Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

10 gadi
Reitings 4317
Reģ: 03.08.2009
Meitenes, kad plānojat bērnus sūtīt dārziņā? Mums vieta uz 1.6 nebūs. Vasarā arī valsts dārziņi, kas ir novadā jaunus bērnus neņem. Ceram vēl vasaru nolauzt kaur kā, paņemšu darbā ikgadējo atvaļinājumu un, ja vajadzēs, bezalgas. Ceru, ka izdosies tur visu sarunāt. Kā jums tas viss process plānojas?
18.12.2016 11:55 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Anne, ja zinātu, ka vieta nespīd arī septembrī, tad meklētu privāto, tie parasti uzņem visu cauru gadu, ja ir vietiņa. Mans sāka iet privātajā janvārī.
18.12.2016 12:19 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
palaidu darina no 2,5 gadiem , atrak pat neapsveru sadu domu ....
18.12.2016 12:58 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Es pat nevaru iedomaties kaa butu palaist savu bernu gada vai 1.5 vecuma.darzina..ja butu vajadziba nekas neatliktu, bet tas butu smagi. Vins vel tagad zidainis, kas kaka bikses un dazreiz nocikst visu dienu zobu del un aizmigt nemak pats. Man tadu atpakal atnestu taja pasa diena :-D Ja nekas nemainisies dzive,tad domaju par 3 gadu vecumu, kad sutit kada bernudarza tipa skolina, kas ir uz paris stundam.
18.12.2016 13:09 |

Reitings 1512
Katram savs. Es atkal nevaru iedomāties 3 gadus dzīvot mājās un neizmantot savu intelektuālo potenciālu.
Norah, dārziņā bērni visbiežāk uzvedas citādāk - ieslēdzas bara instinkts, citu atdarināšana, gulēt iešana noris pavisam citādi nekā mājās. Pat mājās ar tēti bērni pārsvarā iemieg citādi nekā ar mammu. Dārziņā bērnam nav laika čīkstēt, jo viņš tiek nodarbināts vai nu nodarbībā vai rotaļās ar citiem bērniem. Protams, vienmēr var būt izņēmumi.
18.12.2016 13:18 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Es arī plānoju sūtīt no 1,5 gadu vecuma, bet ne uz visu dienu sākumā. Žēl, ka jau no kāda gada vecuma nav pieskatīšanas grupiņas, kur varētu šad tad aizvest mazo, redzu, ka manai meitenei patīk un interesē citi bērni un nepārdzīvo, ka mamma nav blakus.
Protams, mīlu savu meitiņu un man būs grūti palaist dārziņā, jo tas būs kā viena dzīves posma beigas, mēs vairs nekad nebūsim tik ļoti viena otrai, bet tas jau cits stāsts.
18.12.2016 13:23 |

Reitings 613
Es iespejams domatu pavisam savadak, ja mans berns nebutu kruts berns. Nu dari kaa gribi, nesanak atradinat. Nogriezt kaa ar nazi nevar, tas butu pa traku. Ja butu iespeja es ari agrak palaistu kada spelu grupina uz kadam stundam. Jo kad tiek pie lielakiem berniem, tad patik kaut ari kautrejas..
18.12.2016 13:31 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Man vienmēr viena krūts ir bijusi nedaudz lielāka, nekā otra. Tagad, barojot ar krūti, šī atšķirība arī ir manāma. Lielākā krūts ražo nedaudz vairāk piena. Līdz šim viss bija normāli - pa nakti abas krūtis palika nedaudz pilnākas, nekā pa dienu, bet vakardien mazākā krūts palika tādā, kā ir, ber lielākā pamatīgi uzpampa - apmēram, kā pašā sākumā, kad sāku krūtsbarošanu. Nezinu, ko iesākt. Piens no krūts tek normāli, tā kā nedomāju, ka pie vainas kāds nosprostojums.
..
Varbūt varat dalīties pieredzē, ieteikumos?
Jau iepriekš, paldies :-)
18.12.2016 13:36 |

Reitings 613
Un uz darzinu nemeginu rauties, jo te ari tie nav populari tik loti. Ir dzirdeti stasti, ka pat privataja ar aizkakatam biksem berns dzivojis visu dienu. Mums vairak ir popularas auklites viramates,sievasmates vai kaiminienes izskata. Paldies, esmu redzejusi kaa pieskata,labak es pati un pa.brivu. :-D
18.12.2016 13:37 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu mana meita apmekle fantastisku darzinu , tur viss personals ir nu loti forss, bet ari grupinas ir mazas viena stava ir 2 grupinas un pa abam grupinam kopa ir 19 berni sakot no +/- 3 l'idz pat 5/6 gadiem
18.12.2016 13:40 |

Reitings 613
Raven, es meginu dot to mazako un tuksako kruti biezak, bet visbiezak sanak, ka vinam visa ne loti pati, vai ne tads spiediens vai neerti vai kas. Bet izmera atskiribas jutamas un redzamas. Varbut pec barosanas beigas nolidzinasies.
18.12.2016 13:45 |

Reitings 1512
XZY, ir privātie, kas darbojas arī kā pieskatīšanas centri uz dažām stundām rotaļlaikā (9-12). Centrā Pietura Bērniem, Ziepītī tas, kas tajā biroju ēkā blakus maximai. Vismaz esmu lasījusi tā šo centru lapās. Protams, individuālas izmaksas.
18.12.2016 14:07 |

Reitings 633
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Īsti nesaprotu, cik liela nozīme ir tam, kurā datumā eju dekrētā. Kolēģe stāstīja, ka man neesot izdevīgi, ka dekrēts sākas 5. janvārī - izdevīgāk būtu decembra pēdējās dienās. Stāstīja, ka viņai līdzīgi bija un sanāca zaudēt kaut kādu naudiņu, ko dabūtu, ja pēdējais nostrādātais būtu pilns mēnesis nevis pāris pirmās mēneša dienas (es gan īsti nesapratu par kuru pabalstu ir runa, jo cik lasu - pabalstus rēķina no vidējās peļņas, neņemot vērā pēdējos 2 nostrādātos mēnešus. Vai es kaut ko jaucu?).
Varbūt kādai ir pieredze ar šo?
18.12.2016 14:16 |

Reitings 1512
lullaby, vienīgais, ko es varu iedomāties, ir, ka, ja ir "svārstīga" alga, t.i., tā katru mēnesi ir atšķirīga, tad varētu būt būtiski, ka tieši kāds konkrēts mēnesis iekrīt vai neiekrīt aprēķina periodā. Piemēram, ja dekrēts sākas 5.janvārī, tad aprēķina periodā neiekļausies 2016.g. novembris un decembris. Ja iesi dekrētā 30.decembrī, tad aprēķina periodā neiekļausies 2016.g. oktobris un novembris. Tas varētu būt svarīgi tad, ja tev, piemēram, 2015.gada oktobrī bija lielāka alga nekā parasti, jo tad šis mēnesis netiks iekļauts aprēķinā, ja dekrētā iesi 5.janvārī (jo aprēķina periods būs 2015.g.nov.-2016.g.okt.)
18.12.2016 14:36 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Facebookā ir forša grupa par bērniņu mājmācību. Iesaku tur piesekot un ielūkoties. Tur ir daudzu mammu pieredze, kā ir tad, kad bērnu laiž dārziņā un kā ir tad, kad bērnu audzina mājās, ģimenē.
Man pašai bērnu vēl nav, bet es tur regulāri lasu diskusijas un skatos visādus montessori materiālus, lai zinātu, kā savu bērnu mācīt.
Mūsdienu izglītības sistēmu ar visiem tiem dārziņiem un skolām neatbalstu
18.12.2016 16:03 |

10 gadi
Reitings 4317
Man ap 2 gadiem liekas ļoti ok laiks, lai laistu dārziņā. Pusotrs gads šķiet vēl par mazu. Tāpēc domāju nelaist tajā privātajā vasarā, bet gaidīt kas bys rudenī.
Drostala-mājmācības utt varbūt liekas labi teorijā, bet kad esi reālajā situācija, iespējams, liekas citādi. Turklāt reti kurš var atļauties situāciju, kad tikai viens no vecākiem strādā. Mēs, piemēram, ilgtermiņā nevaram to atļauties. Pāris mēnešus vēl ok.
19.12.2016 00:06 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es ļoti labprāt sūtītu dārziņā jau no 1,5 gadu vecuma. Arī uz pāris stundiņām to pirmo laiciņu. Protams, ja bērns slikti jutīsies, tad ar varu nevedīšu, jo pašai nav darba, kurā vajadzētu steidzami atgriezties!
Manam puikam arī ļoti patīk ar bērniem dzīvoties. Ja aizbraucu pie draudzenes, kurai 3 bērni un veseli kalni ar mantām, tad mans bērns par sevi liek manīt tikai tad, kad vajag ēst, dzert vai gulēt.
Es domāju, ka katram bērnam kādreiz uznāk lūziens un negribēšana doties uz bērnudārzu, taču ne jau vienmēr tas nozīmē, ka bērns tiek nenormāli traumēts ar sūtīšanu tur.
Man arī jāatzīst, ka neesmu no tām mammām, kas bērna ikdienu piesātina ar radošām nodarbēm un spēlēm. Visu laiku gribu laboties, bet nekas vēl nav sanācis! Mammas, kā izklaidēja savējos, ko mācat 1+ gadniekiem?
Vissliktākā nemotivācija manā gadījumā ir tāda, ka bērns ir absolūti patstāvīgs, nodarbina sevi pats.. ik pa laikam protams uzmet man aci, taču būtībā liek mieru līdz brīdim, kad vajag ēst un gulēt. Protams pielien arī pie manis pamīļoties un padauzīties, bet vairāk tomēr interesē mantas un kaķi. Viss ko cenšos rādīt un stāstīt viņu maz interesē. Bieži vien sāk smieties un atnes man bumbu vai kaut ko citu, lai lieku viņu mierā. Arī manā dziedāšanā neklausās. Bāž mutē pirkstus un zirgojas.. vai arī skaļāk par mani dūc līdzi (kas protams ir labāk, jo vismaz pievērš uzmanību tam ko daru es).
-
Šodien salasījos par autismu un tā formām. Tīri vai aizdomājos, bet nu neticās, ka varētu būt mums tāda problēma.
Īpaši man nepatika tie piemēri, ka bērnam patīk atvērt/aizvērt durvis, jo manam šī ir ļoti populāra izklaide. Tāpat mašīnas ritentiņu grozīšana, jo mans to dara vairāk nekā brauc ar tām mašīnām. Aij, viņam vispār ir fetišs uz riepām.. arī pie īsto mašīnu riepām uzreiz ir klāt.
Nu, vēl viņš neatsaucas uz savu vārdu, bet nu saprotu, ka problēma var būt tajā, ka katrs sauc savādāk.. saīsinājumos, mīļvārdiņos.
Vēl kādai tā ir?
19.12.2016 00:06 |

10 gadi
Reitings 4317
Undiya, ko Tu kkādas crazy lietas lasi :D Mani nepārsteidz, ka bērnam patīk durvis. Manai patīk skapja durvis, jo pie pārējām netiek. vai kliņķis par augstu vai nav pa ceļam. Ar mašīnām gan brauc, gan riteņus baksta. Jeb visu, kas griežas baksta. Mājās mīļākā spēļmanta šobrīd ir klavieres. Stāv uz pufa un spēlē taustiņus ar vienu pirkstu. Saka-do do do. Citas notis laikam nav piefiksējusi no manis teiktajām.
19.12.2016 00:15 |

10 gadi
Reitings 4317
Aaa manau dāmai tagad ir draudzene kaimiņos. Tad nu viņas kačā imunitāti, jo bāž mutē vienas un tās pašš mantas, viena otru ik pa laikam nobučā un rezultātā ja vienai sācies puņķis, otrai arī tūlīt būs :D
19.12.2016 00:17 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Anne, laiku pa laikam vajag sevi pabiedēt un stimulēt vairāk pievērsties bērnam. :-D
19.12.2016 06:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits