No pieredzes, ko esmu redzējusi savu radu lokā. Bērns apgūst visu ātri, tiesa, taču rēķinies, ka jūs dzīvojiet UK un bērns ies UK bērnudārzā, skolā. Tas cik ātri bērns kļūst par angli..ir pat mazliet baisi, bet nu ar to jārēķinās. Tur gan situācija bija tāda, ka bērnam bija 3 gadi, kad devās uz UK un abi vecāki latvieši, tātad tikai 2 valodas, bet bērns - tagad pagājuši 3 gadi, runā ideāli tikai angliski, viņš latviešu valodu sāk aizmirst, neskatoties uz to, ka abi vecāki mājās runā tikai latviski. Izruna ir nepareiza, daudzus vārdus saka angliski. Es nestādos priekšā pat kā tas ir un būs ar 3 valodām. Tu noteikti vari stāstīt par kultūru, bet domāju, ka jāpieņem - bērniņš būs anglis savā būtībā, jo vide spēcīgi ietekmē. Atceros to 3 gadīgo meitenīti un biju tagad pavasarī pie viņiem, es pat biju šokā - viss, pat izruna, niķi, vēlmes, teikumi - kā angļu bērniem. Par Latviju viņa atceras un zina, nu vairāk arī neko, intereses lielākas viņai nav. Varbūt ar vecumu cilvēks vairāk sāk interesēties par savām saknēm, tad pats meklēs, kas un kā.