Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

pēc diskusijas - Sajūtas pēc atgriešanas Latvijā

 
Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Forumu iedomājos lasot diskusiju - Sajūtas pēc atgriešanas Latvijā
Dažas meitenes minēja , ka latvijā nav ko darīt un tā, bet pēc maniem uzskatiem mēs paši šo valsti tādu veidojam. Te nav nekāds sakars ar politiku vai algām. Jā algas nav tās lielākās, bet ne jau naudā slēpjas tas prieks dzīvot Latvijā. Pavērojat paši sevi, kādi esat kļuvuši atbraucot no ārzemēm. Visi man zināmie cilvēki no anglijas atbrauc ar brīviem uzskatiem, no vācijas - nosvērti un harmoniski. Te Latvijā mēs esam saspringi, stīvi, mūsos nevalda avantūrisms... Tie esam mēs - kas šo valsti tādu rada.
09.12.2013 00:36 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Te nav nekāds sakars ar politiku vai algām. Jā algas nav tās lielākās, bet ne jau naudā slēpjas tas prieks dzīvot Latvijā.

Es domāju, ka mūsu attieksmē lielā mērā IR vainojama nauda. Latvietis, manprāt, ir pieradis dzīvot knapinoties.. un šīs pieticības dēļ ir kļuvis skarbāks pret sevi un pārējiem: labas mantas ir jānopelna; Maxima pārdevēja pati vainīga, ka neizmācījās par profesori; kāpēc Jānis čīkst par mazu algu.. būtu labāk uzsācis veiksmīgu biznesu!
Visi man zināmie cilvēki no anglijas atbrauc ar brīviem uzskatiem, no vācijas - nosvērti un harmoniski. Te Latvijā mēs esam saspringi, stīvi, mūsos nevalda avantūrisms..

Esmu vairākkārt dzirdējusi tekstu ''Latvija ir kā mazs dīķis''. Savā ziņā varu piekrist.. Tie, kas aizdodas projām, gūst jaunus iespaidus, paplašina savu ''redzeslauku''.. tāpēc arī ir plašāks skats uz pasauli :) Ārpus ''dīķa'' sāk vairāk apzināties iespēju daudzveidību, tāpēc arī saspringums par ''sīkumiem'' mazinās :)
09.12.2013 00:48 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Latvieši kā tauta ir sevī vērsta, introverta un "auksta". Ģimeņu, draugu, paziņu lokā tā varbūt nav, taču uz ielas, veikalos, sabiedriskās iestādēs tas ir ļoti labi novērojams. Apkalpošana ir zemā līmenī. Pofesionālā komunikācija, ne visās iestādēs, bet ir bijuši gadījumi, kad var vien pabrīnīties un noteikt "Tiešām!?"...
Tas ir mans subjektīvais viedoklis kritikas ziņā. Tas, kas man krīt acīs. Un tomēr, Latvija ir tēvuzeme, kuru mīlu un savā ziņā tev taisnība- paši veidojam Latviju. Bet ja tu pārdevējai pasaki paldies un viņa neko neatbild, ja pasveicini kādu un uz tevi paskatās un zem deguna noburķšķ, tad to vairs negribās darīt. Nevienam nepatīk būt atraidītam un nenovērtētam. Tas ir kā apburtais loks.
09.12.2013 01:13 |
 
Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Marakesha- tieši par to es arī runāju
09.12.2013 01:15 |
 
Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Marakeshai liels +. Tādas aptuveni ir arī manas domas.

Esmu kādu laiku pavadījusi dažādās valstīs, pie dažādiem apstākļiem, tomēr visur citur esmu varējusi labāk ''iedzīvoties" nekā Latvijā, pat neskatoties uz to, ka tur darbs bija daudzas reizes smagāks. Tiešām, ne naudā slēpjas tā būtiskākā atšķirība. Man liekas, ka Latvijā joprojām vēdī stagnātiskais PSRS gars, kurš liek cilvēkiem nosodīt un izvairīties no atšķirīgā. Jā, man tā ir dzimtene, tomēr nejūtos šeit īsti mājās. Nez vai smaidi un ''paldies'' to spēs mainīt.
09.12.2013 01:32 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Un kāpēc pārdevējas pieklājīgi neatbild "Lūdzu!", vai cilvēki mīļi nesveicinās? Jo atalgojums ir zems un, līdz ar to, viņas ir norūpējušās par to, kā lai izvelk līdz mēneša beigām. Jāplāno, kas ir vajadzīgāks daudz vairāk kā ārzemēs, kur dzīves līmenis ir augstāks- ienākumi lielāki.
Pati zinu kā ir dzīvot, kad ieej veikalā un nav jāplāno, jādomā vai varu atļauties nopirkt ko vēlos-spontāni izlemju iegādāties dārgu kosmētiku, iknedēļu šoppings, spontāni pirkumi - un zinu, ka tas neko neizmainīs, jo sanāks visam ko vēlos un pāri paliks.
Un zinu, kā ir dzīvot, kad nav darba vai tiek saņemta maza aldziņa un ir jānoskatās vien uz to, ko ļoti sirds kāro, bet saproti- nevar! Jo drīkst to, ko vajag (lai izdzīvotu), nevis priekam. Ilgstoši tā dzīvojot arī rodas bubuči:) Diemžēl...
09.12.2013 01:32 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Lust For Life, es arī esmu laiku pavadījusi dažādās valstīs, bet tomēr vienmēr, lai arī kā nebūtu, velk mājas atpaļ. Skumji, ka ir cilvēki, kuriem jābrauc prom no dzimtenes šādu iemeslu dēļ.
09.12.2013 01:40 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu pabijusi daudz kur, bet laikam apgrozos nepareizās vietās, jo nemanu to milzīgo atšķirību starp superīgajiem cilvēkiem "tur, citur" un Latvijā.
Gandijs ir teicis ļoti patiesus vārdus "Be the change you want to see in the world". Es esmu laipna, smaidīga un tādi paši cilvēki ir man apkārt. Super netto pārdevēja novēl jauku dienu un ieliek manu preci papildus maisiņā, lai cukurs nesabirst somā, meitene ar mopšu kucēnu, redzot ka pasmaidu par viņas suni, apstājas un iedod man viņu paglāstīt, sieviete autobusā iedod vietu, lai es ar dzīvnieku konteineru varētu apsēsties, vakar nepazīstams vīrietis, redzot, ka mana mašīna ir iestigusi, ņēma lāpstu un palīdzēja izrakt. Par labo varētu runāt vēl un vēl.
Nav liela māka dusmoties uz visu pasauli par to, ka viņi ir nepietiekami jauki. Daudz lielāka māka ir dot to, ko pats vēlies saņemt.
09.12.2013 01:50 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Libra, nu nevar nepiekrist tavai filozofiskajai domai par labo. Atziņa ir vērtīga.
Man izlasot komentāru uzreiz radās iespaids, ka droši vien esi ietekmīga/bagāta/ļoti izskatīga, jo te šādām vērtībām piešķir lielu nozīmi un kaut vai veikalos izturās savādāk, ja esi "uzcirties".
Rīgā tas vēl nav tik izteikti kā mazākās pilsētās un tomēr tāda lieta ir.
09.12.2013 02:47 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Libra-man arii bija loti patiikams paarsteigums,viesojoties Latvijaa vasaraa.Vienmeer atceros to jauno paardeveeju ,kurs man paliidzeeja izveeleeties pasmaaju razoto saldeejumu.
Es noteikti nevareetu teikt,ka cilveeki buutu rupji,slikti utt,bet biezi kaut kas tik loti atskiras no taa,ko redzu savaa dziives vietaa-kaut kas tiesi uztveree varbuut.Cilveeki vaardu "laime" biezi saprot savaadaak .
09.12.2013 02:56 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man izlasot komentāru uzreiz radās iespaids, ka droši vien esi ietekmīga/bagāta/ļoti izskatīga, jo te šādām vērtībām piešķir lielu nozīmi un kaut vai veikalos izturās savādāk, ja esi "uzcirties".

Shitam pievienojos 100%. Pashai ir bijis taa, ka esmu iegaajusi restoraanaa tai paskataa, kaa parasti staigaaju apkaart Kanaadaa - trenuuzenes, kedas, kapuchjaka un oficiante nepakauneejaas pajautaat vai es varu atljauties vispaar ietureet maltiiti tai restoraanaa Taapat dazaas iestaadees mani jauki noignoreeja - darbinieces turpinaaja veesaa mieraa dzert teeju un pljaapaat savaa starpaa, liidz es jau pavisam nejaukaa tonii saaku runaat. Situaacija mainiijaas pa 180 graadiem tad, kad bija vakaraa jaaiet uz vienu pasaakumu, nebija laika paargjeebties, taapeec uzreiz pa dienu izgaaju klasiskaa kleitaa ar sakaartotiem matiem un elegantaas kurpees pa dariishanaam. Uzreiz pilniigi visi bija laipni un izpaliidziigi. Da nu nafig shito. Man nav veelmes posties katru dienu, lai pret mani iztureetos kaa pret cilveeku.
09.12.2013 03:01 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-tas man atgaadina vecos laikus ,kad iegaaju dziju veikalaa ,lai nopirktu paaris angoras dzijas kamolinus!Nupat biju atbraukusi no Vaacijas ar pilnu koferi dazaadaam dzijaam,bet pietruuka tiesi viens tonis...Paardeveeja man uzreiz teica-izskataas,ka dziju nevareesu atlauties-loti daarga!!!Vienmeer atcereesos -nopirku vairaakus kamolinus un veel atceros,ka pasmaidiiju un pateicu paldies!!
Man draugi ir teikusi,ka pa gabalu var pateikt,ka esmu iebrauceeja un taapeec visi tik laipni izturaas!Es domaaju ,ka tas noteikti nav saistiits ar apgeerbu.Varbuut cilveeki izturaas laipni taapeec,ka es pirmaa pasmaidu ,un loti pieklaigi izturos pilniigi pret visiem-tas var buut oficiants mazaa restoraaninaa,vai slavens maakslinieks.Tas laikam ir iegaajis asiniis-nedaliit cilveekus peec taa,cik daargi apgeerbusies.
09.12.2013 03:10 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Es domaaju ,ka tas noteikti nav saistiits ar apgeerbu.Varbuut cilveeki izturaas laipni taapeec,ka es pirmaa pasmaidu ,un loti pieklaigi izturos pilniigi pret visiem-tas var buut oficiants mazaa restoraaninaa,vai slavens maakslinieks.

Mana attieksme pret cilveekiem nemainaas no taa, kas man ir muguraa. Turklaat esmu tik ljoti pieradusi uzsmaidiit, sasveicinaaties, ka to daru automaatiski vienalga kuraa valstii esmu. Taapeec veel jo vairaak tas mani izbriiniija kaa attieksme mainiijaas, nomainot apgjeerbu.
09.12.2013 03:14 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Man nācies saskarties ar šādu attieksmi no apkalpojošā personāla Douglasā. Ja ieejot veikalā neesmu uzcirtusies, tad attieksme ir tāda ka "ko tu šeit meklē?", taču ja ir bijusi kāda svarīga tikšanās un tai dienā esmu ieveidojusi matus un zolīdāk apģērbusies, apkalpošana ir manāmi jaukāka. Pēc izskata vērtē maciņu, pēc maciņa- vai var atļauties iepirkties šai iestādē. Apmēram tā...
Ārzemēs arī, ja neesmu uzcirtusies apkalpošana ir vienmēr labā līmenī. Un ja esmu uzcirtusies, tad bonusā vienkārši tiek izteikti komplimenti.
Bet no tā es tikai mācos. Pati darba vietā esmu super laipna un jauka pret ikvienu. Ārzemju klienti ir izteikuši komplimentus par apkalpšanu un atzinuši paši, ka citās iestādēs apkalpjošais personāls ir tik drūms, ka sajūta, ka viņiem kaut kas neesot kārtībā dzīvē- attiecības vai so.
09.12.2013 03:33 |
 
Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
Kā var vispār staigāt treniņtērpā apkārt? Ieiet restorānā un brīnīties, kāpēc neapkalpo :D kko tik dumju pat es nebiju gaidījis. Sportistiem ir mcd.
09.12.2013 07:32 |
 
Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Nezinu kas tā par attieksmi attiecībā uz apģērbu un izskatu LV. Es esmu bijis visdažādākajā izskatā veikalos un salonos. Es ieeju stilīgā modes veikalā noplukšā izskatā, izspūris un neizgulējies, apskatīšos kas mani interesē un nopirkšu ja gribēšu. Es nemaz neskatos uz pārdevējām uz viņu reakciju. Vienalga ko par mani domā ( pat jo trakāk, jo labāk, būs par ko pļāpāt pēc tam), es esmu klients un apkalpojiet mani.
09.12.2013 08:57 |
 
10 gadi
Reitings 4129
Reģ: 02.01.2011
no apkalpojošā personāla Douglasā. Ja ieejot veikalā neesmu uzcirtusies, tad attieksme ir tāda ka "ko tu šeit meklē?"


+1000
Mums reiz vasarā bija tāpat, nu tik pretīgi, kad pārdevēja velkas no aizmugures un skatās uz pirkstiem ar domu- ko tu te vsp dari? lasies! :D
09.12.2013 09:01 |
 
Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
no apkalpojošā personāla Douglasā. Ja ieejot veikalā neesmu uzcirtusies, tad attieksme ir tāda ka "ko tu šeit meklē?"


+1000
Mums reiz vasarā bija tāpat, nu tik pretīgi, kad pārdevēja velkas no aizmugures un skatās uz pirkstiem ar domu- ko tu te vsp dari? lasies!



Pašas laikam jau izkāpj no gultas rītos ar full make up un ieveidotiem matiem.


Un tur jau tā lieta, ka ārzemēs cilvēks pat pidžammā, aizejot uz veikala, jutīsies labi un apkalpots tiks kā cilvēks, nevis "ja neesi uzcirties, tad tu esi s*ds". Un sanāk, ka, pirms vienkārši aizej uz veikalu, tev ir jāsēž pie spoguļa un speciāli dēļ tā jātaisās. Un ja esi pilsētā aizkavējies un tā nav romantiska pasēdēšana pie vīna glāzes, un nebūsi uzcirties, nav tiesību cilvēku neapkalpot tā pat kā pārējos. Not fair... :/
09.12.2013 12:02 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Un tur jau tā lieta, ka ārzemēs cilvēks pat pidžammā, aizejot uz veikala, jutīsies labi un apkalpots tiks kā cilvēks, nevis "ja neesi uzcirties, tad tu esi s*ds".


Tavuprāt, nav staprības starp Maximu un restorānu Vincents? Katrā vietā ir sava etiķete, ja neesi spējīgs pielāgoties, tad var gadīties saņemt attiecīgu attieksmi. Tiešām nevaru iedomāties iet uz restorānu treniņbiksēs. Arī Francijā saņēmu nepatīkamu attieksmi no restorāna personāla par apģērbu - tā kā pirms izsakām spriedumus, tomēr neesam tik kategoriski. Es tiešām neemu mucā augusi, esmu pabijusi daudzās valstīs un nesaredzu to fenomenālo starpību apkalpošanā. Ok izņemot UK veikalus, kur kasieres tiešām šķiet smaidīgākas, bet arī, ne vienmēr.
09.12.2013 12:08 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
+1000
Mums reiz vasarā bija tāpat, nu tik pretīgi, kad pārdevēja velkas no aizmugures un skatās uz pirkstiem ar domu- ko tu te vsp dari? lasies!


Mīļās meitenes, iedomājieties kā tur zog?! Tas nudien nav atkarīgs no ģērbšanās, man Drogās seko vienmēr, vai džinsi vai vakarkleita :D
09.12.2013 12:10 |
 
10 gadi
Reitings 4129
Reģ: 02.01.2011
_paris- man, paldies Dievam, Drogās neseko, bet tā reize Douglasā bija tiešām drausmīga. Es nez, kāda ir tur strādājusi? Viņām māca šito pircēju šķirošanu? Man jau šķiet, ka tāda attieksme cilvēkus tikai aizbaida..tāpat kā tirgū- jo vairāk mācās virsū, jo ātrāk gribas tikt prom..
09.12.2013 12:16 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits