Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

bezdarbnieks, bet vai peiteikties bezdarbnieku pabalstam?

Reitings 141
Reģ: 13.11.2013
Sveiki!

Kādu laiciņu esmu bez darba. jautājumi un neskaidrības: bezdabnieka pabalsta nosacījumiem.
Ja man pieder īpašums, bet nav darbs es varu prasīt bezdarbnieka pabalstu? Un, kas notiek, tad, kad to pieprasu?

Kā ir ar tiem kursiem? Obligāti jāpiesakās? Jāastrādā tie kursi, ja iziet?
Lieta tāda, ka man ir augstākā izglītība, bet manā sfērā ir liela konkurētspēja un šobrīd nevaru tieši tur dabūt darbu. Negribu arī jebādu darbu, tikai to, ko esmu darījis. Taču vai bezdarbnieku pabalstu piešķirot ir kaut kas jāastrādā vai kādi tie nosacījumi? Kas sagādā problēmas? Nav man īsti skaidrs.
Es tā iedomājos ar ko es sliktāks vai labāk par citiem, lai nepieteiktos pabalstam?
20.12.2013 01:35 |

Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Ja man pieder īpašums, bet nav darbs es varu prasīt bezdarbnieka pabalstu? Un, kas notiek, tad, kad to pieprasu?
Tam nav nekāda sakara ar tavu īpašumu. Svarīgs ir tas, cik ilgi esi strādājis oficiālā darbā.
Uz kursiem nav obligāti jāpiesakās un bezdarbnieka pabalsts nav jāatstrādā. Tev vienkārši katru mēnesi jāiet uz bezdarbniekiem atzīmēties, ka un vai joprojām esi bezdarbnieks.
http://www.nva.gov.lv/
20.12.2013 02:27 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Draugs tikko šo te kārtoja.
Nezinu, kā ir ar nekustamo īpašumu, bet ar 10 gadus vecu mašīnu īpašumā pabalstu dabūt problēmu nebija. Ar tiem kursiem ir tā, ka ir viens seminārs, kurš laikam obligāti jānoklausās, bet tā ir viena diena. Draugs pieteicās C kategorijas autovadītāju kursiem, rinda uz tiem ir gadu uz priekšu, tā kā visdrīzākais viņš ātrāk bezdarbnieka statusu zaudēs, nekā tajos kursos aizies. Vai bija obligāti? Nezinu, bet šķiet, ka nē. Patlaban arī nav nekādas pavēstes atnākušas, ka būtu kaut kur jāierodas vai obligāti jāstājas viņu piemeklētos darbos.

Pašu pabalstu kārto VSAA, tiem iesniedz bedarbniekos iegūtu lapeli, kas apliecina, ka esi bezdarbnieks. Tas ir dienas jautājums. Ar 1,5 gadu stāžu pēdējā darbā (pirms tam bija strādājis bez papīriem), viņš saņēma 50% no bruto algas mīnus nodokļi (sākumā, pēc tam tā summa sarūk).

Ja ir kādi jautājumi, es domāju, ka droši vari vienkārši aiziet uz sava rajona Valsts Nodarbinātības Aģentūru un apvaicāties.

Ceru, ka kaut kas noderēs.
20.12.2013 02:32 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Uz kursiem nav obligāti jāpiesakās un bezdarbnieka pabalsts nav jāatstrādā. Tev vienkārši katru mēnesi jāiet uz bezdarbniekiem atzīmēties, ka un vai joprojām esi bezdarbnieks.

Jā, to es piemirsu pierakstīt, bet, cik es noprotu (vai man tikai tā izlikās), to var izdarīt arī elektroniski.
20.12.2013 02:34 |

Reitings 141
Reģ: 13.11.2013
Paldies, Maya un Ance bučas Jums uz vaiga abām :* :)
20.12.2013 02:37 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!