Apbrīnojami, ka cilvēki var saklausīt tikai to, ko vēlas saklausīt.
Un kauns visām,kuras apšauba glābēju darbus,piebiedrojos žurnālistiem,kuri teica,ka,neskatoties uz zemajām algām un citiem mīnusiem,viņi devās palīdzēt,bet kaut kādām gudrajām vēl jāatļaujas viņus nopelt. Jums pašām kauns nav?
Neviens nav apšaubījis un kritizējis glābēju darbu. Tie ir paši drosmīgakie cilvēki, bez šaubām. Un viņu dzīves, man šķiet, pēc viņiem pārdzīvotā nekad vairs nebūs tādas kā iepriekš.
Bet
ne jau par to bija runa.
Bet gan par to, ka viņi galu galā ir tikai izpildītaji. Runa bija par tiem, kas viņiem deva pavēles, sakarā ar konkrētajām stratēģijām, kas koordineja viņu darbības.
Un šajā sakarā man arī bija jautājums, vai viņu darbību koordineja pieredzējuši cilveki, kas jau iepriekš bija saskārušies ar
analoģisku situāciju, kad no lielas sagruvušas ēkas jaatbrīvo cilvēki. Vai prasīja padomu, viedokli. (un es nevienu nevainoju, tas ir vnk jautajums, kas mani interesē). Vai tad nebūtu iespejamības šādā gadījumā kādu stratēģisku lēmumu pieņemt kaut uz 1h ātrāk)? (Un tas ir jaut., nevis apgalvojums).
Ja jūs sakat, ka tam nav bijusi vajadzība, ka lv glabšanas darbu vadītāji (bez šaubām, augsta līmeņa profesionāļi, es to neapšaubu, bet profesionāļi savas lv prakses robežās. un vai lv iepriekš ir bijis šāda mēroga gadījums?) bez šādas iepriekšējas prakses to var veikt tikpat labā līmenī, kā to veic citas valstīs attiecīgie profesionāļi, kas
regulāri piedalās šādos darbos, tad būtu arī interesanti paklausīties pamatojumu šādam viedoklim.