Sveiki. Ir milzīga problēma. Man mājās ir kaķis. Paņēmu no patversmes, kad bija vēl mazs kaķēns. Tagad jau mājās ir 1 gadu un 3 mēnešus. Kopš tā laika, kad viņu paņēmu, viņš ir NENORMĀLI traks. Šausmīgi... Minēšu piemērus - plēš PILNĪBĀ visu. Dzīvoklis man ir ļoti skaists, bet kaķis to ir izposījis. Aizkari saplēsti, puķēm lapas sagrauztas, tapetes saplēstas, dīvāns vienos skrāpējumos... Viss, kas viņam patīk, ir jāslēpj. Piemēram, tie paši aizkari. Lai kaķis tos neizplēstu vēl vairāk, aizkari ir aizlikti aiz radiatoriem. Puķes ir noliktas augstos plauktos, lai nevarētu tikt klāt pie tām. Tad vēl, viņš ļoti kož cilvēkiem, it īpaši man. Man ir sakostas abas rokas. Kad izeju sabiedrībā, cilvēki jautā, kāpēc es graizos. Viņam ļoti bieži uznāk momenti, kad viņam kaut kas notiek un viņš naturāli man uzbrūk. Tiešā vārda nozīmē. Viņš sataisa kūkumu, izbola ļoti lielas acis, sakoncentrējas un uzlec virsū kādai cilvēka ķermeņa daļai un nelaiž vaļā un kož. Viņš var jeb kurā brīdī uzlekt uz cilvēka kājas un rāpties tajā virsū kā pērtiķis. Kad viņu noņem nost, viņš neliekas mierā - viņš uzbrūk virsū un kož. Pēc jaunā gada taisīsim remontu, bet līdz tam es ļoti gribētu noskaidrot, kā nomierināt viņu, lai viņš tā nedara. Tas nav izturami! Vai kāda varētu palīdzēt?