Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Man šis video ir pārsteigums, jo man likās, ka gaļa savādāk rodas. Sarkasms.
Visiem tak ir skaidrs, no kurienes tā gaļa nāk, tak saprotam, ka vista nedzimst uzreiz sasaldēta un iepakojumā.
Gaļu ēdu un ēdīšu. Dzīvnieku žēl, bet neredzu jēgu veģetārismam.
Šie video ir pielīdzināmi abortu video. Cilvēki to visu saprot, bet pārsvarā tādi klipi cilvēku domas īpaši nemaina.
03.12.2013 08:29 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es piekrītu hannai, piekrītu, ka video ir patiess un nežēlīgs - kā ikviena nāve, arī dabā, taču gaļu es ēdu.
03.12.2013 08:33 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Agrāk gaļu neēdu. Kādus 6 gadus pilnībā no tā atturējos. Vis jau bija jauki, līdz man sāka izkrist mati - nelīdzēja ne uztura bagātinātāji, ne kaut kas ārēji zieķējams, nekas.... Situācija normalizējās tikai tad, kad atsāku ēst gaļu!
Bet nu tas jau kā kuram- ir cilvēki, kas ir veģetārieši visu dzīvi un viss ok. Ir tādi, kam vairāk jāpiedomā, ko uzņemt, ko ar ko aizstāt! Katrā ziņā man izgāja bēdīgi!
03.12.2013 08:38 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Esmu agrāk piedalījies daudzās mājas lopu kaušanā. Laikam jau tas ir humānāk - apdullina cūku ar lauzni vai veseri, gāž uz sāniem un mēģina ar garu nazi, caur kaklu trāpīt sirdī. Ja dūrējs nav veiksmīgs tad mocības cūkai var būt garākas.
Esmu piedzīvojis neveisksmīgas kaušanas sekas kad cūkai tiek griesta rīkle. Man toreiz bija 13 gadi un mans pienākums bija turēt trauku kur satek asinis. Tās vēlāk izmantoja asins desā.

Lai nu kā bet svaigi kautas cūkas cepta gaļa un aknas ir vienreizēji garšīgas. Par paštaisītām desām vispār nerunājot.
03.12.2013 08:38 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Man to dzīvnieku ir neizsakāmi žēl, bet es mierinu sevi ar domu, ka, ja es atteikšos no gaļas, tas tāpat neko nemainīs.
03.12.2013 08:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Gaļu lietoju uzturā, bet ne katru dienu. Reizi nedēļā kaut ko pagatavoju no sarkanās gaļas (vislabāk jēru, liellops reizēm..) un cenšos noteikti reizi nedēļā ieviest ''zivju dienu'' :)

Manuprāt, mūsu platuma grādos gaļa uzturā tiek lietota milzīgos daudzumos :)
Iemesls tam varetu būt nezināšana, kā pagatavot sātīgu, gardu, daudzveidīgu veģetāru ēdienu.

Protams, nedzīvojam siltajās zemēs, daudzus labumus pie mums nevar izaudzēt.. tāpēc arī nav paaudzēs nodotas 1001 veģetārās receptes.

Bet šobaltdien.. gandrīz viss ir atrodams veikalos.. atliek tikai pilnveidot savas zināšanas un prasmes :)
03.12.2013 08:54 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Mana vectēva brāļa mājās ir veģitārais režīms. Jo brāļa sieva sev tādu pieņēmusi un neko citu negatavo, t.i. gaļa, piena izstrādājumi, olas viņiem mājās nav.
Tad vienmēr kad viņi ir kādā pasākumā, ciemos pie mums (vectēva un vecmammas) nedaudz amizants skats, kā viņš cenšās apēst pēc iespējas vairāk gaļas un nogaršot visus ēdienus. Arī līdzi uz mājām nekad neatsaka paņemt. :D Viņai gan tā pašvakāk, jo mums nav pieņemts tāds uzturs, tad nu līdzi paņem kaut kādus mākslīgos sierus, dārzeņus un sēž ar tiem tomātiem un gurķiem.
03.12.2013 09:02 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Nemaz neskatisos, ne jau tadel, ka man po, bet tadel, ka tapat ir lietas ko diemzel neizmainisim. Netaisos sev bojat dienu, tapat apkart jau redzu pietiekami daudz launuma.
03.12.2013 09:06 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
video neskatījos, jo esmu šīs tematikas garadarbus simtiem redzējusi, neēdu cūkgaļu, jo man tā sķiet ļoti negaršīga. Jēra gaļa arī nav mans favorīts, toties liellopu gaļu ēdu. Esmu savām acīm redzējusi, kā kauj nost teļus, cūkas, vistām cērt galvas nost, stirnas un bebrus dīrā... Nav jāiet uz lopkautuvēm, lauklos tādas lietas notiek. Protams, tur nevienu dzīvu nedīrā, viss tiek darīts maksimāli ātri, bet tā nu tas ir...
03.12.2013 09:07 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
kopš senseniem laikiem cilvēki ir ēduši gaļu,un es ar turpināšu ēst :D
03.12.2013 09:08 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Jā, organisms sabeigts no nesabalansētā uztura

Sākum'saki, ka organisms sabeigts un tad - mierīgi var iztikt. Izdomā tad līdz beigām kā tur ir.
Pagajušonedēļ nokāvām divas cūkas. Šausmīgi.
Tev taču saka,ka sabeigts no nesabalansēta uztura,kam vispār ar gaļu nav nekāda sakara.
03.12.2013 09:28 |

10 gadi
Reitings 5631
Reģ: 29.01.2009
šādus video neskatos, gaļu uzturā lietoju, bet mērenās devās. Tā īsti man to gaļu neprasās, bet lai nesabeigtu pavisam sevi tomēr ēdu. Ar draugu baigi par šito strīdamies, jo man savi dīvainie uzskati saistībā kādu gaļu es ēdu un kādu nē! :D
03.12.2013 09:39 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
"Ja Dievs negribētu, lai mēs ēdam dzīvniekus, viņš netaisītu tos no gaļas". Tas tā, atkāpītei.
1. Es ēdu gaļu, jo neviens vēl nav iemācījies ķīmiski aizvietot tās vērtīgās aminoskābes, ko satur gaļa.
2. Pat ja visa Latvija atteiktos no gaļas, tas pasaules līmenī nemainītu absolūti neko. Tas, kādos mērogos to patērē Āzija un ASV ir neaptverams. Cilvēks no saviem pirmsākumiem ēda, ēd un ēdīs gaļu. It īpaši runājot par Āziju, nesen skatījos ļoti interesantu raidījumu. Āzijas dzīves līmenis strauji aug, cilvēki kļūst arvien pārtikušāki un tas, kādos apmēros Āzijā paterē jūras produktus un gaļu un astronomisks! Zinātnieki izteica brīdinājumu, ja temps, kādos viņi paterē jūras produktus nesamazināsies, ap 2035-40 gadu pasaules okeānos vairs nepaliks zivis, jo viņas tiek izķertas arvien jaunākas, kas vēl nav paspējušas atstāt pēctečus. Labāk domājiet par to!
3. Šis video mani nevis attur lietot gaļu, bet kārtējo reizi līdz sirds dziļumiem šokē ar to, kāds nežēlīgs zvērs ir cilvēks. Šiem cilvēkiem sagādā baudu spīdzināt un mocīt dzīvniekus. Vai tiešām tā cūciņa ir jāsit ar kājām? Vai tiešām tai govij jākarājas ar vienu kāju pie griestiem un pārgrieztu rīkli? Ja pats cilvēks gribētu - viss notiktu daudz savādāk!
Tāpēc mīļie veģetārieši - cīnaties nevis ar gaļēdājiem, bet ar šo lopkautuvju sistēmu, kurā strādā psihiski slimi, nežēlīgi kropļi.
03.12.2013 09:48 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Bez gaļas cilvēks var mierīgi iztikt!! Vajaga tikai painteresēties, palasīt par to ko un kā pagatavot utt.
Kaut kad sen atpakaļ es gaļu vispār neēdu, tagad ēdu, bet ļooti reti, pāris reizes mēnesī tikai. Bet no piena produktiem man ir gandrīz neiespējami atteikties- tie sastāda apmēram 50% manas ēdienkartes. Zivis arī ēdu!

Video skumjs :( Pat asaras acīs saskrēja, cik ļoti nežēlīgi pret tiem dzīvniekiem izturas.
Tas pats jau ar kažokādām un ādas izstrādājumiem. Bet nu, būsim reāli, gandrīz katrai no mums ir ādas zābaki, soma. Es nespēju iztēloties ziemas sezonu bez īstas ādas zābakiem.
03.12.2013 11:26 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es bez gaļas paēst nevaru. tātad - no tās neatteikšos. atbalstu vien tos veģetāriešus, kam tā tiešam ir pārliecība un patiesa vēlēšanās, bet pārējie pakaļskrējēji, kam tā vien ir modes tendence vai a la noskatījos video, viss, neēdīšu gaļu vairāk, man liekas vienkārši dīvaini.

uzturā lietoju tikai mājās audzētu cūkgaļu, omītes audzētu broilera gaļu vai arī medījuma gaļu ģimenes hobiju rezultātā :) veikalos pa retam nopērku vistas gaļu, bet kopumā izvairos no uzpumpētajām veikalu gaļām utt.
03.12.2013 11:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Video neskatīšos.
Gaļu ēdu un turpināšu ēst, jo neuzskatu cilvēku par zālēdāju. Un ja uz to skatās plašāk, tad jau sanāk, ka daba ir galīgi nepareizi iekārtota un visi dzīvnieki-gaļēdāji būtu jāiznīcina.

Un krabis vēl ar tiem ādas zābakiem :D dzīvnieka ādu nēsāt grib, bet gaļu ēst ne :D cik loģiski :D
03.12.2013 11:38 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Ēsmu gaļēdāja. Es neēdu zivis, sēnes un daudz daudz, daudz ko. Bez gaļas nevarētu. Tiesa gan ēdu tikai liellopu un dažu reizi vistu.
Nekādi video mani neietekmē. Man no govīm ir bail, tapēc laikam garšo! :D
03.12.2013 11:39 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Gaļu ēdu salīdzinoši reti, tāpēc man nav vajadzība mēģināt speciāli atteikties no gaļas vispār, lai tikai sev uzspiestu zīmogu "veģetāriete".
03.12.2013 11:41 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Un krabis vēl ar tiem ādas zābakiem dzīvnieka ādu nēsāt grib, bet gaļu ēst ne cik loģiski

es,piemēram, kad sāku neēst gaļu, nedariju to tapēc, ka man būtu žēl dzīvnieku. Es tā vienkārši jūtos labāk. Ādas zābaki man patīk un kažokādas arī.
03.12.2013 11:43 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es ēdu gaļu, jo esmu cilvēks, nevis govs. Humāni vai nehumāni - dabā tāda jēdziena nav.
03.12.2013 11:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits