Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kucēns, līdzekļi, dzīve.

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Labrīt 1.Adventē! :)
Rakstu, jo meklēju kaut kādu..atbalstu/mierinājumu?
Jau kādu laiku izmisīgi vēlos paņemt kucēnu (mazo suņu šķirni, piemēram, Jorkšīrieti, čihuahua, špicu vai franču buldogu, taču kaut kā uztrauc finanšu jautājums, jo vēl pagaidām studēju (+strādāju) un nesaprotu ar kādiem izdevumiem mēnesī rēķināties. Pietam...suņi arī mēdz slimot u.t.t., kas nav lēts "prieks".

Izvērtēju visus + un - kucēna ņemšanai un tie ir vienādā skaitā, tāpēc nespēju pieņemt galējo lēmumu... Ieraugot citu sunīšus, sirds vienkārši iesāpās, cik ļoti gribu tādu sev, bet reizē arī saprotu, ka tas nozīmē, ka suns visur būs jāņem līdzi, ilgi vienu atstāt nevajadzētu, jāved ārā 4x dienā u.c. rūpes, un nezinu, vai esmu tam gatava...

Ceru, ka Jūsu stāsti un pieredze mani palīdzēs beidzot izlemt!
01.12.2013 10:06 |

Reitings 20
Reģ: 29.01.2009
Tad tik lai urinē istabā! :) Ja jau tas, pēc tavām domām, ir saskaņā ar dabu :D
Bet jo vairāk tu šeit kaut ko raksti, jo mazāka šķiet tava saprašana par suņiem!
02.12.2013 15:32 |

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Piedodiet,atvainojiet,bet tas ,ka jorku puikas nočurā visus dīvānu stūrus utt. Ir vislielākās muļķības. Un pie tam suni drīkst un vajag vest ārā neatkarīgi no suņa izmēra!! Piem. Manējam jorkam patīk ,gan vasarā peldēt,gan arī pa sniegu dauzīties. Protams ir attiecīgi jāsaģērb ,lai nenosalst. Ziemā protams tas ir kombinezons.
02.12.2013 16:38 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Mana draudzene gribēja ņemt jorku. Aizsūtīju viņai linku uz šo diskusiju un viņa tā kā sāk svārstīties. :D Pati, godīgi sakot, šos mazo sugu pārstāvjus īsti neuzskatu par kārtīgiem suņiem, bet lai vai kā - nav vienas noteiktas instrukcijas kā apieties ar suņiem, pat ar vienas sugas pārstāvjiem. Tāpat kā cilvēki, arī katrs sunīts ir unikāls un nav divu vienādu suņu, tapēc arī katram tā aprūpe, vairāk vai mazāk, atšķirsies. Viens suns ēdīs speciālo barību, otrs pat mutē neņems. Protams, daudz kas atkarīgs no cilvēka uzskatiem par to, kas ir pareizs un kas nav - vieni suni nevedīs ārā un ļaus viņam nokārtoties istabā, otri ģērbs, tuntulēs un vēl ko, bet vedīs ārā. Bet nu tas tā - vispārinot.
Man pašai ir suns (tiesa, ne jorks) un kaut arī sākumā tika lasīts daudz literatūras, ņemtas konsultācijas, tikai ar laiku pats sāc vērot un saprast, kas ir vajadzīgs tieši Tavam sunim.
Piekrītu GOLD viedoklim, ka suni drīkst un vajag vest ārā, te jau jautājums ir KĀ viņu vest ārā - ģērbt un tuntulēt katru reizi, lai tomēr mazāk salst vai neģērbt un līdz ar to nevest arā.
02.12.2013 16:58 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Gold - par to puiku jorku tāds iespaids radies, jo rados puika nočurāja visas dīvāna kājas, kamēr mācījās savā vietiņā uz paklājiņa iet. :D Pieņemu, ka ne visi viņi ir tādi kā Sems.

Paužot viedokli, ka mazo jorku nedrīkst vest ziemā ārā es nevienā brīdī neteicu, ka to nedrīkst daŗīt pavasarī, rudenī un vasarā. Bet šeit ir cosmo - pagrābj vienu frāzi no zila gaisa un marinē kā ienāk prātā.
Jā, satuntulēšana visādos biezos apģērbos un čībās ir risinājums, lai suni vestu ārā arī ziemā, bet pats par sevi viņš nav tam radīts - jāsaka tā - es nezinu, cik ļoti suni var uzskatīt par suni, ja viņš tiek notuntulēts tā, ka tikai acis spīd ārā. Bet tas ir katra saimnieka individuālais skatījums. Rīgā ir neskaitāmas tantiņas, kurām ir sadāvināti šie mini sunīši un viņas nebūt viņus netuntulē. Raudāt gribas redzot kā šie miniatūrie sunīši basām kājiņām, mazu adītu džemperīti tiek vesti ārā -5, -10 un vēl vairak grādos. Ko arī savā sākotnējā komentārā minēju.
Mazos sunīšus ir nepieciešams vest ārā, kad laikapstākļi to atļauj - pilnīgi noteikti vasarā, pavasarī un ziemā. Bet tām nav obligāti jābūt 4 reizēm dienā, katrai pa trīs stundām kā tas ir ar lielākiem suņiem.
02.12.2013 17:18 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Neatkārtošos. Pievienojos Harmony un Tamana viedoklim.

