Kādas ir jūsu attiecības ar Rīgu?

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
11.12.2013 20:16 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Manas attiecības ar Rīgu ir ļoti labas, bet tas man neliedz saskatīt arī tās trūkumus. Tādi ir katrā pilsētā, bet tas galīgi nav arguments, lai atstātu mūsu galvaspilsētas trūkumus neievērotus.

Bloga autore runā tikai par trūkumiem, nepieminot labās iezīmes vispār. Tas, protams, ir saprotams, jo tā ir viņas odziņa - sarkastiski pasmieties par Latviju.

Par Rīgu runājat jūs (lai gan, manuprāt, tā ir skaistākā pilsēta..). Es, piemēram, dzīvoju Jelgavā un tās bildes, ko viņa tur uzņēma savā blogā, kad bija izbraucienā uz Jelgavu, ir pavisam Jelgavu neraksturojošas. Es varētu likt pretī daudzas citas bildes, kur ir citi objekti vai tie paši, bet nofotografēti tā, kā izskatās dzīvajā - skaisti. Taču viņas blogā mēs (latvieši) atkal izskatāmies pēc bomžiem.

Bet nu jā, es, protams, saprotu, ka man slikta humora izjūta un to visu jāņem vieglāk.
11.12.2013 20:54 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Nesaprotu vien to, kurā mežā (laikam kādā, kas līdzīgs tiem, kuros dzīvo tas miljons latviešu :D ) viņa ir dzīvojusies, ja nav pamanījusi meiteņu jau minēto faktu, ka visu pilsētu sejās ir pa neglītam vaibstam.

Vispār teikšu, kā ir - pēc virspusējiem pāršļūcieniem nepatīk tas blogs. Ne tāpēc, ka viņa teikusi ko sliktu, jo patiesība arī šur tur uzzibsnī, bet tāpēc, ka viņas rakstītais nav nedz nesaudzīgi asprātīgs, nedz šarmanti kritisks, ir tikai tāda monotona spiru birdināšana negatīvā noskaņā, ar (iespējams kļūdos) mazliet tā kā sāpi iekšā. Tas ķēms, seksa tūrists, kas toreiz nolika latviešu meitenes, vismaz prata drusku arī sasmīdināt.

Ko lai saka - lai Linda izpaužas, ja nekā citādāk nevar savas ilgas pēc mājām neitralizēt! :)
11.12.2013 20:55 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Manuprāt, ļoti šaurs tai blogerei skatījums uz Rīgu. Ļoti subjektīvi uzrakstīts un pārsvarā tikai negatīvais (pie tam ar krietniem pārspīlējumiem).

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Cittautiešiem, kam nepatīk šeit būt, es vienmēr esmu teikusi- lūdzu, brauciet uz savu dzimteni, kas jūs te tur?

Es domāju, viņu viss apmierina (citādi tiešām - kāpēc nebrauc prom?), vienkārši tas ir veids, kā izcelties/kļūt populārai blogeru vidū.

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Neko jaunu jau nepateica, vnk mēs esam pie visa pieraduši un mums tas liekas normāli, bet cilvēkam no citas valsts - nē. ;) Man arī patīk viņas humoriņš, kurš ik pa laikam parādās blogā, jebkurā gadījumā - man nav nekādu pretenziju pret autori, jo domāju, ka viņa tieši tā arī redz LV, kā apraksta. Viņas raksti man neasociējas ar speciālām uz latviešiem vērstām negācijām. :)
Man personīgi Rīga tīri labi patīk. Pirms atbraucu uz šejieni, nodzīvoju daudzus gadus mazā miestā un pirmajos gados Rīga likās pārāk liela, trokšņaina, cilvēki kaut kādi ne tādi, bet pie visa pierod... Vecumdienas gan gribētu pavadīt kkur mierā un klusumā, vēlams tuvāk dabai! :)
11.12.2013 20:56 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Ja es tagad brauktu pavisam dziivot uz Latviju-izveeletos savu miilo Teikas rajonu!:)
11.12.2013 21:02 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Man Rīga patīk tieši tāda kāda tā ir. Ar Vecrīgu, Čaka ielu, Maskačku un visu pārējo. Tāda tā ir izveidojusies un tāda tā ir.
11.12.2013 21:02 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nē, nu, šaurs tas skatījums, un? Saprotu, ja būtu meli, bet, cik es pārlasīju pa ašo, tad nekādus melus neredzēju. Tikai Latvijā iedzīvotājiem ir tendence smagi sašust tieši tad, kad par viņiem runā patiesību. Arī man bieži gadās tā sašust. Bet tādās dienās kā šī, kad es nomierinu savas uzacis un sāku domāt par lietu, es reizēm saprotu, ka esmu nepamatoti sašutusi, jo taisnība vien ir.

Reizēm man šķiet, ka mums vēl ir no Padomju laikiem palicis ierasts, ka par slikto runāt nedrīkst, jādzīvo sava dzīvīte un jnav jādomā par apkārt notiekošo.
11.12.2013 21:04 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
11.12.2013 21:06 |

Reitings 495
šis labais "Roy Keane practises his Latvian face"

:D:D
11.12.2013 21:07 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
attiecības ar Rīgu ļoti labas :) skaista pilsēta, ir ko darīt, ir kur aiziet, ir uz ko paskatīties.
patīk centrs, patīk pārdaugava, patīk, ka pilsēta ir tīra, bez rietumnieciska steriluma arhitektūrā, patīk tas stilu sajaukums, dažādu krāsu baznīciņas, koka mājiņas utt.
vienīgais, kas nepatīk, ir tas, ka pat centrā tik daudz skaistu, bet nolaistu ēku. ja es būtu Rīgas diktators :D , visas atjaunotu un nokrāsotu.
11.12.2013 21:07 |

Reitings 495
bet vispār tā īriete pēc ģīmja pati līdzīga latvietim, tāda galīgi saskābusi :D
11.12.2013 21:08 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Es zinu, cik liela ir Dublina, kāds sakars uzbraucienam?
Es runāju par pilsētām, kuras meitenes min komentāros. Neteicu, ka konkrēti Dublina, vai kāda cita pilsēta ir lielāka.
11.12.2013 21:08 |

Reitings 949
un varētu pat būt vēl kāda Rīga Latvijā. vēl kāda tik pat liela un plaša iespēju ziņā.
11.12.2013 21:09 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Pirmkārt, šī Īriete vēlas attainot otru Rīgas pusi, kura nav glītākā no daļām, jo viņai reāli krempt, ka Rīga ir atzīta par glīāko pilsētu. Tieši tā pat kā mēs ar to lepojamies, jo tās ir mūsu mājas - viņa vēlējās, lai viņas mājas būtu skaistākās. Respektīvi, katrs savā dzimtenē saskatīs vairāk glītā nekā neglītā. Pat mūsu kaimiņiem skauž, ja kaut kur esam labāki - un pa visu pasauli jau ir izvazāts - kā Latvija var būt labāka...? - kaut kāda tur pusvalstiņa ar sūdīgu ekonomisko situāciju, bet labāka par mūsu lielajiem plašumiem un politisko varenību. Tas ir spēriens pa olām daudzām lielvalstīm un secīgi to iedzīvotājiem, JO;
otrkārt, latvieši Īrijā nav īpaši mīlēti. Viņi vispār nav sajūsmā par lielo viestrādnieku daudzumu, jo gluži vienkārši tie "sit pa kabatu" pieprasot to pašu, ko pieprasa pilsoņi - pabalstus, darbu un tā tālāk. Nevienam nepatīk, ja viņa valstī ielaužas un traucē ierasto kārtību. Šajā sakarā 2010. gadā (?, precīzi neatminos) Īrijā strauji pieauga bezdarbs, bet kas notiek talāk? Melnākie darbi jau ir aizsisti un īriem, kuri zaudējuši darbu, teiksim bankrotējušas kompānijas dēļ, nav kur uz to mirkli ķert "minūtes darbu". Bez tam, nav nepieciešams celt darbiniekiem algu, ja latvieši strādā par kapeikām un ir sajūsmā. Nu, gluži ekvivalenta situācija ar ķīniešiem Latvijā. Viņi ir sajūsmā par mūsu minimālo algu un dzīvošanu pieciem divistabu dzīvoklī. Secīgi, šī Īriete ir palikusi bez darba savā Īrijā un veiksmīgi braukusi veikt izpēti Latvijā. Kas tad šeit ir tas, ko paši latvieši tā nevēlas. Un attiecīgi arī viņas naids ir saprotams. Jo no vienas puses, dzīvot šādā nabadzībā negrib neviens, bet no otras puses viņa to lieliski saprot;
trešais un ne mazāk svarīgais, viņa šeit ne vien nejūtas nenovērtēta un izjūt riebumu pret latviešiem, jo tie kā suga posta viņas dzīvi Īrijā, bet arī nejūtas atzīta kā sieviete. Viņa neizceļas uz pārējo sieviešu fona un ir pelēka. Kaut gan, ja tā ir viņa iekš raksta foto, tad Īrijā droši, ka pielūdzeju netrūka. Šeit viņa ir nekas - parasta ierindniece uz kuru labākajā gadījumā apskatīsies. "Slikta kombinācija" - ārzemniece, nelaimīga, neapmierināta ar Latviju, ne pārāk glīta. No sešām sievietēm viņa labakajā gadījumā būtu piektā.

Ir iemesls ienīst Latviju, ja raugos no viņas skatu punkta. Viss korekti, es turpinu priecāties par to, ka viņai šeit nepatīk - varbūt brauks prom. Jo nekādu dižo pienesumu viņa šeit nenes.
11.12.2013 21:14 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Esmu padzīvojusi vairākās industriālās miljonu pilsētās, tāpēc bieži pie sevis pasakos, ka esmu piedzimusi un dzīvoju Rīgā.
Jā, tā ir province salīdzinot ar citām lielākām pilsētām, bet priekš manis ļoti, ļoti skaista, stilīga, mierīga, labas kultūras dzīves piesātināta. Rīga pilnībā apmierina manas vajadzības.

Par blogu-naivs un, piedodiet, aprobežots skatījums, jo taču nav jābūt īpaši gudram, lai zinātu, ka gandrīz visur ir nelabvēlīgie rajoni.

Kaut gan Monako vai, teiksim, Cīrihe varbūt varētu viņas prasības attaisnot:D
11.12.2013 21:15 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Maskačka ir interesanta.Ja atjaunotu,būtu smuki. Bet bildēs ir tipisks guļamrajons un guļamrajoni ir vairāk kā 60% no Rīgas. Nu tāda ir tā mūsu Rīga.
Nesaprotu,kur viņa visur speķi saskata..
11.12.2013 21:34 |

Reitings 949
man liekas ļoti tumsonīgi piekasīties tādām lietām kā valoda un nacionālā virtuve. jebkurai kultūrai. tam vispār nav nekādas jēgas. tas ir jāpieņem automātiski.
kur nu vēl, ja runā par valsti uz kuru brīvprātīgi brauc un tur paliek. tas laikam vairāk atklājas komentāros kā pašā bloga ierakstā, bet tomēr.
11.12.2013 21:38 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Es nedzīvoju Rīgā, bet, no kritiskā viedokļa, arī es saskatu Rīgu tādu, kādu viņa ir aprakstījusi. Tiesa, gan par sniegu un salu ir konkrēti pārspīlēts.
Viņa tā redz, jo Dublinā ielas ir līdzenas un mebēles centrā uz ielas nemētājas un krievu dzērāji ar suņiem nestāv pie šāda izskata bāra. Īri bieži mīl iedzert- pat svētdienās bāros apmeklētāji netrūkst, bet nav nekad nācies tur sastapt nodzērušos cilvēku ar nelāgu smaku. Nekad nav gadījies redzēt ka publiskajā transportā kāds vemj vai pārdzēries guļ uz grīdas, ko gan nevaru teikt par Rīgu.
Jūs pie tā esat pieradušas, bet es saprotu viņu. Ir ārzemēs ghetto rajoni, bet centrā, publiskajā transportā šādus kadrus ir nācies sastapt tikai baltijas valstu galvaspilsētās. Un mēs kā tauta esam "auksta" - un tas nenozīmē, ka esam slikti- mēs esam labi un čakli, izpalīdzīgi- bet ne priekš svešinieka. Ārzemēs pieņemts svešinieku arī pasveicināt un novēlēt lielisku dienu. Pie mums tā nav pieņemts. Un viņa tikai uzraksta patiesību. Tas ir reālistisks raksts, manuprāt, un jo īpaši par Rīgu.
11.12.2013 21:40 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Lūk, starp citu, šīs sievietes viesošanās šajā forumā:
http://cosmo.lv/forums/topic/150417-resnums-tiesam/
11.12.2013 21:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits