Labdien, meitenes!
Vai tas ir likumīgi, ka darba devējs prasa mani, lai es runātu ar viņu, klientiem un kolektīvu tikai krievu valodā? Man nav nekas pret krieviem un, vēl jo vairāk pret, viņu valodu, bet, ja es ar kādu uzsāku runāt latviski, tad nākamajā dienā mani izsauc pie direktora, lai es attaisnotos viņa priekšā kāpēc vakar es esmu runājusi ar kādu latviski.
Vakar direktors noteica man ultimātu, lai arī tad, kad es zvanu klientiem, ar viņiem runātu tikai krieviski. Tā kā es neesmu kabinetā viena, tad iznāk, ka es esmu piespiesta runāt krieviski tikai viena iemesla dēļ. Šis iemesls ir, lai kāda no kolēģem pēkšņi neaizietu pie direktora un nenosūdzētu mani par valodas lietojumu darba vietā.
Man tiešām negribas pamest šo darba vietu, jo mani apmierina alga un darbs man patīk.
P.S. Zinot to, cik daudz vienmēr tiek runāts, it īpaši aktuālās sarunās forumā, par nacionalitātēm un valodām, lūdzu, nekurināt naidu un tikai atbildēt uz manis uzdoto jautājumu - vai darba devējam ir tiesības spiest darba ņēmēju runāt darba vietā jebkurā citā valodā kura nav valsts valoda?
Paldies!