Lai stellaglmr sunīšiem laba veselība un normāla psihe, un pašai stellaglmr neizsīkstošs čaklums pa istabu kakas meklēt.
02.12.2013 18:18 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Ance tas pomcijs izstādēs nebūs,jo tas nav nekāds šķirnes suns,bet vienkārši F1 hibrīds,parastā valodā-jauktenis.Un mazs viņš arī nebūs,jo haskijs ir normāla vilka izmērā.Jāmeklē,gan jau kaut kur,visticamāk,ka ASV,jo tur šitāa starpšķirņu pārošana populārāka kā citur.Bet šis izskatās pēc maza aļaskas malamuta.

Man arī nevajag izstāžu suni, es tikai iedomājoš, moš kaut kādās izstādēs tirgo - nojēgas man nekādas. Internetā kaut kur lasīju gan, ka viņš liels neizaugot, bet nav arī miniatūrais. Bet, nu, lai paliek. Tuvākos gaadus 3 tāpat varu nesapņot par suni - pirmkārt, nav vietas, otrkārt, vēl bērns vēl par mazu.
02.12.2013 20:39 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mums ir labradors, dzivojot arzemes izdevumi ir ap $140/ menesi. Ari pats suns tika pasutits no ASV un kopa ar visiem dokumentiem un parlidojumu izmaksaja diezgan.
Pirmie meneshi bija ka ar bernu + sunju skola, brauksana majas starp darbu, socializesana parka ar citiem sunjiem, treninji un kas tik vel ne. Ari tagad 7 no rita jau stav pie gultas, lai ved ara, tad nu mans rits sakas parkaa. Pa taisno no siltas gultas, neskatoties vai ari +20 vai -20.

bet... tas prieks atsver visu visu, sunim nav sliktu dienu, vins vienmer ir tik priecigs ieraugot mus, ka ari ta iesana parka katru dienu - bez suna es diez vai ietu katru dienu 20 min elpot svaigu gaisu. Turklat brivdienas noejam 5-10km.
02.12.2013 20:47 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Piekrītu, Dominika, man gan pamostoties no rīta pastaigas retāk, jo suni izlaižu no voljēra, izskraidās pa teritoriju, bet brīvajos brīžos, kad man noskaņojums skrienam vai garas pastaigas.
02.12.2013 20:51 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ance,izstādēs kucēnus parasti netirgo,kur nu vēl jauktu šķirņu kucēnus.Izstāde ir pasākums,kur savu atbilstību šķirnei atrādās suņi no 4 mēnešu vecuma līdz cik nu ilgi saimniekam vēlme un sunim varēšana sevi parādīt.
03.12.2013 03:18 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Mājās audzējam 2 vācu aitu šķirnes suņus. Nepatīk viņām tā sausā baība un ja baro tikai ar to, spalva paliek nespīdīga. Ēd visu ko tik dod, un suņi neslimo, dzīvo ārā, voljērā.
Un ir arī taksis. Viņa arī necieš sauso barību, tpt kā kaķis. Tā var nomētāties dienām ilgi, neēdīs. Ēd visu, sākot ar gaļām, makaroniem, kartupeļiem, beidzot par ar svaigiem kāpostiem un burkāniem. Suns nav slimojis, aktīvs un ar dzīvi apmierināts.

Papildus izdevumi ir tad, ja parādās blusas, vai atcērmošanai.
03.12.2013 05:21 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Ak, jā, attārpošana 2x gadā, katra reize ap 6,50ls.
03.12.2013 06:52 |

Reitings 25
Reģ: 08.07.2011
Varbut ne pa temu,bet velejos jautat,ko darit,ja sunuks,kad tiek atstats majas pa dienu viens,loti biezi visu dienu rej un gaudo. Uz darbu jau nevar panemt. Runajamies ar vinu un sakam,ka jabut klusai. Aizejot ir klusa,nakot majas ari,bet it kaiminiene,kas visu laiku sudzas un draud,ka suns visu dienu gaudojot. Ka lai atrisina so lietu?
03.12.2013 09:24 |

Reitings 108
Reģ: 09.10.2013
windflower, vakar tieši par šo tēmu bija cita diskusija :)

http://cosmo.lv/forums/topic/153105-suns-viens-negrib-palikt-maja/
03.12.2013 09:29 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Es arī kucēnu gribu.
03.12.2013 09:49 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
http://www.ss.lv/msg/lv/animals/dogs/cihua-hua/bbgimg.html
šādu, bet man nespīd tagad.
03.12.2013 09:51 |

Reitings 25
Reģ: 08.07.2011
Tamana paldies! :)
03.12.2013 10:43 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits