Vai ir kāda, kurai pēc pārbaudes laika beigām netika pagarināts līgums? un kāpēc?
Man pēc 2 nedēļām beigsies pārbaudes laiks darbā! Un es tieši saslimu.
Tagad sāku uztraukties vai man tomēr neuzteiks darbu! Esmu vēl nepilnas slodzes darbinieks!
Tas atkarīgs no tiešā vadītāja. Gan jau neatteiks, ja iepriekš esi bijusi laba darbiniece. Galvenais brīdināt laikus, ka esi slima, kārtot slimības lapu. Mums bija darbiniece, kurai bija vēzis. 6 mēnešus dzīvoja uz slimības lapas, tad atnāca pāris dienas pastrādāt, un atkal 6 mēnešus ņēma zilo lapu, lai neatlaistu. Priekšniecība bija saprotoša.
Halsa, veseļojies, bet tomēr jābūt gatavai, ka darbs nav skola, uz kuru vari neaiziet, jo kašājās kakliņš vai sāp galva. Nu tomēr jācenšas cik vien var neslimot.
Esmu gan atlaista pārbaudes laikā tieši slimošanas dēļ. Taču saprotu arī darba devēju, sanāca galīgi nelaikā veselu mēnesi smagi noslimot. Pāris dienas, manuprāt, neko diži neietekmē.
Ka var ieteikt iet uz darbu, kā? Man liekas sava pašsajutai ir jabut pirmaja vieta, es pagāšgad ta pastaigāju pusslima uz darbu un beigās 3 nedēļas uz lapas nosedēju. Noteikti neej uz darbu, darba devejs nav necilveks, lai nesaprastu.
Kamer tev ir slimibas lapa, tikmer ligumu lauzt nevar. Ligums pec parbaudes termiņa beigām automātiski pagarinās uz beztermiņa līgumu, ja līgumā nav atrunāts savādāk.
Nu gan. Mudināt slimu cilvēku iet uz darbu. Savus bērnus arī ar temperatūru dzenat uz skolu un bērnudārzu, lai tik neiekavē kaut ko?? Pēc Darba likuma, slimošanu ieskaita pārbaudes laikā (kurš, starp citu, vispār nav obligāts, t.i. bez viņa var iztikt). Ja atlaidīs, tad varēsi tiesāties un tiesa 100% lems Tev par labu.
Un tad vēl brīnās, ka tādi uzņēmumi kā Maxima ļaunprātīgi izmanto darbiniekus, kuri paši neievēro savas Darba likumā minētās tiesības. Vai pat vēl vairāk- redz, ka darbinieks gatavs kaut slims nākt uz darbu, hmm, nez kāpēc viņam vēl neatņemt kādas privilēģijas?
Tas,ka citas ar 38 vai vairāk grādiem iet uz darbu,tev nav jāseko šiem nepareizajiem piemēriem. Veselībai ir jābūt pirmajā vietā. Un noteikti,ka neej ar šādu slimību uz darbu. Slimības gadījumā atlaist nevar, ja pretim tev būs parādāma slimības lapa kā attaisnojošs iemesls.
Neviens jau neteiks-atlaižu ,jo Tu slimoji..atnāks,nostrādās kādas dienas un ja gribēs atlaist,tad atlaidīs. darba devējam nav jāmin iemesls,kāpēc atlaiž. katrā kolektīvā ir citādāk.ir arī tādi,kur priekšnieks uzskata,ka labāk ,lai nāk slims , čakli strādā un aplipina visus nekā sēž mājās un veseļojas...,bet citā darba vietā atkal dusmosies,ja atnāksi slima un aplipināsi priekšnieku.
Starp citu, tad, kad man ir temperatūra ap 37 es jūtos daudz sliktāk nekā tad, kad ir 38. Tāpēc piebildes, ka ats ir sīkums ir nevietā. It īpaši, ja ir darbs, kur jākoncentrējas un ļoti jāpiedomā pie visa, ko dari. Es ieteiktu neuztraukties, bet veseļoties. Ja atlaidīs, tad labāķ tagad, pārbaudes laikā, nekā, piemēram, tad, kad būs bērni, kuri ik pa laikam slimos un pēkšņi izrādās, ka priekšnieki tādi, kas nepieļauj nevienu nokavētu dienu.
Es noteikti nepiekrītu tām,kas uzsver to,ka būtu jāiet uz darbu slimai.
Man piemēram pie temperatūras 37,ir visdraņķīgākā pašsajūta un galva dulla. Man darbā ir ļoti jākoncentrējas,kā arī jārunā un klepošana ik pa laikam atstāj ļoti sliktu iespaidu. Klienti uzreiz saka un aizrāda,ka jādodas pie ārsta vai jāpaguļ mājās. Kolektīvs arī ir liels,tāpēc visi skatās greizu aci uz tiem,kuri krekšķinās vai šņaukājas,jo neviens negrib pārķert.
Atceros arī skolas laikā vienmēr rudens/pavasara periodā,kad visvairāk slimo ar saaukstēšanos,skolotāji teica: ok,vari nedomāt par sevi un nākt uz skolu slims,bet padomā arī par pārējiem,jo tomēr slēgtās telpās kopā jāuzturas ilgu laiku.
Kad strādāju veikalā, tad vadībai bija sava sistēma - paņēma darbā, noteica pārbaudes laiku 3 mēnešus. Kad bija nostrādāti kkādi 2 mēneši un 2 vai 3 nedēļas, pasaka, paldies, tu mums nederi un ņem nākamo. Darba kvalitāte nevienu neuztrauca, un tas, ka kādam no "vecajiem" darbiniekiem nepārtraukti ir kāds jāmāca, ne tik. Man paveicās, jo, kad mani ņēma darbā, bija "treknie" gadi un katastrofāli trūka darbinieku, kas pa tādām kapeikām strādātu.
Par Tavu situāciju - mēģini zvanīt vadītājam un sarunāt, ja ne, tad žigli kārto slimības lapu.
Noteikti neej. Pirmkaart jau lai neielaistu smagak un neaplipinaatu citus. Otrkaart shitie iisie viirusi aatri paariet - ja dzer kaadas zaales, teejas, gultas rezhiims. Treshkaart shaadaa stavokli nevar ne normaali stradat ne cilveku priekshaa radiities.Ceturtkaart - tu neesi vainiiga ka saslimi un tev ir tiesiibas njemt slimiibas lapu. Nav ko baidities no ljaunajiem priekshniekiem. Pie tam varbuut kaut ko vari paveikt no majaam?
Nu pavisam vienkārši - mums arī darbā neviens uz 2 dienām slimības lapu neņem, sazvanās ar vadītāju un sarunā, ka nebūs. Vai tad Tu, kad nepieciešama viena brīva diena ņem atvaļinājumu? Nekad slimības lapa man nav bijusi, viss ir sarunājams. Nezinu, man kkā liekas, ka cilvēkiem patīk, ja ar viņiem no sākuma mēģina savstarpēji vienoties.
Jebkurā gadījumā - 2.5 mēneši ir gana ilgs laiks, lai tu būtu sevi parādījusi, un vadītājs jau būtu pieņēmis lēmumu. Ja nepatīc vadībai, tad viņa tāpat no tevis tiks vaļā, arī bez tavas slimošanas.
Man bija tā, ka bija pārbaudes laiks, darbā palika slikti, saslimu, temp. bija 38 :D
Direktore par to zināja, bet par cik ne pārāk ilgi tur strādāju, nevarēju jau atļauties slimot, aizgāju uz darbu un viņa prasīja vai es traka nākt, ka tak, visi esam cilvēki, ka saprot mani, ka nesen strādāju, bet, ka vajadzēja tak veseļoties, ka nekas jau nenotiktu :)
Bet, nu, es labāk gāju :D
Es pārbaudes laikā 1 dienu biju uz slimības lapas, jo samežģīju kāju un darbs stāvošs. Šefs uzreiz pasauca parunāties. Tā kā es Tavā pārbaudes laiku izturētu un tad jau var slimot, kad ir normāls darba līgums. Un pie tam ofisa darbs.. Tak mājās arī atsēdi pie datora