Par svētkiem

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Sveikas, dāmas!

Es jau palēnām te iepērku dāvanas visiem, kas man Ziemīšos jāapdāvina un grozies kā gribi- saraksts sanāk 10 cilvēki. Katram rēķinu ap +/- desmit latiem, kas kopumā ir 100! Bāc- padārgi...

Gribēju pakonsultēties, kā pie jums ir pieņemts un cik tērējat vienai dāvanai?
Iespējams, ka šāda tēma ir bijusi, bet nu anyway...
03.12.2013 14:05 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Kaut kad pāris gadus atpakaļ mēs ar ģimeni sapratām ,ka mums tās dāvanas vairāk tikai ķekša pēc:D Un tad arī novienojāmies par jaunām tradīcijām mūsu ģimenē- zem eglītes saliekam dāvanas tikai tiem, kas vēl tik Ziemassvētku vecītim (tas ir- bērniem).

Protams, ja ļoti gribas vai kādam ir īpaša vēlme/vajadzība pēc kaut kā, tad nu nav aizliegts arī citus apdāvināt. bet nu nekādas apvainošanās, ja kāds palicis bezšā.
Tādas tās tradīcijas mūsmājās:)
03.12.2013 16:10 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
kas vēl tik Ziemassvētku vecītim (tas ir- bērniem).

kas vēl tic Ziemassvētku vecītim (tas ir- bērniem).
03.12.2013 16:11 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Man ir paveicies, man ir maz radi, pie kuriem Ziemassvētkos tāpat nebraucu, bet ģimenē pērku dāvanu tikai mammai un vecmammai(metamies kopā ar brāļiem, lai sanāk, kas lielāks). Brāļiem nepērku, mums kaut kā tā iegājies. Draugam arī nepirkšu. Viss forši, dāvanu drudzis mani neskars. Turklāt es īsti nemāku pirkt lētas dāvanas. :D
03.12.2013 16:49 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Man apdāvināmo cilvēku skaits nav liels - līdz ar to arī nekādi milzu tēriņi nesanāks, jāizdomā kaut kas praktisks mammai un vectētiņam, īpašākas (līdz ar to arī dārgākas) dāvanas būs mazajam brālim un draugam (l) Vēl neesmu izdomājusi, ko, bet nu domāju, ka visiem kopā vairāk kā 50 LS nesavākšu :)

P.S - es arī par praktiskām un noderīgām dāvanām, lai gan tās man svētkos nudien nav galvenās! :)
03.12.2013 17:01 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
mums iegājies tā: izlozējam draudziņu un tam arī pērkam dāvanu, protams, draudziņš ir pačukstējis citam draudziņam, ko viņš apmēram vēlas vai sen kāro un tas draudziņš savukārt dāvinātājam. Neesam jau vairs mazi bērni, kuriem ir nepieciešams pārsteiguma moments. :)
03.12.2013 17:23 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Agrāk man vispār bija tikai mammai jādāvina :)
03.12.2013 17:24 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Manā ģimenē dārgas dāvanas netiek dāvinātas. Vecākiem un māsai ar vīru būs kas simbolisks un pa nieciņam māsas bērniem. Vīra ģimenē starp radiem jau ir notikusi loterija. Un draudzenēm kas mīļš, bet to vēl domāju, kas tieši, kā arī esmu dāvanas meklējumos vīrietim.
04.12.2013 06:58 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
šogad man vispār nav nekādas svētku sajūtas..par dāvanām vispār negribas domāt..tā kā esmu palikusi vispār bez ienākumiem un vienīgais pelnītājs palicis draugs, jūtos diezgan bezpēcīgi..pilnīgi gribās noslēpties no visiem un nerādīties nevienam acīs... tā kā apdāvināmo loks ir diezgan paliels, jo ģimene ir plaša, iestājas vēl lielāks rūgtums sirdī..nemaz negribas svētkus..

manuprāt, ģimenei jāsaprot,ka Tev nav ienākumi un tad jau var vispār neko nedāvināt, vai arī ,ja draugs dod naudu,tad katram nopirkt pa simboliskam nieciņam līdz 2ls.
04.12.2013 08:36 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Es pirkšu dāvanas līdz 5ls . draugam iznāca dārgāka:D ,bet tas tur tā. neuzskatu,ka Z-svētkos jādavāna dārgas dāvanas. Uz dzimšanas dienu var dārgākas dāvanas nopirkt un kaut ko iespaidīgāku
04.12.2013 08:44 |

10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
ui man arī šogada nav svētku sajūtas, tapēc arī dāvanas vēl nav. Krustmeitiņai tikai esmu nopirkusi zoobles, jo kkad bija par labu cenu. :D pagājušajā gadā omai un krustmātei dāvināju pašadītas zeķes+ kādu saldumiņu. māsīcai ar vīru neatceros, ko dāvināju. Ar mammu un audžutēvu neapdāvināmies. Māsīca parasti man dāvina kino biļetes un oma šallītes, lakatiņus. pagājušajā gadā visa gada garumā runājot ar mammu teicu o man vajag šito pasaki, lai kāds uzdāvina uz Ziemassvētkiem! :D Ar draugu pagājušajā gadā uzdāvinājām sev fotoaparātu.
šogad draugs taisa kalendārus ar mūsu+ draugu bildēm. un ja nebūs slinkums uzadīšu vēl kādu zeķu pāri! :D
04.12.2013 09:16 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Mēs neapdāvinamies! Un nesaprotu kādēļ būtu jāapdāvinās, uztaisam loteriju 3Ls vērtībā un viss, katram pa dāvanai sanāk.
04.12.2013 10:53 |

Reitings 15092
Ziemassvētkus bez dāvanām nevaru iedomāties! Ok, kad biju sīka, tad, protams, dāvanu bija daaaudz vairāk, bet arī tagad katram ģimenes loceklim sagādāju dāvanu. Nekādu limitu summās nav, dāvinu ko tādu, par ko saņēmējam būtu prieks. Un tas var būt gan pa 10 LVL, gan pa 30 LVL. Parasti gan katram ir vairākas dāvaniņas. Pirms dāvanu saņemšanas katrs skaita dzejolīšus pie eglītes. Nevaru iedomāties svinēšanu bez tā visa.
04.12.2013 10:59 |

Reitings 187
Arī es nevaru iedomāties Ziemassvētkus bez dāvanām zem eglītes, dzejoļu skaitīšanas un dziesmu dziedāšanas. Ģimene mums liela, pieskaitot vēl drauga ģimeni sanāk pavisam kupls skaits, bet šie ir svētki, kur katru latu nerēķinu, galvenais visiem mīļajiem sagādāt kāroto. Lai arī mūsu ģimenē sen vairs nav neviena maza bērna, tomēr gribas to pārsteigumu un svētku sajūtu!
04.12.2013 11:24 |

Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Tā, kā mūsmājās ir divi mazi bērni, kas gaida gan Ziemassvētku vecīti, gan dāvanas, tad mums dāvanas ir neatņemama sastāvdaļa. Gan savus vecākus iepriecinam ar dāvanām, gan radus, gan draugus. Skaitam dzejoļus, dziesmas. Visa dāvanu pasniegšana ir tāds ļoti pozitīvs process. Nevaru iedomāties, ja dāvanu nebūtu. Tad atnāc- piesēdies pie galda - parij un katrs pa savām mājām iet. Tādi Ziemassvētkie nav priekš mūsu ģimenes un nekad nav bijuši.
04.12.2013 11:28 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
parsvara visas davanas jau sapirktas, vel sadi tadi sikumi palikusi!
sicim vakar sapirkos davanas tad stiepu ka eelis majas, jo visi strada un pasutija lai noperku ari no viniem :D
P.S. ja kadam jaapdavina berni tagat gan rimi gan maxima -40% atlaide visam rotallietam :)
04.12.2013 11:38 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mums nav konkrēta naudas summa, kurā jāiekļaujas. Taču, mēs ģimenes un draugu lokā Ziemassvēkos neaizraujamies ar šausmīgi dārgām dāvanām tur 20Ls vai 30Ls vērtībā. Drīzāk ir patīkami, mīļi sīkumiņi - paštaisīti gardumi un kkas jauks, atbilstošs cilvēka interesēm varbūt arī paštaisīts(un, nē, manu draugu un ģimenes lokā paštaisītās lietas nav kkādi sū***, kas tiek nogrūsti plauktā). Dārgākas dāvanas dāvinām uz dzimšanas dienām. Bez dāvanām es šos svētkus nevaru iedomāties, taču tās nav pats galvenais, tāpēc arī netiek izdotas milzīgas summas par katru dāvanu. Dārgākā lieta, ko šogad dāvināšu, ir gramata un arī tā ir sūtīta no neta, tāpēc nemaksāja ļoti dārgi, bet perfekti atbilst tā cilvēka interesēm, kuram dāvināšu.
Tāpēc man dāvanas draudzenēm un ģimenei ne tuvu neizmaksās 100Ls.
04.12.2013 11:53 |

Reitings 297
meitenes, esmu palaidusi garām un laikam neesmu māņticīga.. kādēļ nevar dāvināt čības?
04.12.2013 11:55 |

Reitings 27
Reģ: 14.11.2013
Man nav konkrētas summas, kas atvēlēta katrai dāvanai. "Izeju" uz sajūtām - kad ieraugu kaut ko, kas atbilst konkrētajam cilvēkam, to arī iegādājos. Ir bijis gan pa pāris latiem, gan par trīs ciparu summām. Domāju, ka cena nav nozīmīgākais faktors - Ziemassvētki jau tomēr ir vairāk emocionāli svētki. Vismaz man. Svarīgāka ir dāvanā ieliktā doma.

sinless, esmu dzirdējusi, ka par čībām saka, ka nevar dāvinat, jo tas esot uz promiešanu vai kaut kā tā. Tāpēc esot kaut viens santīms pretī jāiemaina. Es gan tādām lietām neticu :)
04.12.2013 13:17 |

Reitings 158
Reģ: 14.04.2013
Es laikam apvainotos, ja man galīgi neko neuzdāvinātu uz Ziemassvētkiem (parasti saņemu pat divas dāvanas, jo tā ir arī mana vārda diena).
Es apdāvinu pašus tuvākos un tie ir trīs cilvēki- mans vīrietis, mamma un māsa.
Uz mammas un māsas dāvanām aiziet aptuveni 40 ls katrai. Jo bieži neesmu LV un līdz ar to gribās lai viņām kaut kas skaistāks tiek.
Draugam... nu sanāk uz 100... nu ir tā. Jo viņš ir pieradis pie dārgām lietām. Ja nopirkšu pa lēto, gan jau stūrī nometīs un tas man nepavisam nepatiktu.
04.12.2013 15:30 |

Reitings 158
Reģ: 14.04.2013
Mamma man arī vienmēr sagādā kādu nieciņu. Zinu, ka tas nāk no sirds un man pašai tās summas nav tik svarīgas. Galu galā zinu kādi LV apstākļi. No viņas pāgājšgad saņēmu The Body Shop ķermeņa krēmu, sudraba gredzentiņu, vilnas zeķītes (uz kurām pati uzprasījos) un smaržiņas. Nu mīļi, cilvēks centās un skraidīja pa veikaliem dienu pirms lidoju prom.
04.12.2013 15:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits