Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Viena un tā pati vieta

 
Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Bērnībā, cik nu bērnībā, diezgan apzinātā vecumā, vasaras pavadīju laukos. Nepārprotiet, tur nebija ne vistu, ne cūku, ne govju. Tā bija sen saimniecība. Visas ēkas celtas no lielajiem laukakmeņiem, vieta ar vairāku simtu gadu vēsturi.
Kalnā atradās dzīvojamā ēka, zem kuras milzīgi pagrabi, tālāk zirgu stallis, klēts un dīķis, kurā bija avotu ūdens, jo zem dīķa satikās vairāki avotiņi, un aiz tā burvīga bērzu birzs, kurā pavasaros ziedēja baltās puķītes (neesmu puķu pazinēja, bet zinu, ka bija baltas).
Puskalnā bija lielā lopu kūts, vai tās apmērus labāk raksturotu pat vārds ferma. Pretī, otrpus ceļam bija šķunis, augļkoku dārzs un arī avotiņš, no kura tika ņemts dzeramais ūdens.
Kalna lejā bija vēl viens dīķis, kurš, šķiet, saimniecības plaukuma gados ticis izmantots kā lopu dzirdāmais dīķis. Aiz tā dārzi un atkal, cik nu acs tālu var saredzēt, kalni un kalni, un egļu biezokņi, kur uz Ziemassvētkiem devāmies pakaļ eglītei. Un visus objektus šajā īpašumā savienojoja milzīgu ozolu gatves.
Man tā vieta vienmēr šķita ļoti īpaša un skaista.
Tomēr, tā bija nošķirta no civilizācijas, dziļi mežā, tālu no Rīgas, nebija elektrības, vecāki to vietu pārdeva pirms vairāk kā 10 gadiem.
Un mana klapata sākas pašlaik, jo vairāk kā pēc 10 gadiem es šo vietu sāku redzēt katru nakti sapnī.
Biju tik pārņemta, ka, atsaucoties uz bērnības atmiņām, kā pa miglu lidoju turp. Izmocīju savu mašīnīti pa mežacūku rakumiem un sakritušiem kokiem, bija skaidri redzams, ka vairāk kā 10 gadus tur neviens nav kāju spējis. Beidzot nonācu tur. Biju gaidījusi džungļus, bet, nē, izskatījās tā, it kā tā vieta pati sevi attīrītu. Zinu, izkalusās, ka esmu ar putniem, bet pēc tā, cik lieli bija izauguši mazie ozoliņi starp lielajiem ozolu gatvēs, varēja pateikt, ka neviens tur roku nav pielicis, bet tur nebija ne kūlas, ne aizaugušu džungļu, tik cik lapas sakritušas no ozoliem. Varēja staigāt kā pa parku.
Iepriekšējie saimnieki, no kuriem iegādājāmies to īpašumu, teica, ka šī vieta esot citādāka, ar īpašu enerģiju. Ka nekad tur nav neviena čūska redzēta, lai gan tas ir meža vidū un n-tos gadus nekas nebija kops. Tāpat līdzi nāca muļķīgs nostāsts, ka pirmie saimnieki, kas to vietu izveidojuši, bijuši tik skopi, ka savas dzīves laikā iekrājuši pamatīgu daudzumu ar zelta naudu un to paslēpuši tajā īpašumā. Laikam jau visām senām vietām un lietām nāk līdzi kādas teikas vai nostāsti.
Katru nakti redzot to sapnī biju tā pārņemt, ka biju gatava atteikties no savas pilsētnieces dzīves un doties turp, atpirkt to vietu no pašreizējā īpašnieka (esot kaut kāds ārzemnieks) un kļūt par tās vietas saimnieci. Dīvaini liekas tas, ka redzu sapnī šo vietu pēc vairāk kā 10 gadiem, un laikā, kad esmu nostājusies patstāvīgi uz savām kājām, nekā netrūkst, un esmu šo to sasniegusi.
Kā Jums šķiet, vai man jāiet ārstēties? :D Vai ir tādas vietas ar īpašu enerģētiku, kas pievelk? Vai tāda katru nakti sapnī redzēšana ir jāutver kā kaut kāda zīme? Varbūt kādai ir bijusi līdzīga pieredze?
03.12.2013 13:43 |
 
Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
es domāju, ka tev jāatpērk tā vieta un jādzīvo tur! vai kaut vai ne dzīvot, bet vasarās meditēt :)
manuprāt dzīvot pilsētā, pelnīt daudz un satikt 100 cilvēkus dienā ir tāda sabiedrības iestāstītā laime, bet patiesībā katram savs un forši, ka to savu var atrast un pazīt.
03.12.2013 13:56 |
 
Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
nifnif, paldies par Tavu viedokli! Es ļoti labprāt atpirktu to vietu. Tur, protams, ir nepieciešami lieli ieguldījumi, lai varētu cilvēcīgi dzīvot, un tajā pat laikā jānodrošina cilvēks, kas tur uzturētos visu gadu, jo laukos mēdz izlaupīt īpašumus, kurus nepieskata.
Visu to var darīt, tikai tas ir finanšu jautājums, līdz ar to ir jāizvēlas - vai nu Rīga, vai nu lauki, abus pavilkt... nu varbūt vēl pēc 10 gadiem.
Var jau būt, ka tas lielpilsētas "žurku skrējiens" sāk nogurdināt un zemapziņā gribas to mieru un harmoniju, kas asociējas ar šo vietu.
03.12.2013 14:07 |
 
Reitings 646
Reģ: 05.03.2011
Es ar šo jautājumu arī mocos jau, kādu laiku! Man gan tā nav redzēta vieta, bet periodiski redzu vienu konkrētu vietu-ēku sapņos, zinu, ka tā ir lidosta.
Gribētu saprast, ko tas nozīmē, un kādēļ tieši šī vieta, un tas atkārtojas un atkārtojas...
03.12.2013 14:16 |
 
Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
biziy, laipni lūgta pulciņā! :) Man arī galvenais jautājums ir tas, vai šie saņi nav jāuztver kā kaut kāda zīme.
03.12.2013 14:20 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nezinu, vai ir tādas vietas ar īpašu enerģētiku, bet gan jau, ka ir.
manuprāt, tev izjūtas ir tik spilgtas, jo tas saistās ar tavu bērnību, kad bērns ļoti pieķerās visam. it sevišķi, labam un ilgstošam. arī mani ar bērnības dzīvesvietu saista īpašas atmiņas. pateikšu, ar vienu vietu mani saista ne tās pašas laimīgākas atmiņas, bet man ik pa laikam gribās uz turieni aizbraukt, jo vieta pati par sevi tomēr izstaro savādākas izjūtas. uzrodas tāda nostaļģija un dīvaina sajūta. arī tāda it kā vēlme atgriezties, lai gan zinu, ka tur nedzīvotu ikdienā.
varbūt tev drīzāk derētu atpirkt to vietu un braukt uz turieni vnk pa reizei un atstāt cilvēkus, kas par to vietu rūpējas. lai gan godīgus cilvēkus, kas arī rūpētos par saimniecību, būs grūti atrast
03.12.2013 14:30 |
 
Reitings 8
Reģ: 21.11.2013
Šis atmiņas ir no tā, ka jums ir neizieta kādā mācība pagatnē. Jus atgriežaties sapņos vai vēlāties to darīt istenībā, jo saikne nav atrauta, un ja tur ir kādā nepabeigtā lieta, tad jus tur atgriežaties vēl un vēl. Bernībā jus varējat tur kaut ko pazaudēt, vai ir bijis kas noticis, ko atmiņa slepj no jums, bet zemapziņā jus visu atceraties un dzīvojiet ar to domu? ar to notikumu. Ir jāskatās kādas atmiņas paradās un kādas zīmes tas vietas nes. Enerģētika vietām paliek, īpaša, ne īpaša, slikta, vai laba, nav nozīmes, kamer cilvēkam ir aikne ar to, neatrisināts jautājums, un sveša enerģētika nodar savu citam cilvēkam, bet neviens nepievelk ko tādu, kas viņam nebūtu vajadzīgs. Ja ir jautājumi - rakstiet [email protected] vai skype - marika.ziborova
03.12.2013 15:01 |
 
10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Marika Ziborova - varbūt vari paskaidrot, kāpēc man jau kaut kādu gadu rādās vilki sapņos? Diezgan regulāri, reizi nedēļā. Man no tiem sapņiem ir ļoti bail un katru reizi trūkstos augšā.
03.12.2013 15:07 |
 
Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
Es iesaku nopirkt tev to vietu. Nejaušībām neticu. Tā vieta izklausās brīnišķīga :) Domāju nenožēlotu.
03.12.2013 15:57 |
 
Reitings 8
Reģ: 21.11.2013
kakao - vilki ir sargi, tātād esi kaut kur ielidusi, kur tieši es nevaru zināt, jāzin viss sapnis, vieta, ka arī notikumi dzīvē pirms vai pēc sapņa, tad varēs salikt puzzle kopā. Bet vilki tevi biedē lai nelien tur, kur gribi.
03.12.2013 16:15 |
 
10 gadi
Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Pēdējā laikā vilki rādās vietās, kur bērnībā dzīvoju. Mājā, vectēva mājā, mežā pie mājas. Piemēram, viņi sastājas ap mašīnu un grib tikt iekšā. Stāv pie mājas durvīm, arī grib tikt iekšā. Ir sapņi, kuros es no tiem bēgu. Un ir arī sapņi, ka viņi man uzbrūk un es ar tiem cīnos. Es ar šiem sapņiem arī saprotu, ka tā ir kaut kāda zīme. Bet ko tas viss varētu nozīmēt, nav ne jausmas. Un pats biedējošākais ir tas, ka šie sapņi ir bieži.
04.12.2013 13:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits