Angļu kaķis

Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! Jau sen loloju sapni par Britu īsspalvaino kaķi. Varbūt kādai ir un var padalīties pieredzē,kādi plusi, mīnusi, ko zināt utt? Kur pirkt, no audzētavas vai ss.lv? Vai papīri ir svarīgi?
Pateicos jau iepriekš :)

Viņš izskatās šāds :P

16.12.2013 21:51 |

Reitings 110
Reģ: 15.06.2009
Nav jau teikts, ka tas paņemtais kaķēns, kurš izskatās pēc brita, uzvedās, kā brits, nebūs mīļš mājas mīlulis. Tikai tad nesauciet viņu par britu un ņemot nesakiet, ka jums tagad baigais britu kaķis mājās, jo jums ir kaķis, kurš izskatās (un labākajā gadījumā arī uzvedās) pēc brita :)

Mums arī mājās ir suns pa 500 ls pirkts kucēns (kaut gan sugas brāļus ar papīriem varēja no citiem audzētājiemm nopirkt pa 350 ls un bez papīriem "skaties uz vecākiem, cik īsti" pa 100ls). Ir sterilizēta, pa izstādēm nevedam, ir mājas mīlulis priekš pašiem. Raksturs ir kā aprakstos, vecāku (ne)slimību vēsture ir izsekojama, jebkurā brīdī varam zvanīt un satikties ar audzētājiem, ja ir kādi jautājumi, braucot ceļojumos varam atstāt suni pie viņiem. Tie ir īsti audzētāji, kuriem tas nozīmē vairāk par par pāris reizes gadā suņa aplecināšanu un kucēnu iztirgošanu pa lēto bez papīriem. Un, ja ar to nodarbojas nopietni ar ciltsdarbu, tad tas ir dzīvesveids nevis naudas kāšana kā vairumam liekas.
16.12.2013 23:45 |

Reitings 110
Kā jau Harmony minēja - ciltsraksti maksā 10 ls. Tad kur rodas tā daudzu desmitu latu lielā atšķirība starp papīru dzīvniekiem un īstajiem, tikai bez tā nevērtīgā papīriņa?? :)
16.12.2013 23:49 |

Reitings 12
Reģ: 12.12.2013
Man ir pelēkais brits. Raksturs ļoti nosvērts, miermīlīgs, mīļojamkaķis. Dikti grib sabiedrību, pat pats rāpjas klēpī un pēc darba sagaida mājās kā sunītis. Viss interesē, ir zinātkārs. Superīga kaķu šķirne!
16.12.2013 23:49 |

Reitings 52
Reģ: 31.05.2013
Nav jau runa tikai par Ls 10 ciltrakstu iznjemshanai federacija. Lai varetu parot kakji to javada pa izstadem, kur tam jagust labi rezultati ( ja nemaldos 2x gada jasanjem Best of best). Daluba viena izstade maxa ls 20-30. Plus jaiegulda laiks sezhot shajas izstades. Kakji jabaro ar kvalitativu partiku, plus par paroshanu jamaksa ari teva ipashniekiem. Principa tiem, kas ar sho nodarbojas legali izmaksas ir lielas un kakeni attiecigi maxa. Plus visiem kakeniem janodroshina 1. Pote un nereti ari 2. Prasit 200-300 ls par minci shada gadijuma ir adekvati. Turklat kakeni var parot tikai 1x gada. Runa par kaut kadu biznesu, te laikam vispar nevar but.
17.12.2013 00:01 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Ja zin konkretu skirni, ko velas, tad nevar pat apsvert nekadus ss.lv!

Sita pazistamie par diezgan brangu naudu no 2 dazadiem cilvekiem izdomaja skirnes sunisus nopirkt. Nopirka. Izauga, abi vispar ne tuvu tai "skirnei" nav.

Un par to, ka dargu suni/kaki neizmetis- ka tad! Bet pagrudis citiem vai aizvedis iemidzinat, jo vienkarsi vairs nav kucens, vairs nav mazs un miligs, bet pienemas prata un paradas raksturs, nolaidiba audzinasana... Tas ar no redzeta, nevis piedomajums.
17.12.2013 00:15 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nav jau teikts, ka tas paņemtais kaķēns, kurš izskatās pēc brita, uzvedās, kā brits, nebūs mīļš mājas mīlulis. Tikai tad nesauciet viņu par britu un ņemot nesakiet, ka jums tagad baigais britu kaķis mājās, jo jums ir kaķis, kurš izskatās (un labākajā gadījumā arī uzvedās) pēc brita

Jā, varbūt, bet tas NAV vienmēr. Līdz ar to nevajag vēlamo pārtaisīt par esošo

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Bully,pieļauju,ka ar kaķiem izstāžu ziņa ir līdzīgi kā ar suņiem.Lai varētu pārot ir vismaz divās izstādēs jādabū vismaz labi(nu manā klubā ar labi neļauj pārot,vajag vismaz ļoti labi).Tādu BOBu nemaz lielākā daļā dzīvnieku dabūt nevar,katrā izstādē tāds var būt tikai viens un ir viens BOO ieguvējs(Best of opposite sex).
Šeit ieskats par izmaksām,gan par suņu audzēšanu,bet princips jau aptuveni tas pats
http://suni.lv/viewtopic.php?f=13&t=51

Reitings 110
Nav jau runa tikai par Ls 10 ciltrakstu iznjemshanai federacija. Tur jau tā lieta, par ko lielākā daļa wanna be britu kaķa/ toija suņa pircēji neaizdomājas.
Turklāt par kādu šķirnes dzīvnieku varētu būt nākotē runa, ja visi pirktu bezpapīru variantus (ir jau īstie, tikai nafig mums tie dokumenti)?
17.12.2013 00:16 |

Reitings 5941
Ja nauda ir ierobezota un gribas kadu milamo, tad jau var sludinajumus skatities. Visiem jau milestibu gribas.
17.12.2013 00:17 |

Reitings 1997
cloo,es neesmu redzējusi nevienu cilvēku,kas nopirktu kucēnu(man šuņi tuvāki,pardon) pa ~ 300Ls,lai pēc gada,tādi parasti nopērk pa lēto,jo tiem dzīvnieks nav nekāda vērtība.
Cik anv dzirdēti stāsti no audzetājiem kas zvana jautā par kucēnu cenu un padzirdot,ka kucēns maksā teju 300 nobļaujas,ka par tādu naudu tak varot nopirkt govi,un nomet.Nu nepērk tādi cilvēki neko dārgu,viņiem tam ir žēl naudas.Un pat ja kādam gadās,ka dzīvnieks kļust lieks,audzētāji(labi) vienmēr ir gatavi savus bērnus ņemt atpakaļ un meklēt tiem citas mājas,ko reti kad dara kāds kaktu ražotājs.Tie visviežāk pat neapjautājas kā tad dzīvniekam iet un nemaz nezin,kur tas vispār dzīvo un vai vēl ir dzīvs.
17.12.2013 00:19 |

Reitings 5941
Harmony - es loti labi to saprotu. Man ari tas skiet absurds, bet pati savam acim augot no berna kajas esmu to redzejusi. Kam ir nauda - tam nav zel jaunu panemt, kam problemu nav. Kas paaugas- to fiksi prom. Un tur jau pat nebija variants - varbut atdot audzetajam atpakal. Bija jautajums- tev vajag sito? Un ja ne, tad... Jauns kucens paradijas.

Sirds sap, ka ta, bet ta ari notiek.
17.12.2013 00:27 |

Reitings 1997
Nu un cik daudz ir tādu,kam ir lieki 300Ls,ko visu laiku maksāt par kucēniem/kaķēniem?Latvijas platuma grādos maz.
Man pašai ir šāds suns,ko šizofrēniķe bija paņēmusi pa 80Ls(kucēns bija audzētājai aizsēdējies,nolaida cenu) un novedusi teju uz miršanas robežas.Laikam iznākot laukā no savas "pasaulītes" saprata,ka nu ir traki un sadomāja pasaciņu,lai tiktu no suņa vaļā.Pēc tam vēl gribēja no manis izspiest,lai braucu viņu pārot uz Krieviju un atdodu viņai 3 kuces no metiena,par šo vienu,kuru viņa man esot uzdāvinājusi.Ļoti spilgts piemērs,kas var notikt ar jebkuru lētu dzivnieku
Pati šobrīd kruķos un domāju kā no Krievijas ievest 500Ls vērtu tīģerkrāsas takša kucēnu+ aptuveni 100Ls ceļam.Nu atvaino,bet es neticu,ka kāds to dara,lai pēc gada izmestu.
17.12.2013 00:35 |

Reitings 215
Reģ: 04.05.2011
Man šobrīd blakus guļ viens īsts britiņš. :) Manējais mincis ir jau cienijamā vecumā, kādi 12 gadi jau būs. Šie kaķīši kā jau meitenes minēja ir ļoti mīlīgi! Manējam patīk uzturēties cilvēku sabiedrībā, vienmēr piedalīties tusiņos un iekļūt visos bilžu kadros! :D Pa nakti vienmēr patīk gulēt uz spilvena, kā jau īstam karalim!
Varētu pat teikt ka visi mājinieki ir iemācījušies pakļauties kaķa kaprīzēm, niķiem un stiķiem. Viņam visi nedarbiņi vienmēr tiek piedoti, jo kā tad var dusmoties uz tādu skaistumu! :)
17.12.2013 00:52 |

Reitings 5941
Es to piemineju tikai tapec, ka saja tema izskaneja apmeram "dargajiem garanteta labaka dzive". Lai pamatotu, ka ta nav vienmer. Nebiju domajusi, ka ar vairumu sunu ta notiek, bet ka piemers, ka notiek visadi ari ar dargiem suniem. Ta kaut ka. :)
17.12.2013 04:28 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
Par cik man melns jau ir ....tad tagad ir doma paņemt arī plēko ar strīpām....:)murk :-)
17.12.2013 07:45 |

Reitings 40
Mums arī ir pelēka meitene - kaprīza, pati klāt nenāks mīļoties, bet kad sāk glaudīt, tad svētlaime.. Kad biju stāvoklī, naktīs gulēja man uz punci, bet kad piedzima bērniņš, tad kļuva greizsirdīga - tika saskrāpētas tapetes un vēl visādi nedarbi tika darīti. Tagad pēc gada jau ir apradusi ar jaunajiem apstākļiem, bet ar bērnu draudzējas nelabprāt.
17.12.2013 09:06 |

Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Man liekas, ka šie kaķi ir tādi flegmatiski, nu baigi pareizie. Man labāk patīk tādi žipčiki, dzīvenīgie nedarbnieki:). Piemēram orentaļi, cornish rex...
17.12.2013 11:38 |

Reitings 1080
Un tad vēl jautājums

Ko labāk ņemt, puiku vai meiteni? Puikas nav baigie mīzēji pa stūriem? Jākastrē obligāti? Vienkārši bija mums sētas runcis, kas čurāja visur un šausmīgi smirdēja, nekastrējām, tas bija ārprāts. Tad,kad runcis pazuda, paņēmām sētas minceni,izkastrējām, vēl nebija dzemdējusi un mīza tāpat pa stūriem un smirdēja kā runča mīzals, tagad domāju ko darīt, minci smuku gribās, bet čuruvāveri arī negribas :D Tā smaka ir neciešama :D
17.12.2013 20:45 |

Reitings 460
Reģ: 31.07.2013
Nu man nekad nav čurājis, lai gan tagad vienalga izkastrēju....un nav nekāds lēnais miegamice,iet laukā pagalmā ,dauzās utt..riktīgs mīļums...un kad pasauc ,tad skrien murradams,mājas sagaida pagalmā kā suns, jau pa gabalu skrien pretim,ir atpazinis mašīnas skaņu :-)ja ar viņu runāju , vins runā pretī..looti sabiedrisks..draudzejas ari ar kaimiņu kaķiem ,nekaro..
17.12.2013 20:49 |

Reitings 1080
Tām kurām ir šie kaķi, kur pirkāt?
Vēlos,lai kaķim ir ES pase, potes utt, jo paralēli dzīvoju 2 valstīs un iespējams būs jāceļo, vairāk sliecos uz kaķi ar doķiem un no audzētavas, jautājums tikai, KUR? Ir daudz dzirdēts,ka cilvēki iegrābjas un iesmērē slimu kaķi :(
17.12.2013 22:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits