Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Esmu jau sen sapratusi, ka lielākā daļa sabiedrības ir tik neizglītota šajā jautājumā, ka konstruktīva diskusija nav iespējama.

+++

Un tādas muļķības kā šajā un citos ar uzturu un veselīgu dzīvesveidu saistītos jautājumos bieži lasīt nenākas. Kā ar zinātniskiem pētījumiem, ka veģetārisms IR veselīgāks, ka veģetārieši dzīvo ilgāk, mazāk slimo ar sirds un asinsvadu slimībām utt utjp? Man ir pilnīgi vienalga, ka citi ēd gaļu, pati to neēdu kopš bērnības, jo man tas šķiet nehumāni, bet nevienam gaļēdājam viņu izvēli nepārmetu, tomēr nevajag savu izvēli pamatot ar nederīgiem 'argumentiem', kuriem nav nekāda pamatojuma! Gaļā nav nekā tāda, kas nebūtu augu izcelsmes produktos. Visas neaizstājamās aminoskābes ir arī augu izcelsmes pārtikas produktos, tikai to profils ir mazliet cits un produkti ir jākombinē, lai uzņemtu visas nepieciešamās, bet arī tas ir vienkārši, ja mazliet painteresējas. Vidējais latvietis, protams, iedzīvosies veselības problēmās, kā tas arī šeit ir apspriests, no šķīvja noņemot gaļas gabalu un turpinot ēst kartupeļus ar kkādiem salātiem to gaļas gabalu ne ar ko neaizvietojot.
03.12.2013 20:10 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Es nezinu, kāda jēga strīdēties veģetāriešiem ar gaļēdājiem, ja ir skaidrs - kamēr pastāvēs cilvēks, tikmēr pastāvēs nežēlība. Tā tas vienkārši ir. Mēs varam to samazināt, bet pavisam pazudināt nav iespējams, un kaut kādas diskusijas forumā no sērijas "nē, tu NEPAREIZI dari" ir muļķīgas, ja reiz var pat salīdzināt gaļas ēšanu ar abortu..
03.12.2013 20:12 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
4 gadus biju veģetāriete. Tas bija pusaudžu gados, uznāca pizģings, ka dzīvniekus žēl..
Bet tad sapazinos ar tagadējo draugu un viņš mani kārdināja ar maltās gaļas mērcīti...nu saprotiet :D
03.12.2013 20:12 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Es esmu gatava te padiskuteet, jo tam jau forums domaats. Bet nu dziivee jau neklupshu virsuu, nesitiishu un uz majas sienas nerakstiishu slepkava. Es nepaarstashu kontakteeties ja cilveeks eed galju. Aicinaatu ciemos un meegjinaatu piebarot :D Vareetu saakt dziivot ar viirieti kursh eed galju un laika gaitaa pieradinaatu bez taas iztikt- pakaapeniski. Galju negatavoju principiaali un ja vinjsh negribeetu gatavot pats tad naaktos samierinaaties. Taadi jau ir lielaakoties visi vegjetaarieshi. Bet sarunas forumaa tas jau citaadaak. Tapec shadas diskusijas ir visinteresantaakas. :D Arii shkjiivi nevemju ja blakus kaads suuta galju.

Nepieklaajiigi kad naak ciemos un jautaa kapeec nav galjas cienastaa. Saku ka mees galju needam. Tad 90% gadiijumu saak kaut ko pieraadiit ka bez galjas nomirsim un tml stulbus argumentus. Manupraat tas ir ljoti nepieklaajiigi sveshas maajas taa pamaaciit ko likt galdaa. Ja es esmu ciemos un nav cienasta vegjetaara es nepaarmetu nama maatei ka nav.
03.12.2013 20:14 |

Reitings 1681
Tgd skatos raidiijumu par pienu. Cik tas veseliigs un vai vsp vajadziugs. Arii diskusiju iemesls. Pieaugusham cilveekam piens nav vajadziigs jo peec dabas likumiem pienu dzer tikai ziidainji. Dabaa cilveeks pieaugushaa vecumaa nevar tikt pie piena. Bet mees to ieguustam rupnieciski - paarkapjot dabas likumus. Taoeec lielakajai daljai cilveeku ir laktozes nepanesamiiba. ;)
03.12.2013 20:21 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
cilvēks bez gaļas ar laiku vienkārši aiziet sviestā.
Ance, nu nu....es neesmu sagājusi sviestā bez gaļas! ;)
03.12.2013 20:28 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
zivīm nav jūtu?
izvilkt ārā, ļaut nosmakt.
hmm.
itkā arī gandrīz visā kosmētikā ar spīdumu esot zvīņas, ko var iegūt tika no zīvīm...
slepkavas.
03.12.2013 20:35 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Pieaugusham cilveekam piens nav vajadziigs jo peec dabas likumiem pienu dzer tikai ziidainji.

Es dzeru pienu, man garšo. Parasti cenšos pirkt eko.

Govs pienā ir visas organismam nepieciešamās vielas : olbaltumvielas, tauki, ogļūdeņraži, minerālsāļi, vitamīni, fermenti, mikroelementi. Puslitrs govs piena nodrošina cilvēka organismam nepieciešamo kalcija dienas devu. Laktoze uztur zarnu trakta mikrofloras dzīvotspēju.
03.12.2013 20:43 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nazi, katrai likumsakarībai ir izņēmums, kas šo likumsakarību apstiprina. Nedomāju, ka tu būsi no tiem cilvēkiem, kas ar mani pusdienojot, sāksi pa visu restorānu kliegt, ka es esmu slepkava, ko gan es varu iedomāties darām dažas dāmas, kas te diskutē (lasīt - uzspiež savu viedokli).

Well, Ella
Man nav problēmu ar to, ka jūs neēdat gaļu. Es jau minēju, ka tam noteikti ir daudzi un labi iemesli, tikai to nez kāpēc palaida garām. Tāpat es izklāstīju arī savus argumentus, lai kādi arī tie nebūtu, kāpēc es gaļu ēdu. Un par to atkal tiku "gudri nolikta pie vietas". Salīdzinājumi ar pedofīliem, ādu dīrātājiem un vēl nez ko - normāli? Un agresīvā esot es... Ne jau man nav pieņemams tas, kādu dzīvesveidu esat izvēlējušās, bet gan jums.

Savu maigumu pret dzīvniekiem varētu nedaudz izpaust arī komunikācijā ar cilvēkiem - arī dzīvnieki tomēr -, tad jūs daudz vairāk spētu panākt, nekā ar saviem skaļajiem saukļiem un aizvainojošajiem salīdzinājumiem.
03.12.2013 20:45 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ance +
03.12.2013 20:47 |

Reitings 1681
Ance tu bishku paarspiilee. Neviens tevi personiigi neaizvainoja. Ta ka sacepies nevieta. Mani tik ljoti neskar tas ka eed galju bet tas ka atsakas atziit nezheliigo galjas ieguushanas veidu. Tas man liekas kaut kaa liekuliigi. Kad cilveeks saka - nu tas jau normaali ka tos dziivniekus slepkavo un tml. Kaut kaa uzreiz liekas ka cilveekam nav nekaadas cienjas pret dziiviubu kaa tadu. Zinu cilveekus kas nevar atteijties no galjas - par maz uznjemiibas - bet saprot ka taa industrija ir nezheeliiga. Censshas galju pirkt bio saimnieciibas un no zinamajiem - kuri kaut cik labaak izturas pret lopinjiem. Uzskatu ka tas ir pirmais solis uz priekshu. Problema ir attieksmee.

Dyonisus - piens ir domaats ziidainjiem. Nekur dabaa pieaugushi ziidiitaaji nezizh pienu. Tas ka tev garsho tas ir cits jautaajums. Un jaa tur ir viskaut kas labs kas paredzeets mazuljiem. :p Redz tas ka mees to lietojam nenoziimee ka taa ir daba paredzeejusi!
03.12.2013 21:01 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Salīdzinājumi ar pedofīliem, ādu dīrātājiem un vēl nez ko - normāli?

Ja vien nevari pamatot, ka salīdzinājumos būtu kādas kļūdas vai ka tie ir lieki, tad tas ir normāli. Attiecībā uz ādu dīrātājiem es tev varu paskaidrot: tā biji tu, kas implicīti apgalvoji, ka baudas gūšana pati par sevi ir pietiekošs iemesls, lai dzīvniekiem nopietni kaitētu. Ja tev nepatīk secinājumi no tāda uzskata, tad prātīgāk, manuprāt, ir mainīt savus uzskatus, nevis pārmest, ka tevi aizvaino secinājumi no Taviem uzskatiem.

Ne jau man nav pieņemams tas, kādu dzīvesveidu esat izvēlējušās, bet gan jums.

Nevajag melot. Tev konkrēti nav pieņemems dzīves veids, kurā cilvēki neklusē un neizturas ar mīļu toleranti pret nepamatotu vardarbību. Pretējā gadījumā tavi agresīvie emo komentāri te nebūtu. Tev taču tik ļoti gribas piespiest dzīvnieku aizstāvjus piekrist Tavai dogmai, ka kaitēt dzīvniekiem bez nepieciešamības ir pieņemami. Acīmredzot Tevi neliek mieru, ka kāds domā citādi.
03.12.2013 21:02 |

Reitings 1681
Well , beidz kashkjeeties ar to Anci. Vinja ir diezgan kategoriska shajaa jautaajumaa. Un aciimredzot ar dubultiem standartiem. Taa kaa neteeree energjiju kaut ko vinjai pieraadot. Ja vinjai vajadzeesvtad pati nonaaks liidz secinaajumiem.
03.12.2013 21:05 |

Reitings 536
Reģ: 24.02.2013
āēūīšģķļžčņ ella tu šādas zīmes pazīsti?
03.12.2013 21:09 |

Reitings 1681
Es rakstu no telefona un man te nav lv valodas. Pat ja buutu tad lietit garumziimes buutu nereaali ilgi un neeerti. Taa kaa paziistu gan. Ja rakstu no kompja - lietoju.
03.12.2013 21:12 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
te nav tāda pareizā vai nepareizā izvēle. te būtībā ir sacensība par to, kurš labāk prot argumentēt, oponēt, spēj atsaukties uz zinātniskiem avotiem un ir zinošāks, tas viss. nosodīt kādu, vai vēl trakāk - saukt kādu par slepkavu, nav īsti normāli.
03.12.2013 21:14 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Tev konkrēti nav pieņemems dzīves veids, kurā cilvēki neklusē un neizturas ar mīļu toleranti pret nepamatotu vardarbību.

Līdz šim man likās, ka veģetāriešu dzīvesveida princips ir neēst gaļu/ dzīvnieku valsts produktus, jo ir žēl dzīvnieku/ir principi/veselībai, utt. Šeit izrādās ka dzīvesveids ir maniakālā veidā mēģināt bāzt cilvēkiem acīs savu pārliecību.. Nepārlasīju visus Ances komentārus, bet šaubos, ka viņa visu laiku mala, ka ''gaļu ēst ir super! Jūs neko nesaprotat!'', utt. Tu, well, gan. Normāla, cilvēcīga attieksme pret dzīvniekiem ir super lieta, es dzīvniekus mīlu un rūpējos gan par saviem, gan nelaimē nonākušiem, bet kā tad ar toleranci pret atšķirīgiem viedokļiem? Man izskatās, ka tev tādas nav. Netaisos iesaistīties te nekādās diskusijās, jo tas ir bezjēdzīgi. Abām pusēm ir savi argumenti un iemesli. Bet ar tādu degsmi un entuziasmu ''braukt'' virsū tiem, kuri nepiekrīt jūsu viedokli, ir vienkārši jocīgi.
03.12.2013 21:18 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
tā biji tu, kas implicīti apgalvoji, ka baudas gūšana pati par sevi ir pietiekošs iemesls, lai dzīvniekiem nopietni kaitētu.

Oj, jā - tieši tā arī uzrakstīju. Ikreiz, kad ēdu gaļu, piedzīvoju lielo O. Tev grāmatas rakstīt vajadzētu - tajā jomā prasme attīstīt kādu apgalvojumu līdz fantāzijas līmenim ir ļoti noderīga.
Tev konkrēti nav pieņemems dzīves veids, kurā cilvēki neklusē un neizturas ar mīļu toleranti pret nepamatotu vardarbību. Pretējā gadījumā tavi agresīvie emo komentāri te nebūtu.

Mani konkrētie komentāri, kuros es konkrēti izsakos par šo tēmu, ir konkrēti vērsti uz jūsu konkrēto neprasmi izmantot adekvātu leksiku kā produktīvas komunikācijas līdzekli.
Ja tev nepatīk secinājumi no tāda uzskata, tad prātīgāk, manuprāt, ir mainīt savus uzskatus, nevis pārmest, ka tevi aizvaino secinājumi no Taviem uzskatiem.

Ja tev mani uzskati nav pieņemami, iesaku Tev mainīt savus uzskatus, nevis izrādīt nepamatotu agresiju cilvēkam, kas gluži vienkārši nedomā tev līdzīgi.
Well , beidz kashkjeeties ar to Anci. Vinja ir diezgan kategoriska shajaa jautaajumaa. Un aciimredzot ar dubultiem standartiem.

Gada anekdote. Lasītprasme ir laba lieta, tomēr reizēm redzams trūkums lasīto arī uztvert.

Kā jau es teicu:
Es jau minēju, ka tam noteikti ir daudzi un labi iemesli, tikai to nez kāpēc palaida garām.

Un arī:
Savu maigumu pret dzīvniekiem varētu nedaudz izpaust arī komunikācijā ar cilvēkiem - arī dzīvnieki tomēr -, tad jūs daudz vairāk spētu panākt, nekā ar saviem skaļajiem saukļiem un aizvainojošajiem salīdzinājumiem.

Nez kāpēc to jūs izvēlējāties nepamanīt. Dubulta morāle? Izvēlēšanās neredzēt, nesaprast, nepievēst uzmanību? Agresija? Nu, tas lai paliek jūsu pašu ziņā.
03.12.2013 21:22 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Laba diskusija. Jāiet cūkgaļas kotletes uzcept :)
03.12.2013 21:25 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Ellai

Kāds sakars tavas ģimenes iepirkšanās paradumiem ar to, kā veģetārisms ietekmētu rietumu pārtikas resursu izmantošanu? Jebkurā gadījumā pārtika tiktu mesta ārā un bojātos. Un ja nebūtu gaļas, tad cilvēki vēl vairāk patērētu visādus pusfabrikātus, jo cilvēki pēc dabas ir slinki. :D

Utopiska pasaule nevar pastāvēt.
03.12.2013 21:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits