Labvakar, dāmas!
Decembris man ir vienos svētkos: tētim dzimšanas diena, Ziemassvētki, mammai dzimšanas diena un tad JG. Ir idejas svētku galdam, bet gribas dažādību, lai nav 4x viens un tas pats. Ko jūs lieksiet svētku galdā (bez rosola un karbonādēm). Varbūt ir kas īpašs?
Z-svētkiem būs kkas tradicionāls (piem. rosols un karbonādes ), bet JG gribu kko vieglu - daudz interesantas uzkodas, vrbt kādus foršus salātus, dzirkstošais vīns, kokteiļi, kkas salds (mby siera kūka). KKā tā. Nesen nosvinējām tēta dzimeni un tur bija viss, kas viņam garšo (vari arī savam tētim/mammai pajautāt, ko viņi vēlētos, kas viņiem garšotu). Vēl 100% nezinu, kas man konkrēti būs svētku galdā, bet tādas ir manas pirmās idejas.
Mana mīļākā tēma Pildīts, vesels tītars būs pamatēdiens. Pārējās būs dažādas uzkodas, sākot ar foie gras, beidzot ar zivs galertu un brokoļa kroketēm. Saldajā pašlaik variēju ar ideju par citrona vai apelsīna krēmu, tuvākās dienās būs eksperimenti. Protams šampanietis un vīns klasika.
p.s. būs 12 dažādi ēdieni.
Lielu vistu vai pīli baidos cept, liekas,ka nesanāks.
Sniegbalte,
Pīlei varbūt neķeries klāt uzreiz, kaut gan ja ir drosme un pārliecība why not... taču vesela vista ir viegli gatavojama. Pirms tam izmēģini mazu cāli cept krāsnī
būs pīrādziņi,kanēļmaizītes,ābolkūka -pašcepts viss.. no salātiem vistas-ananāsu salāti,rosols,krabju salāti,makaronu-paprikas salātiņi,kartupeļi,pupas,zirņi,kāposti,gan jau arī vistiņa, sāļie siera salātu groziņi.
tā kā svinības nekādas lielās nebūs,tad es šogad esmu saplānojusi sacept veselu vistu arī tajā maisā un ar dārzeņiem,svaigu dārzeņu salātus varbūt, kaksiņus un šokolādes cepumus,pagaidām tas arī viss. ā, un sardeles ar štovētiem kāpostiem piparkūkas točna nebūs, nu es necepšu, man negaršo, ja draugs gribēs lai pērk
nu svētkos būs galds kā jau svētkos. uz Z-svētkiem sūtīsim kliņģeri. būs daudz dažādi tradicionālie ēdieni. tā kā es nezinu ,kur īsti svinēsim JG, tad nezinu, kas būs ēdams
Ziemassvētkos būs šuba, zirņi, cūkgaļas cepetis u'tml.
es nekad maisos nelieku, jo tur ir miksētas garšvielas, un ne visas ir dabīgas.. pamēģini šo recepti.
Cāli ierīvē ar sāli un medu. Liek vēderā veselu citronu, kājas ar diegu savelk kopā. Uzliek uz cepamās formiņas, kas ir sapildīta ar ūdeni. Ūdeni liek arī cepamajā traukā.Uzliek ķiploka daivas, timiānu, lauru lapas uz vistas un pārklāj cepamo trauku ar folliju. Liek 180 grādos uzkarsētā krāsnī uz 40 min. Pēc tam noņem nost folliju apslaka mazliet ar olīveļļu, svaigi maltiem pipariem un liek cāli apbrūnināties, kas var aizņemt 20 minūtes.Tikmēr sagatavo salātos. Salātus nomazgā, nosusina, liek traukā. Sagriež šalotes sīpolu smalkās ripiņās un kārto pa virsu salātiem. Čut čut sāli, piparus un baltvīna etiķi ar olīveļļu. Visu samaisa. Apbrūnināto cāli kārto pa virsu salātiem.
Tik vienkārši. Voilà!
Mani šī tēma sāk nedaudz dzīt stresā, man ir ~20 dažādas receptes, domāju, lēnā garā līdz šim visas izmēģināt, saprast, ko jā, ko nē, bet tā vietā tik nāk un nāk klāt idejas, blociņš kļūst pierakstītāks, dienas kļūst arvien aizņemtākas, vispār nesaprotu, kā lai izvēlas tos īstos. Šķiet, ka vēl kādu laiku pēc Ziemassvētkiem varēšu izpausties ar svētku receptēm.
Šonakt uzcepu supervienkārši un ātri pagatavojamus gardus kokoscepumiņus, šos gatavošu arī uz Ziemassvētkiem, nevar neizmantot izdevību, ka kaut ko no tā visa var tik ātri pagatavot, jo lielākā daļa ēdienu tomēr prasa laiku un rūpes.