Sabiedriskajā transportā....

Reitings 48
Reģ: 29.01.2009
Oktobrī stājās spēkā jaunais likums par to, ka sab. tr. pasažierim aizliegts iekāpt un braukt sabiedriskajā transportlīdzeklī smērējošā vai smakojošā apģērbā.
Kā tas vispār reāli strādā? Vai tie klaidoņi un dzērāji, kas bieži vien vizinās sabiedriskajā transportā izlasīja šo likumu un padomāja:- Ak vai, ak vai, vairs nevarēšu braukt, būs jāiet kājām visur :D
Pie tā likuma vēl pierakstīts, ka gadījumā, ja transporta līdzeklī tomēr ir tāds cilvēks, tad jāziņo šoferim. Es piemēram sestdien braucu tramvajā un tur vienā vagona daļā bija ļoooti smakojošs cilvēks, kas vienkārši tur gulēja. Reāli tajā daļā nebija neviena cita cilvēka, visi bija saspiedušies tramvaja otrā pusē. Kāda jēga būtu no tā, ka pateiktu tramvaja vadītājai-sievietei, ka tur guļ klaidonis. Viņa ietu un sviestu viņu ārā?
09.12.2013 10:05 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
manhattanite, ciesties jau vari, bet šaubos, ka to buķeti vēlētos sev, smakai cilvēkiem, kuri nerūpējas par higiēnu un dzīvo uz ielas, parasti līdzī nāk utis, lipīgas infekcijas...

Protams jau,ka negribētu, taču ne vienmēr visas tās lietas nāk komplektā.
09.12.2013 14:50 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
manhattanite ārprāc, lasīju Tavu komentāru un man pilnīgi sirds sagriezās... Kā tā vispār var pateikt vecākam cilvēkam, kas , kā saki, vēl neizskatījās kā bomzis.. Ja pēc urīna, tad bieži vien tāda vecuma cilvēkiem ir smagas problēmas ar veselību un urīna nesaturēšanas , līdz ar ko komplektā nāk pieaugušo pamperi, kur tas urīns arī satek un ja netiek uzreiz nomainīt, tad, protams, tā smaka arī paliek.. un nevar jau zināt, mazums tam onkulītim jāiztiek ar pāris santīmiem dienā un nav naudas pirkt jaunas pamperu pakas dien dienā un , iespējams, viņš spiests ar to 1 pamperu ilgāk staigāt. tik bezsirdīgs, aprobežots, neaudzināts cilvēks. nekas, es, ja redzu tādu augstprātību vienmēr nodomāju, nekas, nekas, kad pati būsi veca un nespējīga, tad redzēsi... tādas lietas atgriežas. pret tādiem veciem cilvēkiem man ir tieši žēl, ja viņi smirdīgi, jo tas jau nav aiz labas dzīves... bet, ja ir 40, 50 gadus veci bomži, kuru sejās vienkārši var redzēt jau no tāluma, ka tur šņabis savu roku pielicis un tad tie tur izgāzušies pa 2 krēsliem sēž un vēl apmīzušies, tad gan es piekrītu tādam likumam.
ai, vispār nafig to Tavu komentāru izlasīju :D Tagad pilnīgi gribētos būt tajā laikā un vietā un pateikt tai sievietei visu, ko es gribētu pateikt tādā situācijā :D
09.12.2013 17:46 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Kamēr likumā netiks strikti definēts vārds "smakojoši" tikmēr uzskatu normu par nepiemērojamu un neefektīvu. Jo, ja mēs katra tagad uzrkatītu, kas tad mūsuprāt ir smakojoš, tad izpratne radikāli atšķirtos. Piemēram, kādam nepatīk meitenes smaržas - viņam tas ir smakojoš cilvēks; kādam nepatīk reņģes - bet omīte, kuras jaka pievilkusies sliktas ventilācijas dēļ ar ceptajām reņģītēm, gan tās dievina; kādam bezpajumtniekam noteikti traucēs Tavs cigarešu aroms, jo viņš ir nesmēķētājs; bet Tev noteikti tracināš viņa šīs pēcpusdienas čarkiņa. Elementāri, Vatson! Samkojam mēs visi. Tikai katrs šo smakošanu uztver savādāk - kas vienam atgāina vizbulītes, tas citam gotiņas izkārnījumus...
09.12.2013 18:07 |

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Man arī bija atgadījums,ka iekāpa bomzis un smirdēja patiešām ,pa visu autobusu,visi sarauca degunus,kāds šo to nievājošu pateica,bet par laimi nākamajā pieturā iekāpa kontrole,kura izmeta ārā. Tā bija svētlaime.! Nu,jo tā smaka ir neciešama. Lai gan ja,tā padomā kā tiks realizēts šis likums? Kāps iekšā cilvēki,katru paostīs , un tos kuri smird metīs ārā un liks maksāt naudu? Man šķiet ,ka īsti tad nav pārdomāts.
09.12.2013 19:08 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tas realitate nestrada!
09.12.2013 19:21 |

Reitings 269
Reģ: 28.10.2010
Ui, atcerējos vidusskolas laikus, kad vēl braucu sabiedriskajā :D Par visiem bomžiem man vēl trakākas likās tantiņas tramvajā, kas tikko pabijušas centrāltirgus zivju paviljonā ar siļķēm maisiņā :D
09.12.2013 19:37 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Lai gan ja,tā padomā kā tiks realizēts šis likums? Kāps iekšā cilvēki,katru paostīs , un tos kuri smird metīs ārā un liks maksāt naudu? Man šķiet ,ka īsti tad nav pārdomāts.

droši vien tas attieksies un tādu smaku, kura izplatās kilometra rādiusā :D
ne jau to, ka tev mute no rīta smirdēs nebūsi paspējusi iztīrīt zobu - tevi par to metīs no transporta laukā :D
09.12.2013 19:58 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
jo reizēm ir tā ka iekāp autobusā gluži kā kaut kādā izgāztuvē. un to izraisa viens pusnomoda indivīds. domāju runa ir par šādiem cilvēkiem.
09.12.2013 20:01 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
ujjjjj neesmu rasiste, bet taa specifiski diivainaa smazha,kas naak no melnajiem cilvekiem,ir vnk shkjebinoshi pretiga. Kadreiz dzivoju rajonaa,kur lielaakaa dalja shiis rases paarstavju un taas 10min autobusaa bij muzhdien ljoooti drausmigas... vienmer liku kaut ko priekshaa degunam :D taa kaa bomzhi vel ir odzinjas :D
09.12.2013 20:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits