Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Medījums

 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Sveikas, dāmas! :)
Padalieties ar receptēm... Ko Jūs iesāktu ar meža gaļu (alņa)? Skatījos netā receptes, bet nekas tā arī īsti neiekrita acīs.
02.12.2013 19:52 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
* aļņa :D :)
02.12.2013 19:55 |
 
Reitings 464
Reģ: 24.02.2011
saku uzreiz, alni grūti pagatavot.
recepti nekādu nevaru ieteikt, jo man pašai īsti nesanāk - vienmēr sanāk pārāk sauss. :D
02.12.2013 19:59 |
 
Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
Ko tu gribi no alna pagatavot?
varbut kaut ko lidzigu gulasam?
man parasti sanak miksts un garsigs, receptes ipasi nav nekadas, vienigais noteikums,ka lieku ilgi sutinaties.
02.12.2013 20:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
meklē gūglē receptes, angliski tas saucas "venison" (gaļa tā).
02.12.2013 20:03 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Tur jau tā lieta, ka nezinu, ko īsti gribu pagatavot :)
Varētu, jā, ko līdzīgu gulašam.
Viss jādara tāpat, kā parastam gulašam, tikai ilgāk jāsutina? :)
02.12.2013 20:04 |
 
Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Milla pameklē marināžu receptes. No marinētas medījumu gaļas sanāk tiešām ekeselenti ēdieni :)
02.12.2013 20:10 |
 
Reitings 691
Reģ: 04.08.2013
es nezinu vai daru pareizi,bet parasti sutinu gandriz stundu uz lenas uguns. garsvielas pipars,lauru lapa un man ir tads specials maisijums. patik pievienot svaigus burkanus, svaigus kapostus,lai pasautejas un tad nu beigas krejumu klat, citi mil saldo,citi skabo.
isteniba var darit visu to pasu ko ar citu galu, tikai ir japasaute, lai gala ir miksta.
ja cep kotletes,tad pievieno klat cukgalu parasto, lai ir kaut kads treknums.
es sauteju ne tikai tapec,lai gala miksta, bet nu liekas, ka pareizak, lai nav visadas slimibas utt.
02.12.2013 20:13 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Neprātīgs, Maija, paldies par idejām! :)
02.12.2013 20:15 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Cepetis lielākoties sanāk sauss, atkarībā vai tā ir bijusi govs vai teļš.
Iesaku izcept cepeti un ja nesanāk, tad no viņa var uztaisīt izcilus gaļas salātus.
Sastāvdaļas kā rasolim tikai desas vietā liek sagrieztu cepeti.

Ja ir kāda kaula daļa, tad sanāk izcila zupa.
Un vēl iesaku aso gulašzupu (pati vēl neesmu mēģinājusi taisīt, bet nu medībās bija vienkārši ekselenta)

Un iesaku gatavojot likt klāt burkānus, kas nedaudz noņem to specifisko medījuma gaļas garšu, lai izdodas! :)
03.12.2013 17:35 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
limni, paldies :)
03.12.2013 17:46 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Alnītis .... laimīgais cilvēks!!!! Gatavotu kārtīgu gaļas zupu jeb tautā pazīstamu kā strogonovu. Mazos gabaliņos sagriez gaļu, obligāti kauliņu arī klāt. Visu likt dziļā kastrolī pildītu ar ūdeni (ja patīk, vari no sākuma uz lielas uguns apcept pannā). Pieliec klāt lauru lapas, veselus piparus un vāri uz mazas uguns, stundas 3h, medījumi ir labi jānovāra! Es vēl liktu gatavošanas procesā klāt seleriju, sīpolu. Beigās pirms pasniegšanas vēl pievienotu tomātus savā sulā un sāli. Voilā.
03.12.2013 17:55 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Paldies par recepti, DIO! :)
03.12.2013 17:56 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Ā, un par tārpiem utt. lielākajā medījuma gaļā nav jāuztraucas, tikai mežacūkai gan ir jāpagatavo nedaudz ilgāk, bet lielākoties viņai arī nav nekādas vainas.
Drauga mamma ir pārtikas tehnologs un viņai ar medījuma gaļām diezgan bieži sanāk saskarties, jo dzīves biedrs ir mednieks.
Piemēram medībās mēs ēdām aļņa gaļās tartaru, garšīgi. :)
03.12.2013 19:07 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Mans tētis ir mednieks, tāpēc par tārpiem, u.t.t. visu +/- zinu :)
03.12.2013 19:16 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Ieliec marinādē, vienalga kādā, ka tikai Tev garšo.
Atstāj, lai pāris stundas pastāv. Ideālā variantā uz nakti ledusskapī.
Ietin follijā un cep cepeškrāsnī.
Vajadzētu sanākt gardam cepetim :)
03.12.2013 19:28 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
ņam ņam
03.12.2013 19:30 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
miiluuliite, nu jauki, ka bildi arī ieliki, sakārdināji... :D :)

Dzirdēju, ka marinēt vajag istabas temperatūrā, tad labāk iesūcas :)
03.12.2013 19:34 |
 
10 gadi
Reitings 6409
Reģ: 21.07.2009
Milla, es uzreiz, es neesmu pro :D noteikti Tev taisnība.

Tikai, ja es kaut ko marinēju ilgāk (uz nakti, piemēram), tad labāk turu ledusskapī, jo gadās, ka istabas temperatūra pārāk augsta, lai turētu tur gaļu. Nu, tas tāds mans ieradums :)
03.12.2013 19:51 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
miiluuliite, jā, man arī pašai drošāk būtu, ja liktu ledusskapī :D :) It īpaši, ja tas nav kkāds eksperiments, bet piem., šašliks pirms Jāņiem :D
03.12.2013 20:06 |
 
Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es alņus, stirnas, briežus, mežacūkas gatavoju tā, ka sagriežu nelielos gabaliņos, lieku katlā ar sīpoliem, garšvielām, sautēju ļoti ilgi, kādas 4h un tad piešauju saldo krējumu - sanāk gaļa mērcītē. Mīksts vienmēr. :)
03.12.2013 20:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits