Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Jums nešķiet, ka šī diskusija ir tikpat nejēdzīga kā tās, kur satiekas ateisti un ticīgie, abortu noliedzēji un atbalstītāji, utt?

It kā bezjēdzīga jau nav, interesanti palasīt pretējus viedokļus, bet ar nosacījumu, ka tie tik izteikti, nevienu neaizvainojot :D Tā kā te tas daudziem vēl jāmācās, un kas zina - varbūt pēc laika šāda pati diskusija raisītos uz pavisam citas nots :)
03.12.2013 17:47 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Kārtējā diskusija, kura liek domāt, ka veģetārisms ir reliģija nevis dzīvesveids.
Kad tiks pārvarēts reliģiskais fanātisms, tad parunāsim.
03.12.2013 18:01 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Kadreiz biju vegetariete varu pateikt tikai to, ka ir tiesam labi japarzin partikas produktu uzturvertiba un uzturvielas, lai nesanak ta ka vegetars uzturs beigu beigas izradas neveseligaks par uzturu ar galu un zivim.
Galu atsaku est jo Dievs man netika to aizliedzis, tad kapec lai es sev to aizliegtu? Tiesa, kuru katru galu needu, bet tikai tadu kas nogalinata etiski ta ka lielveikala galu tapat neperku. Vislabak garso jera un bifela gala, ikdiena diemzel man tikai vistas ir pieejamas.
03.12.2013 18:09 |

Reitings 12
Reģ: 03.12.2013
Visi, kam interesē vairāk informācijas par šo + patīkams vakars draudzīgā gaisotnē:

Jau rīt "Earthlings" kino vakars homo ecos: Zaļajā stāvā, Ernestīnes ielā 12, sētas mājā!
Ierašanās no 18:00, filmas sākums 18:30.
Sabiedriskais transports - 5. trolejbuss un 4., 4.z, 21, 38, 39, 46. autobusi, kā arī mikroautobusi, pietura - Ļermontova iela.
Ieeja bez maksas.
Visi mīļi gaidīti!

homo ecos: Zaļajā stāvā tiks demonstrēta filma “Earthlings”, kam sekos diskusija (kopējais pasākuma ilgums ~2 stundas), diskusijā pieredzē un zināšanās dalīsies arī Sandris Ādminis no “Dzīvnieku brīvība”.

Filmas treileris: http://www.youtube.com/watch?v=JW7nJGBzesU&feature=youtu.be

Vairāk nekā 7.1 miljardi cilvēku patlaban pieprasa līdz šim lielākos materiālos resursus, masveidā iznīcinot pasaules bagātīgo ekosistēmu un katru gadu atmosfērā izgāžot miljardiem tonnu siltumnīcas efektu izraisošo gāzu.
Pastāv uzskats, ka resursu patērēšana ir dzīvniecisks instinkts, bet ko piedēvēt pašu dzīvnieku “patērēšanai”? Industriālās lopkopības rezultātā tiek saražots liels daudzums augstas koncentrācijas atkritumu. Ezeri, upes un pazemes ūdeņi ir pakļauti riskam gadījumos, kad šie atkritumi netiek pienācīgi pārstrādāti. Ir pienācis laiks atvērt acis un saprast, kā mūsu ikdienišķās darbības ietekmē to, kāda būs pasaules nākotne, un tieši mēs esam atbildīgi par postījumu, ko tai nodarām!
Šāds dzīvesveids nav ilgstspējīgs. Vai mēs vēlamies, lai mūsu bērnu piedzīvotu vēl lielākus vides postījumu destruktīvās sekas, ko pašreiz izraisām?
Kāda būs pasaules nākotne šādi turpinot?

Vairāk par filmu www.earthlings.com.

Pasākumā laipni aicināti piedalīties visi, kam ir interese vai ir vēlme padalīties ar savām zināšanām!

Vairāk informācijas www.homoecos.lv

03.12.2013 18:18 |

Reitings 1267
Reģ: 20.09.2010
Video neskatījos, bet gaļu ēdu un ēdīšu. Nespēju iedomāties savu ikdienas maltīti bez gaļas.
Un neredzu tur neko nepareizu, tā dabā ir iekārtots. Paši dzīvnieki taču arī ēd viens otru.
03.12.2013 18:30 |

Reitings 187
Reģ: 28.11.2013
Arī video neskatījos,un gaļu es ēdīšu vienmēr.
03.12.2013 18:35 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Gaļu ēdu reti,un vairāk zivi vai vistas gaļu, bet nu ir reizes kad tiiiiik ļoti sagribas kārtīga karbonāde. Tad to arī sev neliedzu. :)
03.12.2013 18:43 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Neesmu nevienu tadu filmu skatijusies, bet galu biezak needu neka edu un ka jau kaut kur mineju ne aiz zelastibas pret dzivniekiem. Esmu skatijusies vairak par rupniecisko razosanu un genetiski modificetajam lietam, nu tas man ir bijis pietiekami, lai galas esanas periodos atteiktos no rupnieciski razotas galas. Garso jera gala, medijums. Cukgalu needu, jo negarso.
03.12.2013 18:45 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Mani absolūti neietekmē nekādi līdzīgi video un kampaņas par to, cik šausmīgi tiek mocīti dzīvnieki un kā tiek iegūta gaļa. Bērnībā piedalījos cūku kaušanā, bija interesanti un nekādu šoku uz mani tas neatstāja. Uzskatu to par pilnīgi normālu, nepieciešamu, dabisku procesu. Gaļa garšo, labprāt ēdu un ēdīšu. Un veģetāriešus vispār nesaprotu... Šķiet pārlieku jūtīgi cilvēki...
Galu galā arī savvaļas plēsēji medī un kādos tik veidos neiegūst sev nepieciešamo medījumu - ne vienmēr tā ir nesāpīga un viegla nāve upurim.
Tāpat arī, ja parokamies tālākā pagātnē, cilvēks vienmēr ir medījis gaļu. Un arī ar dažādu reliģiju un rituālu parādīšanos, bieža parādība ir visādi dzīvnieku upuri, kuri tika sagatavoti dažādos veidos un arī apēsti. Nu neiestāstīs man neviens, ka gaļas ēšana un tās iegūšana ir kaut kas slikts!
03.12.2013 18:59 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Es arii piedzivoju ka galjedaaji ir agresivi savos uzskatos. Kad pasaku ka needu galju tad 90% galjedaju uzskata par savu pienaakumu man uzspiest ka es dzivoju nepareizi. Smiekligakais ir tas ka specigaku argumentu par to, ka galja vinjiem garsho, ka galja ir vitaali nepiecieshama (kas pat nav mediciiniski pamatots arhaisks viedoklis) vinjiem nav. Protams ja vinji to diskusiju saak ievirziit es dalos ar saviem iemesliem. Bet nav taa ka vegjettarietis saka - es needu galju jo ... ja kaads prasa tad jau jaa..

Un vsp jau pasaulei buutu jaamainaas - vegjetaarisms ir vieniigaa izeja lai paarapdzivotaa planeeta vareetu visuspabarot. Cilveeku kljuust arvien vairaak - tik daudz lauksaimnieciibas zemes teree lai audzeetu gmo soju kopu baroshanai, ka taa zeme vareetu pabarot pusi planeetas. Ta kaa varetu izvertet ka ta ir globaala lieta nevis religjiska parlieciiba.

Un pat ja es parkiecinaashu vienu cilveeku atteikties no dziivnieka pateereshanas, yas cilveks parliecinaas veel kaadu un tas taa pa kjediti aizies tad kopumaa galjedaaju skaits vareetu samazinaaties ar gjeometrisku progresiju par kaadiem paris milioniem! Ja cilveeks domaatu - ai, no manis taapat nekas nemainiisies tad visticamaak mees veel aizvien dziivotu viduslaikos. :)

LAI KATRs sper soliiti pretii veseliigam un ekologjiskam dziivesveidam kas nekaitee planeetai - kads atteiksies no galjas, kaads no jauna kazhoka, cits neizmantos plastikaata maisus un shkjiros atkritumus - visas pasaules meerogaa shaadi sikumi speej daudz ko izmainiit.
03.12.2013 19:02 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Nav cilvēks radīts, lai ēstu gaļu! Ar ko mēs esam labāki par cūkām? Ar to, ka iespundējam tās un audzinām, lai pēc tam pārēstos un kļūtu trekni?

to: fflow

Dzīvoju laukos un varu apgalvot ka nav tā, dzīvnieki neēd gaļu. Pamēģiniet cūkām iemest silē galas atgriezumus vai gaļas buljona paliekas-rīs kā trakas. Vistu barā pastāv tāds kanibālisms, ka pilsētnieces diez ko tādu varētu iedomāties- ja vista ir palikusi vārga un to laicīgi neizņems no bara, to noknābās pārējās un aprīs tā , ka tikai spalvas paliks. Un tādu piemēru ir bez sava gala, vienkārši daudzas to nav redzējušas. Kaut vai saviem mīļajiem sunīšiem un kaķīšiem iedodiet svaigu gaļas gabaliņu-diez vai viņi ateiksies?
Tātad-cilvēks nav ne labāks ne sliktāks par citām dzīvām radībām
Pati gaļu vienmēr ēdu un ēdīšu.
03.12.2013 19:04 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Bērnībā piedalījos cūku kaušanā, bija interesanti

Izklausās slimi. Un nevajag visu laiku piesaukt plēsējus - viņiem nav iespēju paņemt lāpstu, uztaisīt vagas un sastādīt kartupeļus. Tā ir pilnīgi dažādu lietu jaukšana vienā katlā. Cilvēki mēdz piesaukt dzīvnieku pasauli tikai tad, kad tas ir izdevīgi - kad ir runa par gaļas ēšanu, poligāmiju, instinktiem utt.
Neliekuļojiet un atzīstiet, ka ēdat gaļu tikai tāpēc, ka garšo, nevis tāpēc, ka ņemat piemēru no Bengālijas tīģera. Absurds kaut kāds. Kad pašas savām rokām to dzīvnieku noķersiet, ar zobiem rīkli pārplēsīsiet, tad varēsiet kaut ko murmulēt par dabas likumiem.
03.12.2013 19:06 |

Reitings 1681
Neons - ja mees katrs tureetu viensetaa cuuku un govi un atbilstoshi dabiskajiem procesiem atbilstoshaa gadalaikaa to cuuku nokautu - tad, jaa tas butu citadaak. Bet veids kaa galju ieguust industriaali nav taads. Taas metodes ir aarpraatiigas - mateem nonjem bernus, kauj visu gadu, dziivnieks netiek dziives laikaa pat izlaists pastaigaaties. Tie apstaaklji IR slikti. Tas gan buutu jaasaprot. Tas ka tu eed galju ir normaali bet tas ka tu nesaproti to ka tas kaa taa tiek ieguuta gan nav. ;)

Un muusdienaas tirgus ir tik atveerts ka visu gadu varam eest augu izcelsmes paartiku jau ir iemesls neest galju. Un vsp ne viss ko dara un ir dariijis cilveeks ir pareizi. Viduslaikos inkvizicijas arii uzskatiija par pareizam kaa arii krusta karus. ;p
03.12.2013 19:09 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013

Un neredzu tur neko nepareizu, tā dabā ir iekārtots. Paši dzīvnieki taču arī ēd viens otru.

1) Tu runā par dzīvniekiem, kuriem atšķirībā no mūsdienu cilvēkiem, citu ēšana ir neizbēgama nepieciešamība, nevis tikai veids, kā gūt baudu.
2) Dabā dzīvniekie dara milzum daudzas lietas, kuras saprātīgas būtnes (tai skaitā Tu) atzītu par nepareizām, piemēram, neaprūpē slimos indivīdus. Tātad tas, ka kaut kas dabā notiek vēl nepierāda pilnīgi neko attiecībā uz, vai tas ir pareizi/nepareizi.

Neons
Uzskatu to par pilnīgi normālu, nepieciešamu, dabisku procesu.

Kas ir tā nepieciešamība?

Galu galā arī savvaļas plēsēji medī un kādos tik veidos neiegūst sev nepieciešamo medījumu - ne vienmēr tā ir nesāpīga un viegla nāve upurim.

Kļūda. http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature

Tāpat arī, ja parokamies tālākā pagātnē, cilvēks vienmēr ir medījis gaļu. Un arī ar dažādu reliģiju un rituālu parādīšanos, bieža parādība ir visādi dzīvnieku upuri, kuri tika sagatavoti dažādos veidos un arī apēsti.

Kļūda. http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_tradition
03.12.2013 19:10 |

Reitings 1681
+++ delusion.

Chista piesauc tos pleeseejus. Pleseejs panjem tik cik nepiecieshams nevis apslaktee visu antilopju baru. Un vsp dazhreiz liekas ka dazhiem cilveeku sugas paarstaavjiem ir taalu liidz tam pasham lauvam vai tiigjerim zheelsirdijbas un taisniiguma zinjaa. Cilveeks ir sliktaaks par jebkuru zveeru savaa nezheeliiguma zinjaa gan pret citiem cilveekiem gan dziivniekiem. Kad buus nogalinaats pedejais dzivnieks, noindeeta pedeja upe un no debesiim pazudiis pedejais putns , cilveeks sapratiis ka naudu nevar eest :p
03.12.2013 19:15 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Un vsp jau pasaulei buutu jaamainaas - vegjetaarisms ir vieniigaa izeja lai paarapdzivotaa planeeta vareetu visuspabarot. Cilveeku kljuust arvien vairaak - tik daudz lauksaimnieciibas zemes teree lai audzeetu gmo soju kopu baroshanai, ka taa zeme vareetu pabarot pusi planeetas. Ta kaa varetu izvertet ka ta ir globaala lieta nevis religjiska parlieciiba.

Bravo! Jaunākā kosmo pērle. :D Sorry, ka, iepējams, aizvainoju.
Jau tagad visu pasauli varētu pabarot un nevienam nebūtu jāmirst badā, ja tagad pasaulē esošo pārtiku izmantotu racionāli. Izskatās, ka tev nav ne mazākās nojautas, cik tonnas ikdienu pārtikas tiek izsviestas atkritumos.
03.12.2013 19:17 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
ĀĀĀĀ, šī diskusija ir izcils pierādījums tam, ka gaļēdāji, kuri starp citu, dalās arī ar savu veģetāro pieredzi, tiek noniecināti, dēvēti par slepkavām utt, pat NEMĒĢINOT NEVIENAM UZSPIEST SAVU VIEDOKLI. Tas, ka jums ģimenēs notiek kaut kāda viedokļa uzspiešana, nav mūsu darīšana. Šajā situācijā, jūs nevis apgaismojiet pasauli, kā pašām laikam šķiet, bet gan nostādiet sevi muļķu lomā ar reliģiskās sektas cienīgu entuziasmu cenšoties sludināt savus uzskatus un noniecināt tos, kuri vienkārši domā savādāk. Šī un vēl virkne citu diskusiju par šo tēmu manī vienkārši nostiprina pārliecību, ka cilvēks bez gaļas ar laiku vienkārši aiziet sviestā. Taču no malas uz sevi paskatieties! Dzīvojiet, kā jums ir ērtāk, bet to dažu cūku dēļ, ko es varbūt gadā apēdu vai pagatavoju savai ģimenei, nevienam nav tiesības mani saukt par slepkavu. Punkts.
03.12.2013 19:19 |

Reitings 11996
delusion, jā, varbūt slimi, bet man tiešām bija interesanti. Ne jau es no tā guvu baudu, bet redzēju kā izskatās sirds, zarnas, tauki, citi orgāni. Daudz ko iemācījos, daudz ko sapratu. Vērtīga pieredze, manuprāt.

Plēsējiem arī ir iespēja ēst ogas, zāli, sēnes, sūnas, koka mizu u.t.t. nemaz neķeroties pie lāpstas un vagu taisīšanas. Taču viņi to nedara un turpina nogalināt gaļas dēļ. Un tas viss ir dabiski. Neviens jau sevi nesalīdzina ar Bengālijas tīģeri. Bet tāpat kā ir dzīvnieki zālēdāji un ir dzīvnieki plēseji, tāpat arī cilvēkam ir tiesības būt gan veģetārietim, gan gaļēdājam bez līdzcilvēku nosodījuma.
03.12.2013 19:19 |

Reitings 1681
Selene - taa ir veel viena probleema - rietumu pasaules daljas paarbagaatiiba partikas resursos kameer pareejaa pasaulee ir diezhan plashi izplatiita bada probleema. Rietumos razho tik daudz ka nemaz nespeej visu apeest. Un ne jau ni Eiropas lauksaimnieki visu Eiropu baro. Lielaakaa dalja zemes kura baro rietumus atrodas tieshi tajoos bada rajonos. Cilveekiem nav ko eest jo uz vinju zemes audzee soju muusu llopppiem un kultuuras kuras ved uz rietumiem. ;) Taa nu tas ir.

Un taa nav peerle - es vismaz reaali esmu meklejusi savulaik info un intereseejusies par to lai orioenteetos. Nevis vnk izsaku kaut ko. Tas jau muljkim skaidrs ka lai izaudzeetu 1kg galjas pateree vairaak resursu nekaa 1 kg jebkuras kultuuras.
03.12.2013 19:23 |

Reitings 11996
Valstīs, kur cilvēki cieš badu, tas viss ir politikas dēļ. Ja vien gribētu - visiem pietiktu pārtikas, bet, nē... dažiem tas nav izdevīgi...
03.12.2013 19:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits