Vai latvieši uz ko tādu ir spējīgi? Jeb saruna par mūsu iekšējo brīvību.

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Var būt esmu naivs un kaut ko nesaprotu, bet tik tiešām, vai latvieši ko tādu spēj?
http://www.youtube.com/watch?v=fqEJ_W_NoP8
01.12.2013 01:36 |

10 gadi
Reitings 1582
Un es domāju, no kurienes tev visi tie musulmaniskie uzskati, par ģimenes modeli un sievietēm. Tagad, kad pateici, ka esi daļēji krievs, viss ir diezgan skaidrs... Jo cik saskaros, arī viņiem ir iestrādājies tāds vldonīgs ģimenes dzīves motīvs.
Tas tā, offtopikam.

Krievi ir mani senči no Pētera 1. laikiem.
01.12.2013 03:38 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Un vēl joprojām es neredzu atbildi uz būtiskāko jautājumu par to, ko tu esi paveicis svešu cilvēku labā. Jo diskusija jau aizsākās par to, ko mēs dodam nepazīstamiem mums cilvēkiem, kas atrpdas apkārt, nevis savai ģimenei.
01.12.2013 03:41 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Tas ir iemesls, kāpēc esmu tik centīgs. Gribas kaut ko izdarīt tā, lai mūsu bērni būtu mums pateicīgi par to, ko esam paveikuši pēc principa: "Man, dēls, jaunībā tādas problēmas bija, bet tev - vairs nebūs. Es (mūsu paaudzes veči) to jautājumu sakārtoja."

Tagad jau man radās interese - un kā Tu to dari? kā Tu sakārto "jautājumus"? Kur pielieto savu centību?
01.12.2013 03:42 |

10 gadi
Reitings 1582
Tu noignorēji manu jautājumu par to, ko pats esi paveicis priekš citiem cilvēkiem?

Man ir iemācīts vienmēr uzturēt labas attiecības ar kaimiņiem un palīdzēt. Pajautā viņiem, un ne tikai.
Nu protams, rakstīšana uz žoga ir kaut kas ļoti apsveicams un vēlams. Tas ir huligānisms un jā, es labprāt pasēžu sveču gaismā ar vīna glāzi, nekā pēc tam ar kaunu eju berz to žogu nost, it īpaši tad, ja man tas vīrietis liekas nepieņemams un nesimpātisks.

Laikam tiešām esmu krievs. Man ir pilnīgi citāds skats uz šādām lietām.
01.12.2013 03:43 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nesaprotu uz ko tur jāskatās ???
Jebkurš deju kolektīvs Daugavā, Ventā, Lielupē varētu sniegt līdzīgu vai labāku uzvedumu ....
01.12.2013 03:43 |

10 gadi
Reitings 1582
Tagad jau man radās interese - un kā Tu to dari? kā Tu sakārto "jautājumus"? Kur pielieto savu centību?

Nu, piemēram, audzinu savus bērnus vairāk par pasaules pilsoņiem, neaicinot ieciklēties tikai uz lokālo un nacionālo. Tā viņi saprot, ka var dzīvot un uzvesties ne tikai tā, kā ir pieņemts šeit un arī redzesloks ir plašāks.
2. Par spīti savam poligāmajam raksturam es nesaejos ar citām sievietēm, tikai ar savu sievu. Ceru, ka bērnos ar manu piemēru ieaudzināsies nopietna attieksme pret šīm lietām. Tai pat laikā dēliem saku, ka ir jāizjūt atbildība pret pasaules sievietēm un jānodrošina ar nopietnu vīrieti viņām blakus savu iespēju robežās pēc iespējas vairak no viņām.
3. :-D Cosmo forumā iebilstu pret jaunu m*ucības un tumsonības izpausmju popularizēšanu jaunu sieviešu vidē, lai puikām pēc gadiem būtu pieejamas gudras, uzticīgas un pieticīgas meitenes.
Tas - īsumā ir pirmais, kas ienāca prātā.
01.12.2013 03:50 |

10 gadi
Reitings 1582
Nesaprotu uz ko tur jāskatās ???
Jebkurš deju kolektīvs Daugavā, Ventā, Lielupē varētu sniegt līdzīgu vai labāku uzvedumu ....

Kur var paskatīties līdzīgu video?
01.12.2013 03:52 |

Reitings 2797
Kaimiņi nav sveši cilvēki. Es domāju, ka ja ir cieņa pret citiem cilvēkiem, lielākā daļa ļoti labi izturas pret kaimiņiem, sveicinas, u.t.t. Man kaimiņos ir tikai veci cilvēki un es vienmēr sveicinos, tāpat vasarā apmainamies ar dažādām lietām, izaudzēto un tml.
Tas tagad skaitās kas īpašs un pārcilvēcīgs un latvietim neiespējams? Ņemot vērā, ka man ir maz krievu tautības kaimiņu un bieži novērojas daudz lielāka piesardzība tieši no krievu tautības tantītēm.

Sabiedrības labā ko tu esi paveicis? Vai tikai vari ielikt video, un uzbraukt latviešiem, jo viņi nepalaiž kaut kādus tur balonus un neiet beztēmā kaut kur dejot uz ielas?
01.12.2013 03:53 |

10 gadi
Reitings 1582
Kaimiņi nav sveši cilvēki. Es domāju, ka ja ir cieņa pret citiem cilvēkiem, lielākā daļa ļoti labi izturas pret kaimiņiem, sveicinas, u.t.t. Man kaimiņos ir tikai veci cilvēki un es vienmēr sveicinos, tāpat vasarā apmainamies ar dažādām lietām, izaudzēto un tml.

Par spīti sagaidāmajai reakcijai, svešām sievietēm saku, ka viņas labi izskatās, utml., ja tiešām tā man izskatās.
01.12.2013 03:56 |

Reitings 5119
tātad elementāra cieņa pret savu sievieti un normāla bērnu audzināšana + foruma komentāri...
nu, malacis! nav ko teikt :D

laikam tiešām, kas citam šķiet elementāras lietas, citam - kaut kas īpašs, a la "daru pasauli labāku" :)
bet nu arī jau nav slikti, SĀKUMAM ;)
01.12.2013 03:58 |

10 gadi
Reitings 1582
... ziemā, kad kādam ir jāizstumj auto no kupenas, neviens un nekad pats uz to neuzprasās, izņemot pamuļķo Melnu :-D.
01.12.2013 03:58 |

Reitings 2797
Un viss atkal tikai par un ap tevi.
Cik nu var. Bet pareiz saka, kas sunim asti cels, ja ne pats.

Mēs ar tevi jau atšķiramies pašā būtībā. Tu uzskati, ka cieņu var panākt to uzspiežot, to parāda tavi uzskati, par sievietes ''vietu'' pasaulē, ģimenē, dzīvē. Tu centies pakļaut apkārtējos, tā cerot saņemt kaut kādu atzinību. Diemžēl, es šādus cilvēkus ne tikai necienu, bet arī neciešu. Tu pats esi sevis tik ļoti neciestais egoists pilnīgi visās dzīves sfērās.
Diemžēl, tieši šādi cilvēki, vīrieši, ir tie, kas uzskata, ka arī roku palaišana un pazemošana ir pieņemama, ja tas palīdzēs ģimenē iestrādāt vienu šo pašpieņemto ''pareizo'' modeli.
01.12.2013 03:59 |

10 gadi
Reitings 1582
tātad elementāra cieņa pret savu sievieti un normāla bērnu audzināšana + foruma komentāri...
nu, malacis! nav ko teikt

Priekš vidusmēra latvieša - pat ļoooooooti daudz tas ir.
01.12.2013 04:00 |

Reitings 2797
Ā, tātad komplimenti arī ir kaut kas vienreizējs un īpašs.
Tad laikam es esmu labuma un svētuma iemiesojums, jo tevis nosauktās lietas man liekas vairāk kā pašsaprotamas, bet tu to padari par kaut kādu baigo varoņdarbu.
01.12.2013 04:02 |

10 gadi
Reitings 1582
Ā, tātad komplimenti arī ir kaut kas vienreizējs un īpašs.
Tad laikam es esmu labuma un svētuma iemiesojums, jo tevis nosauktās lietas man liekas vairāk kā pašsaprotamas, bet tu to padari par kaut kādu baigo varoņdarbu.

Nu, un cik tad reizes dienā pie Tevis pienāk nepazīstams vīrietis (latvietis) un Tev pasaka ko jauku? :-D :-D :-D. Tagad sāksies pasaku stāstīšana? It kā es latviešu vīriešus nezinātu :-D.
01.12.2013 04:04 |

Reitings 5119
Priekš vidusmēra latvieša - pat ļoooooooti daudz tas ir.

es laikam dzīvoju starp nevidusmēra latviešiem :D

ja tas ko maina Tavā skatījumā, arī manī rit gana daudz krievu asinis - bet tas, manuprāt, ir diezgan ierasti, pavisam tīru latviešu ir maz.

vēl par tēmu -
nenoniecini savu tautu, katrai tautai savi + un -. paskaties uz tiem pašiem sevis slavētajiem krieviem - viņi nesaka parasti neko sliktu par saviem tautiešiem (lai arī mīnusu gana tāpat) un tagad paskaties uz sevi. tas tā, pārdomām, uz šo pat nevajag atbildēt.

Arlabunakti :)
01.12.2013 04:09 |

10 gadi
Reitings 1582
vēl par tēmu -
nenoniecini savu tautu, katrai tautai savi + un -. paskaties uz tiem pašiem sevis slavētajiem krieviem - viņi nesaka parasti neko sliktu par saviem tautiešiem (lai arī mīnusu gana tāpat) un tagad paskaties uz sevi. tas tā, pārdomām, uz šo pat nevajag atbildēt.

Nekad nav tā, ka nevar būt labāk. Un nekad nav tā, ka no citiem (kaut vai no krieviem) nebūtu, ko mācīties un pārņemt.
Arlabunakti. Turpināsim - rīt.
01.12.2013 04:11 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
BET, šajā diskusijā tu izteikti parādi savu latvieša dabu, cik te viss slikti, cik mēs visas sliktas. Un vienmēr un visur centies pierādīt, cik citi slikti un nepareizi dzīvo, jo nedzīvo pēc taviem principiem. Par laimi, pasaule un mēs nav un nebūsim tādas, kādu vēlies to redzēt tu. Es sāku domāt, ka tavā dzīvē nav viss tik ideāli, kā tu to uzspēlē, jo visu laiku tu centies kaut kā pašapliecināties, tikai panākt to, ka kāds tev piekrīt, ka paliela, ka pareizi dari, tu malacis esi, u.t.t. Bet tā kā tas nenotiek, tiek meklēti jauni un jauni veidi panākt to, ka kāds tev beidzot piekritīs...

Kā naglai uz galvas!
01.12.2013 04:23 |

Reitings 2797
Nav jau tā, ka citu tautību vīrieši uz ielas ļoti mētātos ar komplimentiem vai ko tamlīdzīgu.

Un ja jāsalīdzina, tad laipnāki un patīkamāki man bieži vien šķiet latvieši, un par to varu droši spriest, jo dzīvoju pilsētā, kur ir krievu tautības pārsvars. Krievu tautības cilvēki pārāk bieži cenšas uzspiest un parādīt savu ''pārākumu'', lai gan, nekad neviens viņus nav centies noniecināt. Viņi vienalga cenšās pierādīt, ka ir labāki, cienijamāki, tādējādi bieži noniecinot apkārtējos, un tādam cilvēkam atrasties blakus ir daudz nepatīkamāk kā ''čīkstulīgajam latvietim''.
Nesaku, ka visi vienādi, bet lielākā daļa gan ir tādi, tāpat, kā atzīstu, ka liela daļa latviešu patiešām ir negatīvi noskaņoti.

Bet kāds tam sakars ar diskusijas tēmu, jeb to, ka mēs netaisam kaut kādus muļķīgus fleshmobus, un ar balonu lidināšanu ''neiepriecinam'' citus, nesaprotu.
01.12.2013 05:34 |

Reitings 2797
Melns, es tā sapratu, ka labāk ir uztaisīt kaut kādu padejošanu, nekā sagatavot dāvanas cilvēkiem, kas ir vientuļi, maziem bērniem, vai invalīdiem, tikai tāpēc, ka fleshmobs ir kaut kas ''super orģināls'' un nemaz nav pūļa darbība?

Ļoti slikti, ka tu domā, ka cilvēki, kas rīkojas labāko nodomu vadīti, dara to tikai pūļa ietekmē, vai lai atzīmētos par labo darbu... Protams, labāk attaisnot savu nevēlēšanos reāli palīdzēt cilvēkiem ar to, ka redz tas taču nav orģināli, tā dara tikai aitu bari un tas viss ir kaut kā ietekmē, un turpināt runāt par to, kādu šausmīgi lielu ieguldījumu tu dod sabiedrībai, audzinot savus bērnus, nekrāpjot sievu un sveicinot kaimiņus. Jo tas taču ir kaut kas īpašs.
01.12.2013 05:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits