Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

10 gadi
Reitings 5181
Reģ: 29.01.2009
Man gaļa garšo un to ēdīšu arī turpmāk.
03.12.2013 19:27 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Neons piedod bet tu liecies jokaina peec tam kad noraadi ka pleseejam ir iespeeja buut vegjetaarietim :D tas ko tu uzrakstiiji ir smiekliiga kjershanas pie salminja lai kaut kaa attaisnotu sevi. :D

Gudriniece ja buutu ne tikai uz zarnaam luureejusi bet zoologjiju macijusies tad zinaatu ka pleseju gremoshanas sisteema nav domaata augu paartikai. Vinju kungjis un zarnas nav tam piemeerotas. Arii fermentu izstradajas kungjii citadaas proporcijas. :D Cilveekam gan.

Haha.. tas ir tikai laika jautaajums kad visa pasaule buus vegjetaarieshi. Jo kaut kad piemeraam uzskatiija ka nodarboties ar seksu ar jauniem zeeniem ir normaali un pat cieniijami - taa bija goda lieta ka kungam ir jauns puika seksam. Bet pasaule mainiijaas un tgd par to liek cietuma. Pasaule mainaas un uzskati arii. Taa kaa laika jautaajums. Iespejams cilveeki vnk kaut kad nevarees atljauties eest galju jo taas cena aug. Cilveeku vairaak, resursu mazaak, pasizmaksa daargaaka. Kaut kad galja varbuut buus tikai bagaatnieku galdaa.
03.12.2013 19:30 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Un kā vegetārisms mainītu Rietumu cilvēku prātus, lai turpmāk pārtikas resursi tiktu izmantoti lietderīgi? Šī ir pavisam cita problēma, kur veģetārisms nav risinājums. Tagad tiek izsviesta gaļa un augu valsts produktu, bet, ja būtu tā, kā tu saki, tiktu izsviesti tikai augu valsts produkti un tāpat cilvēki miertu badā.
03.12.2013 19:30 |

Reitings 1681
Ance ja cilveeks majaas nokauj cuuku tad vinjsh IR slepkava. :p Atnjemt dziivibu ir slepkaviiba.

Ar ko tad kaads cilveeks ir veertiigaks par dziivnieku? Piemeram ja degtu istaba un tur buutu mans suns un kaut kaads sveshs cilveks. Es glaabtu savu suni. Jo vinjsh man ir tuvinieks. Betvtam cilveekam kuru nemaz nezinu salidzinot ar manu suni, manaas aciis veertiibas nav.

Heh.. kameer mamaa jau no pus5 taisa kaapostu tiitenjus ar galju un pat nav tuvu beigaam es jau sagatavoju ziedkapostu biezzupu un eedu. :D aatri, eerti un garshiigi.
03.12.2013 19:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ella, mans komentārs nebija tev adresēts, ja kas... Tas bija sarkasms.
03.12.2013 19:36 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Ance
Šajā situācijā, jūs nevis apgaismojiet pasauli, kā pašām laikam šķiet, bet gan nostādiet sevi muļķu lomā ar reliģiskās sektas cienīgu entuziasmu cenšoties sludināt savus uzskatus un noniecināt tos, kuri vienkārši domā savādāk.

Ar savu butthurtēto komentāru Tu perfekti aprakstīji sevi un sev līdzīgos. Tā vietā lai sniegtu kaut kādus argumentus par tēmu, Tu centies noniecināt veģetāriešus, kuri vienkārši domā savādāk (citādi), tas ir, kuri nepiekrīt Tavai dogmai, ka Tev ir morālas tiesības bez nepieciešamības darīt pāri dzīvniekiem. Attiecīgi tālākos secinājumus jau par sevi esi izdarījusi - Tu esi nostādījusi sevi muļmuļķu lomā ar reliģiskās sektas cienīgu entuziasmu bla bla bla...

Dzīvojiet, kā jums ir ērtāk, bet to dažu cūku dēļ, ko es varbūt gadā apēdu vai pagatavoju savai ģimenei, nevienam nav tiesības mani saukt par slepkavu.

Pirms centies uzpiest šo savu uzskatu pacenties to pamatot. Slepkava ir cilvēks, kurš bez attaisnojama iemesla kādu nogalina, un tas ir tieši tas, ko tu dari, izvēloties ēst gaļu - Tu slepkavo un citādi kaitē dzīvniekiem ar citu rokām. Tev nav tiesības liegt slepkavību saukt par slepkavību un ikvienam ir tiesības slepkavību saukt par slepkavību. Ja nepiekrīti tam, tad sniedz kādu argumentu, nevis vienkārši agresīvi uzspied savu viedokli!
03.12.2013 19:38 |

Reitings 1681
Selene - tas ir sabiedriibas atbildiibas laucinjsh. Ja pateresim mazak, razhos mazak. Ja irbpieprasiijums buus piedavaajums. Es censhos pirkt ar apdomu un zini kad no partikas groza izmet visaadus suudus - sierinjus, bulkas, saldeetus pusfabrikaatus, saldinaatus dzerienus un jogurtinjus gan naudu ietaupu gan veseliiba labaaka. VCilveeki tik daudz naudas teree visaadiem suudiem kuri nemaz nav vajadziigi uzturaa un tiek ppirkti reklamas rezultataa. Mans teetis vsp nemaak iepirkties, sapeerk kaut kaadus sierinjus, kjiimiskos jogurtus, snikerus jo tipa tas garshiigi, nopeerj paarsladinaatas viinogas un kaut kaadas zivju nuujinjas cepshanai, desas- izteree naudas daudz. Bet tas vsp netiek apeests - jo taas lietas nemaz nav garshiigas, kaitiigas, pilnas ar visaadaam kjimijaam - un tas tiek izmests. Un tad vinjsh atkal nopeerk to un mes atkal izmetam. Daudzas gjimenes ta dara. Palenaam radinam lai vinjsh neko taadu nepeerk. Ja katra majsaimnieciiba piees pirkumiem ar sapraatu un apdomigi tad gan naudu ietaupiis gan mazaak izmetiis laukaa. Taa ir katra cilveeka zinjaa. Neviens tava vietaa neizdariis.
03.12.2013 19:42 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
well, ej parunā ar saviem domubiedriem, tie tevi sapratīs un atbalstīs. Kur nu tādi muļķi gaļēdāji var izprast šīs cēlās rīcības debešķīgās sekas? Augstprātība spiežas ārā no katra tevis uzrakstītā burta un man, goda vārds, metas reālas pumpas no kontakta ar tādiem cilvēkiem, pie tam es nešķiroju, vai tas ir veģetārietis, gaļēdājs, melnais, musulmanis vai pareizticīgais. Tāpat arī savus apkārtējos nešķiroju pēc viņu pārliecības, jo nez kāpēc, tie, atšķirībā no vairuma šīs diskusijas dalībnieču, prot neuzspiest savus principus citiem.
03.12.2013 19:44 |

Reitings 110
Neons
Plēsējiem arī ir iespēja ēst ogas, zāli, sēnes, sūnas, koka mizu u.t.t. nemaz neķeroties pie lāpstas un vagu taisīšanas.

Plēsējiem ir iespēja arī ēst melnzemi un akmeņus, tikai tas nenozīmē, ka tādā veidā viņi varēs izdzīvot.

Bet tāpat kā ir dzīvnieki zālēdāji un ir dzīvnieki plēseji, tāpat arī cilvēkam ir tiesības būt gan veģetārietim, gan gaļēdājam bez līdzcilvēku nosodījuma.

Tas, ka dabā ir zālēdāji, plēsēji, absolūti neko nepasaka par to, ko cilvēkam ir tiesības darīt un ko nav, vēl jomazāk, ko vajadzētu darīt un ko nevajadzētu darīt.
03.12.2013 19:44 |

Reitings 1681
Well +++

Vegjetarieshiem vismaz ir iemesli kaapeec need galju, bet galjedajiem nav argumentu kapees labaak eest iznjemot to ka garsho. Pedofiili arii miil beernus
03.12.2013 19:45 |

Reitings 1681
Kanibaali eed cilveekus - tas skaitaas slikti. Ja es nopirkshu cilveeka galju no kaada kas to buutu nogaleejis - mani var notiesaat. Esmu izdariijusi noziegumu. Kaads tam pamatojums? Katram ir tiesiibas eest galjinju. :p Neredzu starpiibu starp govi un kaut kaadu sveshu cilveeku. Bet redz kaa nedriikstot
03.12.2013 19:47 |

Reitings 343
Noskatiijos, paskatiijos uz saviem salatiem, kuros bija galja un turpinaju est, bet video tiesam skarbs. Brrr.

Reitings 110
Ance, ar mani runāties nav spiest lieta un nav pat vēlama, ja vienīgais, ko Tu vari par tēmu pateikt ir personiski uzbraucieni bez neviena pamatojuma un korekta argumenta.

Reitings 1681
Ai labi Ance. Tu jau vari eest to galju cik gribi. Bet ja nu nokljuutu vietaa kur tevi barotu ar labiem vegjetarien edieniem, garshiigiem - nenomirtu un tev garshotu un labpraat eestu. Tas ka esi pieradusi pie galjas vnk ir pieradums. Tas arii viss.

Man bija puisis galjedaajs - gatavoju garshiigas vegjetaaras maltiites - vinjam garshoja. Nebija galjas un neprasiija. Taa kaa tas ir vnk pieradums.
03.12.2013 19:51 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Vegjetarieshiem vismaz ir iemesli kaapeec need galju, bet galjedajiem nav argumentu kapees labaak eest iznjemot to ka garsho. Pedofiili arii miil beernus

Nē, nu, es saprotu, ir jau cilvēki, kas slimīgi seko saviem principiem, bet šis salīdzinājums jau iet ārpus rāmjiem.

Smieklīgākais ir tas, ka puse no tām, kas postulē, ka ir svētuma iemiesojums, atbalsta abortus... Ar ko tad tas auglis ir sliktāks par cūku? Liekulība, liekulība.

Jā, gaļa ir garšīga un tas ir pietiekami labs arguments, lai es to ēstu. Jā, gaļai ir arī uzturvērtība, un tas ir pietiekams arguments, lai es to ēstu. Mani personīgi, jūsu argumenti neietekmē. Tāpēc, ka kaut kāda sabiedrības daļa izvēlas kaut kādu iemeslu (un es nesaku, ka tie nav pareizi, labi iemesli - droši vien ir) dēļ atteikties no gaļas ēšanas, es negrasos darīt to pašu. Atvainojiet, lūdzu, bet - nē. Tas VEIDS, kā jūs to argumentējat - agresīvi, uzbrūkoši, provocējoši - liek vispār cerēt, ka nekad nevienu no jums nesatikšu.
03.12.2013 19:52 |

10 gadi
Reitings 5181
Vegjetarieshiem vismaz ir iemesli kaapeec need galju

Saucot mūs par slepkavām? :D
03.12.2013 19:53 |

10 gadi
Reitings 5181
Smieklīgākais ir tas, ka puse no tām, kas postulē, ka ir svētuma iemiesojums, atbalsta abortus... Ar ko tad tas auglis ir sliktāks par cūku? Liekulība, liekulība.

++
03.12.2013 19:54 |

10 gadi
Reitings 88
Reģ: 06.09.2013
Aaaaaaaaaaaaarrrrrrrrpprrrrrrraaaaaaaaaaaaccccccccccc,kādas šausmas...līdz asarām:( nu kur var būt tāda nežēlība???! Es tos visus strādniekus noslaktētu katru tāpat kā nabaga tos dzīvnieciņus:(:(:( Video mani neiespaidoja,ēdīšu gaļu tāpat kā līdz šim,bet traumēt gan mani traumēja...
03.12.2013 19:59 |

Reitings 1681
Es neatbalstu abortus. Atbalstu draashanos ar apdomu. :D

Man gan shkjiet ka tu esi agresiiva. Laikam tas ir normaali kad kaads ir pret tavu paarlieciibu :)

Labaak ietekshu supergardu zupu - garshos visiem neatkariigi no konfesijas. Kastrolii ielej pienu ar udddeni var pievienot saldo kreejumu - cik nu treknu grib. Saak sildiit un saliek iekshaa pukkaapostu - lieku lielu galvinju uz kaadiem 800 ml uudens ( bet cik nu skhkjidru gribas zupu), uzvaara. Pieliek kurkumu, indijas kjimenes, kajenas piparus, ja grib saali. Viss kad uzvaariits - sablendere. Pieliek zaljumus. Njam njam... saatiigi un silti.
03.12.2013 20:05 |

Reitings 110
Ar ko tad tas auglis ir sliktāks par cūku?

1) nevis auglis, bet embrijs.
2) cūkai atšķirībā no embrija, kuram nav spējas kaut ko piedzīvo, nav vienalga, kas viņu notiek.
3) aborts cilvēki izdari stipri nopietnāku apsvērumu dēļ, nekā izvēloties veikalā gaļu.
4) pat ja veģetārieši dara kaut ko amorālu (kā tas nereti arī ir), tas absolūti neko nepasaka jautājumā par gaļas ēšanu, vai tas ir labi vai slikti.

Jā, gaļa ir garšīga un tas ir pietiekami labs arguments, lai es to ēstu.

Ja vienkārši baudas gūšana pats par sevi ir pietiekošs iemesls, tad būtu jāpiekrīt, ka arī, ka, piemēram, lēna ādas novilkšana kaķim būtu pieņemama, ja vien kādam tāds skats sagādā baudu.

Ārpus šāda konsekvences trūkuma, protams, jānorāda arī, ka tavs ieguvums no gaļas ēšanas baudas būs stipri mazāks kā dzīvniekam zaudējums tavas rīcības dēļ.

Jā, gaļai ir arī uzturvērtība, un tas ir pietiekams arguments, lai es to ēstu.

Arī cilvēku gaļai ir uzturvērtība, tomēr ir citas alternatīvas, kā iegūt uzturvielas.
03.12.2013 20:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits