Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

 
Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
jautajums!

sorit piecelos un nevareju uzvilkt laulibas gredzenu. Pus pirksta dereja tik. Pasai liekas, ka otro dienu esmu nenormali LIELA. Meitenes, vai ta ir tuska? Es par sito zveru neka nezinu. Potitem itka kaulu redz. Mums julija 17 noteiktais datums.

Ja ta ir draudzene tuska, kas man butu jadara lai ni vinas tiktu vala.?
11.06.2014 17:21 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu, ja nevari uzvlikt pirkstā gredzenu, ko iepriekš mierīgi varēji, tad tā droši vien ir tūska.
11.06.2014 17:23 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Un ko jus darijat, lai sis brinums samazinas, vai pazud? Kas reali palidz. Butu jaievero udens daudzums ko patereju?

es busu ka valis, kas izskalots juras krasta. Feini
11.06.2014 17:28 |
 
Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Robīte, apsveicu ar mazo ķiparu!
Mozo, cik saprotu, ūdeni samazināt nevajag, bet sāli gan, jo tas aiztur ūdeni organismā.
11.06.2014 17:36 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Sunscreen- meginaju pameklet milaja google par to udeni. Informacijas ir loti daudz un pretrunigas. Vieni saka, ka jasamazina udens, vieni, ka tas neko namaina. Sezu un domaju- dzert vai nedzert, tads ir jautajums :D

ja sals garso, meginasim stripot ara no edienkartes.
Paldies tev!
11.06.2014 17:39 |
 
Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Mozo - man teica, ka ja tūska parādās, tad ūdeni mazliet jāierobežo, tos 1,5-2 l var droši dzert, bet vairāk tad nav ieteicams, tad ja slāpst, tad jāpaslapina mute un jāspļauj ūdens ārā. Tad skaties vai vēl baigā tūska, tad varbūt pat vēl vairāk jāsamazina tas ūdens patēriņš. Sāls liels ļaunums.
11.06.2014 17:44 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Ai sodien esmu sudzambibele. Piedodat.

man jau ir 16 kg klat labi meloju sorit jau 17 kg. Esmu 36 nedela. Cik jums pedej menesi pienaca klat kg? Apmeram lai zin uz ko rekinaties, un cik bija -kg, kad izrakstijaties no slimnicas. Butu forsi atstat vismaz 10 kg dzemdibu nama. Lausim man pasapnot. :)
11.06.2014 17:58 |
 
Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Mozo - man atkal ir parlieciba, ka udens daudzums neko nenosaka tuskas jautajuma, tiesi preteji, udens ir jadzer un daudz.
Par kg - man pedejas nedelas naca klat kadi 3 kg laikam, bet ka jau mineju ieprieks es no 30 nedelas biju uz striktas dietas un man vispar kopa bija +12 vai 13 kg.
Neaizmirsti, ka tuska (aizturets udens organisma) ari dod savus kg plusaa.


Meitenes, manam delinam uz auksto laiku bus 7-10 meneshi. Ko tada vecuma bernam vajag no siltajam drebem un kadi ir jusu ieteikumi attiecibas uz jaku - kombinezonu? Vnk busim LV un es jau ieperku drebes uz prieksu, bet nu logiski, ka Kanada nekadus siltos gabalus vel netirgo. Uz to laiku mums bus jau sporta rati ar ieliekamo aitu, kas izskatas pec maisa :)
11.06.2014 18:10 |
 
Reitings 2191
Reģ: 27.09.2012
Robītei sveicieni :)) Bučas!
11.06.2014 18:21 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Dominika- padalies ludzu, ko edi savas striktas dieatas laika. Mos jaliek sevi uz dietas. Lai pectam neraudu gauzas asaras.


kad jums doma uz Lv braukt, kura menesi.? Tev Lv bus jaskatas kads siltaks apgerbs mazajam uz vietas. Ja ta ir ziema, tad neko isti Kanada tu nenopirksi patreiz. Noteikti kombinzons, siltas bikseles, cepurites, cimdini. No interneta vari pasutit ziemas rudens apgerbu.
11.06.2014 18:25 |
 
10 gadi
Reitings 978
Reģ: 30.04.2011
Vai kāda no Jums ir pirkusi ratus caur internetu? Ir kāda pieredze ar to? Sanāk lētāk? Nevar "iegrābties"? Varbūt kādas mājaslapas varat ieteikt! :)
11.06.2014 19:08 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Dominika, ar silto drēbju iepirkšanu šeit Kanādā nepārspīlē. Piem., kvalitatību aitas vilnas kombinezonu noteikti labāk ir iegādāties LV (tāpat arī kādu segdziņu, ko uzklāt ratos). Tāpat arī ar visādām adītām cepurītēm, kas ir sasienamas, un vilnas zeķītēm. Es nezinu, kas tai Kanādai par vainu (te tak ziemas ir riktīgas), bet nu nav viņiem šādu kvalitatīvu lietu...
Nāks aukstāks laiks un nāks arī saprašana, kā ģērbt mazo!Tikai izdomā par apaviem - mazais ap to laiku sāks celties kājās un vajadzēs labus apavus un tie savukārt ir traki dārgi kā Latvijā, tā Kanādā.
11.06.2014 19:13 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Robīte, sirsnīgi sveicieni!!!
11.06.2014 19:19 |
 
10 gadi
Reitings 1374
Reģ: 27.09.2013
Nu tā, biju solījusi savu īso dzemdību stāstiņu un te nu būs:
9. jūnijā RDZn 7.stāva 9. dzemdību istabiņā laidu pasaulē meitiņu Madariņu (vārda dienu svin 9.augustā). Vislielākā sakritība, ka manam vīram gan dzimšanas diena, gan vārda diena ir 9. datumos arī Madarai sanāk 9.datumi (9. Jūnijs un 9. Augusts). 9 vnk ir vīra mīļākais skaitlis, bet tādu sakritību es redzu pirmo reizi mūžā :)

Dzemdībās piedalījās arī mans vīrs. Liels atbalsts, morālais palīgs, esmu viņam ļoti pateicīga. Vienīgais, ko viņš atteicās darīt, bija pārgriezt nabassaiti, bet to mēs jau bijām pārrunājuši un tas nekādu nepatīkamu pēcgaršu neatstāja. Saku viņam milzīgu paldies, jo par spīti tam, ka pēdējā dzemdību fāzē nebiju tik adekvāta un rūcu uz viņu, viņš skraidelēja apkārt ar ūdens pudeli un mitru dvieli pierei. Burmināja, ka mīlot mani un neņēma vērā, kad atbildēju, liec mani mierā tu, vecais zābak, es te dzemdēju, bet tu te par mīlestību runā :D sāku pārdzīvot par to, ko viņš padomās un tā, jutīsies neērti, viņu mulsinās tas, ko viņš var redzēt dzemdību procesā un pēc tam, piem., krūtsbarošanas mēģinājumi un tā. Bet tā vietā viņš visu redzēja (ne detalizēti, bet atzina, ka redzēja un viņam tas likās dabiski. Viņš pēc tam varēja pastāstīt to, ko neredzēju un nejutu īsti. Tagad uz jautājumu, piemēram, par to vai ir neērti būt man blakus pēc visa redzētā, vai nav nekas pretī pret to, ka staigāju ar pamperbikšukiem, baroju bēbi ar krūti un tā. Viņš atbild - liecies mierā sieviete, es esmu bijis dzemdībās un tev ir jābaro bēbis ar krūti, paskaties, kāda smuka kaka 3x dienā :D un bēbe ir mierīga un lieki neniķojas.

Īstenībā dzemdībās man gāja jautri - ierados pie dakteres vnk uz vizīti un toņiem un atklājās, ka man jau ir 8 cm atvèrums no 10 un tūlīt, tūlīt man ir jādzemdē, bet man ne sāp, ne ūdeņi notecējuši. Kontrakcijas nejutu, tās juta tikai toņu aparāta.
Un vēl - es ar kājām no mājām aizgāju 30 min laikā vēl uz to vizīti pati. Varēju vēl iet un iet, bet labi, ka neiegāju kādā lielveikalā, ja plīstu tur ūdeni, dzemdētu turpat :D vīram nācās zvanīt, lai metas, ko kājas nes pēc mantām uz mājām no darba, jo man jau nekā nebija līdzi, vispār pat nebijām domājuši dzemdēt šo pirmdien :D visi, vīrs, mediķi, tādi satraukti bija, es vienīgā ne. Un tā izskatās sieviete, kurai tūlīt jādzemdē. Vēl rāva manu somu no pleca, bet es pati nesu, nesapratu, ko var ņemties ar mani.
Manā vietā parastai sievietei būtu jājūt kontrakcijas, bet es pat tās nejutu, gribējās tikai visu laiku čurāt. Nu un tad pārdūra ūdeņus, lai sāktos izspiešana. Ūdeņu bija dikti daudz, veseli 2 pamperi man aizgāja, puncis palika uz pusi mazāks un daktere izteicās, ka tomēr varbūt nebūs liels bebis. Pagāja stunda, bet dzemdes kakls nevērās vēl tos nepieciešamos 2 cm, dakterei nācās mani pamocīt, jo kakls kā metāla stīpa bija, ne par ko nepadevās. Lai tas "maita" :D vērtos vaļā uz katru sāpi nācās šņākt kā čūskai, bet, kad jau bija vaļā, tad ar 5 riktīgiem spiedieniem cien. jaunkundze piedzima. Te daktere teica, lai spiežu viņu ārā, kā riktīgu kaksi :D klausīju visam, ko daktere un vecmāte teica un rezultāts sanàca labs un ātrs. Tik tā griešana čozukā. Vecmāte un daktere jau ieraugot galvu bija pārsteigtas, ka tik liela un ar tādu tumšu matu ērkuli, ka prasās jau pie friziera. Tā kā galva bija nu riktīgs makans, nekas cits neatlika kā veikt epiziotomiju. Kad iegrieza, tad jau nejutu, jo bija anestēzija, bet pēc tam, mī un žē, apsēsties uz dupša nevarēju gandrīz diennakti. Un vienīgā reize, kad es iekliedzos bija tā šūšana pēc dzemdībām, bet neko darīt. Tas bija vienīgais veids, kā bēbītei piedzimt, jo viņai liela galviņa un vispār visi dakteri teica, ka netipiski liela maniem izmēriem. Un arī pēcapskatēs teica, tādai mazai sievietītei tāds liels bebis un liels zilums uz pakaļas :D
Kad piedzima, likās, ka man uz vēdera uzlika jau pieaugušu bet tomèr mazu, zilu Avataru, siltu un brēcošu :D vīrs pārsteigts par to, ka nebija konusveida galviņa un nebija izteikts avotiņš. Matiņus jau paķemmēju ar mīkstu suku tā maigi, maigi.
Viņš arī stāstīja, ka nevis mediķi mani motivēja spiest, bet es pati. Teicu - nāk sāpe, aiziet, lūdzu, palīdziet turēt kājas un tādā garā. Vecmāte pēc padarītā darba pateicās par sadarbību, viņa priecātoa, ja tādi gadījumi, kā manas dzemdības, viņas 30 gadu stāžā būtu bijušas vairākas. Tā kā daktere pie kuras es biju uzskaitē Rdzn tieši todien strādāja arī kā dežūrārsts, man paveicās dikti, dikti, jo dzemdības, kuras bija vienkāršas bez sarežģījumiem bija pat patīkamas, jo pazinu dakteri un viņa mani. Vecmāte arī bija jauka. Kontrakciju laikā pēc ūdeņiem sēdēju uz bumbas un cītīgi elpoju, skatījos uz toņiem un tie palīdzēja man sakopot spēkus un koncentrēties elpošanai. Vienu brīdi palika nelaba dūša, bet pārgāja. Vīram acīs bija asaras, kad ieraudzīja mazo (lielo) bēbuku. Placenta iznāca būtībā uzreiz. Viņš arī redzēja, kā mazā iznāca laukā, t.i., kā vecmàte viņu noķēra. Pēc iegriezuma nākamajā spiedienā galviņa bija laukā, biju domājusi, ka dikti sāpēs un dedzinās, bet nekā, vnk ļoti spēcīga spiediena sajūta. Pirms tam bijām dzirdējuši vairākus citu dzemdību finišu - gala dzemdētājas kliedzienus un bēbuku pirmos bļāvienus. Un tad nākamajā spiedienā bēbīte izsprāga kā korķītis, ūdeņi, kas bija sakrājušies virs galviņas dikti atviegloja ķermeņa piedzimšanu. Tāda atvieglojuma sajūta bija. Vīrs teica, ka pilnīgi ar strūklu :D
Tētis atteicās, kā jau minēju, pārgriezt nabassaiti un vecmāte teica - nu, Madariņa varēs prasīt no tēta visu, ko gribēs :D man patika viss process, esmu laimīga un vīrs arī. Skatamies uz mazo peku un smaidam :)
rīt ceru, ka rakstīs laukā. Ar bebi viss kārtībā,man epiziotomijas rētas vietā esot milzonīgs asinsizplūdums. Bet viss sadzīst, vajadzīgs ir tikai laiks. Mums joprojām neticās, ka esam kļuvuši par vecākiem.
11.06.2014 19:23 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Mes pasutijam mazajam ratus no I neta. Bet pirmstam sos ratus redz ejam dziva ja uz ielas. Loti patik.

Tik jagaida kad mazais bus, jo smuki izskatas . Bet no praktiska viedokla nav ne jausmas.

http://venicci.co.uk/shop/vento-2014/vento-denim-grey/
11.06.2014 19:23 |
 
Reitings 202
Reģ: 30.03.2014
Ai raktu no tel. Vis kludains
11.06.2014 19:24 |
 
Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
Mozo tuska man bija ik pa laikam , bet tagad pedeja nedeļā ir nenormāla tuska, kājas sapampušas ta ka neviena kurpe neder , un potiti neredzu , liekas ka ķieģeļi piesieti pie kajam. un es ūdeni daudz nedzeru , tik cik gribas, taka šaubos vai tur udens kaut ko nosaka.sāli var teikt vispar nelietoju. par svaru man ir +15 un līdz dzemdībām vēl 6dienas :D es nepardzivoju par svaru, un ari visu šo laiku neko ipaši neaizliedzu, baigi ēdu saldējumu no 20-30ned var teikt katru dienu prasijās, tur laikam ari baigi naca kg klāt, tagad atkal uz beigām vispār ēst ipaši negribas.
11.06.2014 19:27 |
 
Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
ā aizmirsu pierakstīt , man pret tūsku šis palīdz, sasmēreju vakarā kājas pirms gulētiešanas un no rita kājas kā jaunas, ja nesmēreju tad pieceļos ar kluču kājam , katra ziņa man palīdz. :) http://direct.asda.com/NSPA-Mum-to-Be-Cooling-Leg-and-Foot-Gel-150ml/002688898,default,pd.html
11.06.2014 19:31 |
 
Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Dominika, man sīcim arī bija tas aitas vilnas maiss un parasts ziemas kombinzons, neko diži jau nevajag. Uz 7-10 mēnešiem visi bērni noteikti nesāk celties kājās, pie tam - ja ir riktīga ziema, mazais cilvēciņš pa āru nemaz pirmos solīšus nevarēs spert, jo slīdēs kājas un tik, cik ārā iziet, var bez apaviem. Kombinzonā man šķita ērtāk un ātrāk, vēl jau var lenčbikses + jaku.
11.06.2014 19:44 |
 
Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
apsveicu jaunās mammītes!!!!
Robīt pamegini microlax, būs daudz vieglāk ar to lietu WC, savadka baig sāp un grūti saņemties
11.06.2014 19:52 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits