Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Story, mums arī tādas olas uzdāvināja, kad mazajam bija kādi 4 mēneši. Tad spēle bija tāda - es smuki sakrāmēju, bet viņš pārlaimīgs izārda. Vēljoprojām viņš grib, lai es sakārtoju un tad viņš ar abām rokām virsū.
Vilionata, kā tas ir - uzdāvina? Ieliek dāvanu maisā un uzdāvina, jeb vienkārši atnes ar domu - varbūt tev noder?
Zinot sevi, pateikt neko nevarētu. Vienkārši tās mantas izmazgātu atrastu vietu, kur nodot kādam, kam nav nekā.
Ārā izmest es arī nevarētu.
Nu, vienīgais ko varu iedomāties pateikt - Nenes man tās mantas.. man jau tā ir daudz atdots un nav kur visu salikt.. Varbūt, ja tev pašai nav kur likt - sameklē kādu kam atdot?
05.10.2016 13:49 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Pagaidiet, kad mazais sāks iet bērnu dārzā, tad būs vien jāpērk ķīniešu loriņi un koka sprunguļi diez vai interesēs :-D
Labs risinājums mantu pārbagātībai ir izmest vai atdot, vai dot tās uz maiņām (mans variants). Te piemērs:http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/cetru-bernu-mamma-sper-drosmigu-soli-izmet-visas-rotallietas.d?id=47978921
05.10.2016 13:49 |

Reitings 265
Reģ: 05.07.2013
Samanta*- manam gan 4,5 mēneši. Bet 3 mēnešos vēdera izeja bija 1x dienā, vai citreiz reizi 2 dienās. Bet, protams, bija arī reizes kad vairākas reizes dienā.
05.10.2016 13:50 |

Reitings 491
Reģ: 24.08.2014
Tad manejais čalis slinks kakātājs.
05.10.2016 13:51 |

Reitings 10185
Varbūt, ja tev pašai nav kur likt - sameklē kādu kam atdot?

To tu pajautā viņai, es domāju! :-)
05.10.2016 13:52 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Villionota - es esmu riebīga, pēc jau kurās reizes pateiktu, ka pietiks, man arī nav kur tādas likt, ka nopirkšu jaunas, ja tiešām nebūtu pat velkamas drēbes pat ne pa laukiem. Otrs tiešām uz ziedošanu prom, citiem pat tādas nav.
Vēl jau var pajautāt ar kādu domu tev ved tās lietas, jo tev nevajag. Vai klusē un likvidē.
Man tiešām radi prasa ko vajag vai dod naudu, lai es nopērku ko vajag, jo nekas mums īsti netrūkst, ja vajag lielās lietas, tad arī saku, ka lai dāvina naudu vai kāda no omēm, ja vēlas, var sponsorēt visu.
05.10.2016 13:53 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Par lego nu nezinu.., manuprat, loti attistosa manta. Vismaz man delam. Vins tadus sedevrus buve -ganvizuali, gan tehniski. Attista an pirkstus, gan smadzenes, gan telpisko domasanu, gan fiziku.
Kad beigsies vinam si epopeja, tad gan bus jadoma, ko ar tiem iesakt, jo ir vairaku simtu vertiba un aiznem vairakas loelas mantu kastes.
Ja domas nemainis, tad bus vai nu buvnieks/arhitekts vai inzenieris. Vismaz sobrid ta izskatas.
Puika iet uz robotikas pulcinu, kur lego tiek plasi izmantoti ka buvmaterials robotu veidosanai. Tad pasi raksta datora tiem programmas, lai veiktu dazadas funkcijas.
05.10.2016 13:54 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Mums mājās ir dažādas mantas, sākot ar ķīniešu sūdiem un, beidzot ar pašdarinātām.
Saprotu, ka bēbju vecumā tiešām var mierīgi sabērt pudelē pupas/zirņus un, bērns grabina kā grabuli utt. Bet, es redzu, cik ļoti viņam patīk Lego, tās pašas rotaļu mašīnas utt. Un, par fantāzijas trūkumu galīgi nevaru sūdzēties...
A ko darīsiet brīdī, kad bērns prasīs to lelli/mašīnu??
Man kaut kā tas viss šķiet super pārspīlēti. Esmu par mērenību jebkurās lietās.
Par ārā iešanu- ejam gandrīz katru dienu, ar retiem izņēmumiem. Ja sēdētu mājās, tad, laikam, ātri vien sajuktu prātā :-D tā ir mana relaksācija un uzlāde + ātrāk paskrien diena + veselīgi gan man pašai, gan bērniem.
05.10.2016 13:54 |

Reitings 10185
Vienreiz dienā būtu okey, bet man liekas, ka manējais vismaz 2x kakāja. Iespējams, ka bērns visu pienu pilnībā sev paņem un tāpēc nav daudz ko kakāt. Ja svarā labi ņemas un bērns nemocas ar aizcietējumiem, tad viss labi!
05.10.2016 13:57 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Kā tās olas atrast? Kas ražo? :)
05.10.2016 14:10 |

Reitings 491
Reģ: 24.08.2014
Undiya - mums ir problēma tāda, ka nav nedēū un ilgāk (kopš ēd tikai pupu, tā nu ir). A tā mazais ir omulīgs, nečīkst, tikai kakas nav. Ārsts neko sakarīgu nesaka, tik to, ka nepietiekot piena, un līdz ar to neesot ko kakāt, bet katru reizi kad ēd, nu ir paēdis. Es nez kas par vainām :(
05.10.2016 14:23 |

10 gadi
Reitings 1132
Reģ: 23.04.2014
Ak, mūsu epopeja sasniegusi kulmināciju. Pusstundu noraudāja,ka grib uz lielo gultu.Finālā mani apčuraja un aizmiga uz grīdas blakus gultai,atspiedies ar pieri pret matraci. Uz savu negribēja un mūsējā nekāpa iekšā. Ieliku beigās mazā gultiņā, apgūlos blakus,bet tad mani izdzina,jo tā viņa vieta. No rīta,protams, atradu blakus sev guļot.
Būs man arī gulētājs blakus līdz 7 gadiem.. :(
05.10.2016 14:34 |

Reitings 1165
Kad mana ēda tikai krūti,tad ar maz kakāja,nu bija reizēm nedēļa, bet max 8 dienas un tad viss ok-bez aizcietējumiem. +labi ņēmās svarâ. Krūts bērniem tas ir ok, neuztraucies! Viss ir labi! :)
05.10.2016 14:41 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Elle, tas ir Tomy hide and squeek eggs
05.10.2016 14:42 |

Reitings 1165
Un ja labi ņemas svarā, ir paēdis - Dievs ar visu, bet ārstei nav taisnība. Nevajag domāt muļķības,ka piena nepietiek. Visi dakteri ir teikuši,ka līdz 10 dienām ir normāli.
05.10.2016 14:44 |

10 gadi
Reitings 2563
Mani ar šodien neviens no mājas nedabūtu ārā, vakar jau pietika man ar to, ka stumjot ratus tāpat nosalu, te Saulkrastos vēl remontē sliežu pāreju tā nu nācās iet baigo apli, brr, laikam kādus 10 km točna nogāju.
Man jautajums, ka jus ( pateicat cilvekiem, ieprieks, ka nevelaties neko no sa, bet ta lai vins neaizvainotu un, lai neiznak it ka es vispar prasitu kaut ko! vieni draugi, ar ko varu par so temu runat, iesaka man izveidot dzimsanas listi uzskaitot konkreti, ko es velos un tad to "izsniegt" draugiem!

Vecākiem vienkārši pateicu, lai labāk dāvina naudiņu mazajam, līdz ar to es attiecīgi nopirkšu ko vajag vai nu mantas vai drēbītes, draugi lai dāvina, ko grib :)
Bet kopumā par mantām, kad mazais vēl nebija piedzimis es labas mantas pārpirku no vienas meitenes, vienkārši neuzksatīju par vajadzīgu pirkt veikalā jaunas, mazajam vēljoprojām viņas interesē, tad nu pēcāk nopirkšu kko attīstošu, patīk tās kur formiņās jāliek bumbiņas, klucīši vai trijstūrīši, bet arī netaisos aizrauties, nav vienkārši jēgas, atceros savā bērnībā man bija tās gumijas mantas es ar tām uzaugu un nekāu attīstības traucējumu man nav :D:D koka mantas arī ir foršas, bet kā jau teicu visu ar mēru, bet nu lai vai kā katrs pērk cik un ko grib, bet padomājiet vai vajag māju piegruzīt ar plastmasu kas pēcāk būs jāmet ārā vai jāatdod.
Kā jums mazie čuč diendusā, pilnīgā klusumā vai atstājat kādu mūziku? Es pēdējā laikā uzlieku radio, lai mājā nav tik skumīgi.
05.10.2016 15:01 |

10 gadi
Reitings 2563
mums ir problēma tāda, ka nav nedēū un ilgāk (kopš ēd tikai pupu, tā nu ir). A tā mazais ir omulīgs, nečīkst, tikai kakas nav.

Citreiz mazie vnk 100 % visu pienu liek sev labumā un nav ko kakāt, saka ka krūts bērniem tas ir ok :)
05.10.2016 15:04 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Nu pilnībā nepirkt krāsainās rotaļlietas šķiet dīvaini. Vēlāk bērns ies ciemos un visiem būs, bet viņam tikai koka mantas utml. /
A ko darīsiet brīdī, kad bērns prasīs to lelli/mašīnu??

Meitenes, jūs pārāk personīgi paķērāt :-D
Ja kāds uzdāvinās, nav pasaules gals. Lai spēlējas. Vai, ja bērns tiešām ļoti kādreiz gribēs - cita lieta. Ir mantas, kuras no nopērkamajām man šķiet pērkamas (grāmatas, bumba, mūzikas instrumenti (bet īsti, nevis parodijas), velosipēds, utt) un kuras es noteikti pirkšu, bet 99% mantu ir tādas, kuras es savam bērnam negribu. Daudz īpašāk man šķiet atrast alternatīvas un izgatavot pašai vai kopā ar bērnu to, kas ir izgatavojams pašam. Tas priekš bērna ir noderīgāk un interesantāk, nekā aiziet uz veikalu un nopirkt. Jo nejau mantu bērns novērtē. Bērns daudz vairāk novērtē laiku, ko vecāks pavada kopā ar viņu.
Turklāt, kādēļ tikai koka mantas? Ir miljoniem citu materiālu no kuriem izgatavot mantiņas. Tiem nav katrā ziņā jābūt dabas materiāliem.
___
Tas ir nevis tāpēc, ka man ir kaut kas PRET masu rotaļlietām, bet tādēļ, ka es esmu PAR personīgo un jēdzīgo jebkurās lietās.
Piemēram te - lācītis var būt parasts putekļu krājējs. No malas skatoties, Vienalga - šūts pašam vai pirkts.
Bet es labāk gribētu, ka bērniņš spēlējas ar mammas šūtu lācīti, kurš, turklāt izgatavots no paša pirmā apģērba, kas bērnam uzvilkts pēc piedzimšanas, piemēram.

Izvēlēties vieglāko ceļu - aiziet un nopirkt - bērns varēs vienmēr. Un to, kas ir visiem un ko dara visi, viņš atskatīsies visā savas dzīves laikā. Iet vieglāko un iemītāko taciņu, var paspēt katrs un bez īpašas sagatavotības. Es neko savam bērnam negribu aizliegt vai stāties ceļā, kad viņš kaut ko gribēs pats. Es vienkārši vēlos izmantot laiku, kamēr vecāks ir zināma autoritāte bērnam un tajā PARĀDĪT, ka var citādāk.
Respektīvi - es gribu izdarīt visu, lai būtu droša, ka esmu devusi savam bērnam alternatīvas un, ka esmu darījusi to, kam dziļi sirdī ticu kā labākam esam, nevis to, kas tā brīža slinkumā ir šķitis ērtāks. Un tikai tā es varēšu cerēt, ka mans bērns nekļūs daļa no tās masas, kas peld pa straumi. Ja kļūs, nekas slikts. Es pati esmu daļa no masas.
____
Es nenosodu nevienu vecāku. Es pastāstīju to, kas man pašai šķiet labāk.
____
Ir vieglāk un lētāk nopirkt dārzeņus, bet jau 3 gadus es izvēlos uzaudzēt pati to, ko varu un gribu parādīt bērnam, kā tas darāms, ja viņa kādreiz to gribēs. Aiziet uz veikalu viņu iemācīs masas, es gribu parādīt to, ko masas viņai nerādīs.
Ir vieglāk un ērtāk aiziet uz aptieku un nopirkt zāles visam, bet es jau vairākus gadus ziemā eju peldēt (arī grūtniecības laikā) un neslimoju. Un, ja arī pieķeras slikta pašsajūta vai iesnas, zāles nelietoju. Cīnīties ar sekām caur aptieku manu bērnu iemācīs masas, bet es gribu viņai parādīt, ka un kā jārūpējas par sevi un jānovērš cēloņi. Vai kaut vai - kā novērst sekas, neskrienot uz aptieku.
____
Un tādu lietu ir ļoti daudz, kurās es nevis gribu principiāli ieskalot smadzenēs, ka darīt to vai šito ir slikti, bet gan vienkārši ierādīt citu ceļu. Būt piemēram, kas iedvesmo.
Piedzemdēt bērnu nav pārāk grūti. Ļaut masām viņu audzināt un rādīt piemēru arī nav grūti. Nogrūst bērnu bērnudārzā, lai iegūtu vairāk laika savai "karjerai" arī nav pārāk grūti.
Grūtāk ir veltīt laiku un izaudzināt bērnu, kurš domā pats, nevis ļauj masām domāt savā vietā.
Es, kas bērnus negribēja, tagad esmu otrā galējībā. Gribu būt vecāks uz visiem 100%, lai man nebūtu tāds bērns, kādi bija tie, uz kuriem skatoties es bērnus negribēju.
Turklāt bērns taču ir lielisks motīvs mums pašiem kļūt labākiem, vai ne? Viņi taču mūsu spogulis.
05.10.2016 15:27 |

Reitings 72
Villionota tas krāsainās Tavā attēlā ir silikona pērles nevis koka. Koks tur tikai rinķīšos. Esmu meklējusi šīs silikona pērles pie mums LV, bet pagaidam nav izdevies atrast. Vēl braukšu cītīgāk izskatīt pērļotavas plauktus, varbūt tomēr tur ir. Bet jā, arī skaistas koka pērles Latvijā atrast ir grūti. Esmu uzgājusi dažus vācu internetveikalus, bet gribētos vispirms apskatīt dzīvē, tāpēc nesūtu.
05.10.2016 16:00 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Senza, silikona pērles ir te.http://www.paff.lv/slinga-krelles.html Tajās slinga krellēs gan tikai, bet, ja jau tādas ir, varbūt var painteresēties par to vai nav graužamriņķos.
05.10.2016 16:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits