the_one
Nu jā, tā piebilde tāda, jo apzinos reālo situāciju... Dzīvē tā izkārtojās, ka man sanāca būt ar pirmo bērnu mājās. Vīrs strādā normālā darbā, normālas stundas un pietiekami saņem, lai mums visiem 3 pietiku. Protams, nevaram atļauties nez kādus ceļojumus vai luksus dzīvesvedu, bet nedzīvojam arī no rokas mutē, īrējam 3-istabu dzīvokli un tā. Protams, gribētos vairāk liekas naudiņas, protams gribētos vairāk visādas ekstras, bet es šobrīd par lielāko ekstru uzskatu iespēju būt ar savu bērnu mājās. Bet, jā, nekur nav teikts, ka tad, kad kādreiz būs otrais, trešais bērns mums būs šāda iespēja...jo tomēr 2 bērni ir 2 bērni, nemaz nerunājot par trim, nauda aizies dubultā un trīskārši. Lai gan tur atkal no otras puses jāskatās, tas, par ko te jau runāja - UK bērni uz skolu jāved un no skolas jāizņem līdz 12 gadu vecumam, kas nozīmē, ka man līdz 12 gadu vecumam ir kādam jāmaksā, lai tas tiek darīts, ja bērni vairāki, tad cipars x 3. Jautājums - cik man jāpelna, lai tas atmaksātos kaut nedaudz? :D Cik garš tik plats, ja man visa nauda jāatdod auklei, tad labāk savus bērnus audzinu pati.
Lai visi šie gadi nebūtu gluži "pa tukšo", esmu iestājusies augstskolā. Turpmākos 6 gadus neklātienē centīšos iegūt otru bakalauru...nu un pēcāk jau dzīve rādīs.
Man māsa dzīvo LV, strādā profesijā, kurā nevar atļauties ilgus gadus sēdēt mājās...tad nu arī raujas uz pusēm. No dēla gada vecuma iet dažas stundas nedēļā piestrādāt, apmeklē kursus, bērnu skatās mūsu ome un mamma. Decembrī būs otrs mazais...arī ilgāk par gadu nevarēs atļauties sēdēt mājās un nezinu kā būs ar bērnu skatīšanos...jo ome mums jau ir ļoti pieklājīgā vecumā, bet mamma strādā...un nekas cits jau neatliks kā likt bērnus dārziņā. Ok, vecākais puika būs jau turpat 3 gadus vecs, bet mazais...nu mazajam tas pats 1,5 arī būs...traki.