Nežēlība - GAĻA

Reitings 3146
Reģ: 30.12.2012
http://meatvideo.com/
Kuras no jums ir veģetārietes, kuras ne? Vai pēc šī video noskatīšanās apsverat iespēju vairs nelietot gaļu? Vai arī visas šīs kampaņas, video jūs galīgi neietekmē? Ko vispār par šo visu domājat?
03.12.2013 01:58 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Neēdu gaļu vairāk kā gadu
Smagi pieņēmos svarā
Atsāku ēst un lēnām svars sāka kristies
Bet tas katram individuāli
Es ja nēedu pietiekami daudz olu, sieru, biezpienu, gaļu - nu olbaltumvielas- momentā pieņemos svarā
Jo tad aizvietoju tos ar augļiem, makaroniem utml - ogļhidrātiem

Pietam man gaļa ļoti garšo un dod daudz enerģiju
03.12.2013 21:41 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
Piemeram ja degtu istaba un tur buutu mans suns un kaut kaads sveshs cilveks. Es glaabtu savu suni. Jo vinjsh man ir tuvinieks. Betvtam cilveekam kuru nemaz nezinu salidzinot ar manu suni, manaas aciis veertiibas nav.

Džīzas, vot tā ir cietsirdība.
03.12.2013 21:48 |

Reitings 554
Tiem, kuri uzskata, ka lopu kaušana ir slepkavība, vajadzētu apvienoties un iesniegt Saeimā priekšlikumu grozīt Krimināllikumu, iekļaujot pantu tieši par dzīvnieku nonāvēšanu. Un tad jau par to varēs runāt kā par slepkavību.
03.12.2013 21:54 |

Reitings 130
Reģ: 09.04.2011
Gaļu uzturā nelietoju. Pirmos 2 gadus bija šādas tādas problēmas, bet tagad viss ir lieliski. Bet tā jau tīri vienalga, vai kāds ēd vai neēd gaļu, jo katrs taču var izdarīt savu izvēli. (:
03.12.2013 21:56 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ne vienu vien reizi esmu pārliecinājusies, ka veģetārieši ir cietsirdīgāki pret cilvēkiem. Dzīvnieku glābēji ibio.
03.12.2013 21:58 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Feber - kaapeec cietsirdiigi? Ja atstaatu suni bet izglaabtu cilveeku tas nebuutu cietsirdiigi? Ar ko kaut kaads cilveeks buutu pelniijis izglaabshanu vairaak nekaa mans suns? Tikai ar to ka ir cilveeks? Vai tieshaam tam ir kaut kaada iedzimta veertiiba? Manam sunim degot saapeetu tik pat daudz cik cilveekam
03.12.2013 21:59 |

Reitings 1681
Taapat kaa - glaabtu savu mammu vai sveshu beernu? Es savu mammu.
03.12.2013 22:02 |

Reitings 554
Tāpēc, ka esot vienā telpā ar cilvēku,kuram ir jāpalīdz, teiksim, izkļūt no tās degošās telpas,bet tu to nedari, tad tevi tiesās par to,ka atstāji cilvēku bez palīdzības, jo ir tāds Krimināllikuma pants. Paskaties uz to kaut vai no šīs puses.. Un jā, manās acīs cilvēka dzīvībai ir lielāka vērtība, ja arī cilvēks ir man nepazīstams un suns ir mans. Strādāju sfērā, kur cilvēka dzīvībai ir daaaaaudz lielāka vērtība kā suņa dzīvībai, tāpēc tavs teksts vnk atstāja mani uz pauzes, ka cilvēks vispār tā var teikt.
03.12.2013 22:06 |

Reitings 554
Ella, tavi piemēri vispār ir neadekvāti, manuprāt. Ir jācenšas glābt abus.
03.12.2013 22:07 |

Reitings 413
Reģ: 12.04.2010
Gaļu neēdu kādus gadus 3. Iepriekš ēdu tikai vistu, jo cūkgaļa, lielops uc negaršoja, šķita ļoti smags ēdiens, tad vienkārši vairāk sāku domāt par savu uzturu, un tā kā man ikdienā nebija pieejama tiešām laba vistas gaļa. Ja tā padomā, tad parasti bez tās arī tīri labi varēju iztikt, jo nekad nav bijusi sajūta, ka bez gaļas nebūtu pāēdusi. Tas viss notika dabiskā ceļā, līdz vienu dienu sapratu, ka esmu no tās atteikusies vispār. Zivis ēdu 1x mēnesī (labi ja), jo tās arī nekad nav sevišķi gājušas pie sirds.
Man ar veselību viss ir kārtībā, jo attiecīgi cenšos uzņemt visas nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus.
Man ir pilnīgi vienalga vai cilvēks ēd vai neēd gaļu, nevienam neko neaizrādu, par slepkavām ar nesaucu. Tā kā esmu saistīta ar medicīnas jomu, tad ir sanācis par šo tēmu runāt ar vairākiem zinošiem cilvēkiem un tam, kam es varu piekrist ir, ka gaļēdājiem labāk gaļu ēst 2-3x nedēļā, nevis katru dienu.
03.12.2013 22:11 |

Reitings 1681
Aaa un izveleties cilveeku tikai taapec ka vinjsh ir cilveeks ir taspats kaaa glaabju sievieti nevis viirieti, baltaadaino nevis melnaadainu, latvieti nevis krievu - rasisms, nacionaalisms, shovinisms... Sugisms... Visa taa irdiskriminaacija. Vegjetaarieshi viennoziimiigi ir taisnigaaki.

Bet starp pashiem cilveekiem ir taaada cietsirdiiba un diskriminaacija - tepat diskusijas par gruutnieceem tik daudzas breec ka gruutnieces baigi sadomaajushaas, ka nav ne ar ko iipashaakas, nicina cittautieshus, pasaulee daudz kur valda rasisms, musulmanji pazemo sievietes, kjiinieshi paverdzina beernus fabrikaas, paardod cilveekus sekx verdziibaa.. taa kaa tas ka es izveelos savu suni virs svesha cilveeka ir normaali. ;)
03.12.2013 22:12 |

Reitings 110
Reģ: 29.06.2013
Hone
Nepārlasīju visus Ances komentārus, bet šaubos, ka viņa visu laiku mala, ka ''gaļu ēst ir super! Jūs neko nesaprotat!'', utt. Tu, well, gan.

Ance te visu laiku mala to, ka "Dzīvnieku aizstāvjiem ir jāklusē, nedrīkst paust uzskatus, kas var kaut kā aizskart dzīvnieku ēdājus. Piemēram, nedrīkst paust uzskatu, ka dzīvnieku ēšana ir pielīdzināma slepkavībai. Tie, kas tādus uzskatus pauž, neko nesaprot! Toties analoģiskus uzskatus, kas var aizskart dzīvnieku aizstāvjus gan drīkst paust, cik uziet. ".

Es visu laiku cenšos parādīt, ka tā ir divkosība. No vienas puses tiek sludināta tolernace pret dažādiem viedokļiem, no otras puses agresīvi cenšas pieprasīt, lai dzīvnieku aizstāvji nepauž savu viedokli un respektētu to, ko viņi pēc definīcijas nevar respektēt - kaitēšanu dzīvniekiem (tāpat kā cilvēktiesību aizstāvji nevar respektēt cilvēktiesību neievērošanu).

Bet ar tādu degsmi un entuziasmu ''braukt'' virsū tiem, kuri nepiekrīt jūsu viedokli, ir vienkārši jocīgi.

Es šeit vispār nevienam personīgi nebraucu virsū. Ja kļūdos, tad citē, lūdzu, mani. Es šeit apspriežu idejas, nevis personas. Es spriežu, kā ir labi/pamatoti, nevis kurš no mums ir labais un kurš sliktais. Te kāreiz "tolerantie" gaļēdāji ieradās ar saviem personiskajiem apvainojumiem, jo nevarēja pieņemt, ka ir cilvēki, kas uzskata, ka gaļas ēšana nav labs paradums un varbūt pat pielīdzināms slepkavībai.

Ance
Oj, jā - tieši tā arī uzrakstīju. Ikreiz, kad ēdu gaļu, piedzīvoju lielo O.

Tu rakstīji to, ka garšīgums ir pietiekams iemesls, lai kādu pakļautu ciešanām un apēstu. Notiektas garšas izjušana ir tikai bauda. Tā nav nepieciešamība. Savukārt, ja vienā sitācijā baudu uzskata par attaisnojumu kaitēšanai, bet citā nē, tad tā ir divskosība. Ievēro, ka šeit es neizsaku nekādus vērtējumus par Tavu personu (atšķirībā no tā, ko Tu šai disuksijā visu laiku dari), bet gan apspriežu IDEJU, vai garšīgums var būt pietiekams iemesls, lai kādam nopietni kaitētu. Būtu labi, ja pretī arī saņemtu atbildi par ideju, nevis kārtējos personiskos uzbraucienus no tavas pueses. Tā ir kļūda, ja to nezināji. http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
03.12.2013 22:15 |

Reitings 1681
Faber - tu man pasaki kur tad ir taa lielaka veertiiba? Manaas aciis veertiiba ir dziiviiba un neatkariigi no sugas. Un es izveletos to, kursh ir veertiigaaks MAN. Tas ka cilveeks ir cilveeks nav nekaada vertiiba. Tad jau blondiines ir vertiigakas par bruneteem?
03.12.2013 22:18 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nez kpc no gaļēdājiem neizskanēja tādi teksti kā inteliģences trūkums un tml,kmr nesākās visādi apvainojumi no veģitāriešiem... tad būsim godīgi, tās, kas atsakās no gaļas ētisko apsvērumu dēļ, nevis tpc, ka negaršo, vai tml...
vai varat apzvērēt, ka jums skapī nav neviena ādas gabala, apavu, nevienas kažokādas, ka nelietojat arī zivis, piena produktus, nelietojat papīru (jo to gatavo no kokiem, kuriem arī sāp, jo tie ir dzīvi organismi), nebraucat ar auto, nav neviena kosmētikas līdzekļa kurā būtu jebkādi no dzīvām būtnēm iegūstami materiāli, un labi, vispār, jebkas kas ražots rūpnīcā,līdz jums ir nonācis kaitējot dabai, tātad, nodarījis sāpes tiem pašiem savvaļas dzīvniekiem, kukaiņiem, putniem, u.t.t. tātad, ja tik skaļi runājam par ētikas normām, vai jūs esat atteikušās no visa, kas ražots rūpnieciski? Bet tā ķā, jūs sēžat cosmo un komentējat, kam noteikti vajag datoru/telefonu/planšeti, elektrību, internetu, tad redzu ka nē... tādā gadijumā, nerunāsim par ētikas normām...
03.12.2013 22:27 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Well, nomierinies. Nevajag man piedēvēt uzskatus, kuru man nav un tekstus, ko neesmu drukājusi. Attiecībā uz pārējo - man tavas vēlmes un tavi principi ir gluži vienaldzīgi. Tas, kas mani uzvelk, ir iedoma, ka kāds cilvēks spēj sevi uzskatīt par labāku vai citu noniecināt dzīvesveida dēļ, kas pie tam ir pastāvējis gadu tūkstošiem. Tas mani uzvelk un vienmēr tupinās uzvilkt - cilvēku dalījums "slikts, labāks, labākais" klasēs. Man tomēr laikam iedomības ir par maz, lai cilvēkus, kuri nav ar mani vienisprātis, dēvētu par "ar intelektu neapgrūtinātiem" un tamlīdzīgi.

Paldies, diskusija no manas puses tiek slēgta.
03.12.2013 22:28 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Un neredzu tur neko nepareizu, tā dabā ir iekārtots. Paši dzīvnieki taču arī ēd viens otru.

Cilvēkam, lai izdzīvotu nav nepieciešams nogalināt dzīvniekus/ēst gaļu (pasīvi atbalstīt to)

vrb dažas neapzinās savu esamību (dzīve-fantāzija), kā saprātīgi domājošs cilvēks var atbalstīt ko tādu? Cietsirdīgi..
03.12.2013 22:30 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Gaļu ēdu pāris reizes gadā :D Un tā jau 20 gadus. Neēdu, jo negaršo, nevis tāpēc, ka ir kaut kādi principi.
Veselības labā vajag ēst gaļu, bet nu nevaru... Pamēģināju, ieēdu pāris kumosus un viss - nu negaršo.
03.12.2013 22:31 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
forshi. Tad jau zolitudes tragedijaa ari cilvekiem nebija vertibas, ja nevienu nepazini.
03.12.2013 22:33 |

Reitings 1681
Kokiem nesaap jo tiem nav nervu sisteemas. Zini kad uzraksta ka kokiem saap tad tieshaam jaarunaa par inteligjences truukumu. Nu atvaino...

Un veel - pat atteikshanaas no vienas lietas kaut vai tas ir kazhoks vai kotlete - jau ir kaut kas. Tas ir vertiigi. Tas noteikti ir labaak nekaa apspriest cik garshiiga ir galja. Katram ir savs solis uz priekshu - cits iet visu dzivi uz to, cits naakamajaa dienaa atsakaas no daudz kaa. Buut draudzigam ar dabu nenoziimee kljuut par alu cilveeku, bet muusdieniigos apstaakljos nodariit munimaalu kaiteejumu.

Un es priecaashos ja kaada draudzene atteiksies no veel viena kazhoka bet nespees atteikties no galjas. Jo tas jau ir kaut kas!

Shitie visi - tu esi labs ja dziivo alaa, bet ja tev ir apavi tu esi liekulis - taa vairs nav diskusiha vai apmainja ar viedokljiem, taa ir demagogjija un peedeejais ko var teikt kad vairs nav ko teikt.
03.12.2013 22:34 |

Reitings 554
Es gribētu redzēt,kāda būtu tava sejas izteiksme,ja tajā degošajā telpā tā,kurai būtu nepieciešama palīdzība,būtu tu. Kā tu reaģētu,ja viens tāds ieskrietu istabā,aizstieptu savu suni un tev uz atvadām pateiktu-piedod,mans suns man ir mīļāks. Lai tev vieglas smiltis.
03.12.2013 22:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits