Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Dziivnieki manaas aciis nekad nebuus uz viena plauktinja ar cilveekiem, taapeec tos eedu un eediishu bez jebkaadiem sirdsapzinjas paarmetumiem. Noskatiijos video un tai pashaa laikaa eedu kotleti, peec kotletes apeeshanas aizgaaju peec veel vienas. Vieniigais, stulbi likaas tas, ka viens kretiins nezinaamu iemeslu deelj piekaava telinju. Dereetu nodroshinaat lopinjiem labaakus apstaakljus, lai cilveekiem nebuutu jaaeed slima galja.
03.12.2013 23:04 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pasaule es nesaku, ka nav šādu cilvēku, tikai,par laimi, viņi nesēž cosmo un nesauc tos cilvēkus,kas dzīvo savādāk, rupjos vārdos. :)
03.12.2013 23:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ella, Tev skolā laikam ētiskās dillemas aizrāva. Brīnišķīgi.
03.12.2013 23:06 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
194 taapeec jau tas ir domu eksperiments kuram ir savi nosaciijumi - tu vari izglaabt vienu! Istaba deg un tu vari ieiet un izvest tikai vienu - kad iziesiet no istabas durvis aiztaisaas kaut vai.

Protams ja nosaciijumi ir citi, piemeeraam kuru izglaabsi pirmo? Jaa es arii megjinaatu izglaabt abus, bet tad pirmo suni.

Man aarkaartiigi patiik visaadi domu eksperimenti - attiista domashanu. ;)
03.12.2013 23:07 |

Reitings 2797
Nopientni iebrauksim tagad tādās galejībās? Un ja tavs suns nokodīs mazu bērnu, atteiksies viņu iemidzināt? Nedrīkst taču, jo tā būs slepkavība, bet cietumā jau viņu ielikt arī nesanāks.

Kādas tikai muļķības jādzird.
Un protams,pirms glābt cilvēku, iešu un izjautāšu kādus grēkus sastrādājis.
03.12.2013 23:09 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
194 Tad ieteikšu to,ko jau arī rakstīju Ancei, vēlams šādos brīžos tad tomēr konkretizēt nevis runāt par visiem, jo mani personīgi tas aizskar un skumdina,ka rodas nepareizs viedoklis par mani kā gaļas neēdāju.

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Neizskatās, ka eksperimenti darbojas veiksmīgi. Manuprāt, tas ko Jūs šeit tik stipri kladzinājāt - par argumentu trūkumu, spilgti izpaužas tieši šobrīd, kad galdā tiek likti absurdi salīdzinājumi, neracionāli piemēri, kuriem absolūti nav sakara ar doto tematiku. Kaut kāds domu kalambūrs.

10 gadi
Reitings 2858
Reģ: 29.01.2009
Gaļa ir garšīga, un nekādi video mani nepiespiedīs neēst gaļu. tas būtu stulbi, Daudz ko var zaudēt...Kā var neēst karbonādes?!!!:D
03.12.2013 23:10 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Ella,tu te ar galējībām eksperimentē :D pilnīgi šermuļi pār kauliem skrien no taviem tekstiem.
03.12.2013 23:11 |

Reitings 554
Ella,tu te ar galējībām eksperimentē :D pilnīgi šermuļi pār kauliem skrien no taviem tekstiem.
03.12.2013 23:12 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Krista
Dziivnieki manaas aciis nekad nebuus uz viena plauktinja ar cilveekiem, taapeec tos eedu un eediishu bez jebkaadiem sirdsapzinjas paarmetumiem.

Pieņemot, ka patiešām cilvēks kaut kādā nozīmē ir lielāka vērtība par citiem dzīvniekiem, tas nav attaisnojums viņus ēst. Pietiek ar to, ka dzīvniekiem vispār ir vērtība. Pietiek ar to, ka dzīvnieki nav lietas. Pretējā gadījumā arī jebkādas citas darbības ar dzīvniekiem būtu attaisnojamas. Piemēram, tu taču neteiktu, ka ir pieņemami ar kājām atspārdīt teliņu joka pēc, jo cilvēks ir lielāka vērtība nekā teliņš. Šādam pieņēmumam būtu nozīme tad, ja būtu jautājums, vai ēst cilvēkus vai citus dzīvniekus, bet tādas dilemmas mums par laimi nav.
03.12.2013 23:13 |

Reitings 554
Es nevaru :D nu ir jāmāk diskusijā par gaļu iesaistīt pedofilus un izvarotājus. Čista pa tēmai :D
03.12.2013 23:13 |

Reitings 2797
PAR, par konkrētiem, smagiem noziegumiem. It īpasi ja tie atkārtojas, piemēram, pedofīlijā. Dažreiz šķiet, ka mūsdienu sabiedŗība ir pārāk humānā.

Ella, bet vismaz labi, ka odus tu nespied, bet nāvessodus atbalsti. Pareizi, dzīvosim katrā diskusijā ar savādāku morāli. Tā tikai uz priekšu!

Nazīc, es komentārā norādīju, ka tas attiecās vairāk uz tām rupjībām.
03.12.2013 23:14 |

Reitings 1681
Vsp _ paris es neplaatos bet te tieshi pajautaaja vai runaajot par eetiku es tieshaam nenositu odus, nlietoju aadu un tml. Es tikai atbildeeju. Ja nejautaatu es arii nepiemineetu. :)

Nu es uzskatu ka cilveeks ir vienlidziigs ar dziivnieku. Pashi jau arii esam dziivnieki. Es vismaz nedomaaju ka kaads ir par citu paaraaks - atceramies kaut vai aarieshus un genociidu pret citaadajiem, melnaadaino verdziuba, indieshu un aborigeenu izkaushanas - kaada uzskatiishana par vertiigaaku ne pie kaa laba nenoved. -;)

Kaut gan ko var gribeet - kaadu zhelsirdiibu pret suni vai vistu var sagaidiit ja pasaulee cilveki viens pret otru izturas veel cietsirdiigaak - ja maates nogalina ziidainjus, teevis spundee pagrabos meitas, beernus paardod bordeljos par eediena tiesu un kaut kur veel pastaav tiraanija un genociids. Kaa var gribeet lai cilveeki saudzee dziivniekus... Vot tas ir skumji. Cilveecei veel jaaug gariigaa zinjaa.
03.12.2013 23:15 |

Reitings 1681
Naavessods ir sods! Kaa galeejs soda meers pie tam. Cilveekiem kas negrib laboties. Arii suns kas nokozh cilveekus un nav kontroleejams - jaanorobezho no sabiedriibas. Un ja mans suns sakodiis beernu es peec vecaaku luuguma iemidzinaashu un sniegshu paliidziibu vinjiem kaa vien speeshu. Un protams ja apzinaashos ka taa ir mana vaina - nolaidiiba, neaudzinaaju, neuzliku uzpurni u.t. ;)

194 domu eksperimenti parasti liekas neracionali. Tie tiek biezhi pielietoti filozofijaa kaa sarezhgjiitu probleemu atrisinaajuma veids.

Visiem zinamais - sliedes un 5 cilveeki uz vienaam, viens cilveeks uz otram - brauc vilciens. Tuvvari izglaabt piecotni novirzot vilcienu uz otraam sliedot kur ir viens cilveeks? Ko tu dariisi? It kaa neracionaali bet tomeer.
03.12.2013 23:22 |

Reitings 282
Reģ: 25.07.2010
Dziivnieki manaas aciis nekad nebuus uz viena plauktinja ar cilveekiem, taapeec tos eedu un eediishu bez jebkaadiem sirdsapzinjas paarmetumiem.]

+++ taa jau arii ir. Cilveeks ir augstaakaa buutne uz zemes un neviens to nav atceelis! kopsh izseniem laikiem cilveeks bijis galeedaajs, peekshni jaakluust zaleedaajam? hahah,ka tik ne taa ;D
03.12.2013 23:24 |

Reitings 554
Nu tu ticeesi ja teikshu ka nesitu nost odus un mushas? Jo man netraucee? Un zirnekljus negaleeju bet iznesu aaraa. Vai tas ir tik neticami ka kaadam nav veelmes slakteet to kas traucee? Un ejot pa ielu ja vabole raapo nekaapju un pat novaacu zaalee? Jaa tieshi taa. Jo man neshkjiet ka vinjam buutu jaamirst taapat vien. Maajaas nesen kaut kaads taurenis lidinajaas - mamma saka lai nositu. Es saku, ka taureniitim taapat viena- divas dienas ko dziivit, tas tev nekaitee. Lai lidinaas. Prieks kam man vinju galeet? Jo man ir taada dziives uztvere, tas man nav kaut kaads modes kliedziens, taa ir mana paarlieciiba.

Nu un? Es arī nesitu kukaiņus,jo man viņu žēl. Domāju,ka daudzi gaļēdāji tā dara. Tas,ka cilvēks ēd gaļu,tak nenozīmē,ka viņam vispār nepatīk dzīvnieki. Bet šajā diskusijā tas ir bez maz vai jau kā likums,ka gaļēdāji slepkavo visus,kas kust.

Un jā,man jau nu gan nesaprast ar diviem kaķiem un suni,Ella.
03.12.2013 23:28 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
vai varat apzvērēt, ka jums skapī nav neviena ādas gabala, apavu, nevienas kažokādas, ka nelietojat arī zivis, piena produktus, nelietojat papīru (jo to gatavo no kokiem, kuriem arī sāp, jo tie ir dzīvi organismi), nebraucat ar auto, nav neviena kosmētikas līdzekļa kurā būtu jebkādi no dzīvām būtnēm iegūstami materiāli, un labi, vispār, jebkas kas ražots rūpnīcā,līdz jums ir nonācis kaitējot dabai, tātad, nodarījis sāpes tiem pašiem savvaļas dzīvniekiem, kukaiņiem, putniem, u.t.t. tātad, ja tik skaļi runājam par ētikas normām, vai jūs esat atteikušās no visa, kas ražots rūpnieciski? Bet tā ķā, jūs sēžat cosmo un komentējat, kam noteikti vajag datoru/telefonu/planšeti, elektrību, internetu, tad redzu ka nē... tādā gadijumā, nerunāsim par ētikas normām...

194, veģetārieši un veģetārisms. Vismaz to lasot un braucot galējībās varēji iemācīties. Kāpēc tādi pārspīlējumi? Ja cilvēks ir izvēlējies veģetāru vai vegānu dzīvesveidu, nenozīmē, ka viņam jāiet dzīvot mežā un jāpārtiek no nokritušajiem augļiem. Man tiešām nav neviena ādas izstrādājuma, kosmētika ir ekoloģiskā, kurā dzīvnieku sastāvdaļas netiek izmantotas un pati kosmētika netiek testēta uz dzīvniekiem, ikdienā pārvietojos ar velosipēdu un pēc iespējas izmantoju sabiedrisko transportu un carpooling'u, nevis pati braucu ar mašīnu. Un to visu daru tāpēc, ka tā jūtos labāk, bet apzinos, ka arī ar citām manis izvēlētajām precēm un pakalpojumiem tiek nodarīts posts gan dzīvniekiem, gan dabai. Manuprāt agresija nāk no tiem, kas nav saskaņā paši ar sevi, jo, ja cilvēks jūtas labi ar sevi un savām izvēlēm, tad citu cilvēku dzīvesveidam viņus nevajadzētu uztraukt, jo paši viņi dara kā uzskata par labāku.
03.12.2013 23:31 |

Reitings 554
Ak tad tomēr iemidzināsi sav suni... un nemaz necīnisies par to,lai tavs sunītis paliktu dzīvs un nemeklēsi iespēju palīdzēt sakostajam bērnam savādāk? Uzreiz iemidzināsi? Ku humāni. Kaut kas tavos tekstos neštimmē :)
03.12.2013 23:32 |

Reitings 1681
Faber lasiit maaki? Ja cietushaa beerna vecaaki uzstaas tad jaa - peec likumdoshanas es nevaru atteikt. Ja suns sabiedriskaa vietaa sakozh cilveeku. Ja tas beerns pats ielien seetaa tad jau ne. Un rakstiiju, ka paliidzeeshu kaa speeshu - naudaa - vai tad citaadi svesham var paliidzeet?

Vismaz es uznjemshos atbildiibu nevis slapstiishos, sleepshu suni un njirgaashos par cietushajiem. Samaksaashu arii naudas sodu.
03.12.2013 23:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits