Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Labs ir, esmu kārtīgi sacepusies šajā sakarā. :-D
31.08.2016 19:28 |

Reitings 624
Reģ: 08.11.2011
Kādas paketes jūs izmantojāt pēc dzemdībām? :-D
31.08.2016 20:27 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Ak dievs, es neko nesaprotu par tām potēm un man nav nekāda viedokļa. Nezināšu ko darīt.:-D
31.08.2016 20:53 |

Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
meitenes, man ārste pēc potēm ieteica uz tās dūruma vietas likt kapostlapu. es nezinu vai tās ir manas iedomas vai kas, bet šķiet, ka palīdz. es lieku uzreiz kā tieku mājās un pa dienu vairaks reizes mainu, un uz nakti lieku. manai pēc potēm vienmēr viss kārtība
31.08.2016 21:05 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
AG, man pediatre ieteica, ka, lai mazinātu vakcīnu blakusefektu risku (temperatūra, apsārtums), var potēt nevis kā kalendārā - reizē komplekso poti un pneimokoka poti, bet ar mēneša starpību (divos mēnešos komplekso un trijos - pneimokoka, utt.) Es savam tā arī potēju, sanāca katru mēnesi potēties sākumā. Temperatūra un raudulīgums bija tikai pirmajā reizē, otrajā - sarkans pleķis uz kājiņas, pēc tam - vairs nekādas reakcijas. :-) Pati pirms kāda laika revakcinējos pret difteriju - sāpīga tā vieta pēc tam, nav brīnums, ka mazulis var būt raudulīgs.
31.08.2016 21:12 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
AG, pret rota vīrusu nav pote. To pilina mutītē, un it kā neesot ne rūgts vai citādi negaršīgs.
Bērniņam var būt štruntīgi dienu līdz divas vai trīs. Pirmā nakts ir visgrūtākā. Arī pie pirmajām potēm pati saraudājos, un prātoju, vai tiešām darīju pareizi, bet tas emociju iespaidā un sirds lūza dzirdot mazo raudam. Lasīju gan par bumbuļiem kājās, gan temperatūru utt. Bet mums daktere forša, un es varu uzticēties. Līdz 38°C ar kapeikām neko nedevu, bet pie 39°C devu Panadolu (uz paracetamola bāzes) un temperatūra brīnišķīgi nokritās. Prasīju dakterei, vai nav par daudz vienā reizē to "slimību", pret ko potē, bet viņa sacīja, ka mazuļa imunitāte var pieveikt krietni lielāku buķeti, ja bērns vesels. Seko mazās labsajūtai, un šaubu gadījumā zvani ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim vai kādai citai ārstniecības iestādei. Kaut vai ātrajiem.
Es vienmēr paturu prātā, ka slimības, pret ko potē, ir bīstamas, un es gribu pasargāt no tām savu bērnu.
Otrās potes pārcieta jau vēsā mierā. Arī par duršanu tā neraudāja.
.
Ko tu "jauku" pateici bezkaunīgajai mammas kolēģei? :D
31.08.2016 21:22 |

Reitings 2350
Mazajai sāp tās vietiņa uz kājiņām, bet temperatūra neuzlec augstāk par 37 ar kapeikām, ceru ka augstāk nebūs. Nu jau čučā vairāk kā 3h, bet mētājas un izdveš savādās skaņas. Kad pamodīsies, nomainīšu plāksterīšus, lai neberzējas dūruma vietiņas.
Mēs ar mēneša kavēšanos taisījām potes, bet doma laba Rowan.
31.08.2016 21:22 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Man puika arī daudz gulēja, nomodā čīkstēja, raudāja vairāk kā parasti, daudz vairāk turēju pie krūts, lai šim miers. Jā, sāpēja kājiņas dūruma vietās, bet lieki neaiztiku.
Plāksterus tiešām paskaties un noņem, jo dīvainā kārtā no tiem bēbim sametās pumpas. Dažo sarkani punktiņi tieši plāksteru vietās, un tiešām zinu, ka no plāksteriem reakcija, nevis potes. Pirmajā reizē tos noņēmu tajā pašā dienā, un nekas nebija. Otrajā reizē noņēmu otrajā dienā, un bija pumpiņas. Savādi :D
.
Es tā prātoju, ka labāk potēju retāk, lai bērnam nerodas asociācija, ka katru reizi kā dodamies pie ārsta, būs duršana. Lai saprot, ka vizītes pie dakteres var būt arī mierīgas un nesāpīgas. Kaut arī mazi, viņi saprot vairāk, kā mums liekas.
31.08.2016 21:30 |

Reitings 1165
Reģ: 13.05.2014
AG- uz dūruma vietām liku kāpostlapas,mainīju ik pēc kāda laika ,apsēju ar marlīti. Neuztraucies, manai arī bija līdzīga reakcija,bet nu es domāju tā,ka visi taču esam potēti, viss būs labi. Neatbalstu nepotēšanu. Kādu nedēļu vēl bija sāpīgi bumbulīši uz kājiņām. Manai nākamajā dienā pēc potēm jau viss bija ok, it kā nekas nebūtu bijis. Tagad tuliņ 6 mēn pote. Un nevajag klausīties muļķībās, kāpēc kaut kādai kolēģei būtu jāprasa par krūti? :D es laikam atbildētu,lai baro pati savus bērnus kaut līdz 10 gadiem,bet lai manā dzīvē nejaucās un atceroties,ko tev nācās piedzīvot, tas ir briesmīgi,ka cilvēki izsaka tāadus komentārus.
31.08.2016 21:30 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Man lika plāksteri ņemt nost uzreiz, kā esam mājās, lai tā vieta elpo. Pareizi saka, ka pret rotinieku ir pilieni mutē, doka teica, ka esot pamēģinājusi pati un garšojis kā glikozes tests :D meitai jau ļoti garšoja tie pilieni, vēl prasīja :D un potes arī nebija vairāk par vienu poti mēnesī. Pēc ceturtā mēneša bija pauze un nākamā pote bija tikai uz septiņiem mēnešiem un viss. Pēc pirmās pīkstēja, bet temperatūra nebija, otrajā un trešajā reizē iepīkstējās tik uz potēšanas brīdi un uz pēdējām divām vispār bez emocijām, tikai ļauni skatījās uz mani :D
31.08.2016 21:33 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Mrs.E, man tas pats :-( Meita savos 8 mēnešos ļoti slikti ēd piebarojumu, pārsvarā gaida kad tiks pie maisījuma pudeles. Dārzeņu biezeņus vēl kaut cik - vislabāk puķkāposts un cukīnī/kabacis. Tādu mazu porciju notiesā un tad uzdzer mazo maisījuma porciju pa virsu. Bet ar putrām ar iet traki. Sākumā ēda kā traka putras, tagad raud un pretojas. Šodien pieliku klāt rīsu putrai augļu biezeni, tad beidzot izdevās iebarot palielāku porciju. Bet nu pa virsu tāpat maisījumu prasīja. Es arī ļoti bieži izmetu visu ārā :-/ Bet nu es nespiežu, acīm redzot viņa vēl nav gatava šādam ēdienam. Gan jau ar laiku radīsies interese. Pagaidām liela kāre viņai ir tikai uz rīsu galetēm un banāniem. Ā un pamēģināju 1x no burciņas tītara biezeni atjaukt ar sevis taisītu dārzeņu biezeni, to arī kā pa brīnumu notiesāja gardu muti. Tā kā laikam jāsāk dot gaļa vai jādara kā roniitis ieteica, jāpiedāvā gabalos.
31.08.2016 21:40 |

Reitings 1052
Teddy, interesanti gan, jo manas ārstes māsiņa teica, ka rota vīrusa ampula esot ļoti skāba :D :D Ka daudzi bēbīši negribot ēst, tāpēc viņas vienreiz esot mazliet nogaršojušas :) Kas tad mūsu dakterēm dažādas ampulas vai kāda no viņām kaut ko jauc? :D mana bebene gan ļoti labprāt to šķidrumu ēda, ja dotu vēl vienu ampulu, nebūtu atteikusies ;)
AG, nu nav jau tik traki ar tām potēm. Pirmais pusgads jāpārcieš un tad jau līdz gada vecumam vairs nepotē, ja nav izlaista kāda pote. Tā kā nav tik traki ;) Mana meita pārcieta labi. Jau minūti pēc potēm bija klusums un visu vakaru ar miers, tikai miegainums lielāks. Daudz trakāk ir vairākkārtēja asins nolaišana no vēnas mazajam. Tad gan man parāva uz pinkšķi :'-( Tā kā galvu augšā, tie tādi dzīves sīkumi. Būs labi! Un man daktere teica, lai plāksterus netur uz potes vietām ilgi.
31.08.2016 21:50 |

Reitings 1606
Reģ: 01.11.2013
Daydreamer
Katrais sava garšas izjūta :D meita arī ēstu vēl, ja dotu, ieķērās dakterei rokā un nelaida to ampulu no mutes ārā :D
31.08.2016 22:02 |

10 gadi
Reitings 984
daydreamer,man atkal probleema tajaa,ka mazaa negrib eest maisiijumu.Nezinu ko dariit,cik saprotu tad vismaz liidz gadam jaadod maisiijums...
31.08.2016 22:04 |

Reitings 1052
roniitis, nu it kā iesaka jā līdz gadam dot mātes pienu vai maisījumu :-/ A maisījuma maiņa neko nedod? Varbūt jāšķaida plānāk (mazāk karošu), lai nav tik izteikta garša? Ir vēl kazas piena maisījumi un dažas eko firmas. Varbūt vērts paeksperimentēt? Mana ēd alerģisko bērnu maisījumu, tas ir ļoti rūgts. Alergoloģe teica, ka daudzi bērni neēd ne par ko, ka sākumā jāspiež ar varu un jāizcīna šī cīņa, bet mana kā par brīnumu ēda labi gan parasto maisījumu, gan šo rūgto. Pat pārāk labi :D Nu tava vismaz jau ir aizstājusi ēdienreizes ar normālu paiku, tas jau ir labāk nekā pārtikt 8 mēnešos no maisījuma vien (kā manējā), man šķiet :) Bet redz, tepat ir meitenes, kas jau vairs nedod šajā vecumā maisījumu, tāpēc varbūt nav nemaz tik traki?! Jāprasa dakterei, droši vien kā labāk rīkoties ;) Bet es uzskatu, ka ar varu bērnam neko nevajag spiest :-)
31.08.2016 22:21 |

Reitings 2350
Pajautāju vai viņa pie pusdienu galda grib dzirdēt strutu stāstus, lai nepleš acis un nebāž degunu kur nevajag, un lai labāk skatās uz savu 9 gadīgo pīkstuli.
Zinu, ka citu bērnus nevajag aiztikt, bet pamatīgi uzsita asinis, cenšas mācīt mani, bet pašas dēlu pa gabalu var dzirdēt, jo čīkst. Nē jau puika vainīgs, bet mamma ucinās pārlieku.
Mazā pamodās, mazdrusciņ papīkstēja, bet pārsvarā vienkārši skatījās ar savām pohainajām actiņām, bet nesmaidīja kā parasti pamostoties. (t) Tagad atkal čučā, nu baigā guļaviņa. Klausoties jūsu ieteikumiem, noņēmu vienu plāksteri, bet otru nu nekā neizdodas noņemt, tik stingri pielipis, plēst nu galīgi negribas.
31.08.2016 23:23 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
AG, Mums pēc potes temperatūra bija aptuveni diennakti, bet arī maza - 37,4. Mazais gulēja mazliet vairāk kā parasti, un biežāk paraudāja. Tajā vakarā domāju, ka nu i nafig, nākamās potes netaisīšu. Tomēr tad iedomājos par tām slimībām no kurām ir iespēja maksimāli pasargāt savu mazuli un sapratu, ka labāk mazliet dažas stundas pamocīties, nekā vēlāk iet kam nopietnākam cauri..
Izskatās, ka drīz pievienošos maisījuma mammām. Nebiju ieciklējusies, ka krūts ir the only un the best, bet tomēr jāsaka, ka paliek visai bēdīgi. Mazai šovakar ilgi un sirsnīgi nobļāvās un ēda jebko, izņemot krūti. Nav jau pirmā reize. Pirmā reize bija tajā, ka atslaukt varēju tikai 30 ml. Šodien mani izglāba tas, ka bija sasaldēts piens, citādi būtu jāgādā maisījums.
Es jau apmēram mēnesi ar slaukšanu muļļājos. Retu reizi, kad ēd no krūts pilnu ēdienreizi. Pārsvarā pie krūts mazliet uzēd un tad sākas raudāšana vai pļāpāšana. (t) Nezinu vai jēga doties pie krūts barošanas speciālista, diez vai viņi man ko vairāk par google pateiks..? (t)
01.09.2016 00:05 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
AG, man lielakais ir maisijumu berns un imunitate vinam zverigi laba . Pat bernudarza laika, kad lielakoties visi ik paris nedelas slimo , turejas loti labi. Ari tagad. Pat vejbakas nekeras klat, kad visi slimoja (par sito pat bedajos, jo mazaka laika vieglak ).
Bet vina pusmasa, kas ir totals pupa berns, slimoja viena laika. Un smagi, gada laika lietojot vair a kursus antibiotiku.
Ta ka varbut nesatrauc sevu ar tiem maisijumiem. Nav vini tik slikti, k a ari Tu jau mazliet ari baroji.
Man daktere turklat mineja, ka maisijumu berni ir ..veseligaki. nu nevienmer mes edam tik bagati, lai visus vitaminus bernam iedotu caur pienu. Maisijuma viss ir bagatigak, ja...varbut ne tik labi uzsucas viss, bet ..galigi neskiet, ka viss butu cabigi imunitates zina, ja bernins dzeris maisijumu nevis mammas pupu.
01.09.2016 04:29 |

Reitings 613
Reģ: 19.07.2010
Agresiva, neapvainojies, bet nu ja man patrapitos uz ielas preti tada ar kliedzosu bernu un,kura teiktu-ko luuri,es laikam padomatu,ka nav ok.maaamina, varbut pecdzemdibu depresija,bet ja berns ratos kliegtu un mate neko nedaritu,tad protams,ka cilveki skatas,es domatu,ka varbut matei slikti, vai kas noticis. Tev tiesam gadijuma netrako hormoni,vai ari tu po zhizni tada agresiva?:-D Es pati mieriga,bet no.hormoniem dazreiz varijos no dusmam.
Par to to kapostlapu-hmm-tadu svaigu vienkarsi liekat? Paris dienas nevar slapinat potes vietu, bet no kaposta mitrums nav?
Mums nakoso nedelu gada potes, nezinu kaa bus izturet neiet kartiga dusa,jo karsti.
01.09.2016 07:32 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Imunitāte ir iedzimta un tad iegūta dzīves laikā. Krūts piens taču nenodrošina zīdaiņa imunitāti, tas ir viens mazs + visā dzīves laikā. Es arī zinu bērnu kas vienā laidā slimo, lai gan ir krūts bērns, bet ar to pilnīgi nesaistu, jo bērns tiek pārāk daudz sargāts, dzīvojot pārāk sterili, tajā pašā laikā nav veselīgs un vitamīniem bagāts uzturs.
01.09.2016 08:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits