Kucēns, līdzekļi, dzīve.

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Labrīt 1.Adventē! :)
Rakstu, jo meklēju kaut kādu..atbalstu/mierinājumu?
Jau kādu laiku izmisīgi vēlos paņemt kucēnu (mazo suņu šķirni, piemēram, Jorkšīrieti, čihuahua, špicu vai franču buldogu, taču kaut kā uztrauc finanšu jautājums, jo vēl pagaidām studēju (+strādāju) un nesaprotu ar kādiem izdevumiem mēnesī rēķināties. Pietam...suņi arī mēdz slimot u.t.t., kas nav lēts "prieks".

Izvērtēju visus + un - kucēna ņemšanai un tie ir vienādā skaitā, tāpēc nespēju pieņemt galējo lēmumu... Ieraugot citu sunīšus, sirds vienkārši iesāpās, cik ļoti gribu tādu sev, bet reizē arī saprotu, ka tas nozīmē, ka suns visur būs jāņem līdzi, ilgi vienu atstāt nevajadzētu, jāved ārā 4x dienā u.c. rūpes, un nezinu, vai esmu tam gatava...

Ceru, ka Jūsu stāsti un pieredze mani palīdzēs beidzot izlemt!
01.12.2013 10:06 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
man ir tirasinju shkirnes jorkshiiri
nevajag tik loti palauties uz to ko viena tante saka un ticeet maarketingam. reaalaa dziive visu labaak paraada;)
01.12.2013 15:52 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Prefcizē-kādi tieši minerāli ir auzu pārslās.Auzu pārslas ir zirgu ēdiens milzīgas slodzes laikā.Ar sauju auzu pārslu dienā var nodrošināt zirgu ar enerģiju aktīvu treniņu laikā.Ar auzu pārslām suni var tikai uzbarot par staigājošu tauku piku.Nerunājot par to,ka graudi nav suņa ēdiens.Tiem ideālā gadījumā suņa ēdienkartē nebūtu jābūt vispār.Protams,ne visi var atļauties sunim nedot graudaugus,bet katrā ziņa sausajā paikā to ir mazāk kā tad,ja savāra putru ar gaļu.
01.12.2013 15:52 |

Reitings 482
Harmony ja manis nosauktie produkti butu tik kaitini, gan mani sunishi, gan daudzi citi,kurus tapat baro, sen jau staigatu slimini. bet patiesiibaa tachu otraadaak-slimo visbiezhaak tie, kuru saimnieki klausaas visadaam runaam, ko vajag un nevajag dot.
01.12.2013 15:54 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man prieks,ka vāri atsevišķi,tad iesaku atvērt suni.lv meklētājā iemst BARF un uzzināt kā pareizi barot ar tevis izvēlētos metodi.Tā ir viena no labākajām barošanām,bet to ir jāprot.

P.S. mani suņi neslimo tikai tāpēc,ka ēd sauso.Mans suns ir saslimis vienreiz,bet tam enbija nekāda sakara ar barošanu,pilsētā plosījās briesmīgs kucēnu vīruss,kuru pamanījās saķert arī manējā.Citādi neslimo.
01.12.2013 15:56 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Nespried par reālo dzīvi, no dažām pieredzēm!!
Piedod, bet es ar savu darbu, esmu redzējusi daudz vairāk nekā tu.
Parasti ārsti par tādām barību noliedzējām kā tu saka, ka labāk pateikt ko cilvēks grib, nekā strīdēties ilgi un dikti.

Tāpēc es savu sarunu šeit beidzu, tu vari barot savus suņus kā tu gribi, bet pateikt to par vienīgo labāko veidu, to tu nevari.
01.12.2013 15:56 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
b]ba&sh cilvēku barība jau nav visa arī tik ekoloģiska, kā gribētos, tā pati maize, ko pērkam nu ir tur arī tie e klāt, par pastēti vispār nerunājot. Saprotu, ja to pastēti tu pati gatavo mājās, pērc aknas vāri, bez sāls un garšvielām, tad vēl būtu kautcik saprotams.
Protams, var jaubūt, ka man nav taisnība, bet domāju, ka suņiem, kaķiem nav jādod pārtika, kur klāt ir sāls, pipari utt. Kaķis noķerot peli, taču neskrien uz virtuvi pēc sāls un pipariem, lai tai pelei piešķirtu labāku garšu.
Harmony man ir līdzīgi, jo mājiniekiem liekas, ka kaķītim pietiks ar wiskām un pēc tam saka, ka nabadziņam caureja, nu kā nebūs. Par laimi vismaz šo izdevās izdzīt un tagad kaķis ēd tikai profesionālo paiku un viss kārtībā. Arī kažoks smuks, kaķis apmierināts un ēdiens, kas uz galda viņu nevilina.
01.12.2013 16:04 |

Reitings 482
piedod, bet mans onkulis ir vetaarsts ar 30 gadu pieredzi, tapec spriest pec savas mazaas peieredzes, ir loti neobjektivi. un vins ari uzsver to,ka musdienu spec baribas tikai kaitee dziivniekiem, ar iznemumu, ja dzivnieks dzivo pie bomzhiem, tad jebkura spec bariba buus labaaka.
01.12.2013 16:05 |

Reitings 482
ieva kaads totaals bulshits, tad tu ieteiktu ari cilvekiem pariet uz eko specbaribu, kas domata dzivniekiem, jo tu nupat pateici, ka " nu ir tur arī tie e klāt, par pastēti vispār nerunājot. "?????
un es jau uzrakstiju, ka saviem sunishiem gatavoju atsevishki, viniem tikai pavisam nedaudz pielieku klat sali, bet nekadas vegetas vai garsvielas.
01.12.2013 16:08 |

Reitings 482
un Ieva, kaa tu vispar vari kaut ko diskutet par veseligu partiku, ja tu pati esi apsesta ar saviem solaarijiem, tur straadaa un motivee cilveekus lietot visaadus meeslus kaa kreemus, bronzerus, galvenais, lai teeree vairaak????
taada liekuliiga dubultmoraale vien sanaak
01.12.2013 16:09 |

Reitings 457
Es nevienam neiesaku tagad pāriet uz dzīvnieku spec barību un tu esi ko pārpratusi, es tikai saku, ka arī cilvēkam paredzētajā pārtikā klāt ir e vielas, garšas pastiprinātāji utt., tāpēc dzīvniekam to nevajadzētu dot. Palasi, kas veikalā pirktajai pastētei ir rakstīts sastāvā, piemēram, Lido vistas pastēte, sastāvs cūkgaļa, vistas aknas, garšvielu ekstrakti, vārāmā sāls, sojas olbaltumvielas,krāsviela E120, konservants E250, antioksidanti E301,E315, E316, E331 stabilizatori E450, E472c garšas pastiprinātājs E621. Varbūt kļūdos, bet man liekas, ka šie visi E nav nekas labs.
01.12.2013 16:21 |

Reitings 135
Nu ja jau par pieredzi - tad darbā strādā divas vetārstes - viena tiesa gan 20 gadus pieredze, bet otrai 37 gads šogad aprit vetārtes ādā, bet abas kā viena saka, ka diemžēl par jaunajām barībām un visu jauno labāki izglitotāki būs janie, jo tā ir viņu laiku barība, kad viņi bija jauni, tad pa visam kas cits bija aktuāls.... Ejot pie ārsta, tev lielāka ticība būs tam no pagājušā gadsmita, kas ar tehnoloģijām vel uz jūs un kuram ir slinkums ievākt jaunāko info par lietām, kuram jau gribas pensiju vai mazliet jaunākam, ka sbraukā par konforencēm un zin situāciju?

Ta kā tie gadi nav rādītājs
Es piekrītu, ka ir barības kas kaitē un ir kas nekaitē...

Ja esi tik liela perfekcioniste uz visu, vai tu vismaz centies, rūpēties par sevi, dzīvneikiem - ar labu uzturu - tad kāda velna pēc tu te diskutē, uzspied tikai savu pareizo viedokli, un mazliet čakarē nervus? Tas nemaz nenāk par labu tavam labajam dzīvesveidam :)
01.12.2013 16:22 |

Reitings 482
carinjo nevajag tik muldeet, shodien tie jauninie ir tik bezkauniigi,grib izstumt veco kalumu. Tas noverojams daudzaas jomaas, bet patiesiibaa ir otraadaak, tie vecie daudz vairaak sajeedz nekaa tie jaunie ar modernajaam pieejaam, tikai nezin kapec sunishi paliek arvien vaargaaki?
kaa tu izskaidrosi, ka pie visaam specbariibaam suniishi slimo vairak, nespeej panest ne meerenu aukstumu, ne lietu?
Ieva un tagad salidzini un palasi to,kas rakstits uz dzivnieku spec baribam! tu domaa to E vielu buus mazaak? to ir stipri vairaak un spec bariiba tieshi otradak ir pilna ar saali, visadiem aromatizeetaajiem.
dabiiga gala nav tik smarzhiga cik taas specbariibaas!
01.12.2013 16:25 |

Reitings 135
tu par spec barību sauc Royal Canin???
Nevienai normālai ārstu ieteiktai sepc barībai - ko izmanto ārstēšanas procesa nav aromatizētāji!!!!

Nu jā, te pierādās, kāpēc valsts ir tādā pakaļā, jo tikai tie vecie var!! nu gluži kā valdībā, a tie jaunie nelieši grib liegt viņiem iespēju stumt kabatās.

Nekauņas ne? Tad manliekas ka vispār labāk, nevienam jaunajam iespēju nedot, lai tikai tie vecie strādā :)

Man no muldēšanas ir tālu, bet tev līdz sirmiem matiem tuvu :) ( ne jau ar vecumu, bet ar nerviem - es jau vienreiz teicu, ka šitā strīdēties nav pieļaujams dzīvojot veselīgi un noliedzot solāriju - nesabojāsi savu dzīvi ar visādiem sūdiem kā solāriji, bet ar karmu gan - jeb viss n;ak atpkaļ) Tā kā vai nu nav jēgas, ne savus suņus, ne sevi tik ļoti saudzēt, vai nu beidz strīdēties.

Brīnos, ka vispār tev atbildu, jo skaidri zinu, ka ar tādiem kā tu nav jēgas...
01.12.2013 16:33 |

Reitings 457
Neesmu apsēsta ar solārijiem, jā es strādāju solāriju studijā, es pārzinu šīs lietas, šeit Cosmo forumā pārsvarā komentēju tikai tēmas, kas saistītas ar solārijiem, pārējām diskusijām sekoju līdzi, bet ļoti reti komentēju.
Nu pagaidi, kā tu vari zināt, ka šie krēmi ir pēdējie mēsli? Pēc tavām domām tad pārējā kosmētika ir laba?
Es nevienu nespiežu neko pirkt, tas nav mans mērķis kādam ar varu ko pārdot tikai, lai vairāk naudas būtu.
01.12.2013 16:34 |

Reitings 171
Reģ: 20.08.2013
Ieva diskusiju nesajauci?:D

Jorkiem pēc būtības ir vājš zarnu trakts un viss pārējais, tā kā tajā pastētē ir taču arī sāls un citi draņķi. Neiesaku tev barot ar suņiem nepiemērotu barību! Gribi palutināt nopērc suņu gardumus,
01.12.2013 16:40 |

Reitings 482
carinjo tieshi otraadaak, tie jaunie ir tie mantkaariigaakie materiaalisti! Par visaadiem shtuntiem pieprasa daargu samaksu, sakot ka viniem ir kvalitaate un eko, ko tik neizdomaa, lai paceltu sevi sauliitee.
bet vecais kalums ir godpraatiigaaki. nejauc te iekshaa valdiibu, kaads te vispaar sakars? galiigi sviestaa sagaaji.
taads pats stereotips, ka privaatprakses ir labaakas par 3 lvl valsts apmaksaatiem pakalpojumiem. bet tas ir totaals bulshits, labs speciaalists var straadaat arii polikliinikaa par 3 latiem.
taapat ar vetaarstiem. Vecais kalums nem godpraatiigu samaksu, bet jaunais par neko nem baigo pikji.
loti taisniigi? taapeec mees arii esam taadaa pakalaa, jo tas jaunais kalums ir tik materiaals,tik alkatiigs.

palieku pie sava, tu paliec pie sava, ka jau mineju,mani sunishi ir sveiki un veseli, ceru arii tavi tadi bus :)
01.12.2013 16:44 |

Reitings 457
Nu pagaidi, barību ir tik daudz, visām etiķetes tagad neizpētīsi. Nešaubos, ka ir gan tādas ar e pilnas, gan tādas kur to e ir minimāli vai vispār nav, protams, tāda attiecīgi arī maksās.

Es laikam varu piekrist carinjo, stāstīt vari, bet vieglāk ir piekrist visam ko saka
01.12.2013 16:44 |

Reitings 457
GOLD paldies, ka pateici, man jau likās, ka kaut kas nav kā nākas :D
01.12.2013 16:47 |

Reitings 135
Valdību jaucu? Es izteicu piemēru, par tavu uzskatu kopumu, kas mazliet ir balstīta uz to.
Tu esi mājsaimniece?
01.12.2013 16:54 |

Reitings 135
Es palikšu pie sava, un būšu jaunā mantkārīgā, jo tiesa pat 40 man nav, lai pēc tavām domām spētu normāli spriest. Neesmu vecais kalums.
Idzīvo tas, kas pielāgojas - es atzīstu tikai to veco kalumu, un pielāgoties vieglāk ir gados jaunākiem cilvēkiem, arī pat veterinārmedecīnu.
01.12.2013 16:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits