Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nu bet ko runāt ar cilvēku, kas vienu brīdi saka, ka nesistu ne odus, ne mušas, bet citur saka, ka atbalsta nāvessodus?

Hippie chick es nevienam neko nepārmetu tik tālu, kamēr mani nesāk saukt par debīlu tikai tāpēc, ka ēdu gaļu.
03.12.2013 23:39 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Njā..... skolā gāju,bet acīmredzot ar lasīšanu,kā tu saki pašvaki:D ar vienu vārdu sakot šitie visi tavi piemēri ir pilnīgs fufelis,jo filozofēt var daudz un dikti par n ap šo tēmu. Kad kaut kas tāds atgadīsies reālajā dzīvē,nevis tikai galvā,tad jau arī manīs,kā rīkoties konkrētā situācijā.
03.12.2013 23:43 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Tas ka es visas sugas verteeju kaa liidzvertiigas nenoziimee ka es neatbalstu taisniigumu. ;) taas ir dazhaadas lietas. Lincha tiesu -nee. Bet naaves sods par iipashi smagiem atkartotiem noziegumiem ir taisniugs sods. Katram ir iespeeja laboties ja cilveeks turpuna atkaartot noziegumus un ir mentaali vesels - tad naaves sods to atrisina.
Par savu riiciibu ir jaatbild.

Bet odus es nenositu jo vinji man nekaitee. Tas ka es miilu dziivniekus un neatbalstu to BEZJEDZIGU nogalinaashanu nenoziimee ka neaizstaavetu sevi no sirsenju vai odu armijas uzbrukumiem vai vilka uzbrukuma.Bet paartikaa un apgjerbaa jau nogalina taapat vien peljnas deelj. Tie dziivnieku nav neki nodariijushi.
03.12.2013 23:47 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
194, tevi kāds nosauca par debīlu (visu diskusiju gan nelasiju un nezinu vai kāds tieši tā tevi arī nosauca) un tu visus veģetāriešus sauc par neētiskām būtnēm, jo tie nēsā apģērbu, dzīvo mājās, izmanto elektrību un sadzīves tehniku? Nopietni? Bet vispār jau interesanti palasīt un uzzināt kādi visādi interesanti cilvēki ir sastopami.
03.12.2013 23:48 |

Reitings 1681
Nu taada jau diskusiju jeega - spriedeleet! Un filozofeeshanai jeega ir diskuteet lai mekleetu patiesiibu, atbildes uz sarezhgjiitiem jautaajumiem. Daudzaam problemam ko te apspriedaam nemaz nav taadas pareizas atbildes. Taapat kaa var muuzhiigi spriedeleet par dziives jeegu - atbildi veel aizvien nav radushi pat izcilaakie praati. :p

Nu protams ka kameer tas nav noticis tu neko nevari zinaat kaa buus, bet taapat kaa varam apspriest Burberry somabun D&G kurpes kuru mums arii nav - varam arii spriedeleet par to kaa buutu ja buutu.
03.12.2013 23:53 |

Reitings 1681

Taisnigums un vienliidziiba nav tas pats!
03.12.2013 23:56 |

Reitings 2797
Nav runa tieši par mani, bet vairākos komentāros izskanēja tāda tipa izteikumi, lai gan, neviena meitene, kas teica, ka ēd gaļu, nenorādīja uz inteliģences trūkumu tajās, kas no tās atteikušās un nebāž to sejā citādi domājošajām.
Arī iepriekš jau teicu, ka neētiski ir uzsvērt, ka atsakās no gaļas ētikas dēļ, bet nēsā ādas un tml. Es neteicu, ka VISI ir neētiski.

Paldies par diskusiju. Lai vairs nevienam nerodas jautājumi, mans komentārs nav attiecināms uz visām veģitārietēm, bet konkrēti uz rupjībām un ētikas jautājumu.
Ar to mans viedoklis izbeidzas, jo nevēlos bojāt sev noskaņojumu tikai tpc, ka kāds neuztver domu/lasa izlaižot rindiņas vai vienkārši grib pakasīties.

Es gaļu ēdu, un man ir vienalga, vai to dara citi, kamēr, netiek rupji izteikts viedoklis par mani, vai manis izvēlēto dzīvesveidu kopumā.
03.12.2013 23:56 |

Reitings 1681
Es pamaniiju ka par inteligjences truukumu tika noraadiits taan kuras drukaa kaut kaadus it kaa zinaatniskus faktus kas reaali ir muljkiibas. Ja pasaka ka koki juut jo tie ir dziivi - laikam skolaa biologiju bastoja. Ja taadas lietas pieaudzis cilveeks raksta tad shaubos par intelekta pietiekamiibu. ;) Un te padaudz bija visaadu "veesturisku" faktu, arhaisku apgalvojumu un pseido zinaatnisku "lasiiju cosmo" liimenii argumentu.
04.12.2013 00:02 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Protams, veģetārieša fakti, apgalvojumi, informācijas avoti vienmēr ir nevainojami un neapšaubāmi.
04.12.2013 00:06 |

Reitings 554
Ella,necepies tik ļoti,citādi drīz sāksi diskutēt tikai ar sevi. Šī diskusija tāpat ir iegājusi bla bla bla līmenī.
04.12.2013 00:07 |

Reitings 1681
Kakaduu - vismaz es rakstu to ko pati esmu lasiijusi, dzirdeejusi - un tieshaam pati. Un nevis cosmo bet mediciinas gramataas, lasu jaunaakos rakstus par sho teemu un manu interesee arii peetiijumi shajaa jomaa. Shaubos ka daudzas galjeedaajas meklee info par to kapeec galja ir vajadziiga un tml. Jo ikdienaa vinjas tas neinteresee - tapeec vinju argumenti parasti ir bez pamatojums.
04.12.2013 00:10 |

Reitings 1681
Faber - man garlaiciigi, gulju maajaas, slimoju, nav ko dariit :D
04.12.2013 00:12 |

Reitings 2797
Bioloģiju nebastoju, bet ja pieņemtu, ka ticu kādai reliģijai, kurai ir sarakstītas grāmatas ar dažādiem faktiem un lietām, tad to arī droši liktu kā argumentu, un saku, tad pierādi man, ka tam kokam nav dvēseles.
Bet tas nav tik svarīgi, jo tu pieķēries vienai neprecīzi izteiktai domai. Jo koku arī nevar nogalināt, tie, galu galā, uztur tevi dzīvu, ražojot skābekli, bet papīru taču lietojam.

un nevajag, rupjības patiešām bija vispārinātas.
04.12.2013 00:18 |

Reitings 554
Nu bet tā vienmēr būs,ka kāds ēdīs to gaļu un kāds nē. Kāpēc abām frontēm par to jākaro? Es uz gaļu vispār skatos kā uz priekšmetu,nekad neiedomājos,ak vai,tai cūciņai tak sāpēja. Jo veikalā pērku tikai karbonādes gabalu. Ja noliktu man priekšā veselu cūku (nu,teiksim,beigtu un ceptu,ar galvu),tad es aizdomātos. Bet tā,ja uztver to kā priekšmetu,tad vieglāk dzīvot. Atceros,kā vienreiz vajadzēja ēst veselus astoņkājus,tādus mazus mazus,tad gan es viņus ieēst nevarēju,jo likās,ka viņi uz mani skatās:D
04.12.2013 00:20 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Un nevis cosmo bet mediciinas gramataas, lasu jaunaakos rakstus par sho teemu un manu interesee arii peetiijumi shajaa jomaa. Shaubos ka daudzas galjeedaajas meklee info par to kapeec galja ir vajadziiga un tml. Jo ikdienaa vinjas tas neinteresee - tapeec vinju argumenti parasti ir bez pamatojums.

Tu domaaji taas graamatas, ko vegitaarieshi pashi sarakstiijushi? Maneejaas nekur nav mineets, ka galja kaa taada ir kaitiiga un nevajadziiga, un taas nav vidusskolas vai pamatskolas biologijas graamatas.;) Vieniigais, visur tiek uzsveerts, ka visu vajag ar meeru, jo pat pats labaakais produkts kljuust kaitiigs, ja tiek uznjemts par daudz un iztruukst paareejie produkti. Pats interesantaakais, ka visi medikji un uztura speciaalisti, ko es paziistu (kam starp citu, ir vismaz bakalaura graads mediciinaa), visi eed galju un zivis. Ja tas buutu tik kaitiigs un nevajadziigs, vinji pirmie no taas atteiktos.
04.12.2013 01:09 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ko var ņemties.Un vēl veģetārieši mūžam slavina to cik gaļēdāji esot agresīvi,tiklīdz pārstāj ēst gaļu agresija izzūdot.Nu kaut kā es to nemanu nevienā pašā veģetārietī.Nu nepārstās te neviena ēst gaļu tāpēc,ka jums gribētos,lai pārstāj.Pie tā ir jānonāk pašam un ne visi var bez tās gaļas iztikt.Skarbā patiesība,ka ir cilvēki,kas bez gaļas nevar,un nevis tāpēc,ka nostumj kotleti neko vietā neliekot,bet vienkārši envar,jo tā pat aizvietojot gaļu rodas problēmas.Es pēc saviem diviem gadiem veģetārismā izsecināju,ka es sevi mīlu vairāk par vistām,cūkām un govīm,lai to dēļ ietu sevi spīdzināt.Un vēl 2 gadus pēc tam,akd biju atsākusi ēst gaļu mani slimnīcā ārsts lamāja par manu kādreizējo veģetāro diētu un pumpēja manī iekšā 3x lielāku dzelzs devu kā tas būtu normāli.Normālas devas mani vienkārši vairs neņēma,organisms to visu patērēja momentā,tiklīdz pārstāju dzert-viss ģibonis uz līdzenas vietas.Es bez gaļas nevaru un ticu,ka ne es vienīgā tāda,kas gribētu,bet nevar.
04.12.2013 03:36 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Gribeetu precizeet tikai vienu lietu - cilveekiem, kas eed galju, kaa vieniigais arguments nav tikai tas, ka galja garso. Piemeeram, manai maasiicai, kad vinja bija staavoklii, bija katastrofaals dzelzs truukums, ko ne ar kaadiem vitamiiniem un uztura bagaatinaataajiem nevareeja nodrosinaat pietiekamaa liimenii. Aarsti vinjai lika eest daudz sarkano galju un liellopa aknas, jo tikai taadaa meeraa vinja vareeja uznjemt daudz maz pietiekamu dzelzs daudzumu (+ veel visus vitamiinus un uztura bagaatinaataajus).
Ar so gribu teikt, ka cilveeka organismi ir dazaadi - vieni galju var mieriigi aizvietot ar citiem produktiem (kaa es pati, jo kaa jau mineeju ieprieks, galju uzturaa nelietoju), bet citiem taa ir nepieciesama veseliibas un normaala energijas liimenja uztureesanai.
Pati dziivoju un vados peec saviem uzskatiem, bet nevienu nenosodu, ja kaads domaa un dziivo savaadaak.
04.12.2013 08:13 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Njā, lasot šo diskusiju, nemanāmi dažu labu veģetāriet gribas pielīdzināt Jehovas lieciniekiem vai kādai sektai. Vājprāts vienkārši! Un gaļēdāji esot tie agresīvie...
04.12.2013 09:02 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
drīz vien pa zemi staigās tikai zirgi, govis cūkas jo cilvēki būs vai nu viens otru apslaktējuši vai izglābuši kādu no nabaga radījumiem.
negribu aizvainot jūtīgos cilvēkus, es pati kādreiz glābu zirnekļus. bet diskutēt par šiem jautājumiem ir kaut kā ļoti neloģiski/neētiski varbūt pat absurdi.
04.12.2013 09:47 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
es katrā ziņā neriskētu iesaistīties diskusijā un beigās nonākt līdz nāvessodu tēmai. :o traki, pat ļoti traki.
04.12.2013 09:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits