sen_sen, ja tev nav nekādu aizspriedumu un pati kaut cik normāli vari izgūlēties, tad ieteiktu tev mazo cilvēciņu ņemt pie sevis. Es arī sākumā gulēju ar viņu kopā ne gluži dēļ pīkstēšanas, bet gan tādēļ, ka man pašai bija mierīgāks miegs, kad viņš man ir blakus.
Pēc tam arī dažreiz atstāju viņu mūsu gultā, kad nebija spēka acis noturēt vaļā, kamēr baroju.
Un nekāda vaina, bērns guļ savā gultā bez iebildumiem.
P.S. Varbūt vērts apdomāt to, cik ērti bērns jūtas savā gultiņā. Es, piemēram, tādu mazu kunkulīti nevarēju nolikt uz tik cieta (kokosa/griķu) matrača. Klāju apakšā biezo segu, lai viņš jūtas apņemts kā mākonītī un mīkstu plediņu sedzu pa virsu, vai pārsedzu ar to pašu, kas apakšā.
Es nedomāju, ka bērns jūtas īpaši komfortabli tikko no mammas mīkstā, siltā punča uz cieta dēļa gulēt. Tā mēs lēnām, lēnām pārgājām gulēt uz vienkārša matrača un nekādu acīmredzamu mugurkaula defektu bērnam nav.
Vēl man ligzdiņas šķiet foršas. Diemžēl pati par tādām nebiju dzirdējusi, kad biju stāvoklī un uzzināju tikai tad, kad vairs nebija vajadzības pēc tādas.
Īsumā - iesaku vismaz bērna pirmajos mēnešos nodrošināt viņam pēc iespējas tuvāku vidi kāda aptuveni varēja būt mammas vēderā. Lai viņš jūtas cieši apņemts, lai ir silti (ne karsti) un, lai ir mīksti.
sen_sen, vai nav tā, ka bērnam velc vēl kādas zeķes pa virsu lācītim? Vilnas?
Ir kāda, kura tā dara? Nedariet!!! :D Pašas tad arī uzvelciet divus pārus zeķes, uzsedziet segu un mēģiniet labi izgulēties. Lai arī bērnam kājas ir vēsas, tas nenozīmē, ka viņam viņas salst.
Šito mūžīgi centos iestāstīt savai mātei un omītei. Norvēģijā bērniem neļauj pat mazās, baltās cepurītes pēc vannas likt galvā, jo viņi ļoti piedomā pie tā, ka nedrīkst bērnu pārkarsēt. Bērna pārkarsēšana arī ir viens no zīdaiņa pēkšņās nāves riskiem.
Ja bērns guļ lācītī un zem sedziņas, viņš pavisam noteikti nenosals. Ja bērnam būs auksti, tad viņš celsies augšā un raudās, + to vai bērnam ir karsti vai auksti var pārbaudīt pataustot skaustu.