Krista par to "žēl autori" es biju domājusi nevis tevi, bet to sievieti, kura ir nonākusi šādā situācija, ka jākrīt izmisumā jo pašas mazulis ikdienā sit un plēš matus. ;)
Es dzīvoju vairākās amerikāņu ģimenēs un neko tādu nemanīju. Bet, vairāk vai mazāk, viņi tiešām dabū visu, ko vēlas. Vislabāk jau, ja kārotās mantas dabū svētkos, nevis ikdienā! Ikdienā viņiem bija tāda lapa ar zvaigznēm- kad izdari labu darbiņu, jāizkrāso viena zvaigzne. Kad visas zvaigznes izkrāsotas uz lapas, tad nopelnīti 5$.
Viens no bērniem, gan bija tāds, ka ar mani divatā esot, vienkārši bitch (atvainojos, ka tik rupji, bet, nezinu, tas ir piemērotākais vārds) un, kad vecāki blakus, nāk un mani apkampj un spēlē eņģelīša lomu. Bet tas viens tāds gadījums... Un arī neteikšu, ka slikts bērns, bet liekulis.
Vēl citā valstī ir redzēts tāds bērns, kuram mamma nu vispār neko nevar pateikt, aizrādīt vai palūgt. Ja sīkais gribēs citam bērnam atņemt riteni un neatdos, mamma tipina apkārt un lūdzās un piekodina, ka jāiet mājās, ja nemāk spēlēties, bet bērns ignorē visu. Mamma nav autoritāte. Neuzdrošinās piedurt pirkstu bērnam, lai tikai viņš neraudātu. Bet pati cieš... Redzēta arī bīstamas situācijas, kur tas pats bērns neklausa, skrienot projām uz ielas un māte ar otru bērnu- zīdainīti rokās skrien pakaļ un viņas pavēlēs, lai apstājas un neskrien uz ielas, tiek ignorētas. Un mazais to uztver kā spēli, to dara smejoties. Plus vēl reizēm iesit mammai un pasaka, ka negrib viņu, bet mamma pelītes balstiņā, kā vienmēr, mierīgi palūdz lai nedara tā, kas, kā vienmēr, tiek ignorēts.