Šarlote - es esmu redzējusi tik daudz studentus, kas studē studēšanas pēc, nevis tādēļ, ka tiešām vēlas izglītību konkrētajā jomā, ka - ja es būtu darba devējs, es noteikti nevadītos pēc plika papīra. Pēc definīcijas, augstākās izglītības diploms nenozīmē, ka cilvēkam ir reāla saprašana par un ap lietu. Pirmkārt, daudzu iestāžu diplomus es ignorētu kā sugu; otrkārt, es vēlētos cilvēkā redzēt potenciālu (parasti tāds pa ausīm spiežas ārā); treškārt, es noteikti liktu veikt atbilstības testu. Kas ir ļooti izplatīts arī lielajos uzņēmumos, ja runājam par atbildīgiem amatiem. Šitie viltus "man ir augstākā izglītība" Latvijā ir vairāk kā saprašanas. Jo Latvijā studē nepareizu iemeslu dēļ - studentiem nav motivācijas savā dzīvē, nav mērķu vai tie ir tukši. Un vēl čupām ir to cilvēku, kas studijas uztver kā izklaidi. Svarīgā amatā vajag nopietnus cilvēkus, stabilus un uzticamus - nevis dīkdieņus, norakstītājus un ar muti braucējus. Diemžēl, katrs otrais students domā, ka izglītības papīrs ir vērtība, bet nē - papīrs ir tikai pievienotā vērtība. Un darba devēji arī īsti nav spējīgi saprast ko viņiem vajag, kā viņiem vajag un vai vispār vajag. Uzskatu, ka tas ir viens no galvenajiem iemesliem kādēļ daudzos uzņēmumos ir bieža kadru maiņa, kādēļ daudzi uzņēmumi stagnē un kādēļ daudzi uzņēmumi tādā vai citādā jomā ir diez gan...draņķīgi.