Juus pienemtu darbaa cilveeku bez izgliitibas?

Reitings 583
Reģ: 28.03.2012
Mekleeju jaunu darbinieci, neviens CV iisti neapmierina, darba specifika nav taada, kuru nevareetu kaads bez atbilstoshas izgliitiibas izpildiit, tad nu sedeeju un iedomaajos par senu draudzeni, kura straadaaja apkalpojoshaa sfeeraa... Vienmeer beedaajaas par to, ka, ja vareetu pagriezt laiku uz atpakalj, buutu pabeigusi skolu utt. , un nebuutu jaastraadaa taads darbs. Gribeetu paliidzeet vinai! Visaadaa zinaa talantiiga, daudz straadaa, stingra utt., bet baidos...! Hmm, kaa riikotos juus?
22.12.2013 01:11 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
kāpēc baidies?baidies,jo var netikt galā?
pat nezinu,ko tev ieteikt. ja pieņemsi darbā un netiks galā,tad Jūsu attiecības būs sačakarētas.
piedāvāt jau vari,kaut gan es esmu pievērojusi,ka bieži vien citi čīkst par labāku darbu,bet ja piedāvā,tad sāk izdomāt atrunas un atsaka...,it sevišķi ,ja ir nav laba izglītība. kaut kādi ieksēji kompleksi viņus moka-es neesmu radīts labākam darbam,darbam ar lielāku algu,netikšu galā,jāsēž vienā darba vietā nezin cik ilgi. nesaku ,ka tā ir ar visiem,bet daļu ar man zināmajām,kurām izglītība ir 9.klašu-tā ir.
jauki,ka vēlies piedāvāt otram izdevību mainīt savu dzīvi.
22.12.2013 06:37 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
varbūt patiešām ir dod iespēju 1x kādam pazīstamajam neviss svešiniekam par ,kuru neko nezini. tomēr zini kāda viņa ir,kāds raksturs,kaut gan visādi brīnumi var atklāties
22.12.2013 06:38 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Ļoti atkarīgs no tā, kāds darbs. Biroja darbā es nepieņemtu cilvēku, kuram nav pabeigta vidusskola, jo, piedodiet man, bet es uzskatu, ka tas ir lūzerīgi. Jā, visiem nav jāiet augstskolā, bet vidusskola, lai gan nav obligāta, ir svarīga. Ja tas būtu darbiņš, kur jāiznēsā kafijas, tad pieņemtu cilvēku arī tikai ar pamatskolas izglītību.
22.12.2013 10:31 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es drīzāk domātu nevis par izglītību, bet par to, vai pieņemtu darbā tieši draudzeni. jo svešu cilvēku ir vieglāk atlaist, ja kaut kas neapmierina, nekā draugu, radinieku, utml.
22.12.2013 11:00 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Es nekad neesmu varējusi saprast kāda dižā izglītība ir nepieciešama papīru krāmētājam un zvanu pieņēmējam. :D Ja vien tur nav lietvedības darbs - bet arī tur neko baisu nesaskatu - neredzu iemeslu piesieties kaut kādai izglītībai. Realitātē ir jāskatās ko darbs no cilvēka prasīs - valodas, rakstību, pieklājību un kārtību augstskolā tāpat nemāca. Un droši varu teikt, ka vidusskolas izglītības papīrs ir derīgs tik talu, cik uz nagliņas iekš WC. Muļķis ir spējīgs vidusskolu pabeigt, jo pēc būtības līdz vidusskolai viss jau ir apgūts. Un, cik daudziem, vienkārši iespiež to 4, lai nekarājas uz nerva tie skolnieki. :D Nezinu, man šķiet, ka viss ir atkarīgs no paša cilvēka personības un reālo spēju kopuma.
22.12.2013 11:20 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Tagad es redzu, kaalab man un daudziem citiem neveicas darba mekleejumos - jo cv ar pabeigtaam vidusskolaam (+augstskolaam) liek malaa, lai dotu darbu neizgliitotai, bet "centiigai" draudzenei.
22.12.2013 11:23 |

Reitings 4775
man gan šķiet, ka vidusskolu pabeigt ir grūtāk nekā augstskolu, jo augstskolā lielā mērā ir tas, kas tevi interesē un vairāk vai mazāk viena joma. turpretī vidussskolā ir jāmācās arī tas, kas nepadodas, piemēram, uz valodām orientētam cilvēkam, ķīmija, fizika, matemātika, utt.
22.12.2013 11:23 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Tavā vietā laikam atturētos pieņemt darbā draudzeni, jo, kā jau te teica, problēmu gadījumā būs grūti tikt vaļā. Turklāt - tu viņu pazīsti kā draudzeni, nevis darbinieci. Vai esat jau kopā strādājušas, vai tu zini, ka viņa var pieņemt lēmumus, risināt problēmas, ir punktuāla utt? Ja tu viņu pieņemsi, bet izrādīsies, ka tevi neapmierina viņas darbs, būs grūti nesabojāt attiecības. Šeit izglītībai nav nozīmes.
22.12.2013 11:26 |

Reitings 339
Reģ: 23.11.2013
Nē, es nepieņemtu cilvēku darbā, kuram nav pat vidējās izglītības. Tas ir kaut kas tik pašsaprotams, un ja cilvēks nav spējīgs pat uz to, tad nedomāju, ka viņš spētu paveikt darbu, pat ja tas nav saistīts ar kaut ko specifsku!
22.12.2013 11:35 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Šarlote - es esmu redzējusi tik daudz studentus, kas studē studēšanas pēc, nevis tādēļ, ka tiešām vēlas izglītību konkrētajā jomā, ka - ja es būtu darba devējs, es noteikti nevadītos pēc plika papīra. Pēc definīcijas, augstākās izglītības diploms nenozīmē, ka cilvēkam ir reāla saprašana par un ap lietu. Pirmkārt, daudzu iestāžu diplomus es ignorētu kā sugu; otrkārt, es vēlētos cilvēkā redzēt potenciālu (parasti tāds pa ausīm spiežas ārā); treškārt, es noteikti liktu veikt atbilstības testu. Kas ir ļooti izplatīts arī lielajos uzņēmumos, ja runājam par atbildīgiem amatiem. Šitie viltus "man ir augstākā izglītība" Latvijā ir vairāk kā saprašanas. Jo Latvijā studē nepareizu iemeslu dēļ - studentiem nav motivācijas savā dzīvē, nav mērķu vai tie ir tukši. Un vēl čupām ir to cilvēku, kas studijas uztver kā izklaidi. Svarīgā amatā vajag nopietnus cilvēkus, stabilus un uzticamus - nevis dīkdieņus, norakstītājus un ar muti braucējus. Diemžēl, katrs otrais students domā, ka izglītības papīrs ir vērtība, bet nē - papīrs ir tikai pievienotā vērtība. Un darba devēji arī īsti nav spējīgi saprast ko viņiem vajag, kā viņiem vajag un vai vispār vajag. Uzskatu, ka tas ir viens no galvenajiem iemesliem kādēļ daudzos uzņēmumos ir bieža kadru maiņa, kādēļ daudzi uzņēmumi stagnē un kādēļ daudzi uzņēmumi tādā vai citādā jomā ir diez gan...draņķīgi.
22.12.2013 11:37 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
Muļķis ir spējīgs vidusskolu pabeigt, jo pēc būtības līdz vidusskolai viss jau ir apgūts.
Nu redz, Tu saki, ka muļķis ir spējīgs pabeigt vidusskolu, bet autores draudzene to nav spējusi izdarīt. Secinājumi ir skaidri.
22.12.2013 11:45 |

Reitings 99
Reģ: 12.11.2013
Es uzskatu tā,ja meitenei ir laba figūra un viņa labi izskatās apakšveļā viņai labs augums,tad es nesaprotu par ko vispār iet runa,es vispirms darbā pieņemot skatos vienīgi meitenes augumu.
22.12.2013 12:03 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Nepieņemtu darbā cilvēku, kurš nav pabeidzis vidusskolu! Vispār es nepieņemtu darbā savus radiniekus un draugus, lai pēc tam nesabojātu attiecības. Labāk kādu "no malas".
22.12.2013 12:28 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Man arī šķiet,ka te vairāk jādomā par to,ka tā ir draudzene. Man visām draudzenēm ir bakalauri,bet es nevienu neņemtu darbā,paklausoties,ko viņa runā par darbu,attieksme pret to utml.
22.12.2013 12:36 |

Reitings 571
Reģ: 03.03.2012
Vienmeer beedaajaas par to, ka, ja vareetu pagriezt laiku uz atpakalj, buutu pabeigusi skolu utt.

Ja tik ļoti gribētu pabeigt, tad atrastu vakarskolu un pabeigtu, nevis gaudotu par atpakaļ nepagriežamo laiku. Ja cilvēkam patiešām ir vēlēšanās, viņš meklē risinājumus, dara un viņam izdodas.

Darbā cilvēku bez izglītības nepieņemtu. Ja cilvēks nav spējīgs būt atbildīgs pret sevi un pabeigt vismaz vidusskolu, tad man nav ticības, ka spējīgs būt atbildīgs pret darbu.
22.12.2013 12:37 |

Reitings 93
Reģ: 17.12.2013
Liela daļa maģistra beidzēju ir tupāki par to, kuram ir tikai 9as klases. Izglītība ir dzīves pieredze (protams,ne tikai) . Ja cilvēks ir patīkams, čakls un atbildīgs, neredzu iemeslu nepieņemt darbā. Tāds latviešu aizspriedums.
22.12.2013 12:40 |

Reitings 4775
Heppee, manuprāt, ja cilvēks ir čakls un atbildīgs, tad viņš arī pabeidz vidusskolu, īpaši, ja ir nožēla, ka tā nav pabeigta :)
22.12.2013 12:43 |

Reitings 93
Reģ: 17.12.2013
Šarlote, bieži vien vidusskolas nebeigšanas iemesls nav slinkums, faktoru var būt daudz. Ja man pateiktu, ka konkrētais cilvēks skolu nav beidzis dēļ slinkuma un vienaldzības, runātu citādāk, bet tas nav minēts.
22.12.2013 12:46 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Daudzās specialitātēs pieredze spēle lielāku lomu, nekā izglitība.
Mans draugs taisa remontus bagātiem cilvēkiem, kuri 90% gadījumos izmanto arī dizainera pakalpojumus (bet lai kļūtu par dizaineri, jāpabeidz vismaz koledža). Un jā, viņš strīdās ar dizaineriem, kad saprot, ka to, ko viņi uzzīmēja, nav iespējams izveidot šājā mājā/dzīvokļī. Un 99% gadījumu, kad viņs paskaidro, kāpēc tas nav iespējams, viņu klausa.
Manam draugam nav pabeigta vidusskola, bet rokas viņam ir zelta, un galva arī strāda.

Tāpāt es zinu cilvēkus, kuri pabeidza universitāti - un man tiešam bail iet pie tādiem ārstēties. Jo neskatoties uz to, ka viņi pabeidza universitāti, viņi strādāja studiju laikā - viņiem absolūti nav loģiskas domāšanas, viņi nespēj salikt divas lietas kopā un taisa tādas kļūdas, kas var beigties fatāli.
22.12.2013 12:53 |

Reitings 30
Reģ: 21.12.2013
Atbildot uz autores jautājumu - sākumā noteikti būtu skeptiska un stingri vērotu, kā šis darbinieks izpilda sev uzticētos pienākumus, taču jā, es sniegtu šim cilvēkam iespēju sevi pierādīt.
22.12.2013 12:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)