Ja varat, lūdzu, ziedojiet!

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Tiem, kam tas šobrīd ir un būs nepieciešams visvairāk.. Naudiņa pie naudiņas, un beigās būs vismaz kaut kāds atbalsts no mums, pārējiem.
22.11.2013 14:37 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Protams, bet ir tikai loģiski, ka cilvēki grib būt pārliecināti par to, ka nauda tiek izlietota lietderīgi un sasniedz mērķi, kā arī ziedotājam ir tiesības zināt , kādā veidā tā sasniegs mērķi.

Ja es ziedoju naudu veco ļaužu pansionātam, tad es vēlos , lai viņa tiek viņiem , nevis kaķu patversmei ... Tas tā vispārinot ...

Pilns internets ar to, ka visiem cietušajiem visa palīdzība tiek sniegta bez maksas ... Bērea apmaksās, ārstēšanu apmaksās , psihalogi un citi ārsti (speciālisti ) arī ir gatavi konsultēt un palīdzēt bez maksas ... Rīgas soc. dienests palīdz un apzin , bez vecākiem palikušos bērnus u.t.t. Ir tikai loģiski, ka rodas jautājums , kādam mērķim ...

Ziedod, manā izpratnē nenozīmē iedot un aizmirst ...
22.11.2013 16:18 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Neredzu jēgu šādiem ziedojumiem, jo visas ārstēšanas izmaksas un bēres segs MAxima un Rīgas Dome. Nesaprotu šīs ziedotās naudas jēgu! ;)
22.11.2013 16:20 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
weee, tu personīgi pati gribi ziedot? Man tā neliekas. Tad tā ir tava kārtējā tukšā diršana.

ziedot.lv nav nekāda parasta privātpersona, kas vāc mistiskus ziedojumus - viņi ar to nodarbojas jau gadiem un ir pierādījuši, ka saziedotā nauda aiziet lietderīgiem mērķiem un vajadzībām. Tā kā, ja nemaz negrasies ziedot, tad savas gudrās pārdomas vari izpaust citās tēmās.
22.11.2013 16:20 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Tas pats ar asinīm/. Kāpēc jūs par to necepjaties - kur aiziet mūsu saziedotās asinis? Nedos Dies' moš kādam autoavārijā cietušajam pārlietas!
22.11.2013 16:22 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja es kādam gribu palīdzēt, tad palīdzu, nevis filosfēju ntās rindkopas. Neba simtus lūdz ziedot, viens zvans ir 1ls, man tiešām nebija žel tā lata, ja kādam tas var palīdzēt.
22.11.2013 16:23 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Ance, gudri dirs Tu , par to kā būtu ja tur būtu Tavs vīrs .... Saki paldies, ka Tā nav ... Bet Tu protams, zini kā tie cilvēki jūtās ... Saprotošā Tu mūsu !

Un Tev ir taisnība es negribu ziedod , jo dotajā situācijā neredzu tam jēgu, bet Tu droši vari tur zvanīt kamēr baterija nenosēžas, gan jau kādam tas palīdzēs ... ;)

Un savu personīgo nepatiku , pret mani vari paturēt pie sevis, kā redzi es neesmu vienīgā, kas šai ziedošanai neredz jēgu ... !
22.11.2013 16:24 |

Reitings 166
Reģ: 31.07.2013
Ak tu dieniņ,atradušas īstāko laiku un tēmu par ko te kašķēties.
Meitenes pieaudziet-un wee,ja negribi ziedot,tad paturi to pie sevis,jo pati zini,ka te reizēm atrodas kāds kas nozakās par katru vārdu ko ierakstīsi!
Viss kušš,nomierinaties.!

Tas kurš gribēs noziedos,to arī izdarīju es.!
22.11.2013 16:27 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Un Tev ir taisnība es negribu ziedod , jo dotajā situācijā neredzu tam jēgu, bet Tu droši vari tur zvanīt kamēr baterija nenosēžas, gan jau kādam tas palīdzēs ...

Ar šo arī viss ir pateikt.

weee, prātīgāk būtu, ja Tu nerūdītu (t.i. pārtrauktu šajā diskusijā rakstīt) dalībnieces izteikt negācijas Tavā virzienā. Zinu, ka šis ir portāls ar tiesībām katram paust viedokli, bet ir arī kādas nenoteiktas ētikas normas, kuras nu nevajadzētu pārkāpt, ja vien pašam galviņā ir kas vairāk par salmiem un sirds vietā, kas mīkstāks par akmeni.
22.11.2013 16:36 |

Reitings 1681
Es drīzak lūgtu cilvēkus būt vienotiem un kad pienāks īstais brīdis - visai tautai saliedēties un neļaut vainīgaiem palikt nesoditiem. Ceru,ka cilvēki nebūs kūtri un šie kantorīši tiks sodīti par bezatļautību un nekontrolējamu patvaļu - juristi jau piedāvā savu palīdzību - atbalstat tuviniekus un draugus, paziņas... Ne jau ar naudu, bet iedrošinot cīnīties līdz pēdējam... Lai nekas tads vairs neatkārtotos, lai tas Re&Re ja ir vainīgs nobankrotē izmaksajot kompensācijas un citas firmas ņem to par piemēru...
22.11.2013 16:40 |

Reitings 13
Reģ: 06.08.2012
Meitenes.Šis "kašķis"(kā jūs pašas to nosaucāt) ir tikai vēlme saprast kā šī saziedotā naudiņa reāli var palīdzēt cietušajiem. Es ESMU gatava ziedot,ja vien man ir pārliecība,ka tam ir vajadzība.Runa neiet par to vai kāds grib vai negrib ziedot.Jautājums jau ir par to cik pamatots ir šis ziedojums. Es pilnībā saprotu,ka mēs varam ziedot cilvēkam,kuram ir sadegusi māja,lai šo māju atjaunotu un cilvēks nav spiests palikt uz ielas vai dzīvot uz citu rēķina.Tas ir labas sirds žests un reāla palīdzība. Bet šajā situācijā (runājot par "Maximas" jumta iebrukšanu) tiešām rodas jautājums kā šī nauda var palīdzēt un tas nav nekas slikts,ja tāds jautājums rodas.
Es godīgi atzīstu,ka mana finansiālā situācija šobrīd tiešām ir tāda,ka skaitu katru to latu,bet es protu atvēlēt mazliet tiem,kam tas ir nepieciešams.Un ja es vēlos ziedot,tad vēlos,lai tas cilvēkam tiešām palīdz.
Nevajag no tā taisīt muļķīgu strīdu,bet gan,ja ir ko teikt un var pamatot kāpēc man būtu jāziedo arī šajā situācijā,tad es labprāt uzklausīšu un man nebūs problēmu savu viedokli mainīt.
22.11.2013 16:50 |

Reitings 1681
Tgd ir modē visur uzreiz ziedot - un tas ir pareizi kad tiešam ir iesaistīta nauda, bet šeit nav iesaistīta nauda. Nav sakara ar mantas vai dzīvesvietas zaudējumu. ;) Labāk jau banāli,m bet veltat savas labās domas, atbalstat tuviniekus, kuri iespējams smagi pārdzīvo notikušo...
22.11.2013 16:53 |

Reitings 472
Reģ: 09.08.2012
Chewiite pilnībā piekrītu katram tavam vārdam.
22.11.2013 16:57 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
es arii pievienojos, taa materiaalaa puse ir paarveerteeta ar to kopistisko ziedoshanu un agitaaciju ziedot par visu un visiem. kad trageedijas sekas buus konstateetas un vairaak zinaams kas un kaa,tad varees redzeet vai ir nepiecieshamiba ziedot.
bet ziedopt fakta pec lai pablaameetos publiski internetaa, liekuliiigi!
22.11.2013 17:08 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Sākam uzņemt #maksima bojā gājušo vientuļo cilvēku draugus. Pašlaik 8 kaķi un 2 suņi. Ja ir iespēja, lūdzu palīdziet http://www.ziedot.lv/lv/project/1636
22.11.2013 17:21 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Es uzticos ziedot.lv un man nav svarīgi, kam tieši mana ziedotā anuda tiks izlietota, kaut vai čupa čupa konfektei bērnam, kurš vairs nesagaisīs mammu mājās vai degvielai dzīvi palikušo transportam pa pilsētu kārtojot formalitātes pēc šīs traģēdijas, taču sēdēt un neko nedarīt arī nevaru.
22.11.2013 17:26 |

10 gadi
Reitings 3987
Vai tiešām tēriņi ar ārstēšanos un bērēm beidzas?
Es domāju, ka daudzi ir palikuši bez dzīvesbiedriem, mammām, tētiem.. Varbūt kādam tagad ir palikuši kredīti uz kakla, vai studiju maksas, vai citi kādi ārkārtas maksājumi, varbūt ir ģimenes, kurām tiešām ir ārkārtas vajadzības tieši šī visa dēļ...
Es nezinu.. Šī ziedošana nav nazis pie kakla, ja jums ir jautājumi, vai tas ir vajadzīgs, tad jūs, protams, esat laipni aicinātas neziedot.. Bet nevajag vairot negācijas, lūdzu..
Es nezinu.. Es pat neaizdomājos par to, kur tā nonāks. Esmu pārliecināta, ka tiem radiniekiem šī traģēdija nav bizness, un viņi ar to neplāno pelnīt.
22.11.2013 17:53 |

Reitings 13
Reģ: 06.08.2012
switched on , Mēs visi esam cilvēku un cilvēki ir dažādi. Ko viens saprot,tas otram paliek mistērija. Runāju savā vārdā un tikai par sevi un par citu rakstīto neatbildu.
Necenšos vairot negācijas un savu nostāju esmu diezgan skaidri paskaidrojusi.Ja es rakstu,ka neredzu iemeslu ziedot,tad es tiešām viņu neredzu un nevis tāpēc,ka negribētu redzēt,bet gan tāpēc,ka varbūt tik tālu neaizdomājos,lai iedomātos,ka pie ārkārtas tēriņiem var būt arī studiju maksa un kredīti (laikam tāpēc,ka pašai šajā ziņā viss ir kārtībā).Es tiešām atvainojos,ja mans viedoklis Tev vai kādam citam šķita aizskarošs vai negāciju veicinošs,bet mans mērķis bija saprast kāpēc citi ziedo.Tas,ko tu uzskati par negācijām (runāju tieši par saviem komentāriem un pieņemot,ka tas Tevi aizvainoja) no manas puses ir paskaidrošana kā šo situāciju redzu es un vēlme saprast kā uz šo situāciju skatās citi cilvēki.Varbūt kļūdījos ar veidu,kā to visu paskaidrot,tāpēc vēlreiz atvainojos,ja kāds mani ir pārpratis. :)
22.11.2013 18:16 |

10 gadi
Reitings 3987
Viss kārtībā, Chewiite. Mani nekādā veidā neaizvainoji, tikai man pašai likās, ka te īsti nav jautājumu kam un kāpēc..
Bet ja ir, tad respektēju arī Tavu viedokli.
22.11.2013 18:20 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Es gan saprotu,kāpēc šī ziedošana ir nepieciešama - labi, MAXIMA segs ārstēšanos, bet pa kādu naudu šie cietušie cilvēki pabaros savus bērnus, ja pašiem būs jāiziet nopietns ārstēšanās kurss un līdz ar to nebūs iespēja kādu laiku strādāt, pelnīt?
Turklāt, bojā gājušo ģimenēm šie ziedojumi, manuprāt, palīdzēs vismaz nedaudz tieši PĒC bērēm, jo ar mirušā apglabāšanas maksām jau viss nebeidzas, radīsies jau vēl 100 un viena cita lieta, kur šī saziedotā naudiņa lieti noderēs.
Varbūt murgaini uzrakstīju, bet domu gan jau sapratāt.
22.11.2013 18:31 |

10 gadi
Reitings 3987
^
22.11.2013 20:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)