Aicinājums

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Sveikas!

Kā jūs nonācāt savā dzīvē pie sava aicinājuma? Kas bija tas ko sapratāt, ka varēsiet darīt, ka jums tas patīk? Es runāju par tādu pašu pirmo aicinājumu kad uzsākāt patstāvīgu dzīvi vai studijas. Vai tās bija mācības vai kāds darbs uzreiz? Kā tas bija? Kas tieši ir jāsaprot šādā mirklī kad sākas dzīve? Kas nosaka to ko cilvēks spēj darīt? Intereses + spējas.

Laikam derētu kāda karjeras konsultācija, jo esmu apjukusi. Kādu laiku strādāju tirdzniecībā, bet tad sapratu, ka tas galīgi nav man. Tagad nesaprotu kur meklēt kaut ko vispār. Domāju par savām interesēm un spējām un nonāku pie viena varianta. Bet tas īsti nestrādā, jo nav pārliecības par to ka tā tam jānotiek un tā tas būs.

Kā lai iegrozās, no iepriekš neveiksmīgi uzsāktām studijām, tagad citā sfērā? Kā lai nomaina profesijas izvēli? Kur ir šīs iespējas kuras nepieciešamas, lai dotos pa to ceļu kuru tiešām vēlētos? Kaut gan jau labu laiku grozos, šobrīd izšķirošais moments kad vajadzētu beidzot kaut ko arī atrast. Tik nezinu kur meklēt.

Paldies jau iepriekš par padomiem :)
20.12.2013 00:59 |

Reitings 495
grecia Kādā sfērā tu darbojies un kādā gribētu?

Man ir totāla putra galvā. Tas, ka esmu nederīga dzīvei tas ir pašsaprotami. Vienīgi gribētos atrast sevi, to kas es esmu pa īstam. Jo tad vismaz zinātu kas jādara pat ja dzīvei nederīga.
20.12.2013 15:37 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Mazliet vēlāk varam parunāties caur PM :)
20.12.2013 16:11 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
interesē aktiermāksla bet ko lai es daru, ja mani interesē, bet es nepavelkos.

Vairāk gan izklausās pēc slinkuma un bailēm no sakāves, nevis nepavilkšanās. Ja kaut kas interesē un padodas - tas automātiski pavelk. Bet aktiermāksla ir nepieciešama plašā profesiju lokā - no jurista līdz veikala vadītājam; no valsts vadītāja līdz tirgus pārdevējam. Liels talants, kurš ir noderīgs dažādās jomās atkarībā no tā, kas ir Tava talanta pamatā. Tālāk atliek tikai piemeklēt jomu, kura turas prātā jau bez zināšanu lielākas bāzes.
20.12.2013 16:24 |

Reitings 495
Mana talanta pamatā ir emocionalitāte.
20.12.2013 16:28 |

Reitings 495
grecia Jā varētu vēlāk. Tiešām gribētu cilvēka no malas viedokli.
20.12.2013 16:30 |

Reitings 495
stellaglmr Esmu traki neizlēmīga. Tas visu traucē. Pat ja es gribētu, es vienkārši noraustos. Un es tiešām nezinu vai tas ir maināms defekts.
Varu censties kaut ko izdarīt nenoraustoties, ja izdosies būs labi. :)
20.12.2013 16:32 |

Reitings 495
Vēl viens tēmas formulējums - kā saskatīt savu mērķi?
20.12.2013 23:27 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Man bija vairākas intereses un vēlmes, kur vēlējos sevi realizēt, bel tai atrastu īsto un nesajauktu tikai ar hobiju, izmēģināju savu roku tā pa nopietno...
Interesēja žurnālistika, pievienojos žurnālam uz raxtīju, sapratu, ka tas nav mans, tad sekoja dizains, kas arī laika gaitā apnika... Visbeidzot pievērsos psiholoģijai, un tad sapratu, ka tas ir mans! Bija tāda kā dzirkstelīte, visu darīju ar prieku un nekas neapnika.
20.12.2013 23:37 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Lai cik tas stulbi neizklausītos, es joprojām neesmu to vienu lielo dzīves aicinājumu atradusi. Tā vietā man ir vairāki virzieni, kuros darbojos, lai dzīve būtu piepildīta. Un to var izdarīt tikai tad, kad esi atmetis savus iekšējos kompleksus un domas par to, ka tu jau neko vai tu jau kaut kad kaut ko, un vienkārši sāc ieraudzīt sev apkārt iespējas, iespējas, iespējas. Dzīve tikai no tā vien sastāv - no iespējām. Kopš es sevi esmu sākusi kurbulēt, ka ne jau visu dzīvi bāros un klubos strādāšu, esmu paspējusi pamēģināt daudz lietu, daudz projektu, nemaz nestājoties augstskolā, jo es joprojām baidos pieļaut kļūdu un iestāties nepareizajā programmā. Esmu iemēģinājusi roku gan žurnālistikā, gan tulkošanā, gan pasākumu vadīšanā un organizēšanā, tagad darbojos jau lielāko apmēros, tieši par pēdējo runājot.

