz mātes valsti!

Un tas, ka vietējie nepērk LV produkciju.. Nedomāju, ka tā ir. Jā, pāris gadus atpakaļ bija "mode" vai kā nu to nosauksi, ka viss, kas ražots ārzemēs ir labāks. Tagad es pat vairāk esmu novērojusi pretējo. BET ir viena problēma. Nereti tiešām LV produkcija maksā dārgāk (un bieži vien ne tāpēc, ka labāka). Jā, man patīk atsevišķu lv dizaineru darinājumi, bet nu priekš saviem ieņēmumiem diemžēl nevaru to visu atļauties pirkt tik bieži!
22.12.2013 18:46 |

Reitings 16208
Es juutu ka ir Ziemassveetku laiks!!!!Tik loti gribaas buut pie saveejiem Latvijaa !!!
22.12.2013 18:46 |

Reitings 4617
Savā komentārā par lv pārtikas produktiem tieši arī biju domājusi- ka lv ražotāji-kombināti utt.( un viņi attiecīgi iepērk no zemniekiem) nespēj konkurēt ar citiem ārzemju ražotājiem, tā kā partikas veikalu tīkli ir ārzemju, tie tad arī sadarbojas ar ārzemju ražotajiem (loģiski, ka maxima pārdod lietuviešu produkciju).
Liela daļa šķietami "latvijas" produkcijas ir tikai safasēta Latvijā, bet ražota un ievesta no ārzemēm. Piemēram, Dānijā ražotais "Jelgavas cukurs".:D
Augstais lata kurss ari veicina šo pašmāju produktu augstās cenas salidzinājumā ar ārzemju produktiem.
Un līdz ar to visu mēs paši beigu beigās pazudinām savus ražotājus, jo pēkot lētāko ārzemju produkciju, veicinam peļņas aizplūšanu ārzemju ražotājiem, musējie paliek bešā (zemnieki, ražotāji, darbavietas utt.).

Vienvārdsakot, jā, es pati pērku ārzemju preces, ietaupot uz cenu un tādā veidā samazinot LV un palielinot citu valstu labklājibu.
22.12.2013 19:10 |

Reitings 16208
Jackie-taa jau laikam ir.Man zeel,ka maniem radiniem biezi ,tas ievestais aabols likaas garsiigaaks par to mammas daarzaa izaudzeeto cukuriiti...
Jaaatziist,ka man tomeer prieks par manu francu draudzeni,kura loti nopietni domaa kaut ko uzsaakt Latvijas labaa!!!
22.12.2013 19:18 |

Reitings 4617
Kāpēc Lietuvas piens ir lētāks kā LV?

Dēļ tik ļoti augstā lvl kursa, preču pašizmaksa citur ir daudz lētaka, tai skaita arī Lietuvā, tādēļ lietuviešu produkcija ar visu uzcenojumu ir lētaka un konkurētspējīgāka valstīs ar zemu ekonomisko situāciju
22.12.2013 19:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
tādā veidā samazinot LV un palielinot citu valstu labklājibu

Ja Aldarim būs lētāk alu ražot Polijā, tad Aldaris to darīs neatkarīgi no tā, vai es būšu patriote vai nē.
22.12.2013 19:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Dēļ tik ļoti augstā lvl kursa

Nu redz, cik labi! No 1. janvāra būs mums Eiro un sāksies Leiputrija :)
22.12.2013 19:24 |

Reitings 4617
Vispār tas vietējās ražošanas jaut. ir ļoti skumjš, esmu pārliecināta pēc pāris gadiem tie pedējie lielo uzņēmumu atlikumi, kas vēl pieder lv, tiks pārdoti un mēs vairs neražosim lielos mērogos neko. Un valsts, kas neko neražo, zaudē neatkarību un savā veida kļūst par koloniju.
Un lielā mera tas tā jau ir tagad.
22.12.2013 19:29 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Es labprat pirktu Latviesu dizaineru drebes, bet ne jau pa tadam cenam.
22.12.2013 19:34 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
nelasíju komentárus, bet uzskatu, ka pártikas preces izvélas árzemju táDÁ gadíjumá, ja tás ir létákas par LV precém. ja LV pártikas preces ir létákas vai tádá pashá cená, vairákums iegádásies LV produktus. dizaineru preces un apavi - nepérk jo dizains lielákoties ir briesmígs, bet ja glíts- dárgi.
22.12.2013 19:35 |

Reitings 4617
Ja Aldarim būs lētāk alu ražot Polijā, tad Aldaris to darīs neatkarīgi no tā, vai es būšu patriote vai nē.

Protams, jo tas ir bizness. Un tas patriotisms jau atduras tajā cenā. Ja ražos šeit, tad pašizmaksa būs dārgāka, cena augstāka un cilveki to vairs nevar atļauties.

Nu redz, cik labi! No 1. janvāra būs mums Eiro un sāksies Leiputrija

Man šķiet, ka nu jau kādus 20 gadus par vēlu, tā kā lielākā daļa visa jau ir izpārdota.
22.12.2013 19:38 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, es mūsdienu globalizācijā vairs neredzu jēgu zortēt preces pēc valsts piederības.
Un arī speciāli uz eko tirdziņiem neraujos, man der arī Centrāltirgus.
Latvijas produkciju pērku sentimentālu jūtu vadīta, jo dažreiz gribas, lai mājās būtu Selgas cepumu paciņa, ko notiesāt pie piena glāzes...
Bet, iespēju robežās ēdu "lietas" no mammas dārza, jo zinu, ka viņa man ir "zaļi domājoša".
Par latviešu dizaineru apģērbu man ir radies iespaids, ka apģērbs tāds plandošs, bohēmisks, daudzkrāsains, kas manī neizraisa interesi...ko gan sev gribētu - tautas tērpu :)
22.12.2013 19:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!