Kad plānojām mūsējo, iztēlojāmies reālo kustību virtuvē: ledusskapis, izlietne, plīts, galds utt. Kad ienāk virtuvē ar pārtikas maisiem, kur likt tos? Ērti, ja pie ledusskapja ir virsma, kur uzlikties, kad tas jāpiekrāmē, un izlikt produktus no ledusskapja, kad kaut ko taisās gatavot. Trauķenei jābūt tuvu izlienei, tāpat kā misenei.
Par cepeni - man atkal tieši patīk, ka ir acu augstumā un nav jāliecas kūkumā.
Jo vairāk visādu skapīšu, plauktiņu, jo labāk. Visādi sīkumi salasās. Jāizdomā, kur glabāsiet birstes, spaini, lupatas, tīrīšanas līdzekļus. Tam der garš, šaurs (spaiņa platuma) skapis ar plauktiem tīŗīšanas līdzekļiem.
Par mikreni - man tā stāv plauktā/skapī virs cepenes, un tam durvis veras uz augšu. Kad jānosedz skats, durvis nolaižu un viss pa smuko.
Jāparedz pietiekami daudz un plašas darba virsmas. Man, piemēram, ir par maz, jo uz darba virsmām stāv agregāti (suluspiede, tosteris, kafijautomāts), kuriem neatrodas vietas citur.
Ja tev mājdzīvnieks, jāparedz trauku vieta tā, lai pēc iespējas netraucē kustībai virtuvē.
Ai, vēl jau daudz visādu fišku, piem., vai virtuvē paredzēt kādu vīna plauktu vai bāra leti, glāzes likt plauktos vai ar pēdām uz leju iekārt virs bāra letes.
Visam ir entie varianti. Varbūt pašiem virtuves taisītājiem rodas kādas idejas.