Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Skandināvijas valstis!

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Sveikas meitenes! :)

Vakardien pēc dažu radījumu noskatīšanās, tā parunājām un nolēmām, ka vēlētos kopīgi apmeklēt valodu kursus (somu vai norvēģu- to nu skatīsimies pēc iespējām mūsu apkārtnē). Jau no pagājušā gada ik pa brīdim pavīd sarunas, ka vēlētos paceļot arī pa Skandināvijas valstīm.
Tā kā esam jauni un avantūriski, pieļaujam arī domu, ja vīram tur rastos darba piedāvājumi, pavadīt/padzīot tur kādu nenoteiktu laiku.
Zinu, ka līdzīgas diskusijas ir bijušas, bet notikumi taču mainās katras dzīvē ik dienas, kā arī ik pa laikam uzrodas jaunas lietotājas.
Padalaties tās, kuras ir ceļojušas, studējušas, dzīvojušas Skandināvijā ar savu pieredzi. Kuras ir Jūsu iemīļotākās vietas apskatei, izklaidei. Kas, pēc Jūsu novērojumiem, ir nedaudz atšķirīgs skandināvos no citu tautu paražām.
Kuru no skandināvu valodām Jūs pašas esat apguvušas, kā ar to sokas un kāpēc tieši tā valoda, ne cita? :)

Nu tad par visu, kas skar šīs ziemeļu valstis! :)

Ar aizrautību gaidīšu Jūsu komentārus! :)
27.11.2013 13:56 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Nezinu kā norvēģijā vai somijā, bet zviedrija piedāvā bezmaksas valodas kursus. Nomācijos tur mēnesi, bet tas man deva vairāk nekā šeit pa pusgadu.
Nekādu īpašo atšķirību nemaniju, vienīgi cilvēki likās savādāki. Tādi runīgi. Visi tik draudzīgi, bieži vien izejot uz ielas cilvēki nāca klāt un runāja it kā seni draugi būtu :D
Es nekādas īpašas vietas nevarēšu ieteikt, bet zviedrijā ir foršs zoo parks
27.11.2013 14:04 |

Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Tā kā vīrs devās darba komandējumā uz Zviedriju,devos līdzi. Teikšu godīgi - man ļoti tur patika un man vispār šī valsts ir viena no favorītiem, aiz Latvijas. Esam pat ar vīru runājuši,ka iespējams,ka nākotnē arī tur pavisam pārvāksimies. Viņam sava dzimtā valsts ir apnikusi ar to karstumu, bez maz mūžīgo vasaru, tad nu mums aukstāka klimata mīļotājiem šī būtu forša vietiņa. Man arī nebūtu tālu no LV. Valodu arī esmu nedaudz apguvusi, tā kā nākotne rādīs. Tik jārīkojas.
27.11.2013 14:10 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
UP! :)
27.11.2013 14:37 |

10 gadi
Reitings 2546
Mani vispār Skandināvijas valstis ļoti piesaista. Cilvēki tur tādi forši, smaidīgi, vienmēr sveicina un sāk runāties. :) Daba arī skaista - visas tās klintis, ezeri, jūra, meži. Vienīgi tas, ka ziemā auksts. Bet labbprāt tur gribētu dzīvot, it īpaši Zviedrijā. Somijā arī patīk, tur visvairāk laika esmu pavadījusi, bet Zviedrija visvairāk uzrunā. Norvēģija gan tik ļoti nesaista, tur tie kalni pārāk augsti, tie līkloču ceļi tajos kalnos man vienmēr šermuļus uzdzen, bailīgi braukt.
Par valodu runājot, zviedru valoda manuprāt ir visvieglākā un man ļoti patīk kā tā izklausās. Pie tam zinot zviedru valodu, tas noder gan Somijā, kur zviedru valoda ir otra oficiālā, gan Norvēģijā, jo norvēģu valoda ļoti līdzīga zviedru. Somiem ļoti gari un grūti izrunājami vārdi un ļoti daudz locījumu, tāpēc man liekas, ka grūti būtu šo valodu mācīties.
Vispār daudz varētu par šo tēmu runāt, jo daudz laika esmu šajās valstīs pavadījusi.
27.11.2013 14:38 |

Reitings 391
Es dzīvoju kādu brītiņu Norvēģijā. Valoda nav sarežģīta, vienīgi jāpiešaujas pie dažādo dialektu saprašanas runā. Norvēģijā cieņā ir daba, tā tad arī ir lieta, kas noteikti jāapskata. Paši norvēģi ļoti biež iet dažādos pārgājienos - kalnos, mežos - , lai vai kādi būtu laikapstākļi. Dzīves ritms ir tāds mierīgs, salīdzinot ar Latvijas stresu. Arī es tāpat kā Lovisa varētu daudz par šo tēmu runāt :)
27.11.2013 14:46 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Skandināvija un ziemeļvalstis mani vienmēr ir saistījušas daudz vairāk nekā saulainā Spānija, Grieķija un Portugāle. Pirms iepazinu cilvēkus no turienes, nebija pat prātā nācis braukt ceļojumā uz piemēram to pašu Spāniju.. Par skandināviju esmu sapņojusi vienmēr. Mācījos Zviedru valodu, bet sava slinkuma un motivācijas trūkuma dēļ atmetu ar roku. Ja zini angļu un vācu valodas, zviedru šķitīs viegla. Un tas skaistums - viena no mīļākajām vietām, kur esmu bijusi - Ālandu salas, īpaši vasarā. Mugursoma, daži tuvi draugi, riteņi, vasara un mazliet laika. Recepte perfektam piedzīvojumam.
Un Islande. Nevaru beigt sapņot par ceļojumu turp. Bet tad droši vien vajadzētu tiesības, kuru man nav, noīrēt mašīnu un braukāties pa valsti, lai spētu novērtēt visu to skaistumu.
27.11.2013 15:00 |

Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Varbūt kādai ir ko pastāstīt arī par Dāniju, ja jau tēma par Skandināvijas valstīm?
Man pašai no šīm valstīm visvairāk patīk Norvēģija, protams, tieši skaistās dabas dēļ. Kādreiz patika tieši Zviedrija, bet tad vēl nebiju bijusi Norvēģijā. Izcils skaistums, tie kalni, tā daba un pilsētas, noteikti iesaku apskatīt Bergenu. No Dānijas esmu redzējusi salīdzinoši nedaudz - cik cauri braucot un vienu pilsētu, kas arī bija ļoti skaista. Somijā nav bijusi iespēja pabūt, bet noteikti gribētu. Katrā valstī ir kaut kas atšķirīgs un katrā, protams, ir savs unikālais skaistums.
No valodam vispirms vēlētos apgūt norvēģu valodu un pēctam, šķiet, nebūtu grūti apgūt arī zviedru.
27.11.2013 15:00 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Studēju Dānijā. Valoda - sākumā likāš, ka man apkārt runā marsieši. ļoti neparasta likās. Tagad jau esmu pieradusi. Runāt vēl enrunāju, bet sāku saprasta r vien vairāk un pat ir iepatikusies.

Pilsēta kurā dzīvoju (Dānijas ziemeļos) - dievinu. Man tik ļoti šeit patīk. Tīrs, sakāŗtots, skaista daba un arhitektūra, mirīga, kad vajag, traka, kad vajag. Citiem šķiet garlaicīga, jo nav tā apti lielākā, taču man ļoti patīk šis balanss.

Cilvēki - visādi. Noslēgti, taču, ja viņiem ir iemesls ar tevi sākt komunicēt, tad jau izrādāš feini ļautiņi. Dāņiem (un šķiet skandināviem vispāŗ) ir interesants dzīvesveids. ļoti moderni. Piemēram attiecības ļoti bieži sāk ar vienas nakts sakariem.
27.11.2013 15:02 |

Reitings 610
Ak jā, arī Islande (tomēr nesaukšu par Īslandi). Arī tur noteikti vēlētos aizceļot.
27.11.2013 15:03 |

Reitings 2739
Piedošanu par daudzajām neuzmanības kļūdām, esmu nervoza.
27.11.2013 15:04 |

Reitings 610
Dānija nemaz nav tik maziņa, ja ņem vērā to, ka tai pieder lielākā sala pasaulē. Tas tā - daudzi to piemirst.
27.11.2013 15:06 |

Reitings 2739
Jā, taču kā jau daudz kur psaulē, kur šī sala vai ''kolonizētā teritorija'' atrodas nostāk no pārvaldošās valsts, arī Grīnlandieši sevi ar Daniju nemaz tik ļoti nesaista un sapņo par brīvu valsti.
Cilvēki no Grīnlandes vispāŗ ir ļoti neparasti.
27.11.2013 15:10 |

Reitings 134
Reģ: 10.07.2013
Pati gribētu iemācīties somu valodu, bet tā nav skandināvu (tad jau igauņu valodu arī varētu saukt par skandināvu :D). Skandināvu valodas īpaši neinteresē.
27.11.2013 17:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)