Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Es skatījos tagad uz 4baby atomic. Bet man kaut kā liekas, ka tās riepas priekšā ir par mazu priekš ziemas.
Reāli vispār nevaru atrast tādus, kas man patiktu un atbilstu. Laikam beigās vēl nākamgad čortošks par šiem pašiem :D
Jautājums, jums jau noteikti tie rati nekrakšķ, bet vai nav kaut kas, ko varētu izdarīt, lai pārstāj? Man viņi arī krakšķēt sākuši pie riepām. Klusās vietās kauns braukt, liekas, ka pa visu pagastu skan :D
28.09.2016 13:22 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Ja agrāk man liekās, ka vienalga kādi rati, tad tagad jāpiekrīt meitenēm, ka uz ziemas sezonu noteikti vajag ratus ar lieliem, pumpējamiem riteņiem. Vēl foršāk ja ir māja vai iespēja ratus atstāt kāpņu telpā un nav jāstibī augšā/lejā uz dzīvokli. Man arī ziemas bēbis, visus sniegus un šļuras izbraucām ar savējiem. Tagad pāries mantojumā pie brāļa ziemas beigu bēbja :D
Man ir šādi lielie rati tikai citās krāsās un tādi diezgan lietoti bija. Bet ne vainas. Ziemā mierīgi bēbis ar visu vilnas maisu un biezo kombi čučēja. Tagad reāli pietrūkst garo pastaigu.
28.09.2016 13:34 |

Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Ar dēlu rati mums bija pirkums nr.1. Nostaigājām vnk milzīgus gabalus un ilgi. Viņam tagad 2,5 gadi un, ratus beidzām lietot pirms mēneša. Likām apakšā ričuku, kad piekusa, tad ratos pasēdēja, pagulēja utt. Tā bez problēmām devāmies pastaigā uz 3-4h.
Tagad nopirkām lietotus emma. Ideāli rati, tiešām. Bet, mums nav nekur jāstaipa, jo 1.stāvs. Bet pagaidām apmierina pilnīgi viss.
28.09.2016 14:03 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man brauc ciemiņi un mamma baro bērniņu un nevar neko no piena produktiem, olas nē, protams kāpostveidigie arī, sīpoli,ķiploki, pupas arī nē. Ko lai taisu ēst? Nav ideju, help. :(
28.09.2016 15:26 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
oi, pamanīju savā tekstā kļūdu, ka man ir svarīgi, lai redzu savu bērnu, un sporta daļu var griezt uz abām pusēm, nevis kā uzrakstīju.
Mr.Penguin, FB ir tāda lapa- "Tas ir vegānisks", daudzi liek savus ikdienas vegānos ēdienus, citi kūkas un receptes utt. Uzraksti tur, parasti tur vienmēr gan iesaka, gan ar receptēm un bildēm dalās :)
28.09.2016 15:30 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Citiem ratiem pat ar rokas somiņu jābūt piesardzīgai.
Kas tad notiek ar citiem ratiem, ja ko smagāku ieliek? Es piekrāmēju ratus līdz malām, dažreiz pat apakšā vairs nav vietas un sienu ap rokturi, jo rokās taču nenesīšu. :-D
28.09.2016 15:37 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
khkh, paldies. :)
28.09.2016 15:38 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Mr.Penguin, atcerējos par ķirbju/katupeļu/burkānu krēmzupu kokospienā. Rīsu nūdeles ar garnelēm, dārzeņiem kaut kādā mērcē varbūt?
28.09.2016 15:40 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Tvaicētus dārzeņus un gaļu, salātus ar olīveļļu.
28.09.2016 15:44 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Esmu redzējusi tādus mazus, auduma groziņus zem tikpat maziem ratiņiem. Tur točna pārtikas maisu neieliksi.
Arī tie paši stokke uz vienas kājas, kas ir. Maisus var rokās nest.
Protams arī citiem ratiem ir normāli, izturīgi grozi - nesaku, ka tikai Emmaljungai, bet tas ir nopietns kritērijs ratu izvēlei, ja pašai ikdienā jādodas pēc iepirkumiem.
Jā, Teddy, vēl viens pluss mūsu ratiem ir tas, ka ratiem drīz apritēs gads un nevienu reizi neko neeļļojot arī nekas negrab un nečīkst.
Nezinu jau kas tev čīkst, iespējams vīrs kaut ko var tev saeļļot tur? Vai arī - ratiem nav garantijas?
28.09.2016 16:11 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Varbūt kādai vajag Aptamil 1?
Attaisīts 4. septembrī. Ir vairāk kā puse. Mēs noteikti neizēdīsim to visu daudzumu tik ātri, tādos tempos droši vien vēl 2 mēnešus ēdīsim, bet tipa jāizlieto ir mēneša laikā. Domāju, ka, ja dažās dienas pāri mēnesim arī nekas, bet ne jau vairāki mēneši :-D Varu nosūtīt gan pa Omniva, gan Pasta Staciju, tik būs lūgums man tad atmest tās dažas eiras uz kontu. Rīt man maršruts Jūrmala-Valdlauči (pa google maps piedāvāto maršrutu), tā ka varbūt kāda ir pa ceļam un tādā gadījumā varu ievest. Vienkārši žēl mest ārā, tāpēc atdodu.
28.09.2016 16:21 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Viņš tur skatījās, pētīja, sapūta visur, kur var sapūst, bet tāpat čīkst. Liekas, ka pats rāmis čīkst. Garantijas nav, jo ratus dabūjām jau lietotus, tā ka tas iet gar degunu.
Būtu man jāpērk no sākuma jau, arì ņemtu kaut ko izturīgu, bet tagad jau neņemšu vairs tik dārgus ratus, nezinot, cik ilgi lietosim.
28.09.2016 16:50 |

10 gadi
Reitings 4318
Šodien no draudzenes uzzināju, ka es, redz, par daudz atļaujot bērnam :D Ļauju izkrāmēt pieejamās atvilktnes(drēbju), ļauju izkrāmēt pieejamās grāmatas, ļauju spēlēties ar makaroniem/auzu pārslām/rīsiem/āboliem utt utjp. Piebildīšu, ka māja NAV karalauks, viss tiek vienmēr savākts :D Es draudzenei pateicu, ka visas nebakstāmās lietas ir novāktas un robežas tiek uzstādītas, aizliedzot bērnam bāzties misenē/podā/gāzt žāvētāju/bāzt pirkstus kontaktā un, ka viņai jāsprot, ka dažreiz uz galda/grīdas/bērna/pašas mēdz nonākt putra un nav jākrīt panikā par to, ka uz galda uzliekas netīra roķele. Bet viņa saka, ka tā nevarēs :D Ouh well.
28.09.2016 22:28 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Tu audzini bērnu, draudzene audzina tevi. :-D
28.09.2016 22:37 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Es ari daudz ko atlauju bernam. Dazreiz, tas mantas ar ko spelejas,isteniba nav domatas isti bernam. Bet, ja es rausu visu no rokas, lamasu, tad atrak sajuksu prata. Un visas aizliegtas mantas salikt nepieejamas vietas nevar, nu nevar visu maju sacelt augstakos plautinos. Ir traki gruti, kad kada diena vins izdoma darit tikai lietas ko nedrikt-raut vadus,sist ar kadu prieksmetu visu,laistit udeni no pudeles uz gridas, meginat izraut trubas no zem izlietnes, un vel 100 citas lietas,tad nu ir traki ar manu psihi. 8-)
Un jaa ar tiribu ir kaa ir, majas ir mikstais grids segums, un berns staiga visu dienu ar kadu krauksi,augli vai salmimiem. Katru dienu nav speka karot un izsukt ar puteklusuceju. Izbraucu ar parasto birstiti. Bet, tas lietas meginu uztvert mierigi, jo ja uztraucas par katru nokrituso drupacu, tad es laikam vel vairak kajas nevaretu pavilkt vakara.
28.09.2016 22:40 |

Reitings 10185
Tad es arī par daudz atļauju! Manuprāt, tas ir normāli un pat vajadzīgi sekmīgai bērna attīstībai.
Manās mājās TABU ir pods, poda birste, misene, kontakti, asi priekšmeti. Arī veļas automātu un žāvētāju ļauju bakstīt un pogas grozīt. Vienreiz viņš man palaida pilnībā nenokomplektētu veļas mašīnu. Attapos pēc kādām 15min, ka es tak vēl neesmu slēgusi. Un labākais, ka uzriktējis uz 5h ilgu režīmu.
Karoč, es arī visu atļauju, izņemot lietas, kas ir bīstamas vai pretīgas. Piemēram, kurpi aiztikt var, bet mutē nē.
Manam mantas pilnīgi neinteresē.. aiziet, izsvaida un iet uz interesantākām vietām. Pats sliktākais šobrīd ir tas, ka viņš visas durvis māk smuki attaisīt un aiztaisīt. Jau kādu mēnesi tā ir.. līdz ar to jāvaktē, vienmēr jāaizslēdz ārdurvis un ne no vienas vietas neatturēsi. Istabas durvis, kuras man nevajag slēgppĺ var aizslēgt no ārpuses, bet WC ta nevar. Vēl kā tiek vannasistabā tā pa taisno atvelk dušas durvis un pļančkājas pa tur palikušo ūdeni.
Vienīgi ar mašīnīti viņš dragā apkārt kādas minūtes desmit.
Un karotes.. visu laiku vajag karotes.. visur viņš viņas atrod.. es kkur nolieku tās kuras atņemu un viņš atkal pēc brīža atrod. It kā jau nēsā ar trulo galu uz augšu, bet, ja nokrīt, tad man parasti mazā sirdstrieka.. tad arī konfiscēju uz kādu brīdi.
Ā, Anne, atceros, ka jautāji par to staigāšanu. Mans kā 11 mēnešos spēra pirmos soļus, tā pagāja 4 dienas un nu vairs praktiski vispār nerāpo. Gar gultu viņš jau arī pārvietojās no 8+ mēnešu vecuma, bet patstāvīgi viņš ilgi nemēğināja.
Vispār man mamma teica, ka es pati rāpot sen esot mācējusi, bet arī labāk ātri esot aizrāpojusi, kur vajag. Tā pa riktīgam beigusi rāpot gada un 2 mēnešu vecumā.
28.09.2016 22:48 |

Reitings 10185
*ka es staigāt esot mācējusi, nevis rāpot:-D
28.09.2016 22:52 |

10 gadi
Reitings 4318
Norah, ne-bērnu mantas jau tas inčīgākais :D Es Tevi saprotu, drupačas uzrodas vienmēr un nē, katras 10min nevar sūkt māju :D
Undiya, kā Tavs jau durvis attaisa? Tik garš jau?
28.09.2016 22:57 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Es jau apsolijos sev, ka nekadas baigas mantas nepirksim vinam, jo nav jegas. Labak koka gabalu vai birsti, vai instrumentus iedot :-D bet,ja galigi gribas atpusties,tad var iedot puteklusuceju un, lai suc maju-vinam ta ir milaka rotallieta-apzinigi suc un vel parsledz atrumus, tapec man nepatik tirit maju, jo vins rauj no rokam vai sledz ara. Vienigais no mantam interese masinites un to riepas,bumbas un gramatinas-gramatam par brinumu lapas neples ara.
28.09.2016 23:05 |

Reitings 10185
Jā, jau no 10mēnešu vecuma. Protams, viņš nedaudz pastiepjas, bet, jā perfekti parauj kliņķi, tad nedaudz atkāpjas, sāk vilkt vaļā un ar vienu kāju kāpj garām. Viņš ar durvīm arī var minūtes desmit ņemties. Aiztaisa, tad atkal vaļā vajag, tad atkal ciet un tā pa apli.
Augumā viņš ir 86cm garš. Velk 2-3 gadnieku drēbes.
28.09.2016 23:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits