Kādas valodās jūs runājat?

Reitings 280
Reģ: 21.11.2013
Būtu interesanti uzzināt,kādas valodas jūs labi pārvaldat,vai vismaz zinat sarunvalodas līmenī?!
Es zinu protams-latviešu,perfekti-krievu,sarunvalodas līmenī-angļu,ļoti labi-spāņu,pavisam nedaudz-vācu!Pirms kāda laika mācījos internetā arī(portugāļu,lietuviešu un turku valodas)
04.12.2013 19:42 |

Reitings 466
Reģ: 20.09.2010
Latviešu, krievu - dzimtās
Apmeklēju angļu bērnudārzu ( nedzīvojot Latvijā ) - neteiksim, ka zinu tik labi kā dzimtās, bet nu..visu var pieslīpēt.
Vēl vācu un grieķu, ar grieķu tā pašvaki, bet nu visu saprotu, un pateikt, ko gribu.. arī varu. :)
05.12.2013 15:58 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Paldies, ka paskaidroji, kas ir sarunvaloda.
Es no ļoti daudziem darba devējiem, arī tiem, kas strādā ar personālu esmu dzirdējusi, ka jauniešiem vecumā 18-30 ir lielas problēmas ar valodām, jo jaunāki, jo trakāk.

Angļu valodu- zin. Bet ar krievu valodu esot auzas. CV rakstot - ļoti labi, sarunvalodas līmenis, skolā esot mācīts, tik līdz piedāvā parunāt krieviski, vai arī saistītu ar darba specifiku - dažus vārdus var pateikt.
Vēl nesen piemērs: draudzenes mamma ir viesnīcas personāla daļas vadītāja, meklēja darbinieci - administratoru.
Darba inetvijas daļa bija gan angliski, gan krieviski paskaidrot kā tikt līdz muzejam, kas ir praktiski aiz stūra un visiem zināms. Krievu valodā varēja paskaidrot retais.
Kā viņa teica - CV esot bieži vien minētas vismaz 5 valodas - bet reālas zināšanas retajam.
05.12.2013 19:29 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Uzskatu, ka nav jābrīnas, ka meitenes min savā zināšanu pūriņā vairāk par 3 valodām. Daudzas tomēr dzīvo/ studē aiz robežas, saista savu dzīvi ar citu zemju pārstāvjiem, draugu loks ir krāšņāks. Kādai valodas ir kā hobijs, kāda vienkārši super apķērīga :)
05.12.2013 19:50 |

10 gadi
Reitings 3559
Reģ: 13.03.2013
Latviešu- dzimtā
Latgaliešu- atseviški apakšdialekti,Ventiņu izloksin varu arī ierubīt ,ja vajag:D
Kirevu- brīvi
Angļu- brīvi
Vācu-Brīvi
Latīņu- fišku sajēdzu, runāt varu,rakstīt varu ,profesija pieprasa
Itāļu,spāņu un franču- vēl progresā,mācos,mācos:D
05.12.2013 20:40 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Man patiiik ;DDD Daudzas min valodas, kuras nemaz nezina! Paaris vaardus pateikt kaadaa citaa valodaa maak jebkursh, bet tas neskaitaas kaa valodas zinaashana. Valodas zinaashana noziimee vismaz sarunvalodas liimenii,bet ne jau paaris vaardus!
Tad jau es varu uzskaitiit vismaz desmit valodas, kuras tjipa zinu, tikai minot kaadu no taam sekos penteriitis ar paskaidrojumu,-tikai paaris vaardi, maaku tikai alfabeetu, tikai filmaas saprotu... psc vienk ;D

Es gan nebriinos par sho, jo ir tik daudz studentu, kas brauc maaciities uz aarzemeem vai apmainjas programmaas uz gadu vai ilgaak, taapeec arii valodas iemaacaas. Dziivojot citaa valstii ilgterminjaa, ar paaris vaardiem cauri neizbrauksi. Veel kaada iemaacaas valodu, dziivojot ar citas tautiibas viirieti kopaa vai Au Pair programmas ietvaros no viesgjimenes. Kaadai taa ir darba vajadziiba vai izgliitiibas programma, kaa rezultaataa iemaacaas veel vienu sveshvalodu. Pameetaajies gadus piecus pa pasauli un valodas bagaazja ir jau stipri lielaaka.
06.12.2013 01:47 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Latviešu, krievu, čehu, angļu, spāņu un mācos franču..
06.12.2013 10:35 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Jā, es arī pasmīnēju par poliglotiem.. Mana valodas bagāža sastāv no krievu (dzimtā, tātad ļoti labas zināšanas), latviešu (2. dzimtā, teicamas zināšanas), angļu (skolā apgūta, sarunvalodas līmenis).

Ja jātēlo poliglots, tad protu arī frāzes, locīšanu u.tml. latīņu valodā (universitātē apgūta), šo to franču valodā (kursi), lietuviešu (pašmācība un kursi), ukraiņu (pašmācība).

Piekrītu par to, ka, ja zina krievu valodu, tad bulgāru, poļu utt. valodas var saprast. Vismaz es +- varu saprast, par ko ir runa.
06.12.2013 13:16 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Standarta komplekts - nekā interesanta :D
06.12.2013 13:24 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Piekrītu par to, ka, ja zina krievu valodu, tad bulgāru, poļu utt. valodas var saprast. Vismaz es +- varu saprast, par ko ir runa.

nu plus mīnus varbūt arī var saprast, kaut gan ja noliktu kādu savu bulgāru radu būtu interesanti paskatīties, cik tad tas plus mīnus ir reāls ;)

Mana krievu valoda ir teicama, neteikšu ka izcila runāšanā, Krievijā esot, daudzi domā, ka esmu krieviete, runāju bez akcenta, vārdu valodas krājums ir bagāts, bet lūk atķširības starp slāvu valodām ir .. reizēm tas plus mīnus var saprast nu nez.. un it kā ceļojusi un ceļoju arī daudz, bet nu nevaru tā teikt skaļi, ka plus mīnus saprotu... ehh neesmu poliglots.. lai gan no visiem slāviem vislabāk saprotu serbus (ja skatās no Krievijas visattālākās slāvu valodu tautas).
06.12.2013 13:41 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
DIO, Man pamaate ir tirasinju krieviete un vinja biznesa darishanaas, komunicejot ar Krieviju, biezhi saskaras ar jautajumu-kas tas par akcentu vinjai.,no kuras valsts naak :D :D .. Tev ir paveicies,ka Tevi uzskata par krievieti :)
06.12.2013 13:50 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
buuuuu.

Man krievu valoda vienmēr ir labi padevusies, nezinu īsti iemeslu kāpēc kāda valoda padodas labāk par otru.. taču dēl darba un sadarbības valoda ir izkopta, ir bijis laiks, kad krievu valodā runāju 24h un pat sapņoju krievu valodā.. toties man ir aboslūi izkropļota latviešu valoda un tas ir dēļ fakta, ka nedzīvoju Latvijā .. un latviešu man apkārt nav, tik viena sieviete, ar kuru mēs regulāri tiekamies un kura man ir kļuvusi par draudzeni, labu draudzeni ... kaut ko vinnē, kaut ko zaudē.. tieši tāpat ir tavai pamātei, zaudējusi savas iemaņas tajā krievu valodā, kādā runāja agrāk..
06.12.2013 13:57 |

Reitings 181
Reģ: 20.08.2013
man laikam arī sanāk,ka ir standarta komplekts- angļu, vācu, krievu. Krievu valoda ir otrā valoda. Angļu un vācu apguvu skolā. Labi pārvaldu šīs valodas. vēl gribētu iemācīties spāņu un zviedru valodas.
06.12.2013 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits