Vai jūsu nauda nāk viegli?

Reitings 2542
Reģ: 07.06.2012
Vai jūsu ikmēneša atalgojums nāk viegli vai grūti? Piemēram, par to pašu Maximu, strādā 12h dienā, vienu reizi aiziet tikai uz tualeti, ne kafijas pauzes, ne sēdēšana Cosmo.lv, ne nesteidzīgas pusdienas 1h garumā, bet pelna minimālo, un, piemēram, IT darbinieks, pelna 900Ls mēnesī, bet projektam paredzētās lietas izpilda 2 dienas pirms termiņa, un pārējo laiku birojā spēlē Angry Birds. Kā ir ar jums? Izsakiet savas sajūtas par to, kā nāk jūsu nauda...
30.11.2013 23:13 |

Reitings 710
Reģ: 16.04.2013
Vai jūsu nauda nāk viegli?
Es varu iedomāties, ka nauda ripo, vai lido.. bet to, ka naudai būtu kājas es dzirdu pirmo reizi. :D
01.12.2013 01:55 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Izlasīju. Darbiniekam nevar maksāt par iztērēto laiku, jāmaksā par kvalitatīvi izpildītu darbu attiecīgajā termiņā. Nevari laikā izpildīt? Tad nepiekrīti uz tik īsiem termiņiem! Tad nesūdzēsies par virstundām. Tikpat labi IT darbinieks smadzeņu atpūtas vārdā var spēlēt spēlītes ik pa pusstundai, stundai un tas paņem laiku? Vai par to būtu jāmaksā?

Nē, neizlasīji. Par virsstundām nevis sūdzas, bet ņem tās labprātīgi, jo darbs IT sfērā ir intelektuāls darbs, kuru bieži vien ir līdz zināmam posmam jānoved bez pauzēm. T.i., ja kodēšana tajā brīdī sokas labi, to turpina līdz vēlai naktij. Reti kurš programmētājs dara tikai un vienīgi noteiktu darba daļu no nulles. Projektā var būt iesaistīti simtiem cilvēku, dažādās valstīs. Ja kaut kurā projekta daļā pieļauj kļūdu, citā daļā strādājošajam to var nākties labot un tērēt savam darbam paredzēto laiku. Bet Tu diez vai vispār esi informēta par šādām lietām, tāpēc arī izzīd kaut ko no pirksta.

Tas nenozīmē uzreiz to, ka cilvēks ir idiots, kuru var izmantot pa pilnu programmu.

Ja pats ļauj sevi izmantot, tad ir idiots. Neviens nav atcēlis opciju cīnīties par savām tiesībām.
01.12.2013 02:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man liekas,ka teikt par naudu-viegli naak ,var tikai tie cilveeki,kuri ir vinneejusi LOTTO,citaadi laikam katrs darbs ir darbs.Man mans darbs vienmeer ir intereseejis,bet varu teikt godiigi-loti gruuts,ieskaitot neguleetas naktis daudzus gadus.Laikam arii taapeec mana nauda man ir "zelta veertiibaa"!
01.12.2013 02:05 |

Reitings 2461
Nazīc

Nevis dienas anekdote, bet realitāte :) Pati iemācījos apieties ar kases aparātu 12 gadu vecumā. Kasiera darbs ir elementārs. Fiziski smags, bet prasmju ziņā vienkāršs.
01.12.2013 02:05 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Nē, neizlasīji. Par virsstundām nevis sūdzas, bet ņem tās labprātīgi, jo darbs IT sfērā ir intelektuāls darbs, kuru bieži vien ir līdz zināmam posmam jānoved bez pauzēm. T.i., ja kodēšana tajā brīdī sokas labi, to turpina līdz vēlai naktij. Reti kurš programmētājs dara tikai un vienīgi noteiktu darba daļu no nulles. Projektā var būt iesaistīti simtiem cilvēku, dažādās valstīs. Ja kaut kurā projekta daļā pieļauj kļūdu, citā daļā strādājošajam to var nākties labot un tērēt savam darbam paredzēto laiku. Bet Tu diez vai vispār esi informēta par šādām lietām, tāpēc arī izzīd kaut ko no pirksta.

OK, neesmu IT speciāliste, lai pārzinātu to darbu no A-Z, bet no tevis ir jūtama tāda deguna celšana gaisā vienkāršā darba darītāju priekšā. Tāda necilvēciska attieksme no tevis vēdī, necieņa pret šiem cilvēkiem... Ceru, ka man tā tikai liekas, citādi nožēlojami. Ceru, ka Rimi personīgi neiepērcies, citādi spēju iedomāties, kā tu ar savu augstprātīgo attieksmi sabojā nabaga kasierim dienu. Jā, tādi darbinieki par savām tiesībām cīnīties var, bet tas ir ļoti grūti izdarāms, ja darba devēji šos savus darbiniekus par neko neuzskata, kā tas parādās daudzos uzņēmumos, turklāt vēl LV apstākļos, kur arodbiedrības ir ļoti zemā līmenī, kā arī darba piedāvājums ir tāds kāds ir. Katrs dreb par savu vietu.
01.12.2013 02:14 |

Reitings 2461
Kumeliņš

Cik viegli spriedelēt par cilvēku otrpus ekrāna, vai ne? :) Būsi pārsteigta, bet es uzskatu vienkāršo darbu par ļoti vajadzīgu un nekad augstprātīgi neesmu izturējusies. Kaut vai tāpēc, ka pati padsmit gadu vecumā esmu laiciņu kasē pasēdējusi, lai nopelnītu kabatas naudu. Tas tomēr nemaina faktu, ka darbs kasē ir vienkāršs un salīdzināt to ar specifiskas nozares darbu ir muļķīgi. Katram ir savi darba uzdevumi, atbildība un nepieciešamais izglītības līmenis. Algu vienmēr var gribēties lielāku, bet LV kasierim maksā tik, cik maksā. Daļa pedagogu nesaņem sevišķi vairāk, ko tad lai viņi saka.
01.12.2013 02:23 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
varētu teikt, ka diezgan.. paldies naudai :)
01.12.2013 02:40 |

Reitings 5119
Man liekas,ka teikt par naudu-viegli naak ,var tikai tie cilveeki,kuri ir vinneejusi LOTTO,citaadi laikam katrs darbs ir darbs.

nepiekritīšu, vismaz no sava skatpunkta. pētot cilvēkus, tiešām var redzēt (un to izskaidro arī astroloģija, numeroloģija), ka ir cilvēki, kam tā nāk vieglāk un ir,kam grūtāk, arī bez loterijām. tas ir ar daudz ko saistīts, kaut vai to pašu attieksmi pret naudu, bērnības "programmām", ko vecāki ielikuši utt. :)
01.12.2013 02:42 |

Reitings 47
Reģ: 10.11.2013
Nē, nenāk viegli...

Viegla nauda neeksistē pēc definīcijas, jo lai Tu to dabūtu, tā ir jāpaņem no kāda, bet tā kā 99% cilvēku tā nāk grūti, tad, visticamāk, ka viņi to tā vienkārši par zilām acīm negribēs Tev atdod.
01.12.2013 02:47 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Cik viegli spriedelēt par cilvēku otrpus ekrāna, vai ne? Būsi pārsteigta, bet es uzskatu vienkāršo darbu par ļoti vajadzīgu un nekad augstprātīgi neesmu izturējusies. Kaut vai tāpēc, ka pati padsmit gadu vecumā esmu laiciņu kasē pasēdējusi, lai nopelnītu kabatas naudu. Tas tomēr nemaina faktu, ka darbs kasē ir vienkāršs un salīdzināt to ar specifiskas nozares darbu ir muļķīgi. Katram ir savi darba uzdevumi, atbildība un nepieciešamais izglītības līmenis. Algu vienmēr var gribēties lielāku, bet LV kasierim maksā tik, cik maksā. Daļa pedagogu nesaņem sevišķi vairāk, ko tad lai viņi saka.

Tur jau tā lieta, ka nav tik viegli spriest. Atvainojos par saviem minējumiem par tevi personīgi.
01.12.2013 02:51 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kaki-vispaar mans viirs saka tiesi to pasu.Vina miilaakais teiciens-ir cilveeki,kurus miil nauda!:)
Ja labi padomaa ,man ir arii taadi piemeeri.
01.12.2013 02:58 |

Reitings 47
Uzskatu, ka Latvijā ilgtermiņa (neņemot vērā ekonomikas svārstības) līdz 10000Ls gadā var nopelnīt jebkurš pērtiķis, kurš ir kaut ko apguvis, bet galva viņam īsti nestrādā.

10000-100000 Ls ir jābūt krietni attīstītam prātam, nav jābūt ģēnijam, bet šis jau ir vidusslāņa līmenis, kuru var nopelnīt ar smagu un lietderīgu darbu. Attiecīgi sis varētu būt cilvēks, kurš zina un var izdarīt kaut ko vairāk par pērtiķi. Laba izglītība apvienojumā ar smagu darbu ir labs pieteikums.

100000 - miljardam ir jādomā citādāk, ir jābūt izcilam visā, ko cilvēks dara. Ir jāuzņemas risks.
01.12.2013 03:02 |

Reitings 5119
Emmanuelle, tieši tā! Protams, ir jau galēji varianti, kuriem tiešām vienmēr veicas, bet ir arī tādi, kuriem veicas "vairāk kā citiem". Attiecīgi, tas nenozīmē, ka viņi nestrādā vispār, bet gan, ka ar mazāku piepūli gūst lielāku labumu, nekā bieži vien "darba zirgi"..
Bet tā vispār ir interesanta tēma, arī psiholoģiski pētāma, cilvēku attiecības ar naudu. Lai cik šausmīgi neizklausītos, ļoti daudziem ir "programmas", ka nauda nāk tikai caur smagu darbu vai pat, ka nauda nav "tīra", ka tas savā ziņā ir grēks - saņemt lielu naudu
01.12.2013 03:03 |

Reitings 47
KAĶIS
Kas ir liela nauda? Pāris tūkstoši mēnesī? Tā nav liela nauda.

Otrs, ja arī spēj sapelnīt 5-6 ciparu mēnesī, laižot gurķi, tad pavisam noteikti leiputrija drīz beigsies. ;)
01.12.2013 03:09 |

Reitings 5119
Kaarumnieks, es šobrīd Vispār nerunāju ne par kādām naudas summām ;)
01.12.2013 03:11 |

Reitings 5119
Izlasi visu, ko rakstīju un pacenties iedziļināties, ja vēlies uzdot jautājumus man :)
manis rakstītajā "lielu naudu" lasi kontekstā - liela nauda TAM cilvēkam, kuru viņš tā uztver. Vienalga, cik liela tā būtu.
01.12.2013 03:13 |

Reitings 47
Bet Tu saki, ka Tev tā nāk viegli.
Varbūt nodarbojies ar pārāk vienkāršām lietām, un attiecīgi liekas nauda nāk viegli, bet tā nav liela nauda.

Ja man pietiktu ar 500 latiem mēnesī, tad man ar liktos, ka nauda nāk viegli.... bet 500 ir sīknauda....
01.12.2013 03:15 |

Reitings 5119
Man nāk diezgan viegli, gribētu, lai nāk vēl vieglāk. tas ir iespējami un saprotami, vai ne tā?
noteikti, nodarbojos ar pārāk vienkāršām. labs padoms - nodarbojies ar sarežģītākām, tad nauda nāks grūtāk! haha :D
01.12.2013 03:19 |

Reitings 5119
un vēlreiz mēģināšu izskaidrot Tev

Naudas summai nav nozīmes. Tie paši, Tevis minētie, 500Ls, citiem nāk viegli, citiem ļoti grūti vai vispār nenāk (es ceru,ka Tev ir aptuvenas zināšanas, cik Latvijā ir minimālā un cik vidējā alga,ja?)
01.12.2013 03:21 |

Reitings 47
KAĶIS

Nē, nav saprotams, jo tas ir subjektīvi.
01.12.2013 03:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits