Man brīžiem šķiet, ka par Latviju un tās iedzīvotājiem, ražotājiem un visu kopumā, tiek runāts tā it kā mēs būtu nekurienes vidū, nebūtu informēti par to, kā un kas tiek ražots ārvalstīs utt.!
Nu common'..Tas, ka tas ir ražots LV ne vienmēr nozīmē "tīrāks", attiecīgi, ja gribi pastāvēt, tad tev ir jāpielāgojas jauajām tendencēm (attiecīgi, liela daļa uzņēmumu rāžo ar tādām pašām tehnoloģijām, kādām to dara ārzemju kompānijas). Liela daļa (es pat teiktu, ka lielākā) "Latvijas kompāniju" pieder gurpām, kam mātes valsts ir Skandināvijā, Vācijā, Nīderlandē. Attiecīgi, visas izmantotās tehnoloģijas un arī izejvielas nosaka viņi. Tāpat arī peļņa- liela daļa no nopelnītā tiek sūtīta kā dividendes atpakaļ uz mātes valsti!
Un tas, ka vietējie nepērk LV produkciju.. Nedomāju, ka tā ir. Jā, pāris gadus atpakaļ bija "mode" vai kā nu to nosauksi, ka viss, kas ražots ārzemēs ir labāks. Tagad es pat vairāk esmu novērojusi pretējo. BET ir viena problēma. Nereti tiešām LV produkcija maksā dārgāk (un bieži vien ne tāpēc, ka labāka). Jā, man patīk atsevišķu lv dizaineru darinājumi, bet nu priekš saviem ieņēmumiem diemžēl nevaru to visu atļauties pirkt tik bieži!