Morgan, arieta,
tieši tur slēpjas tas joks, ka piparkūkas maliņu apsmērējot/iemērcot cukura sīrupā nekas nav jāgaida, jo iemērc, pieliek tur,kur vajag, pagaida 3 sekundes un atlaiž, viss ir labi pielipis.
Tikko izvārīts cukura sīrups ir šķidrāks (bet jābūt nevis pavisam caurspīdīgam, bet jau karamelīgam, gaiši brūnam, bet nepiededzinātam, jo, arī tad, kad noņemts no uguns, viņš katliņā turpina procesu, tāpēc var piededzināt). Pavisam caurspīdīgu sīrupu es leju logu rūtīs, lai ir stikliņš.
Tad, turpinot līmēt mājiņu, cukura sīrups kļūst biezs diezgan ātri.. un, kad jau vairs nevari viņu paņemt/viņā iemērkt, tad atkal uz lielu liesmu karsē kādu īsu brītiņu un maisa.. tad atkal ir šķidrs (bet jau arvien tumšāk brūns).. un turpina darbu kamēr pabeidz mājiņu :-)