Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 426
Reģ: 17.02.2015
Jēziņ, cik te sen nav ienākts. :-O Kā laiks skrien. Atceros čillojām grūtnieču diskusijā, bet tagad jau lielākajai daļai bēbjiem tuvu gadam.(l) Ceru, ka visām iet labi un Saule22 paldies, ka atcerējies par mani.
14.09.2016 20:38 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Lasu un brīnos kā var tik lielu uzmanību pievērst ratiem un pārzināt modeļus.šķiet es automašīnu markas labāk atšķiru nekā ratus. :-D Ratiem man bija tikai 2 prasības. Lieli un pumpējami riteņi, 3in1. Brīnos cik mammas var būt dažādas. Brīžiem jūtos kā no marsa atlidojusi starp citām mammām :-D
15.09.2016 00:40 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Dienvida,manas domas :-D Man ratiem bija svarigi,lai varu ielikt bebi un iet pastaigas. Ta ka dzivoju pilseta,bet ar briesmigiem trotuariem,pa bezceliem nestaigaju un veikalos ar milzi neparvietotos tad tie rati,kas ir ir ok. Ja tagad pirktu piekasitos pie paris lietam,bet tas taa tik ertibai savai. Bet,protams,ja dzivotu,kur ir sniegs un dubli utt,tad jau citas prasibas butu.
Tagad gribas nomainit ratus,pret kaut ko mazu un kompaktaku, jo pastaigas mazais vairak negul un tulit jau pats ies,jo dazreiz ratos garlaicigi. Bet tiem hmm-lietussarga tipa nebus liels iepirkuma grozs, bet tas pagaidam vajadzigs.
15.09.2016 07:15 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Kad biju stāvoklī es ļoti daudz meklēju informāciju par ratiem internetā. Daudz lasīju forumā ko mammas stāsta kas patīk/nepatīk, trūkst/pa daudz ir viņu nopirktajos ratos. Beigās man bija skaidrs kādus ratus man vajag. Bet pats galvenais nosacījums bija, lai var ratus kompakti salocīt un aizņemtu mašīnas bagāžniekā maz vietas. Un nopirkām mēs maxi cosi mura 4. Man patīk, ka viegli manevrēt var un, ja vajag arī varu nofiksēt ratu priekšējos riteņus. Un riteņi ir pietiekami lieli. :) Man ļoti patīk mūsu rati. (l) Ziemā bērns sēdēs sporta daļā un man viņam būs bunkurs.
15.09.2016 08:47 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
Dienvida - tas pats :D vispār tas ratu posms ir tik ļoti īss, lai nenormāli iespringtu, manuprāt
15.09.2016 09:34 |

Reitings 730
Reģ: 29.01.2009
Nu tad beidzot ir laiks ielūkoties arī šeit! Esam pārcēlušos uz savām jaunajām mājām un gandrīz pabeiguši izpakošanos!
Samanta*
Es lietoju pregnacare Brest feeding. Sāku lietot, jo sākās liels matkritis un pati nevarēju aizmigt, lai gan mazais jau sācis labi gulēt. Pēc divām nedēļām mati jau mazāk krita un varēju uzreiz viegli aizmigt nākamajā naktī. Nu jau tūlīt beigsies pirmais iepakojums un laikam pirkšu atkārtoti. Tik cena gan viņiem nav pievilcīga, virs 26 EUR.
Par ratiem,
Mums jau ir otrie rati, pirmiem salūza rāmis. Tās kas dzīvo daudzdzīvokļu mājās un vajag ratus nest lejā pa kāpnēm, neiesaku Milli way. Rāmis metinājuma vietā taisās vaļā un rati pat ar labošanu tālāk lūst pa citurieni. Tagad ir Roan Marita un esmu apmierināta. Labi rati un visur var izbraukt!
15.09.2016 11:24 |

Reitings 730
Es sāku lūkoties uz ergosomām, slingsomām, jo mums ir diezgan liels roku bērns. Nereti sanāk pat puspastaigu nest bērnu vienā rokā un ar otru stumt ratus. Vai kādai ir kādas atsauksmes un ieteikumi? Pagaidām ļoti ir iepaticies šis variants.
15.09.2016 11:32 |

Reitings 191
Reģ: 10.07.2016
Sveikas! Esmu saskārusies ar to, ka mans dēliņš ir ļoti nemierīgs, kliedz pilnā balsī, ik pēc 1h - 10min grib ēst, neguļas mums, un viss piens nāk ārā! sākumā vainojām kolikas, tā pat kā ģimenes ārste un bērnu slimnīcas daktere, kura sacīja, ka mazuli par daudz baroju-zarnas netiek līdzi, tomēr mainot savu uzturu, mazulis no kolikām vairs necieš - viņa vēderu vairs nevainoju. Taču vai var būt tā, ka mans piens nav pietiekami sātīgs? Baroju tikai ar krūti... lai gan ārsti apgalvo, ka svars priekš 3nedēļas veca mazuļa esot pārāk uzkāpis.
15.09.2016 13:01 |

Reitings 191
mēs ratus meklējām 3in1, ar lieliem, piepumpējamiem riteņiem, dabūjām, un esmu tiešām priecīga - varam pabraukt gan caur mežu, gan jūras smiltīm, gan visus pārējos bezceļus, kamēr mazais saldi čuč.
15.09.2016 13:04 |

Reitings 191
P.S. piena paša krūtīs man ir ļoti daudz, ēd viņš ilgi ap 30 min un pat pec tam vēl paliek.
15.09.2016 13:17 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Manuprāt, nevar būt labs svara pieaugums, ja ir nesātīgs piens. 3 nedēļu vecs bēbis ir ļoti mazs. Var būt kaut kādas nepanesības (kaut gan tad arī svara pieaugums nebūtu labs, šķiet), varbūt daudz kairinātāju apkārtējā vidē, varbūt stresaina mamma, visādi var būt.
15.09.2016 13:31 |

Reitings 191
virdzinija - godīgi sakot, stresains ir tētis :-D tomēr arī tad, kad viņš nav mājas tas neko nemaina. Esmu novērojusi, ka tieši mūsu dzīvesvietā mazais ir visnemierīgākais, tādēļ bieži dodamies ārā - tur viņš vismaz izguļas :-)
15.09.2016 13:34 |

Reitings 278
Reģ: 16.11.2009
Mellene_ill, varbūt mazais vnk ir pieradis, ka pie krūts var nomierināties? Kad biju uz krūts barošanas kursiem, tad tur uzsvēra, ka nevajag bērnu pieradināt pie krūts nomierināties un aizmigt, tai ir jābūt ēdienreizei. Bet nu teorijā viss ir daudz vienkāršāk kā dzīvē :)
15.09.2016 14:17 |

Reitings 1052
lindsky, man ir Ergobaby 360, ļoti ērti un labi gan man, gan vīram. Izmantoju katru dienu jau 4 mēnešu garumā, jo ratos meita nesēž. Viss forši. Man bija svarīgi, lai mazo var likt ar skatu uz āru, jo pret mani viņa vairs negrib sēdēt, jo vēlas redzēt apkārtni. Pret sevi lieku tikai tad, ja aizmieg :) Un man ir Milly light rati, kas ir līdzīgi way, tikai materiāls tāds vairāk kā dīvāna audumam. Kulbu lietoju intensīvi un tajā laikā galvenokārt dzīvojos pie mammas, kur nācās ratus kratīt lejā pa pāris pakāpieniem katru dienu, bet viņi baigi labi saglabājušies, izskatās kā jauni un nekur nekas negrab, nečerkst, neļurkājas :) Tā kā man nav pretenzija pret Milli. Un sēžmadaļa, protams, vispār kā jauna, jo izmantota varbūt max 10 reizes. Izskats varbūt nav foršākais, bet man bija svarīgi, lai pumpējas riteņi un var labi izbraukt pa grubuļainu ceļu, un paši rati nav pārāk zemi, jo vīrs ir pāri 190 cm un ar tādiem zemajiem kā citreiz uz ielas redzu, viņam nāktos staigāt ieliektos ceļos :D Un priecājos, ka nenopirku nekādus dārgos, šikojamos ratus, jo kā redzams, viņi tāpat netiek izmantoti. Un priecājos, ka to naudu labāk ieguldīju labā ergosomā :)
15.09.2016 14:19 |

Reitings 5625
Šodien viena mamma gāja sūdzēties pie vadītājas par to, ka audzinātājai mēlē ir pīrsings! (t)
Ceru, ka neviena šeit nav un nākotnē nebūs tik dumja (t)
15.09.2016 14:26 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Mellene_ill, tu knupi dod?
Pusstunda pie krūts man šķiet stipri par daudz. Mans ēda max 15 minūtes, parasti 10, citreiz vēl mazāk un svars mums auga pat vairāk kā labi! Protams, ja būtu viņa teikšana, tad viņš pie krūts karātos arī visu stundu, bet tiklīdz jutu, ka vairs tik aktīvi neēd, tad fiksi knupi mutē iekšā un no krūts nost.
Loģiski, ka bērns pārdzeras to pienu un kur tad viņš liks to tonnāžu, ja ne vems ārā.
Varbūt jums mājās ir daudz par karstu, vai tuntulē mazo pārāk?!
Katrā reizē izbaro vienu krūti līdz galam, pirms dod otru??? Man parasti sanāca iedot vienu krūti izēst un vairs otru nevajadzēja. Tad atkal nākamajā ēdienreizē devu otru.
Robīte, labs! :D :D :D Gribētu redzēt kā tādas sievietes izskatās. :-O
15.09.2016 14:34 |

Reitings 5625
Undiya sieviete pati normāla būtu, bet tāds akmeņģimis, ka bail!!! :-/
Un vēl ir labs, ka manu dēlu, piemēram, sauc Jānis, mēs tur vienā pasākumā - Jānīti, Jančuk... Šī pienāk klāt un saka, ka tā nedrīkst bērnu saukt, viņam būšot personības dubultošanās... Labais, ne? :-D:-D:-D
15.09.2016 14:37 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Kādos datumos jūs saņemat bka naudiņu? Lēmumā minēts līdz 28.datumam, tiešām tik vēlu ieskaita?
15.09.2016 14:43 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Kaut kur bēniņos putniņi čivina.. (t) Par to personības dubultošanos protams ir pārspīlēti teikts, bet es zinu vienu līdzīgu gadījumu. Bērns mājās tika saukts par čempionu, bosu vai kaut kā tamlīdzīgi. Aiziet bērns uz dārziņu, audzinātājas sauc Oliveru un tas tik mierīgi savā nodabā spēlējas. :D Tad viņi mājās arī sāka viņu saukt vārdā un beidzot sāka arī atsaukties!:-D
15.09.2016 14:44 |

Reitings 5625
sen_sen, ir ap 2-3 dienām ātrāk, bet nu baigi ātrāk nav gan!
undiya, jā zinu, vienu Gabrielu, kuram prasot, kā tevi sauc, viņš atbild - Gabis :-D
Bet nu tad jau arī envar ne zaķīt, ne saulīt, neko!
un vispār - mans bērns, kā gribu - tā saucu, kā viņai vispār nav kauna nākt klāt un kaut ko runāt? vēl pie tam, tik stulbu? :-D
15.09.2016 14:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!