Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Vilionata, aizbrauc uz Azur Baby City! Neesmu pārliecināta vai tur ir tas ko meklē, bet tur ir daudz kas.
25.08.2016 09:15 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Kurš bija tas veikals kurā viskas ir, bet faktiski nekā nav? Atceros, ka tēma te bija, ka nav vērts sūtīt?
Gadījumā nav babystore?

Agrāk jā, tas bija babystore, bet tagad viņi ir baigi labojušies, mājas lapā ir norādīta preces pieejamība. Es regulāri pie viņiem iepērkos- nav problēmu!
25.08.2016 09:28 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Undiya, pārvācaties uz Lapzemi? :D
25.08.2016 10:14 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es vispār ieteiktu neklausīties ko saka ārsts , bet paļauties uz sevi , manai meitai pat nav ģimenes ārsta , zīmes dārziņam dabūju ARS`ā ... Mani , izbesīja , ārste pie kuras gāju 2x .... Tad viņai nepatika , ko dodu bērnam ēst , tad redz viņai jau būtu jāsēž , bet viņa vēl pat netaisās u.t.t atmetu ar roku ... esmu pārliecināta , ka spēju atšķirt veselu bērnu no slima un viņas šantāža par potēm man vispār šķita smieklīga , vien laimīgas sakritības pēc es neuzrakstīju sūdzību VM.
25.08.2016 11:20 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
wee, nu ārsti tomēr kaut ko vairāk zina par random mammu tāpēc ieteikums pilnīgi neieklausīties ārstā, manuprāt, ir tumsonīgs. Jā, jā, es zinu Tavu nostāju un, ka Tavs bērns ir vesels un, ka Tu dari, ko gribi, bet... Šāda nostāja reizēm liekas ļoti bezatbildīga.
25.08.2016 11:27 |

Reitings 11162
nav jāklausās random mammā , bet gan sevī ... man šķiet , ka tikai pie mums visas ir apsēstas ar 101 nosūtījumu un vēl abižojas , ka redz ārsts uzskata , ka tas nav nepieciešams. protams, ja bērnam ir kādas saslimšanas tad tas ir savādāk , es runāju par normāliem veseliem bērniem ... nu nevajag tā pārdzīvot par , tiešām, sīkumiem ... Tjipa pieņēmās svarā par 1kg ir ok , ja par 1,2 tad daudz par daudz un redz ja par 400 tad par maz .... nu tās visas ir pupu mizas , jāskatās taču pēc paša bērna , viņa uzvedības un fizioloģiskajām vajadzībām.
Man ir žēl šo sieviešu , kuras ir tikko kļuvušas par mātēm un ārsti iznes viņām prātu ... Cik ārstu tik viedokļu un pat dažādās valstīs bērnu aprūpe un ieteikumi var krasi atšķirties ... , bet mēs visi esam cilvēki , nu nav svarīgi ar ko tu sāki piebarot bērnu ar kartupeli, tumi , ķirbi vai vēl kaut ko .... galvenais , ka bērns ir mīlēts, lolots un aprūpēts un tas ir 100 reizes svarīgāk par kaut kādiem gramiem uz svariem un kartupeli vēderā ....
25.08.2016 11:35 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
wee, tavaa gadijumaa nav runa par slimiibu, bet gan preventatiiviem pasaakumie PRET slimiibaam un veseliibas probleemaam naakotnee (potes, uzturs, beerna neseedeshanas probleemas risinaashana), ko tu uzskati par pareizu pilniibaa ignoreet. Sheit un tagad probleemas nav, bet sheit un tagad ir potenciaals probleemaam naakotnee tuvaakaa un taalaakaa. Un tici man, tai aarstei arii ir viedoklis par tevi taapat kaa tev par vinju. ;)
25.08.2016 12:02 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Undiya, seedosham bernam salst vairaak kaa taadam kursh kustaas. Kaajas paarkaseet ir gruuti, jo iipashi seedosham cilveekam. Tavaa vietaa njemtu UGG veidiigos zaabakus, tiem nav jaader kaa uzlietiem, buus ekstra vieta un tie vienmeer ir eerti, miiksti un silti, pat sinteetiskie.
Naakosho izmeeru var orienteejoshi pirkt vadoties peec taa cik aatri kaaja liidz shim augusi un cik biezhi pirkts naakoshais izmeers, piemeeram, ik pa 6 meeneshiem.
25.08.2016 12:11 |

Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
Paldies meitenes, tagad sirds mierīgāka no domas, ka ir maza iespēja, ka bebe pirms dzemdībām var mainīt gulēšanas pozu. :-)
25.08.2016 12:17 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Anne, vēl tālāk! :D
Vatsons, es arī domāju tos ugg veidīgos ņemt. Ar tiem var arī uz zemes nolikt, lai pastaigā pirmajā laikā, kamēr tā pastaigāšana nenotiek pārāk bieži un ilgi.
Pēc viena lasīta stāsta, un viena dzirdēta (man konkrēti omīte stāstīja par savu mazmeitiņu) es savu bērnu tiešām nevakcinēšu. Vienīgās vakcīnas, kuras pieļauju ir pret stingumkrampjiem un poliomielītu. Nu, kā var būt tā, ka bērns saslimst ar autismu tūlīt pēc vakcinēšanas? Ja līdz tam ir gājis un vervelējis, bet pēc tam ne skaņu vairs nav izdvesis?
25.08.2016 12:40 |

Reitings 11162
wee, tavaa gadijumaa nav runa par slimiibu, bet gan preventatiiviem pasaakumie PRET slimiibaam un veseliibas probleemaam naakotnee (potes, uzturs, beerna neseedeshanas probleemas risinaashana), ko tu uzskati par pareizu pilniibaa ignoreet. Sheit un tagad probleemas nav, bet sheit un tagad ir potenciaals probleemaam naakotnee tuvaakaa un taalaakaa. Un tici man, tai aarstei arii ir viedoklis par tevi taapat kaa tev par vinju.

manam bērnam nebija nekādu sēdēšanas problēmu , tas , ka 1 cilvēks uzskata , ka manam bērnam kaut , kas ir jādara 7 mēnešu vecumā, bet redz viņa to vēl nedara , nav pasaules gals, vakcinācijas, paldies Dievam, pie mums nav obligāta , līdz ar to man , kā vecākam ir tiesības izvēlēties un viņai , kā ārstei nav tiesību mani baidīt, kaunināt vai kā citādi izteikt , savu subjektīvo viedokli. Ja gribas patenkot un aprunāt pacientus , lūdzu dari to kur gribi un kad gribi , bet ne jau vizītes laikā , štrunts par pieklājību u.c lietām , bet nav ko tērēt laiku m ārā vēl 101 cilvēks rindā ... Es pati mēdzu kādu aprunāt , bet ne jau nepazīstamam cilvēkam es iešu stāstīt ko domāju par viņu.
Salīdzināšanai , piemēram, Ars'ā ārste mani nekaunināja, un bija vairāk kā profesionāla uzdodot konkrētu jautājumu, saņēma konkrētu atbildi un viss ar to šī saruna beidzās , ne viņai interesēja mani argumenti, ne man viņas viedoklis , tieši tik vienkārši ....
Es jau neiestājos pret ārstiem , bet par to korektumu un vēlos atgādiāt , ka cik ārstu tik viedkoļu un , ka nevajadzētu klausīt visam akli , jo parunājot ar kādu citu ārstu viedoklis var būt pavisam cits .... Mēs katrs esam individuāls un tieši tāpat arī bērni, tapēc ir gaužām aplami mērīt visus pēc vienas mērauklas... Manai ļoti tuvai draudzenei ir puika kurš savos 1,5 gados ir par 2 cm un 2,5kg lielāks par manu 2,5 gadus veco meitu .... un pilnīgi normāls puika , vienkārši liels un dūšīgs ....
Par ēšanu tā vispār ir pavisam cita epopeja ... kā mēs izdzīvojām ēdot manā putru , pienu pirms gada vecuma ? nu smieklīgi .... Es tik gribu mudināt vairāk paļauties uz sevi , neviss uz kāda teikto , pat ja tam kādam ir diploms ....
25.08.2016 13:24 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
wee es saprotu tavu nostāju un tu dari kā gribi. Bet man ir savs viedoklis es par savu bērnu uztraucos un tomēr sevi 100 % gudrāku par ārstu neturu.
Kad biju stāvoklī man bija sliktas analīzes, kas bija ap 20 ned. jātaisa uz dauna sindromu, pēc visām amniocentēzēm paldies dievam viss ir ok, taču es preventīvi gribu visam sekot līdzi un čekot vai neveidojas citas problēmas, kas varbūt ir saistītas.
Tapēc pārmest par satraukšanos "par sīkumiem" nevajadzētu, man tas varbūt nav sīkums...man nav 10 bērni no kuriem saprast, kā, kam jābūt, man ir pirmais un cenšos izdarīt visu cikvien pareizi spēju/protu/varu un arī ņemot vērā ārsta ieteikumus.
Kā redzi 100 % pa pilnu arī visu neklausos un neņemu vērā pilnīgi visus ieteikumus, ja domāju, ka nu jau iet uz galejībām, vēljoprojām dodu sīcim ēst nesagaidot 3,5 h starplaiku :D ārprāts es tak nobarošu bērnu! :D
25.08.2016 13:24 |

Reitings 11162
* mannā :)
25.08.2016 13:26 |

Reitings 5709
Man šķiet, ka problēma ir tajā, ka mums, mammām, katra ārsta vizīte ir satraukums, bet ārstiem - ikdiena... Ja ārsti būtu iejūtīgāki un saprotošāki, kā arī, protams, korektāki, šādas emocijas pēc vizītes nerastos. ;) Tāpēc es personīgi esmu par privāto medicīnu.
25.08.2016 13:30 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Ir ļoti jāizvērtē tas, ko saka ārsts. It sevišķi, ja gadās vecāka gadagājuma. Pašai ir sanācis aizvest bērnu pie ārsta, kurš bija kā padomju laiku enciklopēdija, lai arī skaitās labs speciālists...
25.08.2016 13:32 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
always_sarcastic
Vispār es varu tikai būt pateicīga, ka manas mammas jaunībā, kad viņa mani gaidīja, netaisīja nekādas ģenētiskās analīzes, jo tad manis nebūtu. Man pašai ir izmainīts kariotips un tas nav kā normālam vidusmēra cilvēkam. Un neviens ārsts nesaprot kā es esmu piedzimusi normāla bez jebkādām novizēm un kā man var būt normāli bērni. |-)
25.08.2016 13:35 |

10 gadi
Reitings 2563
paranoid jā, man ar mamma minēja, ka tādu nebija un nebija lieku uztraukumu :)
25.08.2016 13:38 |

Reitings 11162
nebija ne tikai ģenētikas analīžu , bet arī USG aparāti esot bijuši 2 uz visu Rīgu un tur sūtīja tikai ārkārtas gadījumos :)
25.08.2016 13:48 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Man katra ārsta vizīte ir jauka tikšanās, jo man ir ļoti feina ārste, ļoti. Vienmēr eju ar prieku, lai izrunātu, kas man nav skaidrs, lai nosvērtu, nomērītu manu bēbīti (l) .
Un no potēm nekad neesmu bijusies, čiks ciskiņās un viss, paraud minūtīti un viss atkal super. Mums arī nekad nav bijušas nekādas īpašas blaknes pēc potēm.
Neesmu nevienu centu maksājusi par grūtniecības uzraugošo ārsti un tagad ģimenes ārsti, tik cik našķīti aiznesusi, man neviena slikta vārda par medicīnas personālu. Superīgi (l)
25.08.2016 14:41 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Undiya, zinu, zinu par Azur, bet nav pa ceļam šobrīd. Man tik ļoti vasarā negribas braukt uz Rīgu, kamēr tik skaists laiks, atpūtai, pastaigām un mieriņam.
Takā Babystore piedāvā visa kā, par labām cenām un smuki, drošvien būs jāpasūta tur :-)
25.08.2016 14:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!