Genetiski modificeta partika

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Gribu, lai kada man ar karotiti mute ieliek GMO. Ne, ne, ne jau GMO partiku :D bet izskaidro par ko ir si aziotaza ap GMO un Monsanto un cik ta ir pamatota.
03.12.2013 18:15 |

Reitings 3031
USA zemniekam vējš netīšām bija iepūtis laukā sēklas un izauga labība, ko kontrolētaji atklāja un tur bija bargas sankcijas, tādas, ka citiem nemaz nerodas drosme kaut ko atstāt sēklai un nepakļauties

Tā ir laba ideja zemnieku un sabiedrības pretestībai- masveidā sasēj dabīgās sēklas tur kur tām nav jābūt. Visiem jau sankcijas neuzliksi. :D
04.12.2013 12:51 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Govs salīdzinājumā ar žurku ir lielāka un netiek barota non stop ar GMO. Ar to žurku tas tāds galējais piemērs, bet ASV neauglība ir arvien izplatītāka un pie mums arī, bet nav vēl tik traki.

Un govis jau reti vairojas dabīgā ceļa savā starpā, tāpat tiek mākslīgi sperma ievadīta un no ārzemēm ievesta. Cilvēkiem arī arvien biežāk nākas izmantot mākslīgo materiālu, jo ne visiem pašiem sanāk.
04.12.2013 12:54 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Tā ir laba ideja zemnieku un sabiedrības pretestībai- masveidā sasēj dabīgās sēklas tur kur tām nav jābūt. Visiem jau sankcijas neuzliksi.

Piekrītu.
Agri vai vēlu labais uzvarēs.
04.12.2013 12:55 |

Reitings 499
Nesodiet mani bargi, man ši tēma ļoti patīk, ka cenšos savienot ar tiešajiem darba pienākumiem:)

Vakarā likšu visu pa loģiskiem plauktiņiem un komentēšu saprātīgāk, ja vēl būs šī tēma aktuāla.
04.12.2013 12:55 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Zhanna es tāpat ka tu. Strādāju un drusku iekomentēju, nevaru šobrīd pilnīgi iedziļinaties. Bet šausmīgi interesē šī tēma.
04.12.2013 12:58 |

Reitings 3031
Monsanto centieni izvērst plašumā GMO kaut kādu iemesli pēc man atgādina to ko padomju vara izdarīja Ukrainā. Lai attīstītu PSRS tehnoloģijas bija vajadzīgi līdzekli lai tas iepirktu no ārzemēm, bet rietumvalstis negribēja pieņemt PSRS zeltu, bet tikai graudus. Rezultātā padomju vara no Ukrainas zemniekiem paņēma gandrīz visu ražu vairāku gadu garuma. Zemnieki jau nevarēja sevi aizstāvēt, nebija ieroču ar ko pretstāvēt padomju varai.
Monsanto vara ir pat vel lielāka kā brutalajam Staļina režīmam un daudz izsmalcinātāka. Atliek tikai sēklas padarīt nepieejamas un cietīs ne jau tikai zemnieki.
04.12.2013 13:17 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Morgan
Un pacinas jalasa. Obligati jabut noradei par GM
04.12.2013 13:53 |

Reitings 3031
chantelle
Latvija ir obligati janorada uz partikas produkta iepakojuma GM ja tas satur GMO vai ta ir razotaja izvele?
04.12.2013 14:26 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
ir ir jānorāda, kaut kādā veikalā pat redzēju pie eļļām šiltīti, kur rakstīts, ka tās ir no modificētas kukurūzas .

Personīgi es tam visam nepievēršu uzmanību, ja tas arī kaut kā mūs ietekmē , tad mums tāpat to nepiedzīvot :)
04.12.2013 14:29 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Laba tēma :)
Morgan.
GMO ir gan ražotāju izvēle ( lētāk ), gan pircēja ( lētāks produkts ), gan valsts ( mazas algas un lieli nodokļi )...
04.12.2013 16:21 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Galvenais nepērciet neko kā sastāvā ir augu eļļa vai tauki, jo nevar zināt kas zem šiem nosaukumiem slēpjas :)
04.12.2013 16:23 |

Reitings 499
GMO ir gan ražotāju izvēle ( lētāk ), gan pircēja ( lētāks produkts ), gan valsts ( mazas algas un lieli nodokļi )...

Tā cena arī man liekas interesanti noteikta, ka grozies kā gribi, bet sākot ar zemnieku, kas iesēj un beidzot ar gala patērētāju katram sanāk tā, ka nav lielas izvēles iespējas atteikties no GMO, jo sanāk, ka ar visādām ekonomiskām manipulācijām, kuras veic lielās koorporācijas tiek panākta GMO audzēšana, tirgošana, patērēšana.

Algas ir tādas kādas ir, nodokļi un likumdošana arī, iepirkumu cenas no lielveikaliem arī, plus visādi normatīvi, kādiem jāizskatās dārzeņiem, pretājā gadījumā nebūs iespēja tos realizēt u.tt.
04.12.2013 17:06 |

Reitings 3
Reģ: 27.08.2010
Pati ikdienā strādāju ar dažādiem cilvēkiem no dažādām iestādēm.
Ķekavas vista izaug 28dienās, tās, kuras nezin, tad mājas vistai t.i. cālim pēc 28 dienām tikko sāk mainīties spalvas no dzeltenām uz tumšajām.
"Mārupe" gluži tāpat kā visi citi brauc uz izstādēm un skatās telnoloģijas kā pēc iespējas lētāk uzražotu pēc iespējas vairāk. Kā man cilvēkam saprotamā valodā paskaidroja, tad tur tomāti/gurķi aug tādā kā vatē, tur sapilda 19 fermentus, lai dārzenis neslimotu, augtu liels un apaļš. Un tas ir pavisam loģiski izskaidrojams kādēl tas tiek darīts. Kā teica šis darbinieks, lai izaudzētu tomātus un gurķīšus kā piemājas dārziņos, kārtīgā samēslotā zemītē, tad zemi vajadzētu mainīt katru gadu. Tās ir izmaksas... rezultātā Mārupe nevarētu konkurēt ar Poļu tomātiem, jo cena būtu 2x vai 3x lielāka un diez vai tādus izvēlētos.
Tāpat ir ar daudziem citiem uzņēmumiem. Tas, ka irsū nav rakstīts ĢMO nenozīmē, ka viss ir baigi labi un forši.
Rezultātā cilvēki slimo 5x gadā, ir nogurums, sāp galvas vai vēl nez kas.
04.12.2013 17:43 |

Reitings 3031
Zile
Zhanna
Es neprecizi izteicos. Patiesiba gribeju jautat vai GMO leiblu ir obligati jaliek uz iepakojuma?

"Mārupe" gluži tāpat kā visi citi brauc uz izstādēm un skatās telnoloģijas kā pēc iespējas lētāk uzražotu pēc iespējas vairāk. Kā man cilvēkam saprotamā valodā paskaidroja, tad tur tomāti/gurķi aug tādā kā vatē, tur sapilda 19 fermentus, lai dārzenis neslimotu, augtu liels un apaļš. Un tas ir pavisam loģiski izskaidrojams kādēl tas tiek darīts. Kā teica šis darbinieks, lai izaudzētu tomātus un gurķīšus kā piemājas dārziņos, kārtīgā samēslotā zemītē, tad zemi vajadzētu mainīt katru gadu. Tās ir izmaksas... rezultātā Mārupe nevarētu konkurēt ar Poļu tomātiem, jo cena būtu 2x vai 3x lielāka un diez vai tādus izvēlētos.

Un latviesi vel fano par Marupi un apliek polu darzenus un auglus. :D
04.12.2013 18:36 |

Reitings 499
Par Latvijas produktiem sen vairs nefanoju.

Par Kekavas vistam... Vini vistas, putnus gramatvediba gramato krajumos, kamer vista izaug un tiek realizeta, tas ir krajumu aprites cikls. Viniem tas cikls bija par lielu, par ilgu, kas iespaidoja talak parejos finansu raditajus ienemumus utt. Lidz ar to vini bija spiesti uzlabot krajumu aprites ciklu, veicinot atraku putnu augsanu. Panema audzesanas tehnologiju un pec gada salidzinot finansu raditajus cipari bija fantastiski uzlabojusies. Viss ir labi, ja runa par lietam, prieksmetiem, plikiem cipariem, bet ta ir partika, ko cilveks uznem un kas atstaj iespaidu uz izskatu un pec tam ari uz veselibu.

Kekavas vistas apzinati neperku, bet biju nopirkusi Rimi vistas nagetus, garso man vini dienas, kad karojas junk food. Petiju iepakojumu, lai saprastu sastavdalas. Un tur bija rakstits izgatavots Latvija putnu parstrades uznemuma pec Rimi pasutijuma un nemaz nebrinitos, ja vistas nemtas no Kekavas. Ta ka visu izkontrolet nevar un izsekot produkta patiesajai izcelsmei.
04.12.2013 19:25 |

Reitings 499
Oficiali man skiet ir jabut noraditam, ka satur GMO, bet tur ir kaut kadas atkapes sakot no, cik %, jo tiru GMO tik daudz netirgo, bet jauc klat. Bet kaut kados konditorejas izstradajumos, salatos, ka tur var izkontrolet vai pielieta GMO ella vai ne nav ne jausmas.

Bet dzirdot, ka lielas starptautiskas organizacijas un savienibas, nepateiksu, kuras konkreti ir meginajusas Putinu pierunat un nedaudz pat veikt spiedienu, lai vins atlauj Krievija nenoradit, ka produkts satur GMO, saubos, vai musu perkamajiem politikiem vispar ir kada iespeja papikstet preti, tapec vienkarsi neticu, ka visur viss ir noradits un pircejs ir informets un vinam butu briva izvele iegadaties produktus, kas ir brivi no GMO, lai ari oficiali ta tam vajadzetu but.

GMO ir ari kafija, teja, tabaka, vinogas vina izgatavosanai, kokvilna un vel sis tas ne tikai tiesi partika
04.12.2013 19:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Zinot gremošanas bioķīmiju, varu teikt, ka organismam uz to ir ''viens pīpis''. Mediji ir sacēluši paniku un sašķobījuši modificētās pārtikas PR :)
04.12.2013 20:08 |

Reitings 1
Reģ: 18.02.2014
Man personīgi tā ĢMO tēma sirdi plosa, tādēļ nolēmu kaut ko darīt savu iespēju robežās, lai parādītu savu attiekmi un kaut kā pret to cīnītos un kādu rītu pieceļoties, izveidoju mini-blogu par ĢMO.
http://genetiskamodifikaciaj.blogspot.com/

Tur apkopoju savas zināšanas, kas gūtas lasot pētījumus, rakstus, skatoties dokumentālās filmas u.c. Ievietoju arī sadaļu, kā izvairīties no ĢMO, iepērkoties veikalā. Ceru, ka kādam noderēs!
18.02.2014 14:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits