Vēlējo šo to uzzināt. Es pati mācos 12.klasē un puisis ar kuru esmu kopā mācās 11.klasē. Mēs vēlamies kopā aizbraukt uz ārzemēm, lai nosvinētu mūsu 2 gadu kopābūšanas datumiņu. Problēma ir tāda, ka es neesmu pilngadīga vēl un loģiski spriežot manam puisim arī vēl nav 18. Gribējām zināt, vai ir kāda iespēja tikt pāri robežai kopā? kā tās lietas ir darāmas?
Mana māsīca uzreiz gāja otrajā klasē, jo bērnudārza sagatavošanas grupiņu viņai ieskaitīja kā pirmo klasi. Un 18 viņai palika dienā, kad 12. klasē bija pēdējais zvans.
Man pašai 18 palika, kad es jau mācījos 12. klasē.
Kā jau meitenes minēja, nepieciešama notariāli apstiprināta atļauja, tajā tad arī būs norādīts, pēc tavām vai vecāku vēlmēm - ceļot varēs ar pilngadīgu personu vai bez. Man pašai bija šāda atļauja un mierīgi 13 gados no skolas ceļoju uz Franciju, kā arī 16 vai 17 gados bez nevienas pilngadīgas personas lidoju uz/no Berlīni (-es), pat viesnīcu bez problēmām varēju paņemt.
Tas gan bija pamatskolā, bet jā manu man bija klases biedrene, kura tika pārcelta, ja nemaldos no ceturtās uz piekto klasi.
Un arī paziņām gadījums no 10 uz 12 klasi.
Mari - Tu vienkārši esi veca. :D
Man arī 12. klasē palika 18. Bez manis bija vēl tikai 2 jaunāki skolēni. Pārējiem bija jau 18 gadi, divām otrgadniecēm 19 un 20, laikam.
Un arī man ir zināmi gadījumi, kad paceļ klasi augstāk.
Man arī 12. klases beigās vēl nebija 18 :) Atceros, kā daļa klases pēc pēdējā zvana brauca uz vecrīgu, un mēs meklējām man kādu pasi, lai es arī varētu :D Un 18 palika tikai pēc 12. klases beigšanas (l)
Klasē pat nebiju jaunākā, vēl viena meitene bija vēl jaunāka, bet viņai vecrīga neinteresēja :D
P.S - arī man pārcēla klasi augstāk vienu gadu, jo biju ļoti gudra, haha :)