Kādreiz arī domāju - kā tie cilvēki "tur" tiek, kā viņi bez kaut kādiem sakariem, mammām, kas iekārto darbā, blatiem, tiek kaut kur, kur jūtas labi? Un tikai šogad es sapratu - viņi dara. Pie tam, ne jau visu uzreiz, bet ar mazumiņu. Es arī sāku ar vienu ierakstu tviterī, ko kāds mans paziņa bija retvītojis, par to, ka tiek aicināti pieteikties dziedātāji solistu konkursam. Kopš tās dienas es neesmu piedzīvojusi dienu, kad es neredzētu sev apkārt kādu iespēju kaut kur iesaistīties. Šajā situācijā mani motivēja cilvēki, kurus es satiku. Kādam tā var būt grāmata, kas ir izlasīta, kādam tie var būt kaut kādas mazas lietas, kas rada kaut kādu atskārsmi. Es pati sev esmu atskārtusi, ka ja tu sāc uzstādīt uzreiz lielu mērķi, tad visbiežākais tu pagursi pa ceļam. Baby steps. Kamēr es sev uzstādīju lielos mērķus, es palaidu garām mazās iespējas. Kad sāc izmantot mazās iespējas, paveras arī lielākas.

Ļoti patika šis grafiks, ko kāds mans draugs bija nošārējis FB. Man liekas, tas ir attiecināms uz jebkuru dzīves sfēru.
20.12.2013 23:46 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Sāc ar to, ka izej no savas komforta zonas. Izdari kaut ko, kas tev liek justies neērti, pamēģini kaut ko, kas tevi mulsina. Tas palīdzēs atmest ļoti daudz aizspriedumu. Tu neatradīsi savu dzīves mērķi vienā dienā un arī, ja atradīsi, tas nenozīmē, ka tie var mainīties. Neviens jau negrib nodzīvot dzīvi strādājot par pārdevēju, visi grib darīt kaut ko īpašu.Neļauj, lai dzīve un tavs "es nevaru, es nezinu" tevi salauž, salauz tos. Izdari kaut ko čerez ņihaču, ja tas neder, izsvītro no saraksta. Izdari to 150 reizes un tad tu vismaz sapratīsi jomu, kurā virzīties.
20.12.2013 23:52 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ance tikko labi formulēja to, ko es arī gribēju pateikt.
20.12.2013 23:53 |

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
Iena - tev moss lāsts uzlikts, ka nesaproti ko gribi :D:D:D:D:D:D:D
21.12.2013 00:08 |

Reitings 495
Ance Tu vienkārši ar savu ierakstu trāpīji kā naglai uz galvas! Paldies tev :) Tev vēstule
21.12.2013 00:09 |

Reitings 495
Bet aktiermāksla ir nepieciešama plašā profesiju lokā - no jurista līdz veikala vadītājam; no valsts vadītāja līdz tirgus pārdevējam.

Kādā sakarā? Kurš tad spēlē dzīvi?
27.12.2013 19:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti piederu pie cilveekiem ,kuriem vajag to "draamu"-dariit kaut ko taadu,kas noteikti nav viegli.Mani viegla dziive kaitina...neliekas interesanta!Varbuut tiesi taapeec arii savu "draamu" veel
pataisiiju lielaaku-atbraucot uz ASV!Tas bija vispaar loti liels soks manaa dziivee-mainiit pilniigi visu dziivi...Laikam man "sajaa dziivee" ir kaut kaads uzdevums...Es pat nezinu ,ka pateikt vienkaarsaak,bet visu laiku gribaas dariit kaut ko taadu,kas prasa lielu darbu,pacietiibu...!
27.12.2013 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits