Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ziemassvētku vakars

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Sveikas! (l)

Drīz jau klāt gada sirsnīgākie svētki, piparkūku un mandarīnu smaržas pa visu māju, izrotāta eglīte, satikšanās prieks, siltums, mīļums, smaidi mīļo cilvēku sejās, Ziemassvētku vecīša ienākšana mājās, dzejoļu skaitīšana, dāvanu saiņošana.

Kā tas notiek Jūsu mājās? Kādas Jums tradīcijas Ziemassvētku vakarā, Ziemassvētkos? Kā pie Jums notiek gatavošanās svētkiem? :)

17.12.2013 15:21 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Tieši tāpat kā Raccoon, Ziemassvētku vakaru svinu atsevišķi, es ar savu ģimeni, un viņš ar savu. Un jau daudz gadus.
Kāpēc? Tāpēc, ka viņa ģimene ir maza un viņš nevēlas tos atstāt vienus ZS vakarā, manā ģimenē savukārt jau ir daudzu gadu tradīcija, ka braucam ciemos pie krustvecākiem, un tur viss - ziemassvētku vakariņas, apdāvināšanaās, ziemassvētku dziesmas un es nevaru iedomāties ziemassvētku vakaru bez tā. Attiecīgi mums ir vienošanās ZS vakars atsevišķi, bet 25.ajā vai nu es braucu pie viņa, vai viņš pie manas ģimenes. Kāpēc to neīstenojām ZS vakarā, tāpēc, ak attālums ir vairāk kā 100km. Ko darīšu, kad būs bērni? Domāju, ka taisīšu ZS mūsu mājās un mēģināšu abas ģimenes apvienot.
18.12.2013 11:45 |

10 gadi
Reitings 1368
Reģ: 03.01.2010
Man ir pavisam jaunas attiecības, vien pāris mēnešus, bet es jau Ziemassvētkus pavadīšu pie viņa un viņa ģimenes. Pat ja man ir savi vecāki un savas tradīcijas. Savējos tad apciemošu pirms vai pēc. Mīļotajiem svētkos jābūt kopā un punkts, kā teica mana vecmāmiņa :)
18.12.2013 11:51 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tradīcija ja nav jāstrādā braukt uz laukiem uz svinet saulgriežusar visu bluķa vilkšanu 21 datumā. Nu kad iekrīt īstie saulgrieži.
18.12.2013 16:53 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Nesaprotu, ko piesējies, skarlet. Pirmkārt, es nepateicu pilnīgi neko aizvainojošu. Savu viedokli es te varu izteikt un to centos darīt ļoti taktiski, neaizskarot kādu. Un es nesaprotu, kāpēc ir par to tā jācepjas? Man vispār šķiet, ka cepjās tikai tie, kas paši ar savu situāciju nav apmierināti. Redzi, es Back, pajautāju, kāpēc viņai ir tā, viņa mierīgi atbildēja un vispār necepās, tas nozīmē, ka viņa ir apmierināta un laimīga ar savu situāciju un viņai vienalga, ko tāda kampanella domā par to, kā viņa svin svētkus. Ja es pateiktu, ka nevaru iedomāties Ziemassvētkus bez sava mīļotā, un kāda te teiktu, kā es tā nevaru bez sava mīļotā iztikt nevienu dienu, es arī neceptos par tādu izbrīnu, bet mierīgi atbildētu, ka man tuvākais cilvēks ir mans mīļotais un es nejustos laimīga pavadīt šos svētkus bez viņa. Tā kā šī kašķēšanās vien nozīmē, ka pašas neesat apmierinātas ar savu situāciju un nav patīkami, ja kāds to vēl akcentē. Par to ļoti atvainojos, bet vienalga neuzskatu, ka esmu pateikusi ko nepareizu vai aizvainojošu.

Ko tu gribi, lai tā ir visām?! Lai visas ir kopā ar savām otrajām pusītēm?! ...bet viens no viņiem ir nelaimīgs, ka neatrodas tur, kur pašlaik vēlētos būt?! Vai arī, lai viņi raujas uz visām pusēm, lai gan katrs grib nākošajā dienā aizbraukt pie savas omes un opja, bet tagad nevar. Kāpēc ir jāuzspiež savs variants par pareizāko?

Es to redzu tā. Ziemassvētki ir mīlestības un ģimenes svētki. Protams, es mīlu savu ģimeni, vecākus un vecvecākus un , protams, es vēlos ar viņiem pabūt kopā šajā laikā, bet prioritātei, manuprāt, vajadzētu būt tai jaunajai ģimenei, kuru tu veido ar savu draugu/vīru un ja ir bērni, tad arī tam, protams. Varbūt kāda būtu nelaimīga, ja svinētu Ziemassvētkus ar savu draugu, bet netiktu pie opīša, bet, es būtu daudz nelaimīgāka, ja savam draugam Ziemassvētkos nevarētu ieskatīties acīs un pateikt cik ļoti viņu mīlu. Varbūt nav pareizi iedalīt šo mīlestību, tādā ziņā, kuru tu vairāk mīli, ģimeni vai otru pusīti, katru es mīlu savādāk un vienlīdz stipri, bet es nesaprotu, kā var tā vienaldzīgi pateikt - es braucu pie savas ģimenes un draugs pie savas un man par to vienalga. Ok, ja apstākļi spiež, tad skaidrs, ka kādreiz tā var gadīties, ka svētki jāpavada atsevišķi un ne jau par to es izteicos. Es nošokējos tieši par to vienaldzību, ka tas pat nesagādā nekādas sirdssāpes, ka vienos no foršākajiem un lielākajiem gada svētkiem vari nebūt kopā ar savu mīļoto cilvēku un tas var likties tik pašsaprotami un normāli. Nu ja man tā būtu, es smagi izvērtētu savas attiecības un to, vai mīlu patiesi šo cilvēku, tāpēc arī uzrakstīju to, ka , manuprāt, attiecībās nav tad viss kārtībā, ja var izrādīt tādu vienaldzību.

Forši tām, kas var apvienot savu un drauga ģimeni un kopā svinēt, tas būtu arī mans sapnis nākotnē. Vispār lasu un smaidu, cik forši daudzas svin svētkus. Lai visām jauki svētki :)
19.12.2013 08:43 |

10 gadi
Reitings 945
Reģ: 17.12.2010
Man Ziemassvētki ir mīļākie svētki. Ievērojam tās pašas tradīcijas, kas te jau minētas. Galvenais ir kopā būšana. Kopīgi cepam piparkūkas, gatavojam. Arī dāvanu pasniegšana ir īpašs moments. Nevaru jau sagaidīt.

Piekrītu kampanellai un kordeliai. Nespētu iedomāties svētkus bez sava drauga. Es viņa dēļ triektos uz jebkuru LV galu un noteikti atrastu kaut kādu kompromisu ar maniem un viņa vecākiem, lai tikai mēs visi šajos svētkos būtu kopā. Kaut kas attiecībās tiešām nav riktīgi, ja šajos skaistajos svētkos nav šīs vēlmes būt kopā. Nu labi, ir kaut kādi nepārvarami apstākļi varbūt, kad nevar būt kopā, bet nu galvenais jau ir gribēt. Te jau dažām izklausās, ka pat negrib un necenšas meklēt variantus būt kopā.
19.12.2013 09:04 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Vēl jūs ņematies :D Nu cik var? Neviena te neprasīja jūsu viedokli vai padomu. ļoti labi, ka jūs svinēsiet kopā ar draugu. Saprotu, ka attiecībās pats galvenais ir svinēt svētkus kopā, vis pārējais ir otršķirīgs.

Vienīgais, ko jums gribētu pateikt...izvairieties no frāzēm "es nevarētu iedomāties, es nekad tā nevarētu"utt.. Pati dzīvē esmu pārliecinājusies, ka vajag tikai ko tādu pateikt, lai dzīvīte izdara tā, ka nākas to piedzīvot, tad arī sapratīsiet, cik stulbs ir šis kategorisms.
19.12.2013 09:14 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
visS
19.12.2013 09:16 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ediena gatavosana , piparkuku cepsana. Speles, davanu pasniegsana. Un ja sniegs tad obligata pastaiga ar pikosanos.
26.11.2015 19:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits