Bēbīšu un māmiņu BEZTĒMA

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Tad nu uzsākam pirmo lielo beztēmu.

Tāpat kā parastajās beztēmās varam dalīties ar ikdienas sajūtām, piedzīvojumiem, uzdot jautājumus par sev interesējošām tēmām.

Atsevišķa sadaļiņa,kur māmiņām aprunāties.

:)

18.11.2013 14:10 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Havaja, nu skaties pati, man nav pieredze.
Pirmajos dzīves mēnešos man aizgāja 10 pamperiem dienā, tagad 5 - 6. Varbūt, ka tagad kad pampji tik maz iet, tiešām būtu izdevīgi daudzreiz lietojamie.
19.08.2016 11:44 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
tiri informacijai, ja nu kadai noder:
princips ir, ka apaksbikse nepiecukojas, vajag tikai ielikniti mainit un, ieteicms, apaksbikses rotet dienas laika!
rekinot tas sanak, ja pa dienu vajag 10 pamperus, tad ar bazgajamiem autiniem nu.. 3 apaksbikses un 10 ieliknisus! tas nozime, ka pec tris dienam, sliktakaja gadijuma tev jaizmazga 9 apaksbikses un 30 ielinknisi!
ieperkot es rekinaju un man ir 12 apaksbikses un 35 ieliknisi, ka ari dazi ekstra biezi naktij, curasanai!
bet katrs dara, ka vinam patik, tik padomajot par vidi, zel paliek tie atkritumu kalni ar pamperiem!
19.08.2016 11:49 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Mazgāt drēbes veļasmašīnā ar pulveri utt arī nav dabai draudzīgi. Tā kā...
19.08.2016 11:52 |

Reitings 1368
Vislabākais ir ātri iemācīties uz podiņa čurāt. Mana ome situācijas spiesta jau 5 - 6 mēnešos čurināja uz poda, es domāju, ne mana ome vienīgā. Es pat nezinu kā var iemācīt tik mazu čurāt uz poda, ja apmācītu, varbūt ka mēģinātu ātrāk.
19.08.2016 11:56 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Nezinu vai gribētu riskēt 3 dienas turēt autiņbikses netīras, tas nav īpaši higiēniski un sazin kā pēc tam to var atmazgāt. Mums pa retam iznāk tāda kaka, ar kuru nosmērējot drēbītes ir grūti izmazgāt pat tad, kad eju uzreiz mazgāt.
Mums dienā iziet vidēji 5-6 pampīši, sākumā bija biežāk, bet tas bija tāpēc, ka trenējos ģērbt bēbīti. :D
Varbūt uz pirmo sitienu auduma autiņbikses šķiet izdevīgāks pasākums, bet ir diezgan daudz mīnusu: veļasmašīna jādarbina katru dienu un noņemšanās baigā ar ielikņu skalošanu, izbraucieni un ciemošanās diezgan piņķerīga, jo reāli tas piekakātais pampers visur jāstiepj līdzi. :-D Es grūtniecības laikā arī apsvēru domu pirkt auduma autiņbiksītes, bet foruma meitenes veda mani pie prāta. Diez vai man gribētos dzīvot kaku valstībā un katru dienu bez piedirstus autiņus. :-D
19.08.2016 12:01 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
berzt*
19.08.2016 12:02 |

Reitings 1368
Viņa teic, ka kaut kādu ielikni var izmest kur tā kaķa, tātad praktiski pašas bikšeles paliek sausās un tīras, tik nomaiņu to ielikni. Bet tas ielikni gan jau ar maksā un rada atkritumus?
Ja ne, tad ciemojoties tiešām neforši, un velenei ar saīsināties mūžš. Es piekristu notestēt ja var miksēt.
19.08.2016 12:07 |

Reitings 1368
Ak, telefons (e), nezinu kā noņemt to autocorrect (e)
19.08.2016 12:08 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
No paziņu pieredzes, auduma autiņbiksīšu ražotāji visu izstāsta apmēram tā kā havaja, viņas nopērk un priecājas, bet realitātē viss izvēršas par nebeidzamu čuru un kaku murgu :-D
19.08.2016 12:11 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Domāju, lielākam bērnam tās auduma autiņbiksītes varētu būt ok, bet tad tas finansiālais ieguvums ir jau mazāks. Un par vidi, kā jau Anne Shirley teica - ūdens un elektrība tiek pamatīgi tērēti.
19.08.2016 12:14 |

10 gadi
Reitings 4318
Reģ: 03.08.2009
Vilionota, mana vīra vecmāmiņa ar teica, ka bērnus čurinājusi uz poda jau no 4mēn vecuma. Vienkārši bērnam izstrādājas reflekss, ka jāčurā, kad pliks dupsis. Bet tas varot arī bēdīgi beigties, jo bērns saprot vajadzību čurāt tikai ap 1.5 gada vecumu vai vēlāk. Tā kā jābūt uzmanīgiem, jo var iedzīvoties visādās uroloģiskās problēmās. Te tūlīt varbūt teiks, ka mūsu laikā neviens par to nedomāja un viss bija ok, bet nevar jau zināt cik bērniem bija ok un cik bērni čurāja gultā bez maz līdz skolas vecumam. Nu tā. Pavisam senos laikos bērnam līdz kādu 2 gadu vecumam vai ilgāk vispār vilka tikai garu kreklu un viss. Neviens neņēmās ar čurināšanu.
19.08.2016 12:21 |

Reitings 638
Mazgāt drēbes veļasmašīnā ar pulveri utt arī nav dabai draudzīgi. Tā kā...

Ir cilveki, kuri izvelas draudzigas un efektivas mazgasanas lidzeklu metodes, nedzivjam laikmeta, kad tiki "arial" butu pieejams!!
Tapat ari, ja ir veleme iedzilininaties, tad diezgan atri var uzzinat par velasmasinas daudzajam funkcijam un tadu lietu ka eco cikls, kur dazreiz mazga ilgak, bet paterejot mazak udens, elektribas un ir saudzigaks velai!
Nevelos, lai sis jautajums pacelas par kaski!!! nudien ne!! katrs dara ka grib!! BET ignorance neatbrivo no stulbuma! Katrs izvelas, kas vinam ertak, kas vinam liekas pienemamak, bet bez pameginasanas, pieredzes vai mazakas informacijas runat ar pilnigu parliecibu un noniecinasanu... man to negribas dzirdet, dzivojam parak inteligenta laikmeta!
atkartosos, varbut no sakuma ne ta izteicos!
autinbiksite ir udens necaurlaidiga, plus vinai ap cirkniem ir piegulosas elastigas malinas, kas nelaiz garam neko! nakamais slanis ir ieliknitis, ko ieklipse ieksa, kas ir no auduma, un kad sacurajas, tad tur tas uzsucas un to ari maina! tam pa virsu ir papira ( jap, eksiste, ekologisks, miksts papirs, bez kimiskam apstradem, kas viegli degradejas udeni) sloksne, kas ir pielagota un to uzliek ieliknitim pa virsu, kad ir kaka, ta ari paliek uz ta papira, ka nonem un izmet tualetespoda! ielikniti ieliek kaste ( es ta saucu, kas man ir, kas nosledzas hermetiski, ka virtues citreiz) un autinbiksi izliek pavedinaties ( ne vina nesamirks, ja nu vienigi negadas megasaize!!) un panem otru (rotejuso) apaksbiksi, ieliec jaunu ielikniti, uzliec paira sloksni un aida!!
par ciemosanos utt ( piekakatjam (atgadinu, kaka= tualete) ieliknitim ir speciala ermetiska somina, kur tu vinu vari ielik un ja, iedomajies ir cilveki, kuri pastaiga pie juras, kas berns apkakajas ari nespeja nociesties aiziet lidz stavietai (labakaja gadijuma) vai lidz tuvakajai miskastei un atstajo to jauko pamperu turpat pludmale, meza, jo... nestaigasi tacu ar piedirstu pameru lidzi!!!
es dzivi uztveru vieglak! man liekas daudz higeniskak turet savas piecuratos ieliknisus hermetiska kaste un ik pec 2 vai 3 dienam ielikt velasmasina un izmazgat neka turet pamperu kalnu atkritumos un visu laiku to virniat un raukt degunu, kad smaka uzpeld!!
P.S. man vel loti no kimijam bail, tapec ari izvelos mazgat pati, jo zinu, kas "lacitim veder" nevis uzticeties "pameram" ka vini grib to labako!
19.08.2016 12:42 |

Reitings 1052
Meitenes, ko domājat par aukles pakalpojumu izmantošanu zīdainim 9-12 mēnešu vecumā, jeb mazliet tā virs gadiņa. Tādu, kas atnāk uz 3-4 h un ļauj mammai padarīt savas lietas, pasportot utt.
Atbalstāt, neatbalstāt? Uzskatāt, ka jebkura palīdzība laba, ja mamma tāpēc laimīgāka. Vai, ka tādam mazam tomēr jābūt tikai ar mammu un mammai ir jāspēj šajā posmā veltīt laiku tikai mazajam. Un, lūdzu, bez kašķiem :D
19.08.2016 13:25 |

Reitings 638
kapec, lai neatbalstitu!? pie tam, ja tas ir paris h nedel, lai mamma pagutu atvilkt elpu un savest sevi kartiba, tikai atbalstu, jo, manuprat, pec tam laisk ar zidaini bus kvalitivaks un mazak stresains, jo ir bijusi atputa un savu velmju apmierinasana! :)
domaju daudzas mammas butu par to priecigas, citam ir omites vai kads rads, kas var so "brivsoli" iedot, bet ja nav un var atlauties, un ja aukle laba, tad kas vainas!?
19.08.2016 13:29 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Meitenes, ko domājat par aukles pakalpojumu izmantošanu zīdainim 9-12 mēnešu vecumā, jeb mazliet tā virs gadiņa. Tādu, kas atnāk uz 3-4 h un ļauj mammai padarīt savas lietas, pasportot utt.

Tas nav nekas slikts. Sākumā gan, es kādas dienas pati būtu mājās, lai bērns pierod pie aukles, lai redzi kāda komunikācija izveidojas, bet tas nav nekas slikts. :)
19.08.2016 13:35 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es personīgi nevienam svešam nevarētu uzticēt savu bērnu. Tad labāk uzticētu nemākulīgai draudzenei nekā svešai auklītei. Bet visā visumā par bērna atstāšanu kādam, es neko sliktu nedomāju. Tikai pozitīvi, ja mamma var atvilkt elpu.
Es diezgan regulāri pēdējā laikā uzticu bērnu kādai no omītei, vai savam opim. Gan uz nakti atstāju, gan arī pa dienu, ja negribas ņemt sīci līdzi darīšanās. Aizeju ar draudzenēm patusēt, uz kāzām aizbraucam, pa veikaliem aizbraucu pablandīties..
19.08.2016 13:48 |

Reitings 20
Reģ: 25.07.2016
Paldies, Havaja, par informāciju. Mēģināšu miksēt to visu pasākumu tā, kā mums ir ērtāk. :)
19.08.2016 14:21 |

Reitings 20
Neko sliktu nesaskatu tajā, ka kādreiz mazo var atstāt pieskatīt citiem. Galvenais ir parūpēties, lai pieskatītājam viss vajadzīgais ir viegli pieejams. Mani gan visbiežāk palaiž brīvsolī draugs vai arī ome, bet visiem tādas iespējas nav. Dažreiz izvēdināt galvu ir ļoti noderīgi. Pat neredzoties pāris stundas, paspēju pēc mazā kunkuļa tā sailgoties, ka ar divtik lielu sparu varu mesties atpakaļ bēbīšlietās. :D
Svešai auklei gan būtu grūtāk atstāt. Bet, ja izveidojas tiešām labs kontakts, tad gan jau ar laiku kļūtu vieglāk uzticēties.
19.08.2016 14:29 |

Reitings 519
Reģ: 16.03.2010
Kā Jūs tīrat piena kreveli? Šodien pamanīju, ka ir uzacīs un uz pierītes.
19.08.2016 15:11 |

Reitings 20
Kādas 10 minūtes pirms vanniņas iesmērēju ar eļļu, tad vannā izmazgāju ar šampūnu un pēc tam ar birstīti izķemmēju.
19.08.2016 15:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!