Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Kā jums sokas ar ēšanu ārpus mājas kopā ar bērniņu?

Vienmēr sanāk, ka esam ar vīru, nevis viena ar meitu. Viens paēd, tad otrs, jo vienam no mums ir visu laiku jāstāv klāt meitai, viņa ir kaut kāds spridzeklis, nevar vispār nosēdēt uz vietas. Arī mājās, kad ēd, krēslā pat 5 min nevar nosēdēt mierīga.
13.11.2016 19:24 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Es pērku atkaulotu truša gaļu, tvaicēju apmēram 30-40minūtes,gatava ir noteikti. Es tvaicēju tiešām pa maziem gabaliņiem-tādiem sērkociņkastes izmērā,varbūt tapēc tik ātri ir gatavs.
13.11.2016 20:23 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Meitai pirmās iesnas-ko darīt? Ar ko degunu iztīrīt? Ar vatīti vai pirkt kko speciāli? Tējas kaut kādas dot? (8 mēneši)
13.11.2016 20:25 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Man ar est gatavosanu ir pat ok. Es domaju, ka mans ir aktivs un nemierigs, bet izskatas, ka nee. :-D kad bija mazs, tad gan bija grutak, tagad es gatavoju un vins izkrame atvilktnes un iznesa pa majam. kad vins grib est, tad gan karajas kajasun cikst. Arpus majas mes needam biezi, bet, kad esam bijusi, tad ir ok. mazais sez kreslina un parasti esam mazajam dodam kadu maiziti, lai sagaiditu edienu, tad dodam to, ko no kopeja var dod. Bet iesana uz veikalu bez ratiem gan ir parbaudijums, vins grib skriet un visu raut visu no plauktiem, no pakaramajiem rauj drebes. Majas, kad edam, dazreiz vins sez sava barosanas kresla, bet tur ilgi nenosez, dazreiz mes iekartojamies uz gridas un edam.
13.11.2016 20:29 |

Reitings 613
Man pret iesnam labi palidz aspirators, kas kaa klizmas balonins, ar to var labi atsukt un mazajam tiesi uz nakti ir labak.
13.11.2016 20:32 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man ir nogriezti īsi mati. Iepriekš jau arī nebija gari. Un tagad atskatoties, labākais lēmums dzīvē- no rīta piecelies nav jāķemmē, mazais viņus nerauj, pa nakti ērti gulēt. Tagad audzēju ārā. :)
Pa dienu ietur un 3-4 maltītes. Pati taisu gan sev gan mazajam un mazais pats smuki sevi nodarbina. Protams, virtuvē ir izrevidēti visi plaukti, bet vismaz es esmu uztaisījusi ēst. ;)
Ārpus mājām vēl kopā ar mazo neesam bijuši ēst. Bet drīz vēlos pamēģināt.
13.11.2016 21:38 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Es tomēr dēļ tā, ka mazais lien zem plīts, starp kājām pirkšu ceļojuma gultiņu utm., un kamēr gatavoju tur ielikšu virtuvē.
Sākumā biju pret, bet saprotu tomēr ka bērna drošībai tā jādara. Šad tad tagad ielieku barošanas krēslā kamēr darbojos virtuvē.
13.11.2016 21:43 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
daydreamer
Nav tādu problēmu, jo ēdu tikai brokastis un vakariņas.
13.11.2016 21:45 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Kopš bērns vairs nav ar mieru sēdēt veikala ratos, es maksimāli izvairos iet ar viņu uz veikalu, jo gandrīz katra reize beidzas ar kašķi par to, ka ir jāstāv rindā un pie kases nevar grābties šokolādes vai ko citu. Arī ir nācies gandrīz trieku ķert, kad dažu sekunžu laikā sīkais pazudis no redzesloka, kamēr es pie gaļas letes iepērkos... Vārdu sakot, iepērkas vai nu vīrs, vai es viena :-D
13.11.2016 21:47 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Ēst gatavoju gandrīz katru dienu ar retiem izņēmumiem. Ja pati varētu iztikt, tad vecākais bērns man grib ēst vismaz tās 3x. No rīta tā vienmēr ir putra, pārējās maltītes pēc noskaņojuma.
Ļoti bieži ir tā, ka bebis vienā rokā, bet ar otru kko maisu :D
Tagad gan laikietilpīgos ēdienus gatavoju tikai vakaros, vai brīvdienās, kad vīrs padarbojas ar mazo. Bet, neredzu problēmu to pašu rīsu, griķu paciņu iemest katliņā. Vistu, piemēram, cepeškrāsnī. Tās ir dažas minūtes, un, tik pat laikietilpīgi kā uzsildīt kādu pusfabrikātu :)
13.11.2016 21:54 |

Reitings 613
Tagad, kad mazais ir jau pari gadam un kad nav nikigas dienas, tad gatavoju kopa. Piemeram,es mizoju kaut ko , mazais klat grauz kartupeli, ir nogarsojis sipolus un kiplokus,ja sak kaut ko svaidit, tad gan varam sastrideties.:-D Tagad vispar vins tads mainijies. (l)Nav jasupo, lai nolikt gulet-parsvara paed un nolieku gultina,es blakus un vins aizmieg. Kad esmu supojusi vinu gadu, tas ir kaifs. Diendusa ir palikusi viena,tad ari vins izgulas labak un ir dzivesprieciigaks. Naktis ari ir palikusas mierigakas, gan jau zobu naksanas laika bus slikts miegs, bet paslaik es priecajos un gulu. Un vel vins burbulo tik daudz, tik daudz ko jaunu sacis runaties. Sava valodina, bet tas ir tik daudz jaunas skanas.
13.11.2016 22:08 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Man besi gatavot est ! Suta del svars nekustas (ja, man ir vajs raksturs, ja gimene visi ed, tad es ari. Nu nevaru tikai no zalumiem , ja parejie pieprasa ko kreftigaku. Brr )
Ka es sito ciest nevaru ! Vecis ar paed un tad vel gar p l auktiem snaigstas pec uzkodas, naskisa, sierina, alina !!!
Viss, jaunnedel esmu novilkusi gala stripu. Satausisu viram varda dienas svinibas un tad meginasu sevi ielikt ramjos. Ka sis majas, ta es prom, lai nav jaskatas uz ledusskapja virinasanu.
13.11.2016 22:08 |

10 gadi
Reitings 4330
Reģ: 03.08.2009
Par ēšanu - nu es baigi nešmorēju kulinārijas šedevrus katru dienu :D Brokastis, pusdienas pārsvarā ēdu kopā ar bērnu. Tad nu sanāk kāda putra, pusdienās vārīti dārzeņi ar kādu gaļiņu vai olu. Pamazām jau sāku atrast no garšvielām, kas ir forši. Reizēm gan sanāk uzvārīt pelmeņus, kad gribas ēst kaut ko kreptīgāku, bet slinkums gatavot. Vīrs man ļoti neizvēlīgs un vakariņās pārsvarā negrib gaļu ēst, līdz ar to vakariņās ar nav nekas tik traki daudz jāgatavo. Kā kuro dienu iedvesma un laiks, tā arī sanāk gatavot.
Reizēm sanāk ar meitu arī kopā paēst ārpus mājas gan vienai ar viņu, gan visiem trim kopā. Bet nu nekad uz restorāniem neejam. Drīzāk tādā Alfas Piparā ieietu un paēstu nekā kkādā Gan Bei. Ārpus mājas grūti viņai paēst, jo viņu viss apkārt notiekošais interesē un viņa dikti dīdās. Arī mājās pa barošanas krēslu dīdās. Bet nu sasniegums jau ir tas, ka viņa vispār tajā krēslā apsēžas :D
Nav jasupo, lai nolikt gulet-parsvara paed un nolieku gultina,es blakus un vins aizmieg. Kad esmu supojusi vinu gadu, tas ir kaifs.

Norah, kā es Tevi saprotu :D Uz diendusu gan pagaidām man nav izdevies iemidzināt nešūpojot. Dikti gaišs, viņai miegs nāk, bet nevar saņemties aiziet gulēt. Vakarā gan aizmieg lielajā gultā vai reizēm arī pati savā. Pamazām sākam pie tā radināt, bet ne vienmēr sanāk. Bet nu ceru, ka aizies tā lieta.
13.11.2016 22:40 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Pavisam nesen es svinēju "mazo uzvaru" - varu ielikt puiku gultiņā, sasegt un iet ārā no istabas (l) Pēc divu gadu gulēšanas blakus, kamēr aizmieg, šis man ir sasniegums!
13.11.2016 22:47 |

Reitings 1368
Meitenes nav vieglāk uzlikt drošības slēdžus lai neizvanda virtuvi? Pēc tam laiks visu to cūcību savākt. Es gan vēl neesmu nopirkusi slēdžus bet tūdaļ tas būs jādara.
14.11.2016 07:51 |

Reitings 1368
Mana nenormāli aktīvā palikuši, bet jāatzīst ka ne tik ļoti pret mani kā pret tēti. Tētis tiek nomocīta :D, kāp viņam virsū, ceļās. Vakar pirmo reizi pateica tete, tete, un kā pateica, tā duj taisni un tik tete, tete, tete kā nozombēta :D :D, nabaga tētis, teica ka esot saguris :D
14.11.2016 07:53 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Villionota man dēls visvairāk lien maisiņu skapītī. Ar sakopšanu nav ilgi. Zem izlietnes nelien, jo es neļauju, to viņš jau zin. Man dēls tāds apzinīgs ir pagaidām. Tāpēc taisīt skapīšus ciet nav vajadzības.
14.11.2016 08:26 |

Reitings 16
Reģ: 25.04.2012
Sveikas meitenes, meitińai 2mēneši, jau otro nedēłu cínamies ar aizlikti degunu,ārste ieteica humer juras ūdeni pilināt, tā arī daram, bet īsti nepalīdz. Novērojām ka dzīvoklī łoti sauss gaiss, tāpēc domāju iegādāties gaisa mitrinātāju, varbūt varat ieteikt gaisa mitrinātāju ko lietot nepārāk lielā dzīvoklī? Tik daudz dažādu variantu ka netieku skaidrībā kādu labāk izvēlēties.
14.11.2016 08:43 |

Reitings 613
Nu jaa ir nekartiba pec tam, bet berns tas koka karotes un visadus katlinus un blodas izmanto spelem. Nevar tak vinu ielikt sterila setina un velak priecaties par kartibu. Piemeram sodien man maja izskatas kaa pec kara, bet sodien abi divi kartosim. Puika ir tas kas izkontrole puteklusuceju-ieslegs, izslegs un tas viss paildzinas to visu procesu:-P
14.11.2016 08:53 |

Reitings 1368
Norah, ja pašam tā patīk, tad jā. Bet nekur īsti neatradu argumentu kāpēc bērnam jāļauj izvandīti māja.
14.11.2016 09:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits