Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Pagājušajā gadā socioloģijā par šo tematu bija veltīta daļa no lekcijas- ar visiem video, filmām par kautuvēm utt.
Es ēdu gaļu un diez vai kādreiz būšu veģetāriete. Labprāt no veikala preces izvairītos vispār, bet lauku gaļu ne vienmēr izdodas atvest.
Man vairāk bija/ir žēl meža dzīvnieku, bet kā man mednieks izskaidroja, ka, ja viņi to nedara(nerunāju par tiem, kas iet prieka pēc vai ar dzinēju baru), tad viens vai otrs dzīvnieks savairojas par daudz par daudz un nodara postījumus, piemēram, savairojās daudz vilku uz izēd pārējos dzīvniekus. Mežacūkas izrok kartupeļu/sakņu laukus utt.
03.12.2013 13:46 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
esmu veģetāriete aptuveni 13 gadus, tā teikt no pusaudžu gadiem, kad iestājās periods- negribu darīt to, ko dara visi, tikai tāpēc ka visi tā dara. Un gaļa bija viena no lietām sarakstā, ko darīju, respektīvi ēdu, bet neredzēju tam jēgu, nejutu kāri pēc tā. Tātad pārstāju ēst. Visus pusaudžu gadus klausījos no visiem, kam tikai nebija žēl- ai, ai sabeigis sev veselību, tagad pats svarīgākais laisk ēst, kauli attīstās utt... un man bija veselības problēmas, liekas, ka visu laiaku biju slima ar kaut ko. bet tik un tā neēdu gaļu, neēdu zivis.
pirms trim gadiem, atkal ar to pašu- visu laiaku slima, tad iesnas, tad klepus, tad temperatūra, tad akaut kas uz ādas, tad vēdersāpes utt, biju pie ārsta šeit ( ārzemes) un manai ārstei bija cits skatījums uz lietām- prasīju vai gaļu ēdu, teicu , ka nē, un domāju, ak dabūšu kārtējoreiz lekcijau par to, bet pretī saņēmu- ļoti labi! nākamais jautājusm vai pienu dzeru un ēdu piena produktus- teicu, ak jā, domāju, ak saņemšu uzslavu par sabalansētu uztureu, bet pretī saņēmu- pārstāj lietot govs piena produktus, jebkādus.

ir trīs gadi pagājuši- joprojām neēdu gaļu, zivis un tagad arī nelietoju govs piena produktus un... esmu labākajā formā kā jebkad. šo trīs gadu laikā nav bijušas vēdersāpes, iesnas, temperatūras, gripas vai jekas no tā, kas bija katru gadu, katru sezonu pie mazākā mikroba. pat galva vairs nesāp.

un mans draugs šobrīd lēnām pierod neēst gaļu, nedēl pārliecības, bet jo tā ērtāk gatavojot mums ēst. rezultātā, visas ādas proble'mas ir gandrīz izzudušas, nav vairs augoņi, pumpas, karpas utt. Aaa, un galvenais svars samazinās!

Domāju, ka katram jādzīvo tā, kā organisms prasa, bet žēl, ak cilvēki tik bieži ir stulbi un domā, ka skaistā reklāma ar šķinķi ir Tas, kas ir svarīgs veselībai, jo gaāl taču ir veselīga. Nav. Gaļā nav nekā tāda, ko nevar dabūt citur. Aminoskābes, omega 3 utt- viena glāze auzu pārslas dienā vai rupjmaizes sķēle un lieta darīta. Es redzu gālā tika daudz sliktu lietu, ka nespēju saprast kāpēc cilvēki grib sev tā darīt pāri- visi hormoni ar mistiksām izcelsmēm, krāsvielas, tad lopaudzētavu izraisītais piesarņojums, zemes piesārņojums, milzīgās zemes platības, kas tiek izmantotas, tiaki lai audzētu ģēnētiski modificētu pārtiku priekš lopkopības, visi pesticīdi un ja tas vēl nepārliecina, fiziski redzēt apstākļus kādos atrodas dzīvnieki un kā tie tiek nogalināti. br... negribu būt daļa no tā, negribu neko no tā uz savas sirdsapziņas.

bet cilvēki jau ir dažādi un citiem - es bez gaļas nevaru! ir stiprāks par sirdsapziņu. Ja jau bez gaļas nevari- tad eju un nomedī kādu stirnu meža, redzēs cik daudzi tad bez gaļas nevarētu.
03.12.2013 13:47 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
pasaule, tava komentārā ir tik daudz pretrunu un gaļas ēdāju nonicināšanas, ka tavu viedokli cienīt vispār nevaru pēc visa garā teksta izlasīšanas. saki, ka katram jāēd, kā viņs vēlas, bet jau nākamajos teikumos - gaļēdaji ir stulbi un bez sirdsapziņas. tas, ka TU uzskati, ka gaļa ir kaitīga, neveselīga utt un ka TEV ir uzlabojusies veselība, nenozīme, ka tā ir visiem un tā ir vispārpieņemta patiesība. es esmu vesela un tikpat labi varu apgalvot, ka esmu vesela tikai tādēļ, ka ēdu to gaļu. un pierādi man tagad, ka tā arī nav. bet es pārliecinātus veģetāriešus un vegānus nesaucu par lošiem, pieņemu, ka tā viņi ir izvēlējušies ieturēt ēdienreizes un iemācīties aizstāt gaļu ar citiem sev tīkamiem produktiem.
es, ieraugot gaļas gabalu, nu tiešām neiztēlojos pūkainos mākonīšos skrienošu ruksīti, kuru, ak dieniņ, es tagad apēdīšu. gaļa=ēdiens man. un medījuma gaļa ir sava veida tautsaimniecības veicināšanas līdzeklis, jo, piemēram, neizmedījot meža cūkas vai bukus, tie masveidā izposta lauksaimniecības zemes, graudaugus un kaut vai tos pašus kartupeļus.
03.12.2013 14:19 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
gastroenterologs Anatolijs Danilāns:

Īsi sakot, arī veģetārietis var nodzīvot ilgu mūžu (smaida). Cilvēks ir visēdājs. Bet veģetāriešus es cienu, viņi aktīvi interesējas par savu dzīvi, ja vien nav veģetārieši ticības dēļ. Veģetārieši nesmēķē, daudz kustas svaigā gaisā, labi izguļas, jo tas viņiem ir nepieciešams, ir slaidi. Ņemsim 10 000 veģetāriešu, kam ir šīs labās īpašības, un pretī 10 000 visēdāju, kuri arī dara to pašu, ko veģetārieši, un paskatīsimies, kuras grupas mūža ilgums būs lielāks. Medicīna pierāda, ka caurmērā tomēr ilgāk dzīvo visēdāji. Veģetārisms nav pārāk veselīgs, bet, ja cilvēkam patīk, es ļauju.
03.12.2013 14:20 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jā..pilnvērtīgs uzturs var būt gan veģetārs, gan ar gaļu, tikai tiešām, no veģētāriešiem nāk tādi komentāri, ka nedod Dievs patrāpīties ceļā!
03.12.2013 14:24 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
pasaule, eee...omega 3 no auzu pārslām un rupjmaizes? Graudam un gaļai ir fenomenāli atšķirīga uzturvērtība, nedomāju, ka apēdod glāzi auzu cilvēks kompensē gaļu. Kopumā gaļu var kompensēt, taču tavs piemērs ir maldinošs. ;) Es domāju tu pati zini cik olas dzeltenumi cilvēkam jāapēd, lai kompensētu B12.
03.12.2013 14:31 |

Reitings 97
Reģ: 14.02.2013
Neēdu gaļu un jūtos ļoti labi. Nespēju bez asarām skatīties šādus video. Cilvēks ir vislielākais plēsējs uz šīš pasaules! Katram ir sava izvēle, skats uz to visu. Vismaz ļoti labi, ka neviens nav iedomājies audzēt un ēst kaķus.. Ļoti nesaprotu, kas traucē cilvēkiem, kuri ēd gaļu un cenšas mani pārliecināt, cik tas ir forši, kā garšo, ka es bez maz vai dzīvoju nepareizi. Man liekas ok, ka ēd gaļu, ka daru to, ko es nedaru, man nav vajadzības , kādu mācīt dzīvot. Vai uzdot simtu un vienu jautājumu, kāpēc tā ir mana izvēle. Šis temats, personiski man, ir diez gan aizskaroš. Un tie steriotipi par veģitāriešiem, ka ēd bez maz vai tikai zāli.
03.12.2013 14:45 |

Reitings 463
Reģ: 18.10.2013
Man vienmer vegetari edieni ir garsojusi daudz labak, neka edieni, kuru sastava ir ieklauta gala. Protams, savu lomu nospeleja ari etiskie aspekti. Skatos, lai kosmetika, apgerbs, sadzives produkti butu vegetariesiem draudzigi un nebutu testeti uz dzivniekiem. Bet pilniba vegetarismam pieversos aptuveni 1,5 gadus atpakal.:)
03.12.2013 14:51 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ēdu gaļu , nēsēju kažokus nekas neliks man mainīt savas doma :)
03.12.2013 14:52 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Es pateikšu, ko domāju par veģetāriešiem. Vairāk nekā puse, kuri sevi sauc par "veģitāriešiem" ir līdzskrējēji, kuri dzīvo pēc COSMOPOLITAN, dāmu romāniem, kuros tiek kultivēts tas, cik gaļa slikta un salātiņi labi un visbeidzot, lai ar lielu smaidu sejā varētu pateikt: "Esmu veģitāriete, nu, apbrīnojiet mani tagad!!!"

Mana mīļā draudzene ir veģitāriete (zivis un olas stumj iekšā tikai tā). Zinot viņu, tas viņas uzpūstais veģitārisms ir modes pēc, lai izceltos sabiedrībā un svētkos skaļi nobļautos: "Paldies, es gaļu neēdu!". Es viņu tiešām mīlu, bet viņa dzīvo pēc seriāla "Sekss un lielpilsēta" scenārija, kaut gan es ticu un zinu, ka viņa sasodīti gribētu iestumt kādu franču karbonādi.

Pati gaļu ēdu.
03.12.2013 15:58 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Nekādi video mani neietekmē.Nevēru tavējo vaļā,lai nervus saudzētu.

Flamingo, fakti nebeidz pastāvēt tikai tādēļ, ka tie tiek ignorēti...
03.12.2013 16:05 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Neesmu veģetāriete, bet cenšos maksimāli maz ēst gaļu.
Nevaru iztēloties, ka kāds turētu mājās cūku vai govi kā mājdzīvnieku nevis lai viņus apēstu!

Tās mazās cūciņas tur.
03.12.2013 16:06 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Vajadzīgās uzturvielas visas var uzņemt pilnvērtīgi no dabas, nav nepieciešama ķēde ''uzturvielas - dzīvnieks - cilvēks'', vnk ''uzturvielas - cilvēks'' ;)!
03.12.2013 16:09 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
bet kāds man var paskaidrot, kāpēc ir tā, ka parasti gaļēdāji pret veģetāriešiem izturas normāli, bet lielākā daļā veģetārieši cenšas pārliecināt un uzspiest gaļas neēšanu??
Es saskaros tieši ar pretējo,nekur neesmu redzējusi(izņemot cosmo,bet te jau ir iespējams viss,runāju par reālo dzīvi),tevis pieminēto lietu.

Uzksats,ka cilvēks,kurš neēd gaļu uzreiz ir slims,bāls un visādi citādi nepilnvērtīgs,ir maldīgs un norāda vai nu uz personas nezināšanu par uzturu,vai arī norāda uz to,ka ir cilvēki,kuri nespēj sabalansēt savu uzturu no tās izsvītrojot gaļu.
03.12.2013 16:14 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
ak cilvēki tik bieži ir stulbi un domā, ka skaistā reklāma ar šķinķi ir Tas, kas ir svarīgs veselībai, jo gaāl taču ir veselīga. Nav. Gaļā nav nekā tāda, ko nevar dabūt citur.

Ak, kungs, cik stulbi :D Tev tiešām liekas, ka cilvēki tic visam, ko saka reklāmas, un tāpēc ēd gaļu?
Šīs tēmas iespaida sagribējās apēst riktīgu gaļas gabalu.
03.12.2013 16:18 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Es pateikšu, ko domāju par veģetāriešiem. Vairāk nekā puse, kuri sevi sauc par "veģitāriešiem" ir līdzskrējēji, kuri dzīvo pēc COSMOPOLITAN, dāmu romāniem, kuros tiek kultivēts tas, cik gaļa slikta un salātiņi labi un visbeidzot, lai ar lielu smaidu sejā varētu pateikt: "Esmu veģitāriete, nu, apbrīnojiet mani tagad!!!"

Sliecos piekrist šim viedoklim.
03.12.2013 16:20 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Needu jau otro gadu. Man negribaas eetisku apsveerumu deelj. Bez galjas varu - cilveeks var iztijt bez visa, tikai jaapierod. Un cilveeka organismam ir vienalga no kaada avota naak proteiini - vai taa ir galja vai leecas vai turku zirnji. Un arii eest to hormoniem piebaazto galju kuru iegust no dziivniekiem kurus baro ar gjeneetisku modificeeto soju nnav praata darbs. Ja buutu jaabaro beerns tad sho iemeslu deelj nedotu galju eest.

Un vsp daudzi mani draugi un pazinjas rij to galju kaa traki - katru dienu vajag. Kait gan veseliibai noderiigaak ir max 3 reizes nedeeljaa. Tas liek aizdomaties ko liek tai galjai klaat ka cilveks bez taas nevar.
03.12.2013 16:21 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
mājās saldētavā stāv laimīgā gaļa, kura ir augusi radinieku laukos, lutināta, aprūpēta, svaigā gaisā zem zilām debesīm bijusi un pēc dažiem gadiem nokauta

Vot shis man neiet kopaa kaa var dziivu dveeseliiti lutinaat, apruupeet, no mazulja izaudzeet un tad nokaut?! Nelogiski manaas aciis. ;)
03.12.2013 16:24 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man garšo gaļa, zinu un saprotu, ka gaļas gabali kokos neaug, bet tas neattur no ēšanas!
03.12.2013 16:25 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Es ēdu un ēdīšu gaļu, bet tikai to, kas medīts/nokauts ar pašu (ģimenes, paziņu) rokām. Jo tad zinu, ka nogalināšana izdarīta bez liekām mocībām. Veikalā gaļu neesmu pirkusi vismaz pāris gadus, un netaisos to darīt :)
03.12.2013 16:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits