esmu veģetāriete aptuveni 13 gadus, tā teikt no pusaudžu gadiem, kad iestājās periods- negribu darīt to, ko dara visi, tikai tāpēc ka visi tā dara. Un gaļa bija viena no lietām sarakstā, ko darīju, respektīvi ēdu, bet neredzēju tam jēgu, nejutu kāri pēc tā. Tātad pārstāju ēst. Visus pusaudžu gadus klausījos no visiem, kam tikai nebija žēl- ai, ai sabeigis sev veselību, tagad pats svarīgākais laisk ēst, kauli attīstās utt... un man bija veselības problēmas, liekas, ka visu laiaku biju slima ar kaut ko. bet tik un tā neēdu gaļu, neēdu zivis.
pirms trim gadiem, atkal ar to pašu- visu laiaku slima, tad iesnas, tad klepus, tad temperatūra, tad akaut kas uz ādas, tad vēdersāpes utt, biju pie ārsta šeit ( ārzemes) un manai ārstei bija cits skatījums uz lietām- prasīju vai gaļu ēdu, teicu , ka nē, un domāju, ak dabūšu kārtējoreiz lekcijau par to, bet pretī saņēmu- ļoti labi! nākamais jautājusm vai pienu dzeru un ēdu piena produktus- teicu, ak jā, domāju, ak saņemšu uzslavu par sabalansētu uztureu, bet pretī saņēmu- pārstāj lietot govs piena produktus, jebkādus.
ir trīs gadi pagājuši- joprojām neēdu gaļu, zivis un tagad arī nelietoju govs piena produktus un... esmu labākajā formā kā jebkad. šo trīs gadu laikā nav bijušas vēdersāpes, iesnas, temperatūras, gripas vai jekas no tā, kas bija katru gadu, katru sezonu pie mazākā mikroba. pat galva vairs nesāp.
un mans draugs šobrīd lēnām pierod neēst gaļu, nedēl pārliecības, bet jo tā ērtāk gatavojot mums ēst. rezultātā, visas ādas proble'mas ir gandrīz izzudušas, nav vairs augoņi, pumpas, karpas utt. Aaa, un galvenais svars samazinās!
Domāju, ka katram jādzīvo tā, kā organisms prasa, bet žēl, ak cilvēki tik bieži ir stulbi un domā, ka skaistā reklāma ar šķinķi ir Tas, kas ir svarīgs veselībai, jo gaāl taču ir veselīga. Nav. Gaļā nav nekā tāda, ko nevar dabūt citur. Aminoskābes, omega 3 utt- viena glāze auzu pārslas dienā vai rupjmaizes sķēle un lieta darīta. Es redzu gālā tika daudz sliktu lietu, ka nespēju saprast kāpēc cilvēki grib sev tā darīt pāri- visi hormoni ar mistiksām izcelsmēm, krāsvielas, tad lopaudzētavu izraisītais piesarņojums, zemes piesārņojums, milzīgās zemes platības, kas tiek izmantotas, tiaki lai audzētu ģēnētiski modificētu pārtiku priekš lopkopības, visi pesticīdi un ja tas vēl nepārliecina, fiziski redzēt apstākļus kādos atrodas dzīvnieki un kā tie tiek nogalināti. br... negribu būt daļa no tā, negribu neko no tā uz savas sirdsapziņas.
bet cilvēki jau ir dažādi un citiem - es bez gaļas nevaru! ir stiprāks par sirdsapziņu. Ja jau bez gaļas nevari- tad eju un nomedī kādu stirnu meža, redzēs cik daudzi tad bez gaļas nevarētu.