Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Meitenes, ko domājat par aukles pakalpojumu izmantošanu zīdainim 9-12 mēnešu vecumā, jeb mazliet tā virs gadiņa. Tādu, kas atnāk uz 3-4 h un ļauj mammai padarīt savas lietas, pasportot utt.

Ļoti laba doma. Tikai ar auklītes izvēli jābūt uzmanīgam. Es ņemtu caur draugiem, pēc iespējas pazīstamāku un pārbaudītāku. Ja var pieskatīt kāds ģimenes loceklis tad vispār ideāli. Mēs auklīti neizmantojam, bet atstājam ar vecmāmiņām vai krustvecākiem. Ar vecmāmiņām mierīgi arī pa nakti paliek. Vīrs mani palaiž uz kursiem vai dejošanu vakaros.
19.08.2016 16:00 |

Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Havaja,
liekas daudz higeniskak turet savas piecuratos ieliknisus hermetiska kaste un ik pec 2 vai 3 dienam ielikt velasmasina un izmazgat neka turet pamperu kalnu atkritumos

Pa divām, trim dienām tās čuras un kakas tak sapūs?? ne (t) , vai arī tu pirms tam skalosi visu ar kkādu mazgājamo līdzekli? Es neko nepārmetu, vispār nē- nepārproti :) tikai jautāju, lai ssprastu.
Lielākam vaarbūt ar tiem daudzreizējiem būtu vieglāk, bet zīdainim, tā kaka citreiz tāda, ka pavisiem stūriem iziet, jo šķidra. Es, personīgi, laikam nevarētu tādas autiņbiksītes izturēt, a atkal citas Pampers nevar izturēt :D :D
19.08.2016 16:03 |

Reitings 1396
Reģ: 22.05.2014
Atļaišos iespraukties ar savu jautājumu! :-)
Mammas, kurām mazie ap gadu vai vecāki, kad jūs vedāt bērnu pie zobārsta un ko tieši zobārsts darija bērnam mutē?
Un varbūt varat ieteikt pie kā iet?
Pediatre teica, ka jāiet uz gadu pārbaudīt zobiņus, mums jau mazliet pāri gadiņam tad nu jāaieziet..
19.08.2016 16:11 |

Reitings 1396
*jāaiziet
19.08.2016 16:11 |

Reitings 1396
Par autiņiem Havaja tu esi kādreiz sev miskastē glabājusi kaut tās pašas 24h piekakātu pamperu , mazam vēl tā bet lielākam kad jau ēd piebarojum.. es nevaru nelikt pamperu maisiņā un tad miskastē savādāk traki smird un miskaste pēc iespējas jāiznes.. protams kurām ir mājā un ārā miskaste sava tad savādāk izskrēji un izmeti, bet nestādos priekšā kā veļas kastē 2-3 dienas tos piečurātos piekakātos autiņus marinēt... (t)
Daydreamer, man nāca vienu brīdi viena meitene un darbojās ar mazo kamēr es dariju savas lietas, bet viņa bija caur paziņām atrasta un tikai pati esot mājās.. jo es esmu paranoiķe un man grūti uzticēt cilvēkam svešam.. es uzreiz domāju par to, ka nezinu tā cilvēka raksturu un temperimentu un varbūt pat aizsvilsies un uzšaus pa dupsi vai nepieskatīs kārtīgi.. nu man grūti.. caur sludinājumiem nemeklētu!
Esmu par laimīgu mammu un par aukli ja vajad bet tikai zināmu cilvēku.. vai arī tiešām profesionāli.. vienkārši tagad tik daudz kas dzirdēts.. uiii
19.08.2016 16:24 |

Reitings 1325
Reģ: 10.08.2015
Lēnām prātoju, ka vajag mazuli aizvest pie fizioterapeita. Osteopāts pateica, ka esot tonuss plecu daļā. Principā jā, liekas, ka viņam grūti ar tik saspringtiem plecu muskuļiem, varbūt tāpēc arī mainījusies uzvedība un nekādi zobi vēl nenāk (puikam 4mēn). Vai ir kādai kas iesakāms? Pie fizioterapeita varam braukt Rīgā, Jelgavā.
19.08.2016 16:45 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Vai ir kādai kas iesakāms? Pie fizioterapeita varam braukt Rīgā, Jelgavā.

Gājām uz bobatu pie Ilonas Aleksandrovičas iekš ''Optima 1'' Jelgavā. No manis pozitīvas atsauksmes:) Diezgan uķi-puķi, katrā ziņā pat ar manu jaunkundzīti, kura ne ar vienu svešo nedraudzējas, atrada kontaktu;-)
19.08.2016 18:23 |

Reitings 298
Reģ: 04.03.2016
Nāku pēc padoma!
Klau, meitenes, cik dienas pēc dzemdībām palikāt slimnīcā? Cik bieži pārģērbāt mazos un cik drēbju komplektiņus ņēmāt līdzi?:-)
Ko vilkāt mazajam pirmajās dienās? Krekliņš+rāpulītis un jaciņa vai labāk bodijs ar garām rokām+rāpulītis un jaciņa?
19.08.2016 20:46 |

Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
Es dzemdību namā biju 6 dienas. Biju paņemusi līdzi 5 komplektus, bet 3 no viņiem bija krietni par lielu. Tad nu vilku tos divus, un mazgāju viņus izlietnē.
Kad piedzima, tad meitai uzvilka, bodiju ar garām piedurkne, bikses, vilnas zeķes, jaka. Tā ģērbu visas dienas.
19.08.2016 21:07 |

Reitings 1325
Paliku 5 dienas, un drēbes gadījās mainīt gana daudz, jo daudz šmulējās mazais. Te mekonijs, te apčurāja, te pati vainīga un nosmērēju mazajam drēbītes. Devu vīram uz māju mazgāt, lai ved atpakaļ tīrus. Kombinēju visādus variantus. I bodijs + rāpulītis, i bodijs + jaciņa + bikses. Kas bija paņemts, no tā arī ģērbu. Kādas 3 vai 4 kombinācijas gāja uz riņķi.
19.08.2016 21:18 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, paldies par viedokļiem :)
Man vīrs diezgan daudz atrodas ārpus Latvijas. Un abas omes strādājošas, turklāt mana mamma atrodas citā LV pilsētā. Līdz ar to ļoti daudz sanāk būt ar bēbi vienai. Un meita man ir gana enerģiska un nemierīga. Tāpēc jūtu, ka zūd spēki. Pašlaik viņa man pasākusi diennaktī kopumā ar visām diendusām gulēt tikai 9 h, kas, manuprāt, ir baigi maz, tāpēc man pat nav īsti spēka pašai atjaunoties:-/
Nevienu pazīstamu aukli nezinu Rīgā, bija doma varbūt caur sludinājumiem pameklēt. Bet arī man tā kā mazliet bail no tām svešajām tantēm, jo dzirdēti ir visādi stāsti :-( Un mazliet raustos atstāt mazo svešam cilvēkam. Jau ar vīramāti ir tāda ne visai droša sajūta, liekas, ka viņa netiks galā, ja būs kāda nestandarta situācija (t)
Eh, sarežģīti. Jāizdomā vai lauzt sevi un ļauties palīdzībai vai tomēr nolikt savas vēlmes un vajadzības uz vēl kādu brīdi malā. Finansiālā puse galīgi nebūtu problēma, tā kā varētu jau arī tādu īstenu profesionāli paņemt, ja tikai zinātu kur meklēt :-D Draugi gan atkrīt, jo paši ar bērniem un darbiem apkrāvušies.
sen_sen, šī mēneša "Mans mazais" numurā bija raksts par piena kreveli. Tur minēts, ja piena krevele sāk veidoties pastiprināti un no avotiņa un galvas rajona sāk pārvietoties uz pieres un ausu daļu, ka jāskatās vai bērnam nav piena olbaltumvielu nepanesība. Tā kā paseko tam līdzi ;-)
19.08.2016 21:58 |

Reitings 1052
Reģ: 29.01.2009
Sonrisa, biju 4 dienas. Katru dienu mazo pārģērbām. Man līdzi bija kādi 5 komplektiņi, dažādu izmēru. Vilkām garroku bodiju, jaciņu, bikses ar pēdiņām, vilnas zeķes, cepurīti. Nu riktīgi satuntulēts bēbis :-)
19.08.2016 22:01 |

Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Paldies meitenes par atbildeem/ ieteikumiem dazhas lapas atpakalj un par vestuliiti ar. Atbildeshu asap. ;) Kadu laicinju nesanaaca palasit forumu- oma ciemojas un njeemaas muus audzinaat pec padomju laika metodeem. :-D Kaut kam piekritu, kaut kam nee, bet nu vismaz mazaa gulj grozaa un mums saak veidoties kaut kaada rutiina.
Maminjas, kas ir dzerushas fenhelja un kjimenju teeju piena pavairoshanai, vai tas kaut kaa atsaucas uz juusu mazulju punchiem? Es ar katru dienu esmu tuvaak un tuvaak maisiijuma iegaadei..
19.08.2016 22:27 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es regulāri triecu iekšā ķimeņu tēju, retāk dzēru fenheļa, jo nepatīk tā salkanā garša. Grūti teikt kā atsaucās uz mazā punci, jo ar to mazajam problēmas nav bijušas, bet es domāju, ja kaut ko iespaido, tad tikai pozitīvi.
Piens gan man bija daudz, bet es domāju, ka lietojot arī tikpat daudz ūdens, cik tējas - tas būtu mierīgi panākams.
gaarfield, kāpēc maisījums? Bērns ir omulīgāks, labāk guļ, nesāp vēders? Vai vienkārši šķiet, ka bērns nepaēd?
Ja šķiet, ka bērns nepaēd, tad es dotu krūti tik ilgi, cik zīž. Līdz brīdim, kad šķiet, ka vairs neko vairs nevar izzīst un tad pa virsu dotu maisījumu, lai būtu pārliecināta, ka paēdis.
Vienīgi vai tu nebiji no tām meitenēm, kurām karājas pie krūts un vemj atpakaļ daudz.. ? Ja tā, tad esi mēģinājusi turēt galvu daudz augstāk, nekā kājas un pa vidam centusies sagaidīt atraudziņas?!
Par piena kreveli - manam uz galvas nebija, bet, kad piedzima bija nedaudz tāds kā "miltains" iekš uzacīm.. to es dabūju nost kādas nedēļas laikā - ar eļļiņu (parasto olīveļļu pasmērēju) un pēc tam ar ūdenī samercētu vates tamponiņu pamazgāju.
19.08.2016 23:24 |

Reitings 1325
Ķimeņu tēja vispār ir pret vēdera pūšanos (i mammai, i mazajam). Tā kā, ja bērnam lielas vēdergraizes, tad māmiņtēja nebūs pie vainas.
19.08.2016 23:58 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Havaja, nekādi nevēlētos aizskart. Padiskutēt un viss, jo neesmu pret tāda tipa pamperiem. :)
Meitai 5+ mēneši, un atstāt svešām negribētu, ģimenes locekļiem kā, bet tā kā baroju pati un ar riebjas(vot nepatīk :'-(), tad nekur tālu tāpat nevaru, bet neesmu jutusies piesieta, slikti, noguruši. Par lielu brīnumu, jūtos ļoti labi.
Sen_sen, bebe šampūns pret piena kreveli, vairs nav nekādas kreveles. Ir tā vērts pirkums! Man meitai gari matiņi, tiešām gari, jau krīt acīs un jādomā par šķērēm 5 mēnešos, šampūns labs, matiņi mīksti.
20.08.2016 07:18 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
riebjas atslaukt, grr :-P
20.08.2016 07:19 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es slimnīcā biju 4 dienas , pirmo reizi vilku rāpulīti, bodiju un jaciņu, vilnas zeķītes un kokvilnas cepurīti. Tā sākumā ģērbu visu laiku.
Fenheļa tēju es dzēru, bet manai nebija problēmas ar punci tādēļ par to nezinu, bet piens gan palika vairāk.
Laba ir Māmiņu tēja . Ļoti saražo pieniņu.
20.08.2016 08:04 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Un Babe šampūns vai Bebe kā nu viņu īsti sauc tiešam ir labs.
20.08.2016 08:05 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Sonrisa - bijām nepilnas trīs dienas, vot tagad vairs neatceros cik drēbīšu man bija līdzi, bet vilku pamatā krekliņu+rāpulīti vai lācīti. Tad bija ļoti karsts, ja būtu bijis vēss, pirmajam variantam pa virsu vilktu jaciņu, bet otrajam zem lācīša krekliņu. Vēlāk sapratu, ka krekliņi ņemot rokās un mazajai kustoties raujas uz augšu un izmantoju tikai bodijus. Krekliņi bezjēdzīgi krāj putekļus skapī. (t)
20.08.2016 08:